Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok!
Két munkával kapcsolatban lennék kíváncsi, hogy mekkora nettó bérezést ajánlanátok:
EON üzemeltető mérnök
Elvárások:
-villamosmérnök
-autocad ismeret
-b jogsi
Előny:
-erősáram
Ennek maximálisan megfelelek azt leszámítva, hogy nincs még nyelvvizsgám, ami miatt nincs kéznél az oklevelem.
Másik egy erőmű üzemeltetési munka lenne, ott különösebb elvárás nincs a villamosmérnök mellett.

Mindegyik helyen várnak pályakezdőt is. Munkatapasztalatom 1+ év műszaki rajzoló, tervező épület villamossági tervező cégnél. Reális lenne a nettó 260 ezer forintos igény? Vagy ti mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Sziasztok!
-Végzettség: Mechatronikai mérnök , lézertechnológiai szakirány , frissdiplomás.
-Munkatapasztalat: 1 év CAD tervező mérnök diák (itt br.1000ft/h volt)
-Egyéb: Alapszintű PLC programozói tapasztalat (Szakdoga,és más fizetetlen projektek)
-Társalgás szintű angol
-Komárom-Esztergom megye
-ambíciózus
Automatizálási ,PLC programozó mérnök munkakörben mennyi a reális?

Kezdésnek br.350k-400k simán kérhető, attól függ mennyire vagy kezdő a témában. Néhány év tapasztalattal ez szépen nőhet.

nekem 5 ft.-ot sem érsz

Sziasztok!
Gépészmérnőki Bsc diplomám van, kb 2 éves gyártástámogatói tapasztalattal rendelkezem. Kérlek írjatok egy reális fizetési sávot, amit Budapesten el lehet érni a fent leírásokkal. Köszönöm.

Sziasztok!

Kaptam egy lehetőséget megpályázni egy üzemvezetői állást (megkérdezték, lenne-e kedvem csinálni, gondolom, akkor Ők szeretnék, hogy megpróbáljam). BSc-s végzettségem van, de MSc folyamatban. Mérnökként (termelés szervezési terület) csak 2,5 éve dolgozom, de kb 8 éve vagyok műszaki területen. Fizetési igényként mi a reális, amit megadhatok? A cég Pest megyei.
Előre is köszönöm a válaszokat!

Nagyban függ a területtől,cégmérettől,tulajdonosi körtől. br 300-1.2M-ig...

Köszönöm válaszod!

Üdv,

Van valakinek infója az infineon mérnöki fizetésekről?

Sziasztok!

Jelenleg egy multinál dolgozom, mint pályakezdő villamosmérnök, nettó 230-ért. Maga a munka nagyon monoton számomra és szakmai fejlődés, illetve magasabb fizetés reményében szeretnék az épületvillamossági tervezés irányába elmenni. Valaki esetleg megtudná mondani, hogy egy tervezői cégnél hozzávetőlegesen mennyi a kezdő fizetés?

410 br + 58 caf/hó + 13,14. havi. Villamosmérnök energetikus Multi végnél 7 éves tapasztalattal

Érdeklődnék, hogy 10 év Catia tapasztalattal (ebből 5 év Mo. multik (Bosch is), 3 év Ausztria, 2 év No.)milyen bérekre lehet otthon számítani. Illetve milyen pozíciókat lenne érdemes megpályázni?
Beosztottként gondolom van egy felső határ. Hívtak már vidékre csoportvezetőnek 800 + juttatásokért, de az nagyon kis település volt, ahova nem szívesen költöznék.
Angolul és németül beszélek.

szellemi dolgozó, nem vezető, nem menedzser, autóipari beszállító, heves megye - bruttó 700 + bruttó 90 albárlet, napi egyszeri melegétkezés, próbaidő után 15000 cafeteria és negyedévente bruttó 240 bónusz. havi utalás 540.000, cafeteria és kaja nélkül. plusz a negyedéves bónuszkifizetés

kerlek novemberben is susd el a hasznos informaciodat, vegzettseggel tapasztalattal

??????????????????????????

Szia,

elárulod mennyi tapasztalat és milyen szintű nyelvtudás? Diploma milyen szakról van?

10+, C1 angol, B1 német, diploma lényegtelen - a tapasztalat speckó.

Sziasztok! A következö paraméterekkel reális a netto 400 Bp-en?:
3 év fejlesztömernök, ebbol masfel kulfoldon - autoipar,
angol, nemet rendben,

koszi elore is a tapasztalatokat!

Igen, reális. :)

Sziasztok! 2 éves tapasztalattal milyen bruttó fizetést lehet kérni új munkahely esetén? Elsősorban Győr és környéke brutto fizetések érdekelnek.

Előre is köszi!

Nem írtad, hogy milyen területen van tapasztalatod, mennyire vagy jártas a különböző minőségbiztosítási technikákban, milyen idegen nyelvet beszélsz és milyen szinten.
Így csak azt tudom mondani, hogy bruttó 300-550 között lehet reális, attól függően, hogy eddig hol voltál és mit csináltál, illetve hogy milyen képességeid vannak.

heves megye (nem nehéz kitalálni), autóipari cég, még NEM termel.
szellemi munkatárs - nem vezető, de specialista.
alap bruttó 700, 3 havonta bruttó 240 bónusz, havi nettó 30 kaja, heti bejárás, autópályamatrica, albérlet bruttó 90. nettó havi 600 körül utalnak.

Szia!

Mennyi és milyen tapasztalattal rendelkezel?

Hát igen,nagy úr a munkaerőhiány.Meg elég nagy a gyár is,ami látszik belőle a pályáról.:)
Miben specialista?

sziasztok,

gondoltam megosztom veletek a németországi béreket is. merthogy ha jól tudom az európai unió teljes jogú tagjai vagyunk és ugyanazért a munkáért ugyanaz a bér jár(na):

adatok rólam:
Gépészmérnöki diploma Bsc (végzés 2010)
Német perfekt
Angol perfekt
2 év német multinál magyarországon, 4 év németországban, odahaza és idekint is fejlesztőmérnökként az autóiparnak

Fizetések: 55-65k brutto/év external státuszban az autóiparnak BW-ben vagy Bajorországban, internalként 70-80k-tól. jó ha sokat keres az ember viszont az internal kollégák lepasszolják a (nehéz) melókat az externálosoknak mert a szorgalmas hozzáállás nem az erősségük (általában törzsgyökeres németek), ha external státuszban vagy akkor ez a szakmai fejlődésed jobban segíti, ha meg internal akkor powerpoint engineer akit megöl az unapom.

szerintem Magyarország jó kis gyarmat a németeknek, megtanulták a világháborúban h eltolni nem lehet nemzeteket így hát behúztak minket hogy igy tegyenek minket gyarmattá.

mit freundlichen Grüssen.

Jürgen

Kandó villamosmérnöki BSC-t 3,5 éve fejeztem be, autóipari cégnél dolgozom. Fejlődési lehetőség jelenleg zéró, ebben csak reménykedhetek, jelenleg manuális beágyazott teszteket végzek oszcilloszkóppal, bő 2 éve vagyok itt. előtte EPLAN/PLC/CNC vonalon dolgoztam szakmai gyakorlattal együtt szűk 2 évet. Most kapok szűk 500 bruttót, kafeteria, némi bejárás támogatás, néha túlóra havi pár tízezer forint, de volt már plusz egy havi pénz is. Éves bónusz jelképes, 13. havi nincs. A munkaidőm abszolút rugalmas, dolgozhatok otthon vagy hétvégén is ha úgy adódik. De mostmár kipihentem magam a diplomázás fáradalmaiból, csinálnék valami értelmeset. Nem tudom melyik irányba induljak el.
- MSC-nek nem látom értelmét.
- Ha lépnék úgy hogy többet kéne utaznom, akkor már talán külföldre, kérdés, hogy oda elég lennék-e, németül tanultam, de nem mondanám, hogy tudok, angolul folyékonyan bár nem felső szinten. - Vállalnék másodállást, most lenne pl egy mérnök-üzletkötői céges autóval, de sehol még csak hallani sem akarnak arról hogy megtartanám a mostani állásomat, pedig kisujjból megkeresek itt ennyi pénzt.
Most van egy nagyon tapasztalt kollégám akitől rengeteget tanulhatnék, arra gondoltam tőle elszívok némi tudást, megvárom míg meglesz a 3 évem egy helyen, akkor már végkielégítés is járhat, meglátom addig lesz-e valami pozitív változás itt, aztán ha nem akkor ugrás nyugatra. Van ennél jobb terv szerintetek?

végkielégítés akkor ha te mondasz fel? az akkor jár ha kirúgnak (nem valami őrületesen neked felróható ok miatt)

Tudom, ez volt a legkevésbé fontos a hozzászólásomban. Úgy értettem, hogy ez is ott van mint biztonsági háló. Egy esetleges leépítéshullám esetén jól jöhet.

Sziasztok!
Jelenleg vidéki városban (nem megye székhely)PLC programozóként keresek br.430k-t+egyéb: üzemanyag teljesen fizetve. Végzettség villamosmérnöki bsc+msc levelezőn folyamatban. Tapasztalat: fél év multis gyártástámogatói és most fél év plc-s tapasztalat. Szerintem ez most reális alkalmazottként, főleg vidéken. Van valakinek tapasztalata, arról, hogy egyéni vállalkozóként, hasonló mérnöki szolgáltatással, milyen bérrel lehetne számolni? Vagy hasonló munkakörrel rendelkezőket kérdem, hogy több év tapasztalattal milyen fizetésekben lehet gondolkodni?

Sziasztok, MOL, MVM(nem Paks) és egyéb energiaipari cégeknél BME gépész MSC-vel 1,5 év gyakornoki tapasztalattal felső angollal milyen kezdőfizetésre lehet számítani? 300 nettó reális szerintetek?

Köszi

Oldalak