Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2023. január

Az informatikusok fizetése a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező volt, de 2022. második félévében további jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni. Budapesten jellemzően magasabbak a fizetések, mint vidéken. A jellemző jövedelem bruttó 800.000-900.000 forintra emelkedett, de megfelelő programozási készséggel ennél jóval magasabb fizetés is elérhető. Ezen belül is elsősorban a nagyobb cégek adják a legjobb bérezést. Portálunk több mint 10 éve követi a magyarországi fizetések alakulását a beküldött kérdőívek alapján. Az informatika területén az elmúlt évekhez képest jelentősen csökkent a különbség a közép- és felsőfokú végzettségűek közt fizetés szempontjából, a legjobban fizetett állásokban egyre több középiskolai végzettségű szakember jelenik meg. Hasonlóképpen a munkatapasztalatnak is egyre kisebb a szerepe: bár jellemzően többet lehet keresni nagyobb tapasztalattal, a fiatal informatikusok akár a legjobb fizetési kategóriákba is bekerülhetnek. A nyelvtudás is számít, bár nem minden pozícióban: a legmagasabb fizetésekkel járó állásokban már gyakran elvárt a felsőfokú nyelvismeret.

A telekommunikációs szektorból főleg olyan budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat 2022-ben, aiknek felsőfokú végzettségük van. Ebben a körben az informatikusokét megközelítő, 600.000-700.000 körüli bruttó bérekről számoltak be.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküldött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az informatikában
Fizetések a Telekom szektorban

Akkor lehet nem az emelés mértékével van bajod, hanem unod/utálod amit csinálsz most. De valóban nem túl sokat emeltek, viszont lehet kiugró a béred abban a kategóriában, ahol vagy. Azért ennyit nem is sok területen adnak meg.

Miért, mit vártál ekkora összegnél majd odaadnak 20-30% emelést? így is ki van maxolva a béred MO.-n

Az inflációnak megfelelő emelést vártam, kb 8%. Nem, nincs kimaxolva.

Mivel foglalkozol, ha kérdezhetem? Mert azért ez nem egy bolti eladói bér, de nem is egy mezei webesé.

20% ot vártam, 25 lett, meg 13-14. havi. Juttatások is emelkedtek idénre.

Én is kaptam kb ennyit 3 hónapja, de most az emelt fizunál 30%-al magasabbat fizető állásokkal keresnek meg.

Akkor valószínűleg az eredeti béred se volt épp piacképes, csak már nagyon virított az ő szemükben is és kénytelenek voltak emelni.
Mennyiből lett mennyi?

az alapfizetésed melyik sávba esett, ennyit még megírhatnál. Nem mindegy 100 ezernek vagy 1 milliónak a 25%-a

650-700 sávba esett, most pedig 800-850. Java ~3év.

Azt javaslom kezdj el nézelődni. A megemelt béred még tavaly sem számított volna piacképesnek (3 év tapasztalattal). Alsó hangon 1m+ fizuért is dolgozhatnál, ha ügyes vagy 1,2-1,4.

Én írtam a posztot. Szóval 7.5%-t kaptam emelésnek, ami elfogadható szerintem. 1M feletti a fizetésem.
2 havi bónusz lesz majd kifizetve a múlt évi fizetésem alapján, ez is megvan már, így elégedett vagyok.
Majd a kijövő Hays és egyéb felmérésekben megnézem, hogy mennyire jól haladok a piaccal

13% emelést kaptam, de a fizum nem nagy durranás, br 680k (600 volt előtte), másfél év tapasztalatom van

1.5 év tapasztalattal egyáltalán nem rossz az a br.680e. Nem védeni akarom a tőkés bárókat, de erre a lóvéra különösebben nem köphetsz.

Az már akkor is szép, reagáltak a piaci nyomásra, szóval korrektek voltak.

Multinál dolgozom szoftverfejlesztőként, tavaly ősszel váltottam és úgy gondolom, hogy a bérembe már beleszámolták az inflációt is, de persze én is kiváncsi vagyok mi várható idén. Jelenleg 1.7m a bruttóm.

az szép, a kevés 1-2%-ba tartozol aki ennyit kap nem vezetőként
jóval lejjebb vannak még a sávok
melyik cég ez, lehet tudni?

Ha ez a multi egy magyarországi irodád / leányvállalatot jelent, akkor gratula: kb. elérted a hazai fizu tetejét amit el lehet bármennyi tapasztalattal, bármilyen nagy multinál, bármilyen speciális tudással mint mezei szoftverfejlesztő.
Ha külföldre dolgozol, akkor sem rossz, de úgy már nem annyira kiemelkedő.

Multi mo-i irodájánál vagyok.

0% emelés, de mivel devizában fizetnek, ezért forintban számolva mégiscsak 10%-kal keresek többet.

Melyik devizaban? Mert az euro mar kb itt van 1.5 eve ezen a szinten?:)

Bár tudom, épp 1 hete egy komolyat leszúrt. Azért nem sírok... főleg ha megnézem milyen alacsonyan vannak az elvárások.

Budapesten amerikai cég, saját termékek fejlesztése
Angular, Java, devops.
6+ év fejlesztői tapasztalat.
MSC diploma, napi angol.
Bruttó 1.2M + cafeteria
Bónusz, 13. havi fizu nincs.

Angular + Java
6 év fejlesztői tapasztalat.
Releváns Bsc, erős angol.
1.2M bruttó, Budapesten, multinál.

Sziasztok!

Mivel sok valós tapasztalattal rendelkező szakember jár ide, ezért kíváncsi lennék a véleményükre:

Jómagam természettudományos végzettséggel rendelkezem (10+ év munkatapasztalat, vegyész), jelenleg egy kis cégnél vagyok termékfelelős (de valójában K+F és még ezer más is van), a bérem mindennel együtt bruttó 670k.
Ahogy látom a szektort, az évi 5-10%-os béremelésen kívül sok mozgástér nincs. Most egy projektvezetői pozira (a jelenleginél sokkal több munkával jár) ajánlottak bruttó 750-et, ami a 1,5-2X több bejárási idővel nagyon karcsú.

Jó ideje gondolkozom rajta, hogy elhagyom a pályát és az IT világában helyezkedek el.
Tudom, hogy kezdetben a fentinél alacsonyabb bérrel kezdenék, de ha nem full töketlen lennék, akkor dinamikusabban emelkedik és sokkal magasabban van a bérsáv teteje. Ami még vonz benne, hogy (megfelelő tapasztalat esetén) sokkal több a lehetőség, illetve idővel akár remoteként is lehet dolgozni.

Szerintetek 38 évesen érdemes még elkezdeni nulláról programozást tanulni, munka, gyerekek? Ha igen, merre érdemes elindulni? Egyelőre a Pythonnal ismerkedek.
Alap matek megvan, de pl. data science-hez kevés.

Ahogy látom, legalább 3-4 nyelvet kell tudni, plusz mellé pár kiegészítő.

Ha mondjuk 2 év alatt megvan a belépő tudásom junior fejlesztőként, akkor nem lesz gond a munkaadóknak, hogy 40+ vagyok? Hogyan látjátok?

Szia,

Én 43 éves vagyok, 96-ban végeztem számítástechnikai programozóként, utána BME informatika, majd kb. 20+év IT, főként szakmai vezetés szállító oldalon és egy hosszabb kihagyás után most gondolkodok, hogy IT-ban folytassam-e a pályám, vagy valami más területen :)

Ha érdekel az IT nyugodtan vágj bele. Én multinál szállító oldalon dolgoztam, gyakran részt vettem szakmai vezetőként toborzásban is. A cég mindig a fiatalokat preferálta, nincs még család, jobban terhelhetők, kevesebb fizetéssel megelégszenek, húzza őket az ambíció, rugalmassak, könnyen tanulnak, könnyebben menedzselhetők. Én szakmai vezetőként viszont mindig tapasztalt korombeli kollégákkal akartam feltölteni a projektben a pozíciókat, mivel nekem ez jelentette a legkisebb kockázatot a megvalósításban, valamint szerettem tapasztalt kollégák között magas szakmai színvonalon dolgozni, így úgy éreztem, hogy én is tudok tanulni. Persze ez utóbbit a költségek általában nem engedik, az előzőt meg általában a felelős szakmai vezetés nem engedi. Komplex fixáras projektet új technológiával szakmai vezetőként kizárólag gyakornokokkal végig vinni eléggé stresszes feladat, főleg, ha a fizetésed is a sikerhez van kötve:) Gyakorlatban pedig a pozíció feltöltés úgy történt, hogy volt néhány tapasztalt kolléga a projektben, akik mentoráltak 1-1 fiatalabb kollégát, plusz mindig volt projektbe 1-1 "berepülő" kolléga, aki nem 40+, hanem 50-60+ éves volt és őket nem kellett interjúztatni, valamint tudtuk, hogy sokat nem kell tőlük várni, de mindig kaptak ők is hasznos feladatot. Az pedig, hogy a cég kit tudott felvenni, projektbe bevonni az a piaci trendeken is múlott. Amikor tömegesen estek be a megrendelések 1000+ embernapos projektekre és az IT szegmensben munkaerőhiány volt, nem nagyon tudta megválogatni a cég kit vesz fel, ekkor jöttek 1-2 éve pályát váltott szakemberek is főként alvállalkozón keresztül.
Megrendelő oldalon kicsit más a helyzet, ott nincs idő korlát, jobban megszűrik a jelentkezőket, viszont az állás sem megrendelés függő.

Összességében azt gondolom, hogy IT-ban ha valahova bekerülsz és bedolgozod magad, megbecsülöd a munkát, ott biztos helyed van 40 és 50+-osan is. Viszont sokan úgy gondolják, akik IT-ban akarnak elhelyezkedni, hogy néhány programozási nyelvet autodidakta módon megtanulnak és majd dől a lóvé meg házhoz hozzák remote-ba a sok megrendelést. Azért ez nem teljesen így van. A helyismeret vagy az adott ágazat ismerete (pl: bank szektor, ipari automatizálás, stb. esetedben vegyipar) amiben majd dolgozol sokszor többet számít, mint a szükséges programozási nyelv ismerete.

Ha nem unod meg hamar, amit csinálsz, szerintem 40+-os ként jobban jársz egy speciális alkalmazás üzemeltetői állással egy multinál. Ebbe gyorsan bele lehet tanulni, be is tanítanak és mivel más nem nagyon ért hozzá, onnan mehetsz akár nyugdíjba is. Igaz váltani is nehezebb ebből, de közben képezheted magad.
Vagy van rengeted munka az IT szektorban, ami nem kimondott programozás, de a szakmai múltad és korod alapján könnyebben megpályázhatod. PL: tesztelés, minőség biztosítás, projektvezetés. Több nagy multinál (pl. bank szektor) az IT projektvezetés nem igényel IT ismeretet (sajnos) (viszont helyismeretet igen :)).

Ha kimondottan csak a programozás érdekel, nyugodtan vágj bele ebbe is, viszont ebben az esetben azt javasolnám, keress fel egy IT outsoure céget, akik kiközvetítenek. Ők könnyebben és gyorsabban eladnak kevesebb szakmai tapasztalattal is, folyamatosabb a munka, akár a fizetésed is magasabb, több helyre be tudsz kerülni, könnyebb váltani.
Régebben volt egy olyan trend, hogy a fiatalok tanácsadó cégnél szállító oldalon kezdtek dolgozni, hogy gyorsan, roham tempóban, túlórával, változatos projekteken tudjanak tapasztalatot szerezni, majd 30-35+ életkorban, mikor nem volt nagyon tovább fejlődni szakmailag, egy nyugisabb megrendelő oldali vezetői pozícióra pályáztak. Most ez egy kicsit másképp van.

Az biztos, hogy a következő év tizedekben lesz még kereslet az IT munkára. Minden leszállított IT projekt közvetlenül és közvetetten is új munkahelyeket teremt. Annak ellenére, hogy az egész IT szektor már régóta nagyon túl van tolva és sok benne a kidobott, felesleges munka, a társadalmi és gazdasági digitalizációs folyamatok még igencsak az elején járnak, utána pedig együtt fejlődnek a társadalommal és a gazdasággal.
A folyamatos tanulást és technológia váltást viszont meg kell szokni. Engem 20 év után már ez egy kicsit zavar. A tanulás még Ok, de a technológia váltás sokszor erőltetett, ami szintén plusz tanulással jár és rossz érzés visszagondolni, hogy mennyi technológiát megtanultam, pl.: az első 10 évben (dBase, Pascal, assembly, stb.), amit közvetlenül már nem fogok sohasem használni. Mondom ezt úgy, hogy nagy részt csak adatbázisokkal, adattárházakkal, big data dolgokkal foglalkoztam.

És, hogy segítsek is :) : nem kell 3-4 nyelvet tudni. Elég egy programozási nyelvet is ismerni mélyebben a hozzákapcsolódó fejlesztői keretrendszerekkel. Ezzel nagyon jól el lehet lenni. Hogy merre indulj el, ahhoz kicsit pontosabban kell tudni, hogy mit szeretnél.
Az IT-ban van egy olyan paradoxon, hogy amit otthonról meg tudsz csinálni, meg tudsz tanulni, azt más is meg tudja tanulni és csináni és azzal előbb utóbb nem fogsz (annyi) pénzt keresni. (pl: indiaiakkal versenyzel árban) Amit csak ügyfélnél tudsz megtanulni, azt más nem tudja megtanulni és azzal lehet pénzt keresni.
A data science az pont olyan, hogy igazából otthon egyedül nem tudod megtanulni. Ehhez kell egy nagy projekt, amiben elsajátítod a módszereket, esetleg megtanítják. Ehhez a Python alapnak teljesen jó. Keress python AI és adatfeldolgozó csomagokat és nézegetsd, de a lényeg az adatokon és módszereken van, amihez csak projektben jutsz hozzá. SQL (Oracle, MSSQL), NoSQL (MongoDB) adatbázisokat is nézegetheted (gyakorolj) még nem lesz projekted.

Ha applikáció fejlesztés érdekel nagyban, ez is sokáig fog még menni: Java
Ha kisebb változatos projektek érdekelnek: Full Stack fejlesztés. pl: PostgreSQL, nodeJS, AngularJS. Vagy .NET-es Microsoft keret.
Itt sokan vannak akik ezt inkább freelancer-ként űzik.
Tisztán webes dolgok, web design, stb. szerintem visszaszorulóban van az FB és instagram óta.

Utoljára még annyit, hogy szakmai vezetőként én mindig úgy tartottam, hogy egy projektben a szorgalmas és
tapasztalt fejlesztő főnyeremény, a szorgalmas újonc nagyon hasznos, a komótosan dolgozó expert munkája
is nagyon hasznos tud lenni. Viszont a nagyon lusta, szakmát nem ismerő és megismerni sem akaró kollégákat projekt toborzásnál
általában kerültük, de többnyire, ha mégis úgy alakult - pusztán szolidaritásból - megtűrtük.
Persze ez az én véleményem. Máshol, más lehet másként gondolja.

Még egy gondolat azoknak a fiataloknak, akik csak a pénz miatt választanák az IT-t: állítólag manapság már 1-1 kőműves, villanyszerelő is megkeres(heti)i a napi 50k nettót. :)

Üdv.,
L.

Nekem van pár mérnök ismerősöm illetve sztorim hasonló váltásról. Habár ők építőmérnökként váltottak az építőiparról.
Volt köztük hídmérnök, közműtervező de helyszíni építésvezető is aki megunta a heti 60+ óra munkát a helyszínen.
Akinek a sztoriját volt szerencsém bővebben megismerni az valami fél éves gyorstalpaló segítségével váltott. Mérnök diploma, angol nyelvtudás és ez a képzés elég volt neki valahova Junior szintre.

Tényleg a 2016-os elemzés itt a legfrissebb? Vagy csak én nem találom?
Én megadtam az adataimat, azt vártam hogy látom hogy hol vagyok a skálán de nem látok csak 2016-os adatokat.

Itt max a kommentekből lehet tájékozódni.

https://prog.hu/hirek/5881/800-000-forint-is-lehet-a-junior-2-millio-forint-a-senior-magyar-programozok-fizetese

Ez valóban észlelhető a piacon? A cikk állítása szerint tavaly szeptember óta akár 20-30%-kal is emelkedtek az elérhető bérek.

Oldalak