Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2023. január

Az informatikusok fizetése a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező volt, de 2022. második félévében további jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni. Budapesten jellemzően magasabbak a fizetések, mint vidéken. A jellemző jövedelem bruttó 800.000-900.000 forintra emelkedett, de megfelelő programozási készséggel ennél jóval magasabb fizetés is elérhető. Ezen belül is elsősorban a nagyobb cégek adják a legjobb bérezést. Portálunk több mint 10 éve követi a magyarországi fizetések alakulását a beküldött kérdőívek alapján. Az informatika területén az elmúlt évekhez képest jelentősen csökkent a különbség a közép- és felsőfokú végzettségűek közt fizetés szempontjából, a legjobban fizetett állásokban egyre több középiskolai végzettségű szakember jelenik meg. Hasonlóképpen a munkatapasztalatnak is egyre kisebb a szerepe: bár jellemzően többet lehet keresni nagyobb tapasztalattal, a fiatal informatikusok akár a legjobb fizetési kategóriákba is bekerülhetnek. A nyelvtudás is számít, bár nem minden pozícióban: a legmagasabb fizetésekkel járó állásokban már gyakran elvárt a felsőfokú nyelvismeret.

A telekommunikációs szektorból főleg olyan budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat 2022-ben, aiknek felsőfokú végzettségük van. Ebben a körben az informatikusokét megközelítő, 600.000-700.000 körüli bruttó bérekről számoltak be.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküldött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az informatikában
Fizetések a Telekom szektorban

Sziasztok,

Contractorként dolgozok az egyik banknál itthon, legfőképpen Oracle PL/SQLben toljuk és a SOAP és Rest API alapú szolgáltatásainkat is mi kezeljük. így röviden leírva egyszerűnek tűnik de rengeteg szintje van a melónak, és folyamatosan ömlenek az igények, nincs megállás. Természetesen agilisba toljuk.
Jelenleg 80+Áfa a napidíjam, de mostanában kerestek már meg 120-140 közötti ajánlatokkal. Tényleg ekkora különbségek is lehet manapság? Ti hogy látjátok?

Mennyi tapasztalattal?

Ha ott vagy ami a címben akkor 1 layer még lenyúlja a lóvét, de a 140 itthon húzós. Ot tvalami ügyeskedés lehet és rizikós.
A 100-120 range abszolút reális.

Én erstében tudok hasonlót, de ranget nem. Bár tavaly kerestek meg DBs zöldmezőssel 100 per napos ajánlattal, azóta nem tudom most ugyanez mennyi lenne ma

11 év Java full-stack tapasztalattal 8k+ÁFA alvállalkozóként, remote. 3 éve emeltem utoljára. Januártól emelnék, de nem tudom, mennyire. Tipp? Ne azt nézzük, hogy 3 év alatt mit értéktelenedett a pénz, hanem azt, hogy mi a realitás.

Sztem simán mehet feljebb.
Ha ennyi évvel megvan a szakmai tapasztalat mögötted, akkor remote külföldre számláznék a helyedben.
Mondjuk most is azt csinálom.

Kevesebb mint fele akkora tapasztalattal 80k+ számlázok napi. Amit láttam és nekem következő cél az 200k. Itthon túl sok, kint normális...

Hali, java fejlesztokent melozom 6 eve, angol nyelvtudassal (felsofoku nyelvvizsgam kb fel eve szereztem meg), nagyjabol szerintetek mi lehet a realis berigenyem?
Jelenleg 1.3 milla a bruttom (plusz cafi +13. havi, ebben a kokemeny HUF-ban, egy multinal. Erdemes probalkozni valtassal esetleg? Vagy kerjek emelest a mostani helyen? Utoljara szinte napra pontosan 1 eve emeltek 15%-ot.. elegedett vagyok, de erdekelne hogy mik a kilatasaim. Egy 10%-os januari emelessel maximalisan megelegednek, de nem biztos hogy kapok majd ennyit.

Tudom, tudom, burkolokent sokkal tobbet kereshetek es meg is dughatom mas feleseget, de ez annyira nem csabit... :)

Angol szintje középfok felett lényegtelen, amit tanácsolnék várd meg még rá emelnek a bérekre infláció követést majd az alapján próbálj váltani, mert ha most váltasz neked lehet nem emelnek már(helytől függ de rizikó) jelenlegi lehetőség:
- 1.4-1.6 erre talán jön 10-15% követő indexálás
- Kontraktor külföldre 2-2.9 range

Dönts el mi merre hol és az alapján menj olyna irányba.

Ciao! Én fél olasz és fél magyar fiú vagyok, aki mérnökinformatikát tanul Gábor Dénes Egyetemnél angol nyelven, és én frissen diplomás vagyok tudom tökéletesen nyelvek angol olaszt és magyart beszél. Azon töprengek, hogy egy személy magas mint én és nagyon izmos és van egy jó megjelenése kezdődő fizetésként több pénzt tud kérni vagy mik a tartományok? Annyira multinacionális vállalatokat hallottam adni egy kompenzációt, ami éppen nem alapult a személy kemény készségén, de valamint a puha készség és a kommunikációm és nagyon szép megjelenéserőm pozitív hatással vannak arra a csapatra, akit működtetek, mert nekem másik alapján van egy bájos és nagyon összhangba hozott személyiségem ez a saját véleményem.

Azt gondoltam, hogy egy tömeget fogok kérni fiatal programozóként és szoftverfejlesztőként kezdődő fizetésként 950 000 forintos mert nemzetek közötti érzést tudok hozni és nagyon épített fent és izmos test és kommunikáció készségek vagy tűzön én biztos vagyok, hogy elérném, hogy a hölgyek közül mindegyik szivárogjon egy vízesés körülöttem ha megérkezem a vállalathoz, mert futtatom azt a szart. Kösz a tanácsodat mindenki egy csinos éjszaka!

un cazzo molto grande

Első év ne a magas gubáról szóljón meg a feléalkudásról. Arról, hogy milyen tudást tudsz behúzni és értékké konvertálni. Ezzel nem a pénzt kell nézni elsődleges szempont szerint, hanem a technológiákat amihez hozzáérsz és mennyire piacképes. Ha valóban ezekkel szeretnél dolgozn és nem csak multis környezetben cirkuszi zenére táncikálni.
Itt a nők megnyeletése nem opció annyira mint ami a burkoló báttyánál megyen. Az inas kantárosból kilógatja az sem lehet rossz szórakozás.

Üdv!

Egy ismertebb nemzetközi multinacionális vállalat üzleti elemzéssel és predikcióval foglalkozó csapatában dolgozom Data Scientist pozícióban alkalmazottként, 2,5 éve. Nagyon szeretek itt dolgozni, ugyanis kifejezetten rugalmas a munkavégzés, bőven van időm a hobbijaimmal és a befektetéseimmel foglalkozni, biztosított a teljes remote munkavégzés és ha az adott napi célkitűzésemmel végzek épp 2-3 óra alatt akkor le van tudva a napi teendő, nem kell kötelező jelleggel kitölteni az előírt 8 órás munkaidőt. Én a munkámon kívül foglalkozok különböző közép és hosszútávú befektetésekkel, amik eddig kifejezetten jól jövedelmeztek, értsd a jövedelmem jelentősebb hányadát teszik ki egy hónapra vetítve, mint a fix jövedelmem. Azonban a befektetéseim hozama és mértéke kifejezetten változó, előfordul, hogy több mint egy évig nincsen semekkora hozamom, viszont utána akár több éves jövedelmemnek megfelelő összeget profitálok.

Szóval a lényegre térve engem egyáltalán nem motivál a cégváltás csak azért, hogy bruttó 2-300 ezerrel többet keressek, mivel benne van a kockázat, hogy sokkal többet kellene dolgoznom, és nem tudnék olyan hatékonyan foglalkozni a befektetéseimmel, mint most teszem. Azonban a fix jövedelem, amit a jelenlegi munkahelyem biztosít az számomra fontos, ugyanis így racionális és megfontolt döntéseket tudok hozni az üzleti döntéseimet illetően, ahol az idő és a kivárás egy igen fontos faktor a nyereségemet illetően. Azonban ha megszűnne ezt az anyagi biztonságot jelentő fix jövedelmem amit Data Scientistként kapok, elképzelhető, hogy elhamarkodott vagy irracionális döntést hoznék a befektetéseimet illetően.

Szóval a kérdésem: ha egy cégnél (több ezer fős multi) hosszabb távon (pl. 10-15 év) ledolgozok Data Scientist munkakörben és akármilyen okból kifolyólag megszűnne a munkám akkor ugyanolyan jó eséllyel el tudok helyezkedni másik cégnél, mint ha ezt az időtartamot úgy dolgoztam volna le, hogy tapasztalatot szerzek 6-7 különböző cégnél évenkénti vagy kétévente váltogatva őket vagy esetleg járhatok úgy, hogy mivel túl sokat időztem egy cégnél ezért nem kíváncsiak rám máshol? Hallottam olyanról, hogy programozók esetén az elég red flag, ha valaki 15-20 évig ül egy helyen egy technológiát használva, utána pedig nehezére esik új munkát találnia.

Azért, hogy ne csak a kérdést írjam ki, hanem statisztikai információkat is közöljek:
Végzettségem: Alkalmazott matematikus BSc (statisztika speckó) + Programtervező Informatikus MSC (mesterséges intelligencia speckó)
Nyelv: Angol felsőfok + német közép
Tapasztalat: fél év gyakornok Business Analyst + 2,5 év főállás Data Scientist
Skill: Python (numpy, scipy, pandas, scikit-learn, matplotlib, Tensorflow, Keras stb...), MATLAB, SQL, PowerBI, Git, AWS Cloud, Linux/Shell script
Bér: br 800 + cafeteria - elképzelhető, hogy lehetne magasabb a bérem, bár bétárgyalásnál sosem törtem magamat nagyon a fent említett okok miatt, nekem a rugalmasság a top prioritás

Azért menő vagyok, de lehetnék konstans menő a kérdés. Az a gond, hogy ami most 23 óra munka az később nem biztos hogy ennyi lesz, mert optimalizálják jobban mérik a dolgokat. Data scientist az nagyon megyen mostanság, d eki tudja meddig és mennyiért.
Egy valamit tudok ha a huszonnyócassal az asszonykádnak odaereszteném, tuti megkancsulna a gyönyörtől még te a befektetéseidet kattingaton
Puszi, Kiskarcsi, mesterburkolo

Igen, nem lesz abból gondod hogy csak egy helyen dolgoztál az előtt.

Mi ez a modortalan stilusba feltett kérdés teso? Levert az ideg ahogy végigolvastam be kellett szurnom vénásan bolond fáradt rivotrilt mert nem birtam megemeszteni amiket ósszehortál itt :@

Teszed itt az arcod h mekkora kiraly vagy azt szaros 800 bruttot keresel xD

Egyáltalán nem tette a fejét te majom :D Napi pár óra munkával meg inkább te lehetsz erre irigy :)

Ha ekkora májer vagy mint aminek leírtad magad 10 év múlva úgyis passzív jövedelemből fogsz élni úgyhogy egész jó órabér ez 10-15 óra munkáért egy héten.

Sziasztok!
.Net juniorból mediorba előrelépés, pesti multinál milyen anyagi vonzattal járhat? 2 éve vagyok a cégnél, C# + egy kis angular, jó angol, elégedettek velem. Jelenlegi fizu br. 750 + cafetéria. Sajnos kicsit kevés a HO lehetőség, esetleg váltani máshová, ahol a HO alap?
Köszi a válaszokat

1M környékén, de ekkorát ritkán emelnek cégen belül. Ha kell a HO akkor nyugodtan próbálkozhatsz egy jobb fizuért és HO-ért. Feltételezhetően 2 évvel nem feltétlen leszel top candidate, de hiány van így nyerhetsz.

1miskát nem fogsz megkapni 2évre, kb. amennyit most kapsz az az átlagos. Ha eleget vergődsz talán ki tudsz alkudni 850k-t, de arra a junior tapasztalatodra amid van nem osztogatnak 1millát, főleg nem HO-val.

Sziasztok!
Multi, beágyazott rendszer, C++, juniorként 0 tapasztalattal br 650. Mérnökinfó diploma, kifejezetten erős írott és beszélt angol, amit napi szinten kell is használni. Ha meg van velem elégedve a munkáltató, és be is tanultam kifejezetten hatékonyan és gyorsan, ti mennyit kérnétek a jelenlegi helyzetben fél év után, amikor esedékes egy tárgyalás? A poziról annyit, hogy nem tucat, kicsit meredekebb a betanulási görbe is talán, mint máshol, mivel eléggé speciális szoftver. Én 20%-ra gondoltam, br780-ig elmenni, de a forintot látva, talán érdemes lehet többet kérni?
köszi!

0 tapasztalatra béremelést kérni csak azért mert megcsináltad a betanulást (értsd nem hogy szó szerint 0 hasznot termeltél a cégnek, de még beléd fektetek pénzt) kell pofa rendesen :D

Multinál nem nagyon szoktak repdesni a béremelések egy szó szerinti kezdőnek akit most vettek fel. Évente van ugyan béremelés, de csak azoknak akik már legalább egy teljes évet ott voltak. És akkor is nagyon ritka az ekkora emelés, főleg hogy sok helyen nem is engedett ekkora emelés max csak ha feljebb léptetnek.

Mondjuk most infláció miatt gyakoribb lesz a két számjegyű emelés, de ettől még a multik nem arról híresek hogy emelgetnek, főleg nem arra a semmire amit eddig letettél. Persze dicsérgetnek stb. mindenkit dicsérgetnek, nincs jelentősége az csak formalitás...

Persze minek is béremelést kérni hiszen csak egy mérnökinfó diplomája van aminek a megszerzése minimum 3.5 év utána pedig még fél éves tapasztalata multinál ahol spéci területbe tanult bele és elégedettek a munkájával.

Igazad van, várjuk meg még a multik is rájönnek, hogy egyre több a balfasz a szektorban aki nem mer a tudására béremelést kérni és beáll a fizetésünk egy szintre függetlenül, hogy mennyire vagyunk tehetségesek, egyszerűbb utólag sírni / tüntetgetni / hidatfoglalni a béremelésért mint a pedagógusoknak / kukásoknak.

Kérni lehet, kapni már más kérdés.

Azt amúgy milyen tudásról beszélsz? Amije a csókának van az egy nagy 0 eddig. Az, hogy képes volt 3 és fél évet végig ülni egy padban még nem jelent semmit, az a minimum.
Nagyon sok alja kategóriájú "mérnök" van az iparban aki arra veri a mellét, hogy képes volt végig bulizni a 20as éveit, és azt hiszi egy db papírtól ő már mérnök lesz azt jár neki a sokmillás fizetés.
Közbe meg a munkája csapnivaló és gányolnak, hiába ücsörögtek évekig az egyetemen...

Spéci terület multinál, röhög a belem, mind agysebészetnek állítja be a maintenance munkát amit nyugatról ide hoztak mer itt olcsó lol...

Mellesleg a C++ nem a legjobban fizető nyelv, főleg nem a beágyazott. Amit kap az egy átlagos kezdő bér multinál és ő az, kezdő. Ha sokat vergődik el tud menni máshova 750k ért, bár más kérdés, hogy aki fél évente váltja a munkahelyét arra hamar rákerül a bélyeg, teljesen jogosan.

Általában lehet hogy igaz, de az eltérés minimális a pl. a JAVA-hoz képest (5-8%), a piacon (junior, medior, senior fizuk). Viszont C++ -szal meg lehet csípni olyan állásokat amelyeket más nyelvekkel nem, és kurva jól fizetnek, messze a legjobban.
Ezek általában pedig az úgy nevezett low latency tőzsdei kereskedési rendszerek, ahol nem ritkán dobálnak 900-1000 GBP / nap fizut akit felvesznek, vagy évente 200-300.000 fontot.
lyen fizetések és pl. JAVA-ban nincsenek (most angliából indulok ki, mert az a világ egyik pénzügyi központja, de ilyen állások vannak még Hollandiában, meg esetleg Németben (Frankfurt)
Bekerülni ilyen poziba kurva nehéz, és tuti jó stresszes is, de aki bírja csinálni, szerintem 5-10 év után már nem is kell többet dolgoznia.

Ki ragadtál 1db speciális pozíciót woah, a C++ állások 99%a nem ahhoz az 1db brókercéghez tartozik, és oda nem is egyetemről kihulló kölyköket keresik btw.

Még jó, hogy nem asembly expertnek küldöd el, vagy valami random kihalt nyelvet fejleszteni, azok még többet le tudnak fejni azzal a 10pozicioval ami van az egész országban lol... sőt küld el inkább légi forgalmi irányítónak az is mennyit keres mán!

Csekkold meg a haysot pl, azt meglátod hogy milyen helyzetben van az ÁTLAG a C++ fejlesztő az kb. reális.

Azzal, hogy átsétál az egyik multiból a mellette lévőbe nem fog kapni 1 millás emelést a semmire.A külföldi pozíciók meg mindenhol jobban fizetnek...

Rendszeresen nezek salary guideot, sot rengeteg fejvadasszal vagyok kontaktban, mivel bar most Javas vagyok, devoltam C++ os is. Amit irtam realis, a c++ pozik atlagban 5-7% kal fizetnek rosszabbul.
Te vagy a szamokkal allsz hadi labon ha egy szerencsetlen salary guide-t nem tudsz ertelmezni, vagy nem sikerult megertened amit elozo kommentemben irtam, ez esetben eros szovegertelmezesi fogyatekkal tengeted kis eleted ;)

De hogy érted, hogy csak úgy dicsérgetnek? Ha a vevőnek szállított szoftverhez hozzá tudok járulni érdemben + el tudok végezni hatékonyan olyan feladatokat, amikre nem is számítottak, hogy egy junior mondjuk el tudja, akkor az miért nem reális értékteremtés? Plusz mi ez a hülyeség, hogy mindenkinek van diplomája? Vagy ahol te dolgozol, ott százával dobják ki a STEM diplomás mérnök CV-ket a kukába a HR-esek, annyira fasza mindenki?

A sikeres bértárgyalásnak is meg van a maga művészete. Ha valóban teljesen elégedettek a munkáddal és jól betanultál akkor okosan kell a tárgyalást kivitelezned, kamuzd be nyugodtan, hogy másik cégtől bekínáltak neked magasabb összeget, a jelenlegi gazdasági helyzetben pedig nem mindegy neked sem hogy mennyit keresel. Hidd el hogy meg fogják adni az általad kívánt bért, mert benne van a kockázat egy új jelentkezőben egyrészt, hogy sokára találnak, másrészt ha nem megfelelő szintet hoz, jobban megéri nekik br 100-150-et emelni a béreden mint bevállalni egy újonc kockázatát, főleg ha speckó szoftverrel dolgozol és speciális tudásod van.

Fél év után hagyni fogják elmenni, nálunk 3-5 év után is hagyják elmenni az embereket ahelyett, hogy megadnák a 20% emelést például. Vesznek fel helyette x+10%-ért valakit egy éven belül, addig meg oldja meg a csapat. Nekik ez így papíron megéri, más nem számít. <10%-ot talán még megadnak egy ilyen bemondásra, de többet szerintem tuti nem.

Oldalak