Fizetések a beszerzés, logisztika szakterületen

Adatok frissítve: 2022. december

A beszerzés/logisztika területén a jellemző fizetések 450.000-550.000 forint körül mozognak 2022-ben. Csökkent a különbég a vidéki és budapesti bérek közt, de a fővárosban még mindig kedvezőbb fizetéseket lehet elérni.
A főiskolai, illetve egyetemi diplomával rendelkezők és a vezető beosztásúak magasabb fizetést kaphatnak, de itt nem annyira kiugróak az eltérések, mint más szektorokban.

Egyéb juttatások:
Az adatközlők fele jelezte, hogy kap éves prémiumot, jutalmat, ennek összege jellemzően egy havi fizetésnek felel meg. Természetbeni juttatásról az adatközlők több, mint fele számolt be.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Fizetések a beszerzés és logisztika területén

Nem irreális a br. 900K - 1M HUF bér senior és stratégiai beszerző (nem vezető) esetén.

Abszolút nem. Pl Knorr-Bremse-nél a stratégiai beszerző (nem vezető) kollégámnak kereken 1m lett a bruttója az idei béremelése után.

Sziasztok!

Nehogy ebből a táplázatból induljatok ki, pláne ne jövőévben!
Tájékoztató jellegűek, és mondjuk 150 ember bérét ‘vizsgálja’.
Én 6 év után hagytam ott a melohelyem, lehúzkodás volt már az egész.
Br.480-al jöttem el, ugyanennyivel veszik fel a teljesen pályakezdőt a helyemre.. és két egész komoly pozícióban teljesítettem az évek során. Ja és nem Pest, mèg csak nem is Pest megye!
Ésszel legyetek kérnék mindenkit!
Ne húzkodjuk le egymás bérét és igenis kérjük el a nagyobb összegeket, ha kell akkor egy munkahelyváltás sem árt!
Egy jó barátom váltott 4 év után, az ottani helyén keresett Br 400 körül anno max, a jelenlegi helyére pedig már 575-tel vették fel, nem vezetőnek!!

2023-tól pedig legalább 10-15%-os béremeléssel számolhat.

Elmondanám minden kedves olvasónak, hogy nettó 300 alatt nem lesz 500 körüli nagyságú cégeknél a RAKTÁROS fizetés sem 2023-tól, aki között vastagon van szimplán 8 osztályt végzett!
Ne essünk át a ló túloldalára.

Kérem álljatok ki magatokért és ne dolgozzatok sokkal komolyabb pozíciókba több év tapasztalattal nettó 300 pár ezer forintokért.

Szisztok,

Csak régebbi infót találtam az SCM keresetekre.
Nyilván az infláció valamelyest feljebb tolta a bérezéseket.
Mennyi a bérezése most egy Bp.-i és egy Vidéki nagyvárosi SCM pozíciónak?
Köszönöm

Hány év?

Sziasztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre. 3 év tapasztalattal rendelkezem beszerzés terén (Budapest), első félév operatív volt, majd stratégiai. Jelenleg elég sokrétű a feladatköröm, előhűtött- és fagyasztott élelmiszer beszerzése, folyamatos tendereztetés, reklamációkezelés, készletriportok készítése, optimális készletszint tartása, forgási sebesség folyamatos figyelése stb-stb.

A minap volt egy interjúm, amiben 800e bruttót jelöltem meg igénynek, amit a HR-es hölgy kifejezetten sokallott. Én pedig kifejezetten rosszul éreztem magam ezután... Jelenleg, ha egy jó hónapot zárunk akkor olyan bruttó 700e körüli a fizetésem. Egyébként bónuszok nélkül olyan 570e bruttó.

Szerintetek érdemes váltani? Valóban sokat mondtam az interjún?

Köszönöm,
V

Szia!

Mekkora céghez szerettél volna menni, milyen iparág? Ugyanúgy élelmiszeripar?

3 év tapasztalat annyira nem kimagaslóan sok még egyébként.

Angol kellett oda, ahova mentél? Az mennyire megy?

Nekem több mint 5 év logisztikai tapasztalattal pont Pestre hasonló poziban mondtak br 700-at, gyógyszeriparba, ami az egyik legjobban fizető ág.

Br. 570 ezer egyébként alapvetően viszont kevés főleg 2023-tól, de Pesten még idénre is kevésnek mondanám. Fejér megyében adnak ennyit 3 év tapasztalattal egy sima beszerzőnek.

Br. 750 ha kell az angol is akkor 2023-ban ennyi év tapasztalattal teljesen reális lehet már tehát szerintem nézelődj tovább mert ennél sokkal jobban fizetőt fogsz találni, mint a jelenlegi.

Szia,

eloszor is koszonom a valaszt, masodszor bocsanat, hogy csak most irok, kicsit halott a forum.

Valtottam, vegul szinten elelmiszeriparban dolgozom jelenleg kategoriamenedzserkent egy szlovak cegnel. Atszamitva korulbelul netto 250e Ft-tal keresek tobbet 95% HO munkavegzessel. Plusz van egy teljesitmenyaranyos bonusz is.

Sajnos lesujto velemennyel vagyok a magyar munkaeropiacrol. Erdekes modon a kethavonta hirdeto cegek vissza sem jeleztek soha a palyazatomra. 10 osztrak jelentkezesbol 3-an felvettek velem a kapcsolatot. 50 magyar jelentkezesbol pedig szinten 3 megkereses volt. Mig az osztrakoktol kaptam 2 ajanlatot, addig magyaroktol egyet sem. Berigenyt itthon kb. 800e bruttot adtam meg full angollal, strategiai beszerzo poziciora. Meg annyit sem mondtak, hogy sokalljak. Lement az interju es ghostoltak :D

Hello, az osztrák álláspályázatoknál ugyanúgy stratégiai beszerzési területre jelentkeztél? Mire fókuszálnak inkább az osztrákok? Tapsztalat/skill-ek, vagy nyelvtudás? Nyilván utóbbi szükséges, de elég lett volna egy jó német mellett egy tárgyalóképes angol vagy elvárás volt mind2 magas szinten? Hogy zajlik ott egy interjú, esetedben mit tapasztaltál?

Nekem is tervben, hogy jelentkeznék kintre, német felsőfok nyelvvizsgában megvan, de az utóbbi években aktívan nem használtam, így rá kéne gyúrnom, főleg a szaknyelvre. Angolból fordított a helyzet, tárgyalások/szakmai nyelv megy angolul, de a small talk-ban nem tudom választékosan kifejezni magam.

Köszi előre s a választ.

Sziasztok,
Egy év debreceni multinál szerzett beszerzői tapasztalattal, tárgyalóképes angol, középfokú német nyelvtudással és MSc SCM diplomával rendelkezem.

Mi lehet a reális bér Győr környékén beszerzőként multinál?

Nem írtad, hogy Stratégiai vagy Operatív beszerzés. Ezért leírom mind a kettőt.

Operatív: kb. Br. 450
Stratégiai: kb. Br. 500

A beszerzői bérek 3 év tapasztalatnál kezdenek el jobbak lenni. Illetve az se mindegy, hogy improduktívot vagy produktívot csinálsz majd.

Ne haragudj kedves válaszoló, de te miről beszélsz, mik ezek a bérek? :D

Én MSc-vel, pályakezdőként, tapasztalat nélkül keresek 560 bruttót egy pesti cégnél, teljesen home-officeban. Beszerzés terület, ez is.

Gondolkozz már kérlek, nem 2015-ben vagyunk már...

Sziasztok!

Már régebben reagálni akartam, én írtam a válaszokat. Szóval az írásom nem kamu, mi ennyivel vettük fel az embereket 1 év tapasztalttal 2021-ben. Ehhez jön még 8 - 10% mozgóbér teljesítményfüggően.

Van/volt fluktuáció, de a mi előnyünk, hogy 8 óra a munka idő és nem kell túlórázni. Sokan jönnek vissza, mert elmennek többért, de a terhelés is sokkal nagyobb lesz.

Idén valamivel több a beszálló.

Operatívra gondoltam első körben.

Köszönöm a válaszod, bár én kicsit karcsúnak gondolom ezt, de lehet nincs igazam.

Az általad írt OP bérhez hasonlóval vettek fel a keleti régióban pályakezdőként is. Direkt anyagok beszerzésével foglalkozom.

Kezdő ill. tapasztalt logisztikai folyamat koordinátor vidéki nagyvárosban, ill. Pesten nettóban mennyit keres havonta? Kösz a választ

BP környékén 800-900 br. vidéken ugyanez 500 mert 5 junior van a helyedre...

Ami írt a kolléga azok maxok. Ezek felé csak pár nagyon jó ember jut és sok sikert a kereséshez, de a reális normál elvárásokkal vidéken 600 br, BPn max 1-1,1.

Hogy lehet a max. kevesebb, mint a "reális, normál elvárásokkal"?
A "logisztikai folyamat koordinátor" elég tág fogalom, én a Hays idei listájét venném alapul, ami jellemzően multis, főváros közeli, tapasztalt szakembereket feltételez.
Azt segíthetne valaki belőni, hogy ezeket mennyivel kell osztani pályakezdő, ill. régiónkénti eloszlás esetén.

Sziasztok,
10 éves UK tapasztalattal logisztika teruleten, brit MSc Supply Chain vegzettseggel milyen lehetosegek vannak ma Magyarorszagon (Logisztika, Supply Chain)? Fizetes, elhelyezkedesi lehetosegek stb....

Valaszokat koszonom....

Sziasztok,

Egyetemi tanulmányaim mellett elkezdtem egy fémipari cégnél dolgozni gyártástervezőként (1 év), majd demand planner pozícióban dolgoztam / dolgozok (2 év). Utóbbi kapcsán folyamatosan segítettem a tervezésen és a beszerzésen dolgozó kollégákat, ha kellett be tudtam ugrani a helyükre.
Ezzel párhuzamosan a közgáz bsc-t befejezve (SZE) egy angol nyelvű ellátásilánc menedzsment szakot végeztem el (msc), így az angol nyelvtudás tárgyalás szinten megy.
SAP-ban PP MM SD modulok oda vissza mennek, excel téren se panaszkodok. Az angol mellett van német tudás is, ami jelen állás szerint alap, de fejlődök abban is.

Győri autóipari céghez operatív beszerzői pozícióra kaptam egy ajánlatot, szerintetek mennyi az a bruttó bér, ami elfogadható lenne?

Mennyit keresel most?

demand plannerként br 450

Es ez hol? Pest? Kezdokent mennyit kaptal?

Sziasztok

Esetleg van Valakinek releváns információja, a jelenlegi logisztikai, gyártás szakterület fizetéseiről? Milyen mértékben érintette a szektort a pandémiás időszak?
Friss diplomásként(BSc) logisztikai mérnökként milyen reális bérrel számoljak? Sajnos nem rendelkezem szakmai tapasztalattal.
Diplomámat a BME-n szereztem, a mai világban van-e ennek még súlya egy pozíció betöltése reményében?
Tervben van az MSc végzettség elérése is akár levelező szakon.
Területi orientáltság szinten Győr Komárom Pest viszonylat érdekelne (elvileg a bérek erre felé magasabbak is).
A világjárvány hatása miatt félek, hogy nem tudok a szakmámban elhelyezkedni...
A diploma eléggé globális szintű szakmát ad így
pozicióként üzemmérnök, gyártás optimalizációs mérnök, projekt mérnök, lean mérnök raktártervezés stb. érdekelne.
Előre is köszönöm a választ.

Válság idején, tapasztalat nélkül nem lesz könnyű dolgod elhelyezkedésnél. Előfordulhat, hogy erős kompromisszumokat kell majd kötnöd (pl. alacsonyabb bér, nehezen megközelíthető lokáció), hogy gyorsan állást találj. Sokat segített volna rajtad, ha fél-1 év gyakornoki tapasztalatot szerzel valahol. Bár mivel említetted az Msc terveidet (tapasztalataim szerint semmi pluszt nem ad, nem sok helyen számítják be, plusz fizetést sem ér), a hallgatói jogviszonyod mellett én elsősorban gyakornokságban gondolkodnék, majd kb. 1 év után átkérném magam főállásba. Ha át akarnak venni jól járhatsz, mert ismernéd a helyet, az embereket, ha nem vesznek át akkor meg jóval nagyobb eséllyel indulnál az álláspiacon mint most.
Nyilván most is van esélyed elhelyezkedni főállásban, csak jóval kevesebb. Nézz meg pár interjút, gyűjts tapasztalatot és meglátod.
Bérrel kapcsolatban itt is tudsz tájékozódni:

https://cloud.email.hays.com/hu_salary_guide

Pályakezdő mérnök bére már nem igen van bruttó 350.000 ft alatt (ha meg netalán mégis akkor emelést kell kérni vagy váltani kell jobb bérért).

Sziasztok!

Vallalkozokent napi 90k teszt automatizalas teruleten szerintetek mennyire jo? Tapasztalat kozel 10 ev.

Sziasztok!

Idén végzek Ellátásilánc-menedzsment mesterszakon, jelenleg is gyakornok vagyok az egyik legnagyobb autóipari beszállítónál. Mire végzek lesz kb. 1,5 év szakmai tapasztalatom ellátási lánc területen. Felsőfokú angol nyelvtudással rendelkezem, minden nap használva a nyelvet. Ezen kívül még van 3 év IT Helpdesk tapasztalatom ami tudom nem szakmába vágó de gondoltam megemlítem.

Ezek tudatában kb. milyen bérigényem lehet pályakezdőként végzés után? Vidéken és Pesten egyaránt.

Köszi!

Az lenne a kérdésem, hogy egy vidéki nagyvárosban, Szegeden, pályakezdő Logisztikai-és Szállítmányozási ügyintezőként mennyire számít soknak ha bruttó 350ezer forintot kérnék a munkámért?
Első sorban raktár-logisztikával foglalkoznék, kisebb vagy nagyobb raktárban, ahol eltudom érni évek során a rakzárvezetői beosztást.

Én most keresek hasonló feltételekkel állást, Budapesten, szintén azon gondolkozok, hogy mennyi a reális bérigény, te végül milyen fizetéssel helyezkedtél el?

Mindenkinek javasolnám a Hays salary guide-ját, évente adják ki.
Az idei is már megjelent, ingyenesen letölthető.
Jó támpont lehet.

Oldalak