Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján az informatika és telekommunikáció területén is jól elkülönülnek a fizetési szintek a közép- és felsőfokú végzettségűek közt. Az informtikusok jövedelme a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező, de Budapesten kiemelkedően magas fizetést lehet kapni. A középfokú végzettségűeknél vidéken a jellemző informatikus jövedelem 190.000 Ft, Budapesten 367.000 Ft.
A diplomás informatikusok esetében Budapesten 450.000 forintos, vidéken 290.000 forintos bruttó fizetés fordul elő leggyakrabban. A vezetői fizetések szintén rendkívül kedvezők más szakmákhoz képest.

A telekommunikációs szektorból főleg budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat. Itt középiskolai végzettséggel 250.000 forint a jellemző fizetés, felsőfokú végzettséggel 430.000 forint. Vezetői beosztásban 550.000 forint körüli fizetést lehet elérni.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

Feldolgozott adatok:

Informatika, középiskolai végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 190.700 135.100 - 308.200
Budapest 367.700 269.700 - 456.700

 

Informatika, felsőfokú végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 289.250 218.200 - 358.300
Budapest 448.700 341.000 - 580.400

 

Informatika, vezetői pozícióban, vagy vállalkozó

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, középvezető
(Budapest)
708.500 574.600 - 872.000
Csoportvezető, középvezető
(Vidék)
456.000 321.600 - 507.300
Vállalkozó
(Vidék és Budapest)
779.000 397.125 - 1.312.500

 

Telekommunikáció, Budapest

Végzettség/Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középiskola, beosztott 250.700 110.000 - 575.000
Felsőfokú végz., beosztott 433.200 341.900 - 524.400
Csoportvezető/Osztályvezető 547.200 402.000 - 599.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

BPi cégnél, de full remote munkával, 20+ fős cégnél, technológiai vezető, br. 2,3M Ft.
Több projekt / projektcsapat szakmai vezetése, párhuzamosan 6-7 programozási nyelven, ügyfél kapcsolattartás tech támogatása, hiring, stb.

Én pont ugyanezt csinálom (technológiai vezető, remote a COVID miatt, 100 fős cég). Bruttó 1.2M és nem megy feljebb, és más se fizet többet (interjúztam, illetve megtettem m, amit lehet, hogy emeljenek, és fejvadászokkal is beszéltem).

Abszolút irreális, amit írsz. Légyszi ne trollkodj.

en is itthon dolgozom remote-bol. 2,326M brutto. 15+ ev fejleszto. Sok technologiaban ganyoltam nem tudnek szakteruletet kiemelni. az ugyfel miatt keresek ennyit. Valoszinu az elso hozzaszolo is . Nem trollkodom.

Sztem ezt nem kellene ide keverni azert. Meg ez most vallalkozo vagy alkalmazott? ugye az sem mindegy - teljesen mas, hogy vki stabilan keres vmit, vagy folyamatosan rohangalnia kell a megrendelesert, es ideig oraig el az egesz - persze vannak a jo projektek extra hosszu tavra, de azert inkabb a 6+ honap jellemzo - sztem ez nem reprezentativ a berek tekinteteben, mondok jobbat a haverom ennek 1,6-szorosat keresi, mert nem tud visszamenni a COVID miatt, na bumm.

Ez ritka. A cég magyar vagy külfödi gyökerű? A beosztott fejlesztőknél milyen bruttók vannak?

Budapesten, multinál, telekommunikációs cégnél, 10+ év szakmai tapasztalattal, sok gyártói minősítéssel, nem vezetői pozicióban nettó 500 körül keresek havonta. De elég stresszes a meló.

Sziasztok!

Telekommunikációs multinál vagyok szenior adatelemző. 10 év tapasztalat (nem mind itt), bruttó 750, plusz cafetéria. Napi meló: Oracle adattárházból sql lekérdezések napi szinten. Adatokból üzleti érték kiforgatása, prezentációk készítése esetenként.

Ennél kaphatnál bőven többet, 1m körül.

Ha értesz a modern adattechnológiákhoz (machine learning, esetleg deep learning), akkor ez nagyon kevés. Ha nem akkor elég kevés.

Szerintetek meddig fog fennmaradni az, hogy lehet akár full remoteban dolgozni, vagy akár úgy, hogy csak heti 1-2x jár be az ember az irodába? Elképzelhető, hogy a vírus után velünk marad ez a jelenség? Azért is kérdezem, mert vidékiként szeretnék majd Pesten dolgozni, de a felköltözést nem biztos, hogy meg fogom tudni oldani.

(Jelenleg több ismerősöm is dolgozik vidékről Pestre.)

Szerintem a járvány végeztével szépen visszaterelik a népet az irodákba. Nálunk is már nyár elején tervezgették hogy a teljes létszámból milyen %-ban mikorra kell visszatérni a munkahelyre, aztán ez most halasztva lett. Ami talán változás lesz, hogy ahol nem volt eddig home office, ott engednek hetente 1 napot, ahol meg volt, ott talán 2-t is. Még mindig él az az elgondolás, hogy ha együtt vagyunk, akkor épül a csapategység - lefordítva akkor tudunk jobban figyelni titeket, hogy tényleg dolgoztok-e.
De ahogy elnézem a helyzetet, ebből jövő tavaszig nem lesz semmi, addig marad minden, ahogy most van. Vagyis aki full home office-ban, az marad ott, aki nem, annak meg csak akkor lesz, ha a vezír engedélyezi a karanténosdit megint. De azt meg nem akarja, mert bedől a gazdaság, oda a népszerűség. Minden ekörül forog Magyarországon, mi hoz nagyobb politikai hasznot.
Másodlagos a munkahelyvédelem.
Szerencsére a végeredmény szempontjából most mindegy ez, mert a vége az, hogy megmaradnak a munkahelyek, nyitva vannak az iskolák, nem kell otthon kiskorú gyerekre vigyázni.

Szia,

Tök jó lenne, ha elolvasnád a fórum eredeti célját, és te is leírnád, ami rád érvényes.

Amúgy meg kb. ez a legfontosabb kérdés jelenleg a hazai informatikában/illetve fehér galléros munkaerőpiacon. Jelentős hatása van még a fővárosi ingatlanpiacra is. Jelen pillanatban nem lehet tudni, hogy mennyire áll vissza a járvány után a normál élet. Én arra számítok, hogy (mondjuk 3-5 éves távon) a heti 1-2 nap bejárás lesz a standard a nagy tech cégeknél, a többi home office. Ha 1-2 nagy cég meglépi itthon, akkor a többinek is menni kell utána, mert sok embernél (akár 30-40%, a 35 alattiaknál sztem 50+%) a home office top prió és várhatóan át fognak menni oda ahol engedik jobban.

Én is erre számítok. Fából vaskarika. Szóval a full remote nem nagyon fog felfutni. Csak most, átmenetileg.

Talán nem is baj, hogy 100%-ban nem lesz home office azért mindenhol. Az informatikában (kivéve ha valami pure ops feladatról van szó) a fejlesztéshez kell azért a több-kevesebb személyes jelenlét. Az emberek közötti bizalom személyes kontaktussal alakul ki, ami a jó csapat alapja, és az innovációt igénylő projekteknél is szükséges néha közösen elvonulni ötletelni tapasztalataim szerint.

Ha végigtekintek a távmunkáimon, kivétel nélkül bonyolult dolgokról van szó. Értsd: sokkal bonyolultabb technológiailag, üzletileg stb., mint ami az átlagos, onsite helyeken van. Ha egy (átlagos) ilyen helyre be lettek volna dobva ezek a feladatok, hogy oldják meg, simán beletört volna a bugylibicskájuk. :) Igaz, amit írsz, hogy a legkönnyebben a trivial / flat feladatokat lehet távmunkába kiszervezni. Ugyanakkor én sem állítok valótlant azzal, hogy szerintem sok beülős helyen azért ragaszkodnak a személyes jelenléthez, mert (több is kiválasztható: ) nem elég jó a fejlesztők (egyéb szorosan kapcsolódó munkatársak) képessége (szakmai, kommunikációs stb.), bizalmatlan a menedzsment, lógós / motiválatlan a fejlesztő, vagy nem tud elvonulni otthon (vagy túlzottan szociális stb. stb.). Illetve túl sok ilyen egyén van a csapatban. Továbbá az is igaz, hogy léteznek olyan projektek, amik annyira bonyolultak, hogy valóban csak fizikailag egy légtérben oldhatók meg. Vagy biztonsági okokból nem vihetők kapun kívülre a fejlesztésük. De a beülős munkák 98%-a nem emiatt, hanem az előbbi okokból kifolyólag igényel több-kevesebb személyes jelenlétet. Úgy kell azoknak a cégeknek, én cost of living különbséggel olcsóbban megcsinálnám nekik, jobb minőségben, gyorsabban :)
Én azt tapasztaltam, hogy mivel nagyon jól lehet így anyagilag és időügyileg is járni (kint kb. 20%-kal tudnék csak több pénzt félre rakni, a 8 óra munka nincs körbedíszítve járulékos időpocsékolással), mindenki nagyon megbecsüli az ilyen lehetőségeket és nagyon jó együttműködés tud kialakulni a peerek között. Persze, néha kerül a képbe egy-két kivétel, de az olyanok hamar lemorzsolódnak.

Sziasztok!

Két kérdésem lenne, az első: milyen tudás / háttér kell ahhoz, hogy valaki scrum master lehessen?

A második pedig, hogy hogy lehet valakiből scrum master? Nem igazán találkoztam még olyan álláshirdetéssel, hogy junior scrum mastert keresnek, mindenhova kell x év tapasztalat.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Ha van tapasztalatod fejlesztés terén, tehát nagyjából tudod, mikkel szembesül egy fejlesztő csapat a napi munkavégzés során (nem baj, ha nem scrumban toltátok), ÉS elolvasol pár scrumos könyvet / szösszenetet, a legnagyobb nyugodtsággal beblöffölheted, hogy 3 év SM tapasztalattal rendelkezel. :)
De hogy a kérdéseidre is legyen válasz: kb. semmilyen háttér nem kell hozzá, lehetőleg jó kommunikációs és szervező készséged legyen (kivételesen ez nem csak bullshit). Nem kell hozzá fejlesztői tudás sem. Ha valaki volt PM, az talán kis előnnyel rendelkezik. Hogyan lesz valakiből scrum master? Úgy, hogy pl. elvégez egy tanfolyamot vagy megpróbálja saját maga megtanulni ÉS csinálja. Ha van stabil, jó munkád, nem mondom, hogy kockáztasd. Ha nincs, akkor a fentiek mentén simán blöfföld be. Küldd el a CV-t, akármit, jövő hétfőig röhögve fel tudsz szívni annyit, ami elég lesz a gyakorlatban. Az első 1-2 hétben úgyis a helyet kell megszoknod, azzal egyidejűleg lesz lehetőséged pótolni a gyakorlati tapasztalat hiányát, ill. lesz mire fogni. :) Egyébként ritka, hogy valaki csak SM legyen. Valószínűleg azon a helyen több csapatot pátyolgatnál.
(végeztem tanfolyamot és dolgoztam is scrumban)

Csak az a nagy probléma, hogy szinte sose látni sehol sem junior scrum master pozíciót, legtöbb helyen elvárás 1-2-3, vagy 5 év tapasztalat. Ilyen esetben mit tudnátok tanácsolni?

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat is! :)

Azért, mert nem létezik olyan, hogy junior scrum master.(De épp senior se)
Az nem egy olyan munkahely, aminél vannak fokozatok. Azt vagy tudod csinálni, vagy nem. Amúgy meg a munka 90%-a adminisztráció meg tárgyalás, meg a dolgozok baszogatása, hogy dolgozzon, ezt vagy tudod csinálni, vagy nem.

Egy junior scrum master meg gyakorlatilag nem csinálna hasznot. Ha a kezét kell fogni végig, akkor ennyi erővel aki fogja a kezét, az csinálhatná a scrum master munkát, azt nem kéne a másikat fizetni.

Egyetértek az előző hozzászólással. Alapvetően jó kommunikációs készség kell, igény a rendszerezettségre, és az se árt ha nem kapsz frászt az adminisztrációtól. (átlag developer igen). Érdemes pár cikket elolvasni, de alapvetően nem nagy ördöngösség.

Itt a link, akit bővebben érdekel:
https://www.hrportal.hu/hr/kik-keresnek-havi-1-millio-forint-felett-az-informatikaban---itt-a-lista-20200927.html

Nem tudom meddig fog élni, tehát egy-két adat junior-mid-senior bontásban, átlagosan, eFt:
Fejlesztő: 500-700-1000
Manuális Tesztelő: 446-620-785
DevOps: 700-800-975
PM: 700-850-1125
BA: 600-725-1000

*nem átlag, hanem középérték

Az Epamnál mennyit kap egy Senior Devops kb?
Illetve milyen ott Devopsnak lenni?

széles a range.. 1.0-1.2 nagyjából a realitás.

Sziasztok!

Tudna mondani valaki 1-2 szót a W.UP nevű cégről. Milyen ott dolgozni, milyenek a munkakörulmények stb.

Köszönöm szépen!

4 év full time fejlesztői tapasztalat, + 2 év hobbi fejlesztői tapsaztalat c++ és c#-ban.

Jelenleg 900 Bruttót kapok Bp-n, nincs semmi gond a munkahellyel, de nagyrészt csak maintenece van, így szakmailag csak visszafejődik az ember.

Ennyi tapasztalattal, lehet többet kapni Bp-n úgy, hogy az embernek nem hajtják ki a belét?

Érzése szerint kb, pont reális a fizetésem, így nem is amiatt váltanák csak a szakmai fejéődés lehetősége miatt.

Én a helyedben várnék pár hónapot, amíg a járványmizéria véget ér, és újra visszaáll a gazdasági növekedés. Ha azt írod, nem vagy 100%-ra kiterhelve, akkor tudod magad otthon fejleszteni akár Cpp-ben, akár másban is.

4 év tapasztalatom van java fejlesztőként
Az alábbi a tech stackem: java 12 aktiv használata, Spring, AWS, devopsos (Jenkins) dolgokhoz is értek, tesztelésben is van tapasztalatom. Micro service-ket írásában van tapasztalatom

Pesten mennyi lenne a reális fizetés ?

Hirtelen úgy olvastam hogy "Spring, AWS, devopsos drogokhoz is értek" LOL.
Gondolom angol megy (szóban+írásban), illetve van mondjuk egy egyetemi Bsc.-d.
Én vahol bruttó 700K és 1M közé lőném be magam.
Ha már senior vagy akkor 1M körül, ha még medior akkor kevesebb. Érdemesebb nem feltétlenül csak a fizu alapján dönteni, hanem hogy az új munkahely támogatja-e hogy senior-t csináljon belőled mondjuk 1 év alatt. Sok leszarja az ilyesmit, ezért érdemes nézelődni. Hajrá!

Igen Bsc-m van, Gazdaságinformatikus vagyok
Senior szint szerintem nincs messze, ha van ilyen akkor medior+ nak mondanám magam vagy egy gyenge seniornak :D
Angolom B2 alatt van valamivel, azon lenne mit fejleszteni, főleg szóban. Írásban szerintem nincs vele baj.

Én kb bruttó 800-850 körülire gondoltam, akkor úgy néz ki az reális lenne

Ami érdekes, hogy mit jelent, hogy képeznek Seniorrá? Az nem a projekttől függ, hogy ott milyen technológiák vannak? Értem az alatt, hogy ha pl Supportálni kell akkor nem fejlődök, de ha fejleszeni akkor igen.
Non-related technologiákat meg úgyis munkán kívül tanul az ember pl udemyről, nem?

Oldalak