Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2023. január

Az informatikusok fizetése a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező volt, de 2022. második félévében további jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni. Budapesten jellemzően magasabbak a fizetések, mint vidéken. A jellemző jövedelem bruttó 800.000-900.000 forintra emelkedett, de megfelelő programozási készséggel ennél jóval magasabb fizetés is elérhető. Ezen belül is elsősorban a nagyobb cégek adják a legjobb bérezést. Portálunk több mint 10 éve követi a magyarországi fizetések alakulását a beküldött kérdőívek alapján. Az informatika területén az elmúlt évekhez képest jelentősen csökkent a különbség a közép- és felsőfokú végzettségűek közt fizetés szempontjából, a legjobban fizetett állásokban egyre több középiskolai végzettségű szakember jelenik meg. Hasonlóképpen a munkatapasztalatnak is egyre kisebb a szerepe: bár jellemzően többet lehet keresni nagyobb tapasztalattal, a fiatal informatikusok akár a legjobb fizetési kategóriákba is bekerülhetnek. A nyelvtudás is számít, bár nem minden pozícióban: a legmagasabb fizetésekkel járó állásokban már gyakran elvárt a felsőfokú nyelvismeret.

A telekommunikációs szektorból főleg olyan budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat 2022-ben, aiknek felsőfokú végzettségük van. Ebben a körben az informatikusokét megközelítő, 600.000-700.000 körüli bruttó bérekről számoltak be.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküldött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az informatikában
Fizetések a Telekom szektorban

csöves szarok lesztek diplomás kutyák :D " mint ahogy ettől az alkesz kretén burkolótól senki nem fog burkolást megrendelni." dehogynem báttya :)
szopd le a kokós apád farkát

Hogy lehet leszólni valakit, azért mert egyetemre jár(t)?

úgy hogy egy szaros okj-val megkeresem azt a pénzt amit ti diplomával LOL :D

Csak azt elfelejted hozzátenni (még ha igaz is amiket írsz, de valószínűleg nem) hogy te ezt 40 éves korodra érted el, mi meg már huszonévesen. Mire én 40 leszek jóval több lesz a fizetésem is, te meg addigra kb. belerokkansz majd a fizikai munkába. Te koszos bohóc.

LOL, 31 vagyok te csövesbánat

Legutóbb még 40 felettinek hazudtad magad az ipar, termelés topikban, direkt megnéztem. A havi átlagkereseted meg nettó 100-zal nőtt kb. minden héten az elmúlt hónapban. Egymást ütik a hazugságaid folyamatosan te szardarab, legalább erre figyelhetnél. Még trollnak is túl fogyatékos vagy, nemhogy burkolónak.

:D :D az a kollégám volt te szerencsétlen büdös kutya, ezért van diplomád mert nem tudsz gondolkodni sem?

Azért tényleg jól megy már a burkoló srácnak, mert egész nap van ideje ide irogatni délelőtt 10-től este 10-ig.
Lehet most pont nincs melója a következő 2 hónapra, aztán itt éli ki a depijét.
Azt simán elhiszem, hogy volt már olyan hónap amikor összejött neki az 1 M ft-is nettóban, mert volt egy olyan akit le tudott húzni dupla napidíjjal is, csak azt nem mondja el, hogy után meg 2 hónapig 300 se jött össze. Ha meg össze is jön minden hónapban annyi, akkor örülj neki és tegyél félre nyugdíjra.

megmondtam hogy home officeból tolom

Hogyne, a kollégád, hát persze... Ha létezne még egy ilyen súlyosan szellemi fogyatékos "burkoló" mint te, akkor az holtbiztos hogy ti egész nap egymás faszát szopnátok megállás nélkül, nem itt vernétek a nyálatokat. Éppen ezért azt is csak te írhattad, senki más. - Na látod, gondolkodtam, megérdemeltem a diplomát.

LOL, hát persze, "gondolkodtál", ez csak egy agymenés volt kreténkém :) diplomádat meg is érdemled, pont olyan életképtelen szar vagy mint a gyökér informatikusok többsége xD nőt életedben nem láttál még te harci csöves :D
amúgy a "nagy" keresetetekkel elmehettek a gecibe, haverokkal felépítettem a saját házamat, fele annyiból mint amennyiért neked fogjuk köcsög gyerek

Jobb programozók pedig OKJ nélkül is milliókat keresnek, mégsem pofáznak neked :D LOL

ja, a jobbak.. :D de te csak egy átlag csöves vagy koszmósarcú :D

te mindig itt vagy es osztod az eszt :D

tudom, h kisebbsegi komplexusod van, es megnyugszik a kis lelked, ha beszolsz a diplomasoknak, de muszaj ezt? szted majd akk mindenki elmegy burkolonak? van, aki nem a penz miatt megy egyetemre, hanem mert erdekli a szakma.ha 5 milliot lehetne keresni havonta a burkolassal, akkor se mennek, mert nem erdekel.

LOL, én is szeretem azt még többet is keresek vele mint ti nagymenő diplomások :)

:D

es? keressel. legyel vele boldog. engem pl legutoljara a penz motival.

de am latom, h annyira boldog megsem lehetsz, ha ide kell jonnod osztani az eszt, h jol erezd magad :D te szerencsetlen. de latom is, h nem erted mirol beszelek. sajnos nem vagyunk egy ertelmi szinten.... de tudom-tudom, de tobbet keresel :D

LOL, szarok a pofádba, élvezem a melót és sokat is keresek vele, te meg ülj a gép előtt kisköcsög :D

Hol laksz amúgy? Ha tényleg burkoló vagy add meg a számod, hozzám jöhetsz térdepelni, úgyis meg kellene csinálni a teraszt. Aztán meglátjuk mennyire élvezed a melót és mennyit keresel vele.

Nem dolgozik ő sehol, ide kommentelget még hajnali 1-kor is, reggel 10-kor kezdi újra.
Tipikus troll munkaidő, hajnalig írja a troll üzeneteket, reggel 10-kor meg felkel és folytatja.
Egy normális burkoló, kőműves reggel 6-7-kor indul melózni, de ahhoz este 8-9 kor aludni kell, hogy bírd a fizikai munkát.

de okosak vagytok :D
csöves infosok

Menne a faszom hozzád :D ha megtalálsz a neten véletlen majd kérdezd meg hogy én írogatok-e a mennyitkeresel.hu-n :D

Számlát adsz? Amúgy meg örülj,hogy vannak mérnökök akik meg tudják fizetni a burkolókat...Én biztos nem szívnám a port,meg görnyednék egész nap...

En meg nem ulnek egy szaros laptop elott

Na itt kezdődik a baj,én tudom hogy mit csinál egy burkoló,de ezek szerint te nem tudod mit csinál egy mérnök...

tudom, semmit.

Az nem baj, ha semmit se csinálunk, de legalább megfizetnek érte rendesen.
Munka közben 10-15 percet bármikor játszok a gyerekemmel, ha kell kiugrok a boltba, elintézem amit kell, max este még dolgozok 1 órát.
Igen jártam egyetemre és élveztem, hogy buliztam, haverokkal lógtam, tanultam 5-6 évig.
Tudom közben már mehettem volna németbe vasat kötni, vagy betonozni sok ezer euróért.
Aztán a pénzből lenne egy BMW-m, amire minden suttyó csorgatja a nyálát a falunapon.
Aztán mehettem volna többet dolgozni mert a 300e-t futott bmw/audira/mercire-re egy vagyont kell költeni.
Helyette inkább élveztem az életet 23-24 éves koromig anélkül, hogy hogy reggel 5-6-kor kellett volna indulnom melózni az építkezésre.
Tisztelem azt aki szereti csinálni a kétkezi munkát és igen is szükség van rájuk, és legyenek ők is megfizetve, csak ne essünk át a ló túloldalára.
Attól, hogy valaki 1 évig tolta a talicskát, vagy keverte a csemperagasztót építkezésen, Ausztriában, még nem lesz szakember, mesterember itthon, hogy máris 50-60e ft napidíjat kérjen. Le is kell tenni valamit az asztalra. Legyen meg a munka minősége.
Sajnos legtöbbször csak a duma van meg a hozzáértés 0.
Mondom mindezt úgy, hogy programozóként majdnem mindent megcsináltam a házon amit tudtam, falrakás, vakolás, villanyszerelés, stb még a tetőre is felmentem segédmunkásnak, és jobban kezelem a derékszöget, vízmértéket, zsinórt mint sok magát mesternek mondó segédmunkás, aki még lézerrel sem tud egy vízszintet kihozni.
Legyen szép napod, ügyelj rád ne kössön az anyag, mert bár a megrendelő fizeti, azért mégse dobjunk már ki 10-15 kg Mapei s1 ragasztót

Egyébként, ott a pont, ja, ja: ma csak úgy kigurultam a kölökért mert nehéz volt a tatyó a suliból haza felé, minden másra ott a....
A session margójára: https://spoti.fi/3TAZW9P

ulok is. :D

tudod az ilyen diplomas szarok miatt tudod jatszani a kretent az interneten. nelkulunk ulnel otthon a sotet szobaban azt neznel ki a fejedbol, mikozben folyik a nyal a szadbol :D

szerencsetlen

Oldalak