Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2023. január

Az informatikusok fizetése a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező volt, de 2022. második félévében további jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni. Budapesten jellemzően magasabbak a fizetések, mint vidéken. A jellemző jövedelem bruttó 800.000-900.000 forintra emelkedett, de megfelelő programozási készséggel ennél jóval magasabb fizetés is elérhető. Ezen belül is elsősorban a nagyobb cégek adják a legjobb bérezést. Portálunk több mint 10 éve követi a magyarországi fizetések alakulását a beküldött kérdőívek alapján. Az informatika területén az elmúlt évekhez képest jelentősen csökkent a különbség a közép- és felsőfokú végzettségűek közt fizetés szempontjából, a legjobban fizetett állásokban egyre több középiskolai végzettségű szakember jelenik meg. Hasonlóképpen a munkatapasztalatnak is egyre kisebb a szerepe: bár jellemzően többet lehet keresni nagyobb tapasztalattal, a fiatal informatikusok akár a legjobb fizetési kategóriákba is bekerülhetnek. A nyelvtudás is számít, bár nem minden pozícióban: a legmagasabb fizetésekkel járó állásokban már gyakran elvárt a felsőfokú nyelvismeret.

A telekommunikációs szektorból főleg olyan budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat 2022-ben, aiknek felsőfokú végzettségük van. Ebben a körben az informatikusokét megközelítő, 600.000-700.000 körüli bruttó bérekről számoltak be.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküldött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az informatikában
Fizetések a Telekom szektorban

Nyilván ez így működik :DD. Álmodik a nyomor. Reális hogy közigazgatásban lévő ember ( gondolom 30 +-os,pláne gyerekekkel) tud annyit foglalkozni a dolgokkal hogy felvegyék tesztelőnek... Nagyobb cégek szóba sem állnak veled ha nincs rendes IT végzettséged ( és itt nem a gyorstalpalókra gondolok,ez csak nagyon kevés embernek jön be igazán). Manapság minden 2.karrierváltó programozó akar lenni,mer abban látja a nagy pénzeket.Nem sok ilyet ismerek ( pedig otthon vagyok IT berkekben) aki nagy karriert csinált volna karrierváltó gyorstalpalóként,és nem csak favágó munkát végezne. AMúgy szerintem pont hogy ilyen projekt menedzser lehetne belőle ,több mérnök haverom lett később IT csapatok vezetője,úgy hogy ő maga nem sokat konyított a programozáshoz,ezek általában vezetés-szervezés MSC-t csináltak. DE így mindenféle releváns végzettség nélkül ne éld bele magad kérdező..

Köszönöm a válaszokat, egyelőre ebből azt szűröm le, hogy van esély a sikerre, de az is lehet, hogy beragadok egy alacsony megbecsültségű és keveset fizető poziba a váltás után több évre. (Egyébként nem 30+, hanem 50+ vagyok :-) )
Aztán ki tudja, hogyan változik a kereslet a munkavállalókra a szektorban, lehet, hogy egy-két év múlva a ChatGPT-vel írja mindenki a programokat és fele annyi programozóra lesz szükség. (Az Ipar fórumon ott panaszkodnak, hogy 10 éve még az volt a csúcs karrier, most meg túlkínálat van mérnökökből.)
Mindegy, nézegetem az álláshirdetéseket, abból baj nem lehet.

-"pályakezdő" Scrum Master nem leszel, ahhoz több éves IT tapasztalat szükséges és esetleg utána hasznos egy ilyen képzés ha valóban SM akarsz lenni. Természetesen akik ilyen Scrum Master képzéseket hirdetnek nem fogják azt mondani hogy ne menj hozzájuk, ha kifizeted a pár milliós tandíjat nyugodtan végighallgathatod aztán mehetsz Isten hírével a munkanélküliek padjára ülni. Ugyanúgy mint főorvos nem lesz senki anélkül hogy rezidens, majd "mezei" orvos lenne úgy nem lesz senkiből Scrum Master egy féléves képzést követően (ahogy említettem: több éves ipari tapasztalat szükséges hozzá + legalább egy Medior szintű software engineer tudás).

-Manuális tesztelő: itt elég alacsony bérek vannak, aki manuális tesztelőnek megy általában azért teszi hogy legyen ipari tapasztalata és tovább fejlődjön vagy automatizált tesztelő vagy szoftverfejlesztő irányba, viszont ez nem egyik napról a másikra történik.

Ha a kilátásokat és a fizetéseket tekintjük, jelenleg, 2023-ban nagyon sok cégnél hiring freeze van, pályakezdőként nem egyszerű elhelyezkedni. Másfelől a junior bérek között is hatalmas különbségek vannak: nem mindegy hogy úgy jelentkezik egy Bp-i multi junior pozíciójára egy egyén, hogy rendelkezik informatikus BSc + MSc diplomával, felsőfokú nyelvvizsgával, 1+ év gyakornoki tapasztalattal (multinál), demonstrátori / tanársegéd tevékenységet végzett az egyetemen, programozási versenyen / TDK-n ért el helyezést, publikált folyóiratba, na az ilyen emberek fognak magas kezdőfizetéssel rendelkezni, ezzel szemben aki elvégez egy fél éves gyorstalpalót 0 tapasztalattal, egyrészt a töredékét kapja az előző jelentkező bérének (ha egyáltalán el tud helyezkedni), másrészt komolyabb cégeknél már a HR osztály kidobja az önéletrajzát a diploma hiányában így el sem jut a szakmai interjúig.

Ha megnézed a különböző fb informatikus álláshirdető oldalakat, vannak bizonyos személyek akik 2020 / 2021 óta szinte havonta teszik fel hogy "pályakezdő" munkát szeretnének (természetesen általában OKJ / bootcampot végzettek, akiknek több éve nem sikerült elhelyezkedniük).

Nagyon sok informatikus munkaerőpiacról cikkező bulvárlap ferdítésekkel és túlzásokkal közli az adatokat, amivel megtévesztik az emberek. Gondoltam hogy megosztom a gondolataimat, ha mégis a pályaválasztás mellett döntesz, sok sikert kívánok, de azért jobb ha készülsz, hogy a valóság eltér attól amit a marketingszövegekben olvasni lehet!

Szerintem hülyeség amit írsz, kollégáim nagy része “gyorstalpalósként” dolgozik és ugyanúgy eltudja végezni a melót mint én aki 3,5 évet járt mérnökinfóra. Egyikünk sem zseni, semmi tdk meg apámfasza nem kellett mikor juniorként kezdtem illetve az egyetemi ismerőseim se szakították meg magukat nagyon, mégis mindenki eltudott helyezkedni akit egy kicsit is érdekelt a dolog.

"kollégáim nagy része “gyorstalpalósként” dolgozik"

Jó szar helyen dolgozhatsz. A hozzászóló feltételezem hogy nem az alacsony színvonalú IT cégekről beszélt hanem a komolyabb helyekről. Attól hogy van egy diplomád nem feltétlenül kerülsz be jó helyre dolgozni (lásd a saját példádat). A diploma megléte amolyan előfeltétel, szűrő de TUDÁS nélkül offos.

Multinál dolgozom webfejlesztés, és még mindig hülyeséget írsz, szerintem te valami idősebb generáció lehetsz ahol szószerint belédverték azt, ha valakinek nincs diplomája semmit sem ér az ember. Egyetemet végeztem és hasznosítható tudás nulla, semmit nem használok belőle, egyedül a kitartást, szorgalom aminek hasznát vettem. Talán ha beágyazott szoftver irányba mentem volna, akkor használnám az ott tanított "anyagot"... de abból is nagyon minimálisat, mert borzasztó szar az oktatás színvonala, rengeteg felesleges szopatással megspékelve. Azzal nem vitatkozom, hogy a diploma megléte előny.

A gond ott van, hogy minden második embert, aki gép előtt rohad, programozónak/szoftverfejlesztőnek hívnak, pedig a skála igen széles. Webfejlesztéshez nem kell diploma, nem kell analízis, se fizika. A másik végén meg vannak azok a programozói állások, amikhez kell analízis, fizika, diploma és a probléma megoldása a programozás. Az a kalapács, de a lényeg nem ott van. Én pl. vill. mérnök vagyok, és kellett sokszor a fizika, meg a matek tudásom, mert olyan eszközre fejlesztek kódot, amihez ezeket kell tudni. Szóval, árnyalnám, hogy nem mindenki hülye, akinek diplomája van.

Fizika nem kell szoftverfejlesztői munkához, az már speciális terület ha arra van szükséged, matek ugyan kell, de koránt sem analízis szintű, az megint csak speciális terület amire a szoftverfejlesztők 95%ának sose lesz szüksége.

És igen, az egyetemről diplomával kijövő szoftverfejlesztők erősen túlnyomó része csapnivaló munkát végez, lehet nyomták nekik a fizikát (amit ugyan elfelejtetek azóta), de normális kódot írni bezzeg nem tanították meg őket.

Ez érdekes.Jó pár helyről tudok ahol rendes diplomás IT-sok dolgoznak gyorstalpalós emberekkel,hatékonyan.Meg eleve az egyetemről kikerülők nagy részének 0 valós tudása van a legtöbb esetben,egy intenzív bootcamp simán jó kiindulóalap lehet.Tudom fáj,hogy te szenvedtél az egyetemen x évet,de attól még gyorstalpalósokból is IDŐVEL lehet jó szakember,simán beérve az egyetemet végzetteket.

Hagyjuk már ezt a diplomás szopkodást és a legjobbak legjobbja dumát.
Sokkal jobban jársz ha a tömegekkel mozogsz és olyan irányzatot választasz amiből van választék, d eszükség van rá. Pl. üzemeltetés tipikusan ilyen.
Prőnek lehet lenni de nem biztos hogy minden esetben megéri. Általában a fenti mondatok akkor jönnek elő ha valaki azt hiszi a csúcson van, de egy biztos hiba azt hinni, hogy nincs feljebb (mindig van és olyanok is akiket akár lenéznek...)

Kösziönöm a te hozzászólásod is!

Magyar ceg, remote munka, heti 4 nap munkaviszony, senior software architect, es tech lead egyben (10+ ev tapasztalat - aktivan 4-5 programozasi nyelven). A fizu tobb elembol all, de nagyjabol 1,75M netto havonta, a negy napert.

Sziasztok,
Nem vagyok informatikus, közgazdász végzettségem van, Jelenleg UK- ben élek és dolgozok,vagy itt vagy innen szeretnék "remote" mellékállást találni.
Az alap, ami a szakmámhoz is kapcsolodik a Power Bi (ebben van mar gyakorlatom).
A véleményeteket, tanácsotokat szeretném kérni, hogy melyik irány az ami keresett,ahol (ezen az informatikai területen ) kezdőként is lehet munkát találni.
Python, Azure vagy SQL?
Azért hansúlyoztam ki a Power Bi-t, mert igazából business beállitottságú vagyok , de mindenképpen kell hozzá vmilyen IT tudás is.
Barmilyen pozitiv tanácsot örömmel fogadok.

Köszönöm.

Ezévben milyen lehetőségek vannak vállalkozást indítani, hogy contractorként számlázzak külföldre?
Kft? (a többi a HUF limitek miatt, vagy mert kinyírták már nem lehetséges?)

Ki milyen emelést kapott idén?
Engem előléptettek lead java dev poziba sima seniorból így 1.1 milla bruttóról 1.8-ra emelkedett a fizum, 8 éve vagyok a szakmában

Ha nem titok, akkor megkérdezhetem, hogy melyik cégnél vagy? Nem muszáj konkrétan leírni, csak pár paraméterét. Nálunk ekkora emelés elképzelhetetlen még előléptetés mellett is.
Kaptunk egy előző évekhez képest magasabb emelést (~10%), de seniorként még mindig 1 misi alatt van a bruttóm. Épp azon gondolkodom, hogy a jó csapat, jó munka megér-e nekem annyit, hogy ne váltsak biztosan magasabb bérért.

Azert az nagyon keves. Nalunk a senior bersav 1,5-2m korul van, fullstack vonalon. Az interju nem egyszeru, de a csapat es a minoseg is jo. :)

Ha keresnétek esetleg új ember full-stack-re, szólj kérlek :) Stackem:
BE: Java 8/11, Spring,
FE: JS, CSS, HTML, jquery, cordova (nincs framework itt nálunk FE-n sajna).

Üdv.,

Ekil

Az komoly. Mondjuk a seniorokat nem fizetik agyon az 1.1-el.

Senior java interjúkon ki milyen kérdésekkel/feladatokkal találkozott? Tudnátok írni 1-2 példát aki mostanában interjúzott?
Váltáson gondolkodom az alacsony bérem miatt (1.03 bruttó + cafetaria - más egyéb nincs, 7 év tapasztalat, KKV)

Szerintem ne onnan kozelitsd meg elso sorban a kerdest hogy mik a kerdesek az interjukon es akkor majd jol felkeszulsz beloluk es hopp mar senior vagy.
7 ev tapasztalattal mar kell legyen egy ralatasod az altalanos kerdesekre - ezekben nincs kulonbseg hogy senior pozira palyazol vagy juniorra. Y
Ilyenek pl. A solid principles, concurrency, core java (collections, lambda, stb.), adatbazisoknal az acid, joinok, basic sql stb. Ha ezek mennek akkor a kulonbseg a junior meg senior kozt pl. Hogy voltal-e mar feature lead, vagy lead dev a mostani pozidban, mi az impactod a csapatban, szoktal-e mentoralni masokat, a sajat projekted mennyire ismered architektualis szempontbol, adatbazis szempontbol, security szempontbol. Ha ezekre is jok a valaszok akkor altalaban a legtobb ceg szemeben senior vagy. De ez altalban, cege valogatja, valahol kevesebb, valahol meg tobb kell (pl. Hoztal e mar archtekturalis dontest a projekteden vagy ilyesmi.) Sok sikert!

"Szerintem ne onnan kozelitsd meg elso sorban a kerdest hogy mik a kerdesek az interjukon es akkor majd jol felkeszulsz beloluk es hopp mar senior vagy."

Nem ez a célom, pusztán kíváncsi vagyok, amúgy köszi!

Ki milyen emelést kapott erre az évre? Nekünk elvileg jövő héten derül ki.

én indítottam ezt a topikot

Szóval 13.2% emelést kaptam, az éves hivatalos infláció meg 14.5% lett ugye. Ami egy hazugság, de mindegy. A lényeg, hogy hivatalosan a reálbércsökkentés engem is elért, de nem sírok azért, mert az IT-ban ennyi emelés, az az átlagfizetésnél minimum 25%, hogy ugyanannyi legyen forintban. Ennek ellenére számítok egy felmondási hullámra, mert nem lettek jók a fizetésemelési számok.
Nekem Linkedinen folyamatosan jönnek a megkeresések, de csak kb minden ötödik tartalmaz valami fizetési sávot is. Van néhány, ami hű meg ha, a többi szerint kb jó helyen vagyok.
Míg a home office adott (4 nap otthonról), addig szerintem nem nézek szét, kivéve ha beesik a visszautasíthatatlan ajánlat :D
Volt munkahelyem is írt, hogy na, jól érzem magam, nem akarok visszamenni? :DDD
Leépítések csak vezetői szinten voltak nálunk, de létszámstop van. Vagyis valamelyest lehet érezni már a recesziót.

Szóval a Hays salary guide szerint jó helyen van a fizetésem, a Bluebird szerint nagyon nem. Ez utóbbi számai nekem túl magasnak tűnnek.

Kedves IT Kollégák!

Mindenek előtt üdvözlök mindenkit. 20 éve dolgozom az IT szakmában egy jó ideje már vezető beosztásban.
2023. év eleji bértárgyalásnál javaslom, hogy mindenki álljon ki az érdekeiért és ne szégyelljen fizetésemelést kérni. Sokan nem is realizálják, hogy milyen fontos szerepet tölt be az IT pozíció bármely cég életében. Mindenezek mellett rendkívüli IT szakember hiány van hazánkban. Sokszor ezt a cégvezetők elbagatellizálják és próbálják az IT szakember bérét alacsonyan tartani.

A friss Bluebird salary guide véleményem szerint teljesen reális. Szerintem nagyon jó munkát végeztek. Érdemes mindenkinek letöltenie. (Nincs érdekeltségem a Bluebird-nél, csak egyszerűen van némi tapasztalatom a bérezések kapcsán.) Ha ezt az IT szakember vezetője / cégvezető nem érti meg, akkor mielőbb el kell köszönni tőle és a cégtől. Ezt követően lehet, hogy találnak egy kókler „olcsó Jánost”, de százszor is meg fogják bánni, hogy miért nem adták meg az általad kért, salary guide szerinti bérezést.
Fenti szükséges, hogy az IT szakemberek bérezése ne erodálódjon el, hanem a társadalom értékes és elismert tagjai legyenek.

Ja…. és felejtsük már el az „alákínálásokot”. Arra gondolok, amikor valaki úgy áll hozzá, hogy majd ő elvállalja olcsóbban is a pozíciót mint a salary guide ajánlás, hogy gyorsan el tudjon helyezkedni. Ez rendkívül romboló az egész IT szektor részére. Egyszerűen butaság. Ha jó szakember vagy, akkor biztos, hogy el fogsz tudni helyezkedni a szaktudásodnak megfelelő pozíció bérsávjában, csak légy egy kicsit türelmes.

Üdvözlettel,
Attila

Nalunk egyelore nem volt emeles meg, marcius kornyeken szokott lenni, de januar vegen odaallitok hogx +25%-ot legyszike.. 4 napos munkahet van nalunk (34 orat kell melozni), heti 1szer kell bemenni, igy tok kenyelmes, nem akarnek valtani, de ha fizetesben nem tortenik jelentos valtozas akkor kenytelen leszek lelepni

DT?
Voltam anno az ITSH-nál én is :)

Nem, magyar cég, könyveladásokkal foglalkozik :D

Nálunk cafetériát kemény 4% emelték. Elnézve a cost cutting a projekteket és még az üzemeltetésen(20-30%) max 8-10% béremelésre számítunk, de meglátjuk(kellemesen csalódni nem rossz)
Jelenleg kb. fordulópont van és örüljünk, hogy van melónk irányultság lesz a mérvadó 2023-ra.
Sajnos leépítések is benne vannak a pakliban akár 2-6% világszinten (nagy multi 100k).

Oldalak