Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

"Nye edessédef a trót. Ha nem rejagájtog a haszukságajira majt peleun ettyszer ézs eltakarótig"

Gépészként tudsz egy kicsit másfelé orientálódni a műszaki pályán belül.
Nem kell a gépész irányhoz ragaszkodni.

Lol, szetrohogom magam komolyan :D burkolokent megvan nettoba ami nektek bruttoba (vallalkozokent), kerdem en, megerte nektek ezert diplomat vegezni es ennyit tanulni foloslegesen, mikozben erettsegi utan 2 ev alatt kitanultam egy olyan szakmat amivel hamarabb munkaba tudtam allni mint ti es meg tobbet is keresek?

Én erre mindig azt mondom, hogy belőlem bármikor lehet burkoló, de belőled mikor lesz mérnök. Amúgy meg csináltam saját építkezésen, de biztos nem csinálnám egy életen át.

Minek legyen belolem mernok ha szaros burkolassal is annyit keresek mint ti? :)

Mert legalább olyan környezetben és emberek között lennél,ahol ragadna rád valami intelligencia is a koszon meg malteren kívül. Legyél te a Burkoló,dolgozz hétvégén is, görnyedj,szívjad a port csiszolás közben,van aki ezt szereti.Mi meg ülünk a légkondis irodában 8-16-ig.

hétvégén nem melózom :) de azért jó röhögni rajtatok, csak aztán nehogy begyulladjon a kis torkod a légkonditól

De nem mindenki akar burkolóként dolgozni. Valakit érdekel ( valszeg a többséget aki elvégzi) a műszaki légkör. Ne mi legyünk már a faszok, mert ezt választottuk, lègyszives.
Örülj neki, hogy jól megy az építőipar, ne másokat ócsárolj emiatt.
A jobb programozók pár év alatt milliós fizetéseket kaphatnak, mèg sincsenek itt, hogy nagyzoljanak.

:D szanalmas kapalozas a reszedrol ez, latom raz az ideg rendesen :)

Normális kommentet írtam, de egy ostoba-primitív választ hoztál. Erősíted az alkoholista-idióta burkoló előismereteket, ezen nem segít a pénz :D Senki nem vergődik, ha annyira burkoló akarna lenni az ember, akkor szinte bárki az lehetne. Csupán a szar körülményeket nem kompenzálja a pénz. Mondogathatod, hogy “vergődtem” az egyetemen, de közel sem igaz( nyugodtan mondjad tovább is), simán teljesítettem a képzést :)
Ide jössz ugatni, de hogy minek, azt szerintem te sem tudod.

Es a jo korulmenyeket kompenzalja a szar penz? A rezsidet nem fogod tudni kifizetni csoves :D

Csöves :D az, nem lehet veled vitatkozni, pedig szerettem volna. Érveid nincsenek, személyeskedsz. Sok sikert az életben.

Koszi, anyagilag biztos tobb a sikerem mint neked :)

Örülök neki, remélem te legalább a munkádat jól végzed, akkor nem is sajnàlok tőled egy fillért sem.

Itt egyedül a te vergődésed szánalmas... Ha tényleg az lennél és annyit keresnél amit állítasz, akkor nem itt trollkodnál állandóan, hanem örülnél neki szépen csendben. De nem vagy te sem kőműves, sem burkoló, se semmi, csak egy nyomorult munkanélküli alkoholista aki megpróbál mindenkit lehúzni a saját szintjére, mert ez az egyetlen öröme az életben. Ez teljesen nyilvánvaló. Kár hogy anyád még ki tudja fizetni az internetet és a villanyszámlát. De lehet hogy szeptembertől nem így lesz, szóval használd ki addig is a helyzetet, ugass csak nyugodtan ahogy bírsz. :)

Ne akard hogy berakjam ide a havi bevetelem mert elsirnad magad a diplomaddal a honod alatt te okoskodo irodaban ulo senki szar :D

Számlával????

De, akarom, "rakd ide" nyugodtan. Persze bizonyítékokkal együtt, nem csak egy számot beírva ide. Amíg pedig ezt nem teszed meg, addig csak egy fogyatékos hazug patkány vagy a szememben. Téma lezárva.

De ideges a kis szarhazi xd
Anyad elvitte a szamlakat, visszahozza majd lefotozom es berakom oket :)

Szétröhögheted magad, de nehogy azt hidd, hogy minden mérnök ilyen br 600-750e-et keres. Ha ez lenne a szakma csúcsa, akkor nem lenne, aki neked ilyen béreket fizetne áttételesen.

Jajj, koszonom uram hogy miattad tudok megelni a szakmambol, nem is tudom mire mennek maguk nelkul, halasan koszonom :)

Mi most keresünk Szabolcsban mérnöki pozira valakit (szakirányt nem árulom el,de speciális) br 800 körül...de senki nincs,nem a pénz miatt

Nyugi, Pesten és Pest környèkén se akarnak fizetni, eddig nekem is legtobbszor a penzen ment el, 7 ev folyamatmernoki pozira br800ra màr húzzàk a szàjukat.. ha igy megy ez a vergődès sokàig meg ami az orszàgba megy, akkor èn biztos hogy elkezdek külföld irànyàba nyitni mert nincs ami motivàljon hogy itt maradjak...

Sziasztok! Szerintetek mennyire elvárás egy junior plc programozóval szemben, hogy értse amit csinálni fog? Ebben az esetben friss, egyetemről kijövő emberre gondolok, nem sok ipari tapasztalattal. Illetve nyílván, mennyit mondanátok mint kezdő fizetés?
Pest-Győr környékéről van szó

Alapvetően legyen tisztában a PLC-k működésével, egyszerűbb feladatokat tudjon leprogramozni, vagy legalább a logika álljon össze fejben, hogy mit kellene csinálnia a programnak (lépések).
Ezen kívül legyen valamennyi angol nyelvtudás (értse a szakirodalmat), valamennyire tudjon külföldi kollégákkal is értekezni. Legyen önálló (tudásához és aktuális feladatához mérten persze).
A fentiek teljesülése esetén én Br500-550-et mondanék bérigénynek. Aztán erősen tepernék az első évben, hogy minél többet tanuljak, fejlődjek, majd lépnék külföldre ennek többszöröséért.

LOL burkolokent megcsinalom a netto 600-amat 1 honapban, ti meg osszefossatok magatokat 500 bruttoert :)

Na már megint itt van ez a malterhuszár.
Kívánok hossz életet amigo, remélem 80évesen is csempét fogsz vagdosni.
Te haszontalan fos. :3

Na már megint itt van ez a malterhuszár.
Kívánok hossz életet amigo, remélem 80évesen is csempét fogsz vagdosni.
Te haszontalan fos. :3

anyukád a haszontalan fos te szerencsétlen, én már 60 évesen nyugdíjas leszek és majd röhögök rajtatok irodistákon hogy 50 évesen szívrohamot kaptatok meg érrendszeri problémáitok lesznek a sok üléstől.. ráadásul vakondok is lesztek a sok képernyőbámulás miatt :D

LOL mérnökként megcsinálom a nettó 679.500 -amat 1 hónapban, te meg burkolod magadat 600 nettóért :)
Na most akkor én nyertem vagy mi van?

Oldalak