Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2022. december

Az informatikusok fizetése a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező, de Budapesten kiemelkedően magas fizetést lehet kapni. Vidéken a jellemző jövedelem bruttó 400.000-500.000 Ft, Budapesten 600.000-800.000 Ft, de megfelelő programozási készséggel ennél magasabb fizetés is elérhető. Ezen belül is elsősorban a nagyobb cégek adják a legjobb bérezést. Portálunk több mint 10 éve követi a magyarországi fizetések alakulását a beküldött kérdőívek alapján. Az informatika területén az elmúlt évekhez képest jelentősen csökkent a különbség a közép- és felsőfokú végzettségűek közt fizetés szempotjából, a legjobban fizetett állásokban egyre több középiskolai végzettségű szakember jelenik meg. Hasonlóképpen a munkatapasztalatnak is egyre kisebb a szerepe: bár jellemzően többet lehet keresni nagyobb tapasztalattal, a fiatal informatikusok akár a legjobb fizetési kategóriákba is bekerülhetnek.

A telekommunikációs szektorból főleg olyan budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat 2022-ben, aiknek felsőfokú végzettségük van. Ebben a körben az informatikusokét megközelítő, 600.000-700.000 körüli bruttó bérekről számoltak be.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az informatikában
Fizetések a Telekom szektorban

Sziasztok,
Nem vagyok informatikus, közgazdász végzettségem van, Jelenleg UK- ben élek és dolgozok,vagy itt vagy innen szeretnék "remote" mellékállást találni.
Az alap, ami a szakmámhoz is kapcsolodik a Power Bi (ebben van mar gyakorlatom).
A véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni, hogy melyik irány az ami keresett,ahol (ezen az informatikai területen ) kezdőként is lehet munkát találni.
Python, Azure vagy SQL?
Azért hansúlyoztam ki a Power Bi-t, mert igazából business beállitottságú vagyok , de mindenképpen kell hozzá vmilyen IT tudás is.
Barmilyen pozitiv tanácsot örömmel fogadok.

Köszönöm.

Ezévben milyen lehetőségek vannak vállalkozást indítani, hogy contractorként számlázzak külföldre?
Kft? (a többi a HUF limitek miatt, vagy mert kinyírták már nem lehetséges?)

Ki milyen emelést kapott idén?
Engem előléptettek lead java dev poziba sima seniorból így 1.1 milla bruttóról 1.8-ra emelkedett a fizum, 8 éve vagyok a szakmában

Ha nem titok, akkor megkérdezhetem, hogy melyik cégnél vagy? Nem muszáj konkrétan leírni, csak pár paraméterét. Nálunk ekkora emelés elképzelhetetlen még előléptetés mellett is.
Kaptunk egy előző évekhez képest magasabb emelést (~10%), de seniorként még mindig 1 misi alatt van a bruttóm. Épp azon gondolkodom, hogy a jó csapat, jó munka megér-e nekem annyit, hogy ne váltsak biztosan magasabb bérért.

Az komoly. Mondjuk a seniorokat nem fizetik agyon az 1.1-el.

Senior java interjúkon ki milyen kérdésekkel/feladatokkal találkozott? Tudnátok írni 1-2 példát aki mostanában interjúzott?
Váltáson gondolkodom az alacsony bérem miatt (1.03 bruttó + cafetaria - más egyéb nincs, 7 év tapasztalat, KKV)

Szerintem ne onnan kozelitsd meg elso sorban a kerdest hogy mik a kerdesek az interjukon es akkor majd jol felkeszulsz beloluk es hopp mar senior vagy.
7 ev tapasztalattal mar kell legyen egy ralatasod az altalanos kerdesekre - ezekben nincs kulonbseg hogy senior pozira palyazol vagy juniorra. Y
Ilyenek pl. A solid principles, concurrency, core java (collections, lambda, stb.), adatbazisoknal az acid, joinok, basic sql stb. Ha ezek mennek akkor a kulonbseg a junior meg senior kozt pl. Hogy voltal-e mar feature lead, vagy lead dev a mostani pozidban, mi az impactod a csapatban, szoktal-e mentoralni masokat, a sajat projekted mennyire ismered architektualis szempontbol, adatbazis szempontbol, security szempontbol. Ha ezekre is jok a valaszok akkor altalaban a legtobb ceg szemeben senior vagy. De ez altalban, cege valogatja, valahol kevesebb, valahol meg tobb kell (pl. Hoztal e mar archtekturalis dontest a projekteden vagy ilyesmi.) Sok sikert!

"Szerintem ne onnan kozelitsd meg elso sorban a kerdest hogy mik a kerdesek az interjukon es akkor majd jol felkeszulsz beloluk es hopp mar senior vagy."

Nem ez a célom, pusztán kíváncsi vagyok, amúgy köszi!

Ki milyen emelést kapott erre az évre? Nekünk elvileg jövő héten derül ki.

én indítottam ezt a topikot

Szóval 13.2% emelést kaptam, az éves hivatalos infláció meg 14.5% lett ugye. Ami egy hazugság, de mindegy. A lényeg, hogy hivatalosan a reálbércsökkentés engem is elért, de nem sírok azért, mert az IT-ban ennyi emelés, az az átlagfizetésnél minimum 25%, hogy ugyanannyi legyen forintban. Ennek ellenére számítok egy felmondási hullámra, mert nem lettek jók a fizetésemelési számok.
Nekem Linkedinen folyamatosan jönnek a megkeresések, de csak kb minden ötödik tartalmaz valami fizetési sávot is. Van néhány, ami hű meg ha, a többi szerint kb jó helyen vagyok.
Míg a home office adott (4 nap otthonról), addig szerintem nem nézek szét, kivéve ha beesik a visszautasíthatatlan ajánlat :D
Volt munkahelyem is írt, hogy na, jól érzem magam, nem akarok visszamenni? :DDD
Leépítések csak vezetői szinten voltak nálunk, de létszámstop van. Vagyis valamelyest lehet érezni már a recesziót.

Szóval a Hays salary guide szerint jó helyen van a fizetésem, a Bluebird szerint nagyon nem. Ez utóbbi számai nekem túl magasnak tűnnek.

Kedves IT Kollégák!

Mindenek előtt üdvözlök mindenkit. 20 éve dolgozom az IT szakmában egy jó ideje már vezető beosztásban.
2023. év eleji bértárgyalásnál javaslom, hogy mindenki álljon ki az érdekeiért és ne szégyelljen fizetésemelést kérni. Sokan nem is realizálják, hogy milyen fontos szerepet tölt be az IT pozíció bármely cég életében. Mindenezek mellett rendkívüli IT szakember hiány van hazánkban. Sokszor ezt a cégvezetők elbagatellizálják és próbálják az IT szakember bérét alacsonyan tartani.

A friss Bluebird salary guide véleményem szerint teljesen reális. Szerintem nagyon jó munkát végeztek. Érdemes mindenkinek letöltenie. (Nincs érdekeltségem a Bluebird-nél, csak egyszerűen van némi tapasztalatom a bérezések kapcsán.) Ha ezt az IT szakember vezetője / cégvezető nem érti meg, akkor mielőbb el kell köszönni tőle és a cégtől. Ezt követően lehet, hogy találnak egy kókler „olcsó Jánost”, de százszor is meg fogják bánni, hogy miért nem adták meg az általad kért, salary guide szerinti bérezést.
Fenti szükséges, hogy az IT szakemberek bérezése ne erodálódjon el, hanem a társadalom értékes és elismert tagjai legyenek.

Ja…. és felejtsük már el az „alákínálásokot”. Arra gondolok, amikor valaki úgy áll hozzá, hogy majd ő elvállalja olcsóbban is a pozíciót mint a salary guide ajánlás, hogy gyorsan el tudjon helyezkedni. Ez rendkívül romboló az egész IT szektor részére. Egyszerűen butaság. Ha jó szakember vagy, akkor biztos, hogy el fogsz tudni helyezkedni a szaktudásodnak megfelelő pozíció bérsávjában, csak légy egy kicsit türelmes.

Üdvözlettel,
Attila

Nalunk egyelore nem volt emeles meg, marcius kornyeken szokott lenni, de januar vegen odaallitok hogx +25%-ot legyszike.. 4 napos munkahet van nalunk (34 orat kell melozni), heti 1szer kell bemenni, igy tok kenyelmes, nem akarnek valtani, de ha fizetesben nem tortenik jelentos valtozas akkor kenytelen leszek lelepni

DT?
Voltam anno az ITSH-nál én is :)

Nem, magyar cég, könyveladásokkal foglalkozik :D

Nálunk cafetériát kemény 4% emelték. Elnézve a cost cutting a projekteket és még az üzemeltetésen(20-30%) max 8-10% béremelésre számítunk, de meglátjuk(kellemesen csalódni nem rossz)
Jelenleg kb. fordulópont van és örüljünk, hogy van melónk irányultság lesz a mérvadó 2023-ra.
Sajnos leépítések is benne vannak a pakliban akár 2-6% világszinten (nagy multi 100k).

Nálunk a KSH alapú éves inflációs korrekció papírra lett vetve.

Eddig semmit :D de max kapunk majd 5%-ot mint ahogyan eddig :D -azt is marciustol vagy aprilistol ahogy szoktak nalunk..
De legkesobb januar vegen leulok a fonokkel hogy +25%-ot kerek, ha nem kapom meg keresek masik helyet azt leshetnek.

most kaptam egy ajanlatot egy cegtol. budapest, full iroda, de kollegak kulfoldiek.
van mar fel ev tapasztalatom. junior .net fejleszto

probaidore 415 brutto, utana pedig brutto 590. sztetek? :D

Én 2022 februárjában helyezkedtem el egyetem után frissdiplomásként, 7 hónap gyakorlattal (gyakornoki tapasztalat) junior .NET fejlesztőként bruttó 630k-ért, ami SZJA kedvezménnyel nettó 485k-ra jött ki + 30k caf bpesti telephelyű multinál hybrid munkavégzéssel (heti 1 nap bejárás, 4 nap HO). Próbaidőszak alatt is a teljes bért kaptam, egyedül a cafeteria nem járt...

Én a helyedben tovább nézegetnék, mert ahol már a fizetés sem stimmel hidd el a kódminőség és a hozzáállás is 1 kalap sz@r lesz a cégnél, messziről elkerülendő hely.

koszi, h megirtad.

pont ha hivtak, h mivan. egy magyar ember. mondom, bocsi h nem reagaltam, de az ajanlatban az volt, h eddig es eddig ervenyes. meg meg szeretnem varni a tobbi ajanlatot is. azt mondta ok. par perc mulva kuldtek emailt angolgul, h akk most mivan. elfogadom az ajanlatot? leirtam nekik ugyan azt angolul :D

Biztos nem mennék olyan helyre, ahol próbaidőre kevesebbet akarnak adni.

Helyedben még interjúznék

a vicc az, h volt fizetesi sav is megadva. 600-1000 ig :D

Ha volt ilyen akkor meg plane ne fogadd el.. lesz majd jobb ajanlat is, csak interjuzz tovabb

koszi.

mar van egy ajanlatom netto 400rol. meg lesz 1-2 interjum jov heten, aztan dontok.

Nettóban adnak ajánlatot? Az nagyon nagy red flag lenne nálam

Végzettség: mérnökinformatikus BSc + alkalmazott matematikus MSc + angol felsőfok + német középfok

Tapasztalat:
-1 éves tapasztalat magyar kutatóintézetnél Data Scientistként, 2 jelentősebb publikáció (nemzetközi hivatkozások)
-2,5 év nemzetközi multi Cloud MLOps Engineer

Tech skill:
-Cloud-relared: Google Cloud, Pub/Sub, Dataproc, BigQuery, Bigtable, VertexAI, AutoML, Terraform, GCP integrált vizualizációs / analitikai eszközök
-Klasszikus Big Data: Hadoop (HDFS), Kafka, MQ, Apache Spark, Cassandra
-Általános: Python, PL/SQL, SQL, Linux / Shell Script / Cloud-shell, Python ML keretrendszerek (Tensorflow, Keras, scikit-learn)

Feladat: Forrásrendszerekből beérkező adatok érkeztetése és feldolgozása Cloud-natív környezetben fejlett adatanalitikai / mesterséges intelligencia eszkózökkel, mellyel az üzleti oldalt és a felsővezetőket közvetlen numerikus és vizuális, statisztikai adatokkal támogatjuk a vállalatot érintő döntéshozatalban. Lényegében DevOps-hoz hasonló működés, az egész felhőn belüli adatfeldolgozási pipeline (melyik lépésben milyen transzformáció hajtódjon végre / feldolgozás automatizáció és optimalizáció) és ML model fejlesztésben való részvétel (feature engineering / mi az értékes adat / milyen statisztikai paraméterek és vizualizációk generálódjanak a pipeline végén / auto-riportolás / dashboard)

Fizetés: bruttó 1 250 000 + cafeteria + év végi prémium (1-2 havi bér közötti összeg)

3. évnél elkezdenék nézelődni , mert ezzel a stackkel nem 1 semmirekellőnek nézel ki.
Mai árfolyamon a következő lépés 1.4-1.7 lenne + benefitek.
Sok sikert és toljad ezt az irányt, mert ebben lesz pénz. A lézengő embereket change coordinator, ilyen olyan manager, srcum master me gvolumen meló amit 1x kell automatizálni jól, ez mind ki fog esni az elkövetkező 2-3 évben.

Ezzel a stack-el nem vagy túlfizetve azért.

Sziasztok,
Iden vegeztem februarban mernokinfon.
Budapesti multi, Medior Node.js fejleszto, de kb jovore mar Senior.
B2-es angol. 1.5 ev munkatapasztalat.

Br. 900.000 + caf + magan egeszsegugy

Oldalak