Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Lehet, hogy akkor magán munkákat kezdenek vállalni mellette. Más amennyit el autózik időt, azt netán magán tervezéssel tölthetnéd. Netan ha egy két napot le tudsz szedni a hivatalos melóból akkor meg pláne.

Kiváncsi vagyok milyen magán munkát kéne vállalnia mozdony korszerűsítés mellett, hiszen elég speciális területről beszélünk.

A váltás lehet opció, de vasútiparban nem nagyon dobálják a 800-900-as bruttókat.

Ha autóipari multi a cél, oda pedig figyelembe vehető, hogy ha nincs autóipari tapasztalat, tehát szintén nem reális ilyen bérekről beszélni.

Kérdező, talán a legjobban azzal járnál, ha kérnél fizetésemelést.
Ma az Aldinál egy 7+ éves pénztáros is megkeres 500e Ft-ot, ha kérsz 2 körben +10%-ot és alátámasztod sikeres projektekkel/eredményekkel akkor valószínűleg azt mondják majd, hogy adható.

Ha váltanál nem találnának ennél olcsóbban embert, úgy hogy van racionalitása a fizetésemelésnek.

Sziasztok
BAZ megye.
3.5 év tapasztalat
Autóipar
Folyamatmérnöki csoportvezető állást ajánlottak Br.480.000 Ft. Cafatéria nincs
2 ember tartozna alám
Szerintetek mennyire jó ajánlat?

? Ez melyik gyár?

A Jabilban ami aztán tényleg egy retek cég, ilyen paraméterekkel magadják a bruttó 700 ezret.

Semmiképpen nem fogadnám el.

Szerintem is kevés. Br. 700-800-as sávban mondanék én is árat. Igaz, hogy viszonylag kevés éved, de ez csoportvezetői munkakör, meg kafetéria sincs.

Sosem az számít, hogy hány év a tapasztalat. Ez csak egy indok ami mögé bújni lehet, hogy minél kevesebbet fizessenek.
Néhány éve történt, volt egy kollégám, akinek összesen 2 év munkatapasztalata volt, mint mezei mérnök. Úgy alakult, hogy felmondtak körülötte az emberek, mivel talpraesett volt, így csoportvezetői pozit ajánlottak neki bruttó 650e Ft-ert.
1 év után fel akart mondani, bruttó 1M ft-ért marasztalták. Úgy gondolom, itt nem számított, hogy hány év a munkatapasztalata.
Mindenki vonja le a maga tanulságát.

Amikor először olvastam, majdnem írtam, hogy kb. reális, utána látom, hogy bruttó. Úgy már nagyon kevés, ez egy kezdő mérnöki bér jelenleg. Szóval csoportvezetőként inkább nettó legyen az a 480.

Ha nincs vezetői tapasztalatod 1-2 évnek elmegy ugrodeszkaként, utána váltanék. Vezetoi tapasztalatot megszerezni fontos
.

Semennyire. Ez alsó hangon bruttó 650-nél kezdődik még vidéken is, el ne vállald ennyiért!

33 éves gépészmérnök, 10 év tapasztalat, BSc noname diploma.
A 10 év alatt géptervezéssel foglalkoztam. Jelenlegi munkahelyemen 8 éve dolgozok, leginkább kis szériás, egyedi mérőgépeket tervezek. Túlóra nagyon ritka, ha mégis van, akkor azt fizetik, ahogy a jogszabály előírja.
Nettó 470e Ft, nettó 25e cafeteria. Év végi jutalom vagy van, vagy nincs, nem kötelező adniuk. Ha van, akkor általában egy havi pénzről van szó.

A munkahely Budapesten van és teljesen magyar tulajdonban van, közel 1000 főt alkalmaznak.

Magamat nem tartom egy nagy elméleti tudású mérnöknek, de ennél a cégnél a felhalmozott tudásom nagy és értékes, ezt többször mondták mások és a feletteseim is.

Kezdem kicsit kevésnek érezni ezt a fizetést, de lehet, hogy csak a pofám nagy és nem a zsemle a kicsi.

Ez elég karcsú, itthon is lehetne több. Ezért éri meg itthon mérnöknek tanulni? Sopronban lakok. Itt minden második ember többet keres ennél ingázva, még a teljesen alja betanított melóval is. (Nem hiába ingázik már 100 ezer ember naponta). De egy szakember közel 2000 eurójával évi 14x meg már teljesen más kategória hozzád képest sajnos! Szóval ez elég gáz :( . Habár ahogy látom már nem csak fizikai melókért költöznek ide egyre többen. Még Budapestről leköltöző mérnököket is ismerek már. A határ túloldalán lévő mérnök irodák tele vannak magyar alkalmazottal. Van aki kocsival jár ki, van aki vonattal Bécsig. Jók a lehetőségek.

Ez alapján Sopron elég sokaknak végig gondolandó lehet. Egy átlag végzettséggel, betanított melóval érdemesebb ezek szerint oda költözni, mint a fővárosba.
Drágák az ingatlanok ahogy nézem de a fővárosi szinttől azért így is messze vannak, és az a havi 1500 euró sem tűnik rossznak évi 14 x.
Már ha nem szakember vagy 2000-ért.

Igen, jól érzed, kevés. Főleg Budapesten.

nettó 150-200-at biztos hogy rá tudsz dobni ha váltanál egy multihoz

Mennyire jellemzo az, hogy multi felvesz egy keves multis tapasztalattal 600-700 nettoert mernokot? (Érdeklődés miatt kérdezem)

Nem nagyon számít, hogy multi vagy magyar cég. Ha releváns a tudásod és tudsz angolul/németül stb, akkor simán felvesznek.

Északkelet-Magyarorszagon (Szabolcs) kb. ennyit keresek fele ennyi tapasztalattal, szerintem legalább bruttó 900 körül kellene kapnod.

Jelenleg egyetemen vagyok, 1 év van még hátra, Mechatronikán. Voltam a címben említett cégnél gyakornok ,ahol az egyik ott dolgozó fiatal mérnök csávó azt mondta, hogy nyugodtan kérhetek 450-500 közötti nettó fizetést kezdőként( nyílván a gyakornokiságot beleértve, ha számít egyáltalán ).
Illetve a hardverapro álláshírdetéses fórumára is raktak ki pár IT-s pozíciót, amik mind a fent említett határok között mozogtak ( egységesen az összes pozi 480 nettó , ha jól emlékszem ) .
Mennyire reális , vagy esetleg irreális ez az összeg?

Most akkor te mechatronikai mernok vagy vmi IT-s poziban akarsz elhelyezkedni?
IT eseten sztem max brutto 600 a kezdofizu

Az az 500 ink brutto mintsem netto mernokkent

Viszonyításképp írtam ,hogy akkor valszeg nem mondott elereszkedett összeget a mérnök csávó, akivel beszéltem.

A Bp IT fizuk a vidéki autóipari fizuk felett járnak, ne ez alapján lődd be a saját fizudat. Mármint próbálkozni persze lehet, de ne lepődj meg, ha masszívan lealkudják. Szerintem a fiatal mérnök kollégád csak nagyot akart mondani. Nettó 500 kedvezmény nélkül kb bruttó 750. Azt nem adják meg egyetemről frissen kiesve IT-ban sem, kivéve ha több év tapasztalot tud az ember felmutatni. Nézz szét lentebb ebben a topicban, többnyire ennél rosszabb fizukat írnak több év tapasztalat mellett is a mérnökök.
A gyakornokság számíthat, ha mondjuk minimum 1 évig ott vagy, esetleg ha koop képzésről van szó.

Nem hinném, hogy nagyot akart volna mondani, hiszen már egy ideje ott van,mint villamosmérnök. Mondta,hogy az újak között szinte nincs is különbség a hay szintek miatt. Nyílván ha ő ennyit mondana az újaknak, akkor jóval többet kap.

Sziasztok!

Délkeleti régió, pályakezdő gépészmérnökként 24 évesen multinál 420k bruttó + 35k cafeteria + 15 Ft/km bejárási támogatás + évente 1 havi fizu bónusz. Angol+német napi szinten. Havi 2 hét home office.

Vélemények?

Szerintem a keleti régióhoz képest ez tűrhető fizetés. 2 év gyakornok tapasztalattal gépész bsc-vel Pest megyében, szintén multi termelés 490.000 + 1 havi prémium + br 400.000 caf. Nem sokkal kevesebb amit kapsz.

490 az bruttó?

így van

Sziasztok,
Végzettség: villamosmérnök BSc., mestert nem csináltam meg
Minőség irányítási mérnök, 8 év tapasztalat, (3 autóiparból / tesztelés / SW tesztelés, 5 év szoftvertesztelés más iparágbanban)
Jövő héttől autóipari cég, Budapest. Amit kapok:
br 850eFt + évente 1 alkalommal bónusz, teljesítményfüggő 5-10% éves bér. Még nem kaptam, nem tudom mennyi pontosan.

Ezen felül, egészségbiztosítás, képzések, magánegészségügyi szolgáltatások.

35/f

Szia, jó hallani budapesti fizetésekről is, köszi az infót. Vidéki autóipari multinál vagyok villamosmérnök, nálam 25-30%-al többet kapsz. De ha kiszámolom, hogy ez kb. 3400 Ft-os nettó órabér, és elgondolkozok, hogy Budapesten mennyiért megy ki egy villanyszerelő/burkoló/vécépucoló, stb. , akkor ez nagyon kevés. És megint arra jutok, hogy ku..vára alul vannak fizetve ma egész Magyarországon a mérnökök! Egy szaki/kamionos/szakács/pincér, stb. jelenleg már megkeresi egy nyugati kollégája fizetésének a felét. Mérnökök esetében ez harmada/negyede, sajnos.

A valódi mérnökök magyarországon is megvannak fizetve. A multicégeknél dolgozó "mérnökök" 95%-a sajnos a tili-toli kategóriába tartozik, akik egyfajta ügyintézöként működnek a célgépgyártó cégek és a gyártás között. Az égvilágon semmit nem kell tervezniük vagy éppen saját szoftvert írniuk. Mindent rendelnek, kicserélnek 1-2 hardvert és közben izzadnak ha külföldi gyártóval kell angolul kommunikálni. Ha képes vagy villamosmérnökként megtervezni és megépíteni a vevőnek egy 500k euro körüli gép control paneljét és megírni rá a plc programot, HMI-t, akkor nem 800k bruttó lesz a fizetésed felső határa itthon sem. Ilyen mérnökökből valóban hiány van az országban és általában nem az autóipari multiknál talalhatók meg, hanem az ott dolgozó "mérnökök" telefonos kontaktjai között.

Oldalak