Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

450 bruttót kérni sok vagy kevés, ha átmegyek a konkurenciához? Hozzá kell tegyem, hogy a jelenlegi munkahelyem egy lepukkant magyar cég, a konkurencia meg egy 200 millió eurós multi, de a terület annyira speciális és belterjes, hogy még igy is tudják egymást szivatni. És ugye ha átmegyek, akkor tervező nélkül marad a mostani cégem, és garantáltan lehuzhatják a rolót, mert a nála érvényes alacsony fizetésekért (250 bruttónál megáll a tudomány) nem fog találni senkit. Tapasztalattal rendelkezőt meg még ugy se. Tehát ha felvesz a konkurens, akkor eleve kapnak egy kb másfél milliós piacot.

450 bruttót kértem, vajon meddig lenne érdemes elmenni ismerve a körülményeket?

Egyébiránt Solidworksben kellene rajzolni, közepes bonyolultság. Szériamodellek szerelését kellene támogatni, illetve később felállított 4-5 fős tervező csoportban komplett egyedi projekteket vinni. A magyar branch létszáma jelenleg ~20 fő.

Sajnos ez évtől már nem a magyar vezető dönt a felvételről (mert akkor 5 perc alatt megállapodtunk volna), hanem angol vezetővel kell beszélni élőben vagy skypeon és gondolom a fizetést is tőle kell kérni. És hát ez minden elönyös körülmény ellenére is kihivás.

Ezeknél a gagyi magyar cégeknél az illegális szoftverek nagyobb probléma! Aztán neked is kell majd ám bíróságra járni (ne aggódj, itt pesten lesz a kihallgatás nemzetközi megkeresésre). Még az ükunokáid lakásálma is eszállhat!

én az egyik lehető leggagyibb cégnél vagyok, de még ott is megvették a solid edge-t(1db licensz) meg van 5 darab zwcad licensz is...windowsok is mind eredetiek...

régen, amikor nagyobb cég volt ez, akkor volt ansys-uk is és inventor is.

ez a konkurencia cég meg multi cég itthoni leányvállalata, ugyhogy egybe müködik az egész, nem tud trükközni illegális szoftverrel a hazai telep...

Sziasztok!
-BME Gépgyártástechnológia mesterszakos specializációs diploma
-Társalgásszintű angol nyelvtudás
-Catia,Solidworks,SolidEdge,Autocad magasszintű ismerete
-Boschnál töltött gyakorlat kiváló minősítésű ajánlólevéllel

Ezek tudatában milyen kezdőbért kérnétek? Budapest és környéke vagy Székesfehérvár és környéke lenne a cél. Nemsokára végzek úgyhogy ideje nagyjából átlátnom a dolgokat :)
Előre is köszönöm a válaszokat!

Sziasztok!
Kezdő minőségügyi mérnök milyen fizetést remélhet? Angol középszintű nyelvtudással, gépészmérnök alapdiplomával, minőségügy másoddiplomával, 2 év gyártástámogató mérnök tapasztalattal műanyag fröccsöntés területen, Kecskemét környékén.

Szerintem brutto 350e körül

Sziasztok!

Mérnök értékesítő munkakörben a pályakezdőként a 230 000 Ft bruttóban mennyire jó fizetés 45 000 Ft cafetériával? Észak-Nyugat magyarországi vállalat.

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket.

Meg tudsz belőle élni? Tudod fizetni a kosztot, lakást, kocsit, gyereket...Még a háromszorosából is csak szűkösen.

Sziasztok!
Korábbi hozzászólásokban nem találtam ilyen munkakörről információkat, ezért kérném a véleményeteket. Csomagolástervező mérnökként / Konstrukciós tervezőként friss diplomásként (bsc ipari termék és formatervező) mit gondoltok, mi lenne a reális bérigény? Diákmunkában már 1 éve dolgozok a cégnél, és felvennének teljes állásba. Mennyit lenne érdemes kérnem? Köszönöm.

Haller! Gondoltam megosztóm tapasztalatom.
Én Bánki MSc Mechatronikai mérnökt végeztem. 4 évet dolgoztam otthon autóiparban. 385e br.val kezdtem. 2016-ra 620e brutto/hó plusz 30e cafi 30e utazás. Cad mérnök vidék. 22 szabadnap. Nyelvoktatás, egy-két továbbképzés.
Most Stuttgartban is konstruktőr. Első évben 52e/év bruttó. Másodikra 60e-ig megy fel fokozatosan. Ez így volt papírozva. De ez itt a legalja. 1200€ albi rezsivel (Ez egy alsó kategóriás, de csak egyedül vagyok, most -10fokban, nem tudom felfűteni 15 fok fölé xD) Semmi oktatás, képzés vagy plusz támogatás.
Nyelvtudás: német picit közép felett, angol picit közép alatt. De pl. itt nem használhatom. 28 nap szabi.
4 év Nx, Catia tapasztalt.

Szóval autóipar gépész 3-4 év tapasztalattal kb 60-70e€/év bruttó külsősként Stuttgart környékén reális.
Belsős min. 80e€.

Münchenben talán egy csöppet több, de ott még durvább a lakás probléma.
Én mondjuk 1700-1800€ költök, úgy h rosszabbul színvonalon élek mint anno otthon. 1200€ lakas, 3-400 közlekedés itt nagyon drága, 200€! Egyéb. Ez szinte semmi itt. Se kocsmázás, se étterem, se kocsi.

Gondolkozom, h Bpre vissza kéne menni. Ott mi a helyzet? Gépészként csak vidék? Érdemesebb áttérnem valami programozást jobban kihasználó területre? Érdemes még 30 évesen váltani? Anno az egyetemen inkább azzal foglalkoztam, de az már rég volt.

Hogy 2016 óta változott-e valami? Albérlet 50-100%-al fel, fizu 5%-al fel, kiadások 10%-al fel. Fideszneveldében végzett 20-on évesek jönnek ráadásnak vezető pozíciókba. Televízióban propagandaműsorok, az ország erősödik reklámokkal megszakítva. Itt nem unalmas az élet, küzdeni kell az életben maradásért.

Sziasztok!
Két munkával kapcsolatban lennék kíváncsi, hogy mekkora nettó bérezést ajánlanátok:
EON üzemeltető mérnök
Elvárások:
-villamosmérnök
-autocad ismeret
-b jogsi
Előny:
-erősáram
Ennek maximálisan megfelelek azt leszámítva, hogy nincs még nyelvvizsgám, ami miatt nincs kéznél az oklevelem.
Másik egy erőmű üzemeltetési munka lenne, ott különösebb elvárás nincs a villamosmérnök mellett.

Mindegyik helyen várnak pályakezdőt is. Munkatapasztalatom 1+ év műszaki rajzoló, tervező épület villamossági tervező cégnél. Reális lenne a nettó 260 ezer forintos igény? Vagy ti mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Szia,

Küldd el az önéletrajzodat az alábbi privát címemre és továbbítalak egy céghez, ahol nem csak választ, de adott esetben munkát is kaphatsz :)

balint.nikolett.allas@gmail.com

Sziasztok!
-Végzettség: Mechatronikai mérnök , lézertechnológiai szakirány , frissdiplomás.
-Munkatapasztalat: 1 év CAD tervező mérnök diák (itt br.1000ft/h volt)
-Egyéb: Alapszintű PLC programozói tapasztalat (Szakdoga,és más fizetetlen projektek)
-Társalgás szintű angol
-Komárom-Esztergom megye
-ambíciózus
Automatizálási ,PLC programozó mérnök munkakörben mennyi a reális?

Kezdésnek br.350k-400k simán kérhető, attól függ mennyire vagy kezdő a témában. Néhány év tapasztalattal ez szépen nőhet.

nekem 5 ft.-ot sem érsz

Köszönjük! :D

Sziasztok!
Gépészmérnőki Bsc diplomám van, kb 2 éves gyártástámogatói tapasztalattal rendelkezem. Kérlek írjatok egy reális fizetési sávot, amit Budapesten el lehet érni a fent leírásokkal. Köszönöm.

Sziasztok!

Kaptam egy lehetőséget megpályázni egy üzemvezetői állást (megkérdezték, lenne-e kedvem csinálni, gondolom, akkor Ők szeretnék, hogy megpróbáljam). BSc-s végzettségem van, de MSc folyamatban. Mérnökként (termelés szervezési terület) csak 2,5 éve dolgozom, de kb 8 éve vagyok műszaki területen. Fizetési igényként mi a reális, amit megadhatok? A cég Pest megyei.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Nagyban függ a területtől,cégmérettől,tulajdonosi körtől. br 300-1.2M-ig...

Köszönöm válaszod!

Üdv,

Van valakinek infója az infineon mérnöki fizetésekről?

Sziasztok!

Jelenleg egy multinál dolgozom, mint pályakezdő villamosmérnök, nettó 230-ért. Maga a munka nagyon monoton számomra és szakmai fejlődés, illetve magasabb fizetés reményében szeretnék az épületvillamossági tervezés irányába elmenni. Valaki esetleg megtudná mondani, hogy egy tervezői cégnél hozzávetőlegesen mennyi a kezdő fizetés?

410 br + 58 caf/hó + 13,14. havi. Villamosmérnök energetikus Multi végnél 7 éves tapasztalattal

Érdeklődnék, hogy 10 év Catia tapasztalattal (ebből 5 év Mo. multik (Bosch is), 3 év Ausztria, 2 év No.)milyen bérekre lehet otthon számítani. Illetve milyen pozíciókat lenne érdemes megpályázni?
Beosztottként gondolom van egy felső határ. Hívtak már vidékre csoportvezetőnek 800 + juttatásokért, de az nagyon kis település volt, ahova nem szívesen költöznék.
Angolul és németül beszélek.

szellemi dolgozó, nem vezető, nem menedzser, autóipari beszállító, heves megye - bruttó 700 + bruttó 90 albárlet, napi egyszeri melegétkezés, próbaidő után 15000 cafeteria és negyedévente bruttó 240 bónusz. havi utalás 540.000, cafeteria és kaja nélkül. plusz a negyedéves bónuszkifizetés

kerlek novemberben is susd el a hasznos informaciodat, vegzettseggel tapasztalattal

??????????????????????????

Szia,

elárulod mennyi tapasztalat és milyen szintű nyelvtudás? Diploma milyen szakról van?

10+, C1 angol, B1 német, diploma lényegtelen - a tapasztalat speckó.

Oldalak