Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

De nem mindenki akar burkolóként dolgozni. Valakit érdekel ( valszeg a többséget aki elvégzi) a műszaki légkör. Ne mi legyünk már a faszok, mert ezt választottuk, lègyszives.
Örülj neki, hogy jól megy az építőipar, ne másokat ócsárolj emiatt.
A jobb programozók pár év alatt milliós fizetéseket kaphatnak, mèg sincsenek itt, hogy nagyzoljanak.

:D szanalmas kapalozas a reszedrol ez, latom raz az ideg rendesen :)

Normális kommentet írtam, de egy ostoba-primitív választ hoztál. Erősíted az alkoholista-idióta burkoló előismereteket, ezen nem segít a pénz :D Senki nem vergődik, ha annyira burkoló akarna lenni az ember, akkor szinte bárki az lehetne. Csupán a szar körülményeket nem kompenzálja a pénz. Mondogathatod, hogy “vergődtem” az egyetemen, de közel sem igaz( nyugodtan mondjad tovább is), simán teljesítettem a képzést :)
Ide jössz ugatni, de hogy minek, azt szerintem te sem tudod.

Es a jo korulmenyeket kompenzalja a szar penz? A rezsidet nem fogod tudni kifizetni csoves :D

Csöves :D az, nem lehet veled vitatkozni, pedig szerettem volna. Érveid nincsenek, személyeskedsz. Sok sikert az életben.

Koszi, anyagilag biztos tobb a sikerem mint neked :)

Örülök neki, remélem te legalább a munkádat jól végzed, akkor nem is sajnàlok tőled egy fillért sem.

Itt egyedül a te vergődésed szánalmas... Ha tényleg az lennél és annyit keresnél amit állítasz, akkor nem itt trollkodnál állandóan, hanem örülnél neki szépen csendben. De nem vagy te sem kőműves, sem burkoló, se semmi, csak egy nyomorult munkanélküli alkoholista aki megpróbál mindenkit lehúzni a saját szintjére, mert ez az egyetlen öröme az életben. Ez teljesen nyilvánvaló. Kár hogy anyád még ki tudja fizetni az internetet és a villanyszámlát. De lehet hogy szeptembertől nem így lesz, szóval használd ki addig is a helyzetet, ugass csak nyugodtan ahogy bírsz. :)

Ne akard hogy berakjam ide a havi bevetelem mert elsirnad magad a diplomaddal a honod alatt te okoskodo irodaban ulo senki szar :D

Számlával????

De, akarom, "rakd ide" nyugodtan. Persze bizonyítékokkal együtt, nem csak egy számot beírva ide. Amíg pedig ezt nem teszed meg, addig csak egy fogyatékos hazug patkány vagy a szememben. Téma lezárva.

De ideges a kis szarhazi xd
Anyad elvitte a szamlakat, visszahozza majd lefotozom es berakom oket :)

Szétröhögheted magad, de nehogy azt hidd, hogy minden mérnök ilyen br 600-750e-et keres. Ha ez lenne a szakma csúcsa, akkor nem lenne, aki neked ilyen béreket fizetne áttételesen.

Jajj, koszonom uram hogy miattad tudok megelni a szakmambol, nem is tudom mire mennek maguk nelkul, halasan koszonom :)

Mi most keresünk Szabolcsban mérnöki pozira valakit (szakirányt nem árulom el,de speciális) br 800 körül...de senki nincs,nem a pénz miatt

Nyugi, Pesten és Pest környèkén se akarnak fizetni, eddig nekem is legtobbszor a penzen ment el, 7 ev folyamatmernoki pozira br800ra màr húzzàk a szàjukat.. ha igy megy ez a vergődès sokàig meg ami az orszàgba megy, akkor èn biztos hogy elkezdek külföld irànyàba nyitni mert nincs ami motivàljon hogy itt maradjak...

Sziasztok! Szerintetek mennyire elvárás egy junior plc programozóval szemben, hogy értse amit csinálni fog? Ebben az esetben friss, egyetemről kijövő emberre gondolok, nem sok ipari tapasztalattal. Illetve nyílván, mennyit mondanátok mint kezdő fizetés?
Pest-Győr környékéről van szó

Alapvetően legyen tisztában a PLC-k működésével, egyszerűbb feladatokat tudjon leprogramozni, vagy legalább a logika álljon össze fejben, hogy mit kellene csinálnia a programnak (lépések).
Ezen kívül legyen valamennyi angol nyelvtudás (értse a szakirodalmat), valamennyire tudjon külföldi kollégákkal is értekezni. Legyen önálló (tudásához és aktuális feladatához mérten persze).
A fentiek teljesülése esetén én Br500-550-et mondanék bérigénynek. Aztán erősen tepernék az első évben, hogy minél többet tanuljak, fejlődjek, majd lépnék külföldre ennek többszöröséért.

LOL burkolokent megcsinalom a netto 600-amat 1 honapban, ti meg osszefossatok magatokat 500 bruttoert :)

Na már megint itt van ez a malterhuszár.
Kívánok hossz életet amigo, remélem 80évesen is csempét fogsz vagdosni.
Te haszontalan fos. :3

Na már megint itt van ez a malterhuszár.
Kívánok hossz életet amigo, remélem 80évesen is csempét fogsz vagdosni.
Te haszontalan fos. :3

anyukád a haszontalan fos te szerencsétlen, én már 60 évesen nyugdíjas leszek és majd röhögök rajtatok irodistákon hogy 50 évesen szívrohamot kaptatok meg érrendszeri problémáitok lesznek a sok üléstől.. ráadásul vakondok is lesztek a sok képernyőbámulás miatt :D

LOL mérnökként megcsinálom a nettó 679.500 -amat 1 hónapban, te meg burkolod magadat 600 nettóért :)
Na most akkor én nyertem vagy mi van?

Te széttanultad magad, és keresel "kemény" 80 rugóval többet mint egy alkoholista tróger suttyó. 80 rugóból egy normális nagybevásárlás nem jön ki, kb semmivel nem értél el többet, miközben te képezted magad, feszítettél az egyetemen a műszaki rajz meg a solid edge fölött, ő meg titokban recskázott az építkezésen a betonkeverő takarásában. Szerintem az hogy te 80 ezerrel (79500-al) többet keresel képzett mérnökként mint egy szétpiált agyhalott senkiházi, nem olyan húde nagy nyerés, de ha neked elég és úgy érzed megérte, akkor örülj neki. Én havi 80 ezerért még egy gépelemek zh-ra sem ülnék be, nemhogy lediplomázzak, de te tudod.

Inkább el kéne ismerni hogy döglött a szektor, és nézni más melót, neked is. Hiszen a 679500 is egy lófasz.

Most ha jól értem, akkor a mérleg egyik serpenyőjében van az iskolába járás, a másikban meg a betonkeverő melletti recskázás. Hát cselekedj belátásod szerint. :D Én döntöttem és megérte mind a 79500-at, Kevesebbet is, sőt felőlem fordítva is lehetne az arány.
Mint láthatod a hozzászólásomban ugyanazokat a kifejezéseket használtam, mint a burkoló kolléga, hogy hátha észreveszi magát :D.
Erre jössz itt ezekkel a solid edges-es frusztrációiddal. Látszik, hogy jártál valamelyik intézménybe, de előbb fejezted be mint hogy elvégezted volna. Így persze rálátásod sem lehet erre a szektorra.
Remélem, egyszer ezt a rengeteg feszültséget el tudod majd engedni és akkor nélkül magabiztosan recskázás nélkül a betonkeverő mellett tudsz majd élni ebben a világban. Akár van diplomád akár nincs.
Kívánok hozzá sok sikert.

A nettó 670 rugó elmegy, de tényleg nem acélos - persze kérdés van-e adókedvezmény gyerekek után. Esetleg beavathatnál minket hogy te miért vagy ilyen magas lovon, mennyit keresel és mivel.

LOL, tanulhattál évekig azt alig keresel többet mint én xD szánalmas kutya, remélem azért az angol megy már.. :D

Majd 40 felett röhögjél, amikor szétb*ad az egészségedet meg az izületeidet a fizikai melóval. Majd iszunk rá egy kávét a légkondis irodában. :)

Ne etessétek a trollt. Most pár évig jól ment az iq huszár segédmunkásoknak, de 1-2 évnél nincs több hátra a nagy jólétből. Aztán ha elfogynak az építkezések, felújítások, felkopik majd az álla és fog még nálunk kopogtatni, hogy napi 5ezerért talicskázhasson és legyen mit ennie.

Kieg: én még nem vagyok 30 és mérnökként bőven nettó 600 felett keresek, többnyire otthonról dolgozva, de legjobb esetben is klímás irodában. 40 évesen cikinek érezném, ha nap végére izzadtan, büdösen, porosan is csak ennyit keresnék.

Oldalak