Fizetések ügyfélszolgálaton, vevőszolgálaton és SSC-kben

Adatok frissítve: 2016. július

A szokásos ügyfélszogálaton/vevőszolgálaton dolgozók közül a középfokú végzettségűekre 185.000 forint körüli fizetés a jellemző Budapesten. A vidéki munkavállalóktól nem jött elég adat, így azt nem tudjuk bemutatni. A diplomások fizetése vidéken 213.000 forintos szinten van, Budapesten pedig 264.000 forint körüli bruttó bér a jellemző. A vezető beosztásúak bére nem volt érzékelhetően magasabb a beosztottakénál.

A SSC-kben (Shared Service Center, Szolgáltató Központ) sokkal jobb fizetést lehet elérni, de itt a nyelvtudásra is nagyobb szükség van. Az adatokat beküldők zöme diplomás és budapesti munkahelyen dolgozik. Béreikben a nyelvtudás szintje szerint jelentős különbséget lehet tapasztalni. A diplomás beosztottak bére középfokú nyelvtudás esetén jellemzően 327.000, felsőfokú nyelvtudással 440.000 forint. A vezetők többsége felsőfokú nyelvtudással rendelkezik és jellemző fizetésük 680.000 forint körül van.

Egyéb juttatások:
Az ügyfélszolgálatosok és az SSC-kben dolgozók az esetek nagyjából felében számoltak be 1-2 havi fizetésnek megfelelő jutalomról, és sokan kapnak rendszeres természetbeni juttatást (pl. étkezési jegy).

Feldolgozott adatok:

Ügyfélszolgálati, vevőszolgálati bérek

Hely/végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Budapest, középiskolai végzettséggel 185.300 150.800 - 227.200
Vidék, felsőfokú végzettséggel 213.700 182.500 - 237.500
Budapest, felsőfokú végzettséggel 264.300 171.800 - 350.100

SSC-ben dolgozó diplomások jövedelme (Budapest)

Beosztás/Nyelvtudás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Beosztott, középfokú nyelvtudással 327.000 305.800 - 396.800
Beosztott, felsőfokú nyelvtudással 440.000 375.000 - 476.500
Vezető, felsőfokú nyelvtudással 681.200 496.500 - 905.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Felsőfokú angol,német és horvát nyelvtudással milyen kezdő bérre (nettó) számithatok SSC-ben?
IT Helpdeskesként pl.. Ér valamit pluszban a horvát, ha cégen belül az angolt és németet használják?
Középiskolai végzettség.Tapasztalat nélkül.(Tapasztalat van de más területen-vendéglátásban 3 év) Köszönöm a válaszokat előre is!
29L

Egyik ismerős gyerek idegen nyelvű helpdeskes ssc-ben van.

Mutatta az 1 millió feletti utalásokat, amiket kap havonta.

De munkaszerződésében csak 200br van 4 órában.

26 évesen nem gyenge.

Hány hónapot láttál visszamenőleg? S az utalások mindig ugyanannyiak voltak? Mert ha nem akkor valami bónuszrendszerből jön, pl embert visz be, túlórázik stb

hát amit ott láttam az vagy 6-7 honap volt...

Hát de most akkor is, ennyi embert hogy lehet felvenni? :O

Az mondjuk igaz, hogy tényleg volt egy 20%-os létszámnövekedés ennél a cégnél, ahogy az éves beszámolójukban látható. Mondjuk legyen 100 ember felvéve egy évben, abból 30-at ez a fiu hoz be egyedül? Igazából már évek óta mondja ezt a referall dolgot, csak nem értem, hogy akkor miért nem csinálja ott ezt mindenki.

bruttó 500 ezer/fő bónusszal elég mondjuk 3 embert bevinnie havonta s a saját fizetésével megvan az 1 millió. Mondjuk ahonnan eljött, onnan csábíthat át könnyen embereket hogy itt milyen jó, gyertek ti is.
SSC helpdeskkel ennyit nem lehet megkeresni

Hát figyelj, most az egy dolog, hogy a munkabére sokkal kevesebb, de a plusz pénzeket is attól a cégtől húzza le. Azért a pénzért is a cégnek dolgozik. Mondjuk nem tudom mennyire fenntartható egy ilyen, de ez a fiu már évek óta ott van abban a cégben és nem hiszem el, hogy azon a 150-300 ezer forint közötti pénzen tengődik. Ugyanis jelenleg már csak 4 napon dolgozik 6 órában, és egy nap szünet.

En azt nem ertem, hogyan lehet tobb a fizetese ezeknek az ssc-s munkavallaloknak mondjuk 350 bruttonal? Zero szakmaisag, nagy love? Mi tortent ezzel a vilaggal? Hagyomanyos, ertelmes szakmakban agyon dolgozzak magukat a szakemberek, az ilyen himi-humi uj 'munkateruleteken' meg kaszalnak a nullak. Hogy van ez? Mi haszna van ebbol a tarsadalomnak? Meddig tarthato ez fent? Egyszeruen erthetetlen...

gondolom a külföldi cégnek olcsóbb a magyar munkaerő és még ezekkel a magyar viszonylatban jónak számító bérekkel is jól jár. Mert ugye az SSC főként külföldi cégekbe dolgozik.

Valami itt nagyon nem stimmel. Messzirol jott ember azt mondd amit akat. De nem kell am elhinni neki. Meg akkor sem, hapapirt mutat rola. Photosop, peldaul... Egy biztos: a gyerek tuti nem keres annyit. Pont annyit keres, mint barki mas, csak fel akar vagni es hazudozik.

a bank appját mutatta a telefonján, ott töltődött le előttem a kimutatás...

(ilyen erővel akkor összedobok én is egy replika OTP-s appot, aztán azzal fogok csajozni, hogy mutogatom a 1 millás utalási értesítőket)

A munkaszerződésekben lévő fizetésekkel csak a középszerű emberek operálnak...pl szemléltetem neked a dolgot a vezérigazgatói fizetésekkel, azok is csak 1-3 millió körül vannak, és azokról pl elhiszed, hogy annyi pénz elég nekik?

amugy a gyerek gondolom megfúrta a referall rendszert valahogyan, és viszi be az embereket és ugy akasztja ezeket a pénzeket.

Vidéki SSC-ben nulla tapasztalattal, érettségivel, IT végzettség nélkül!, középfokú német nyelvtudással bruttó 200.000 + 3 havi bónusz (nettó 40.000 körül) + 14.000 havi cafeteria helpdesk agentként. Így kezdtem 2013-ban.

Azóta letettem egy ITIL vizsgát, egy Six Sigma vizsgát, elvégeztem egy 2 éves rendszergazdai tanfolyamot, átvettek SSC-n belül másik pozícióba és a bérezésem jelenleg:
- nettó 175.000
- cafeteria 25.000 havonta (nettó)
- fél éves bónuszrendszer - fél évente nettó 100.000 jutalom
- minőségbónusz - félévente nettó 50.000 forint körüli jutalom
- lojalitásbónusz - évente a fizetésed duplája bónusz formájában (ha már három éve a cégnél dolgozol) - nettó 350.000 forint évente (az én esetemben novemberben 525.000 forint kerül a számlámra)
- évente min. 5% fizetésemelés, pozícióváltás-szintváltás esetén 5-10%-os emelés

**********************************************************

A fentiek minden esetben, viszont a következők kiemelkedő teljesítménnyel érhetők el:

- VIP bónusz: fél évente a fizetésed fele egy évig (júniusban nettó 87.000 és decemberben 87.000)
- negyedév dolgozója cím: 50.000 forint körüli egyszeri jutalom

És akkor most mennyi is a havi nettód átlagban?

nettó 254.000 átlagosan, ha minden plusz juttatást beleszámolunk az alapfizetésen felül

Üdv!

Bsc-s (infokommunikációs) végzettséggel 2nd line-os munkaért SSC-nél nagyjából mennyit lehet elkérni fél év gyakorlat mellett ugyan ennél a cégnél? Angol nyelvtudás adott. 3 műszakban tudom hogy megterhelő, de azért kíváncsi vagyok.

Előre is köszi!

Érettségi + középfokú angol nyelvtudás + nem releváns emelt szintű szakképesítés, amely érettségi végzettséghez kötött (Gépgyártástechnológiai technikus)

Ezekkel mennyi esély lenne bekerülni 1 SSC munkára? Diploma nélkül esélytelen?
Ha mégis van esély milyen fizetésre lehet számolni? Mellette lenne időm levelezőn vagy estin elvégezni 1 egyetemet?

Szia Krisz!

Én már 2. SSC-met fogyasztom, nem lehetetlen diploma nélkül bekerülni, jellemzően a belépőszintű munkákra kéne jelentkezgetned. Én is levelezőn csinálom a sulit mellette (egy OKJ-t csináltam idáig, most vagyok 3. éves levelezőn). Fizetés egy "belépő-szintű" meló esetében: Kb bruttó 250-270 ezer.

Én tudok egyet ajánlani, SSC meló, de délutános műszakra szól. Kb este 11, vagy hajnal 1-ig tart, biztosítanak taxit a haza úthoz. Ha komoly a szándékod, írj egy email elérhetőséget és megadom a részleteket. (Én onnan jöttem el, de úgy tudom most is van felvétel.)

Szia, érdekelne ez a lehetőség,
ha még van rà mód.

Cimem: kutless13@gmail.com

Nagyon kíváncsivá tett a hozzászólásod. Nem tudom, hogy még aktuális-e a kérdésem, kérésem, lehet még jelentkezni erre az állásra? Lennél olyan kedves, és mesélnél még nekem róla picit?? :) Köszönöm ha privátba írnál itt az elérhetőségem: pemzli58.kiki@gmail.com

Naná, hogy érdekelne a dolog.
kriszforfun20@citromail.hu

Budapesten bruttó 130-140 ezer , ennyi a bruttó Vevőszolgálatos fizetése. Amit nettó 100 ezret sem üti :( :( .Egy éve csinálom.

Olyan cégnél dolgozom, ahol legalább tapasztalat nélkül is a dupláját megkeresheted és elvárás az angol közép és diploma. A munka eleinte érdekes, nem leterhelt, sokszor unatkozás is van, főleg a nyári időszakban. Ha érdekel írj!

Szia, ha még aktuàlis érdekelne engem is egy ilyen pozició, nemrég jottem haza kulfodrol es ssc-be szeretnek menni.

Email címem: kutless13@gmail.com

Engem is érdekelne nagyon a dolog! Tudnánk beszélni privátban, ha még aktuális? lilla.katfldvri3@gmail.com

Engem is érdekelne.
Remélem olvassa még valaki.
Légyszi írd meg az elérhetőséget!

harsanyim@citromail.hu

Engem is érdekelne? Tudnál esetleg valami infót küldeni róla? Nagyon hálás lennék! lilla.katfldvri3@gmail.com

Azt megírnád, hogy melyik cég és miylen pozícióban?

Szia!

Engem is érdekelne ez a lehetőség. Ha még aktuális akkor tudnál nekem erre az email címre írni?

Zsofi.Szabo199204@gmail.com

Köszönöm előre is.

Hello, engem érdekelne! :)
Kérhetnék egy tájékoztatást az alábbi e-mail címre? " f.dani95@gmail.com"

Hát olvastam itt elég fura fizetéseket. Vevőszolgálatos vagyok 1 éve Budapesten. Szó sincs 180 ezer forintos fizetésről. Még bruttóval sem. Nettó 93 ezer , és Budapest. Erről ennyit.

szia, a díjbeszedő faktor ügyfélszolgálatán 185eft bruttó + 20eft bruttó caffetéria + 30eft bruttó havi jutalom van. most van felvétel.

Oldalak