Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

Huh, ez kemény. Mégis mi a f**zt vársz? Ilyen idióták nyomják le a béreket itthon mint te

Mégis mi okból idióta? Az én bérem se sokkal magasabb és nekem elég, nem panaszkodom. Ettől nem vagyok idióta.

Villanyszerelőként is baszok a melóba kb, megcsinálom ímmel-ámmal aztán mégis többet keresek mint némelyik mérnök.. szal igen, csicska az illető

De idióta vagy, mert igényes embernek többre is vsn igénye, minthogy a pia-cigi-tetkó meglegyen, és az ilyen jobbágyok lenyomják a béreket. Hiába mondja 100-ból 99 ember a cégeknek, hogy nettó 800 alatt hagyják békén, ha ők ibkább nem töltik be hónapokig-évekig a pozíciót, és megvárják azt az egy palimadarat, aki nettó 400-ért is dolgozik mint az angyal.

Akinek nem tetszik ez ellehet menni nyugatra.

Na igen, az ilyen olcsójános jobbágyok miatt élhetetlen ez az ország. Nektek ha beleszékelnének a szátokba napi 3-szor, akkor is örülnétek, hogy nem 4-szer teszik. Amúgy meg nyugaton is lenyomják a béreket az ilyen mimózalelkű magyar meg egyéb kelet-európai trógerek, emiatt már az sem éri meg igazán.

pont ugyanolyen csicskák a tanárok is mint a mérnökök, sírnak rínak mindenhol hogy szar nekik, aztán azok is aláírták ezt az új szart.. ez a kurva ország megérdemli a sorsát a benne élő összes gyökér fasszal együtt

Örüljünk annak ami van, lehetne ennél sokkal rosszabb is.

ennél rosszabb? xD jó kormánypárti válna belőled

Szerintem ez már csak trollkodik. De amúgy sajnos tényleg ilyen a magyar """emberek""" 80 %-a.

Jézus Máriám irgalmazz.Most mondanám hogy ez biztos csak egy vicc,de nyilván minek írnál ide kamut.Tárgyalóképes némettel ennyi tapasztalattal tuti meglenne osztrákb a nettó 2000 euró (14x) , de ha te ezzel meg vagy elégedve lelked rajta.A főnöködék meg röhögnek a markukba,hogy ennyi eszed van hogy itt dolgozol ennyi pénzért..Te dolgod.

2000euro lol, minek mégy ki te? mosogatni, ennyit meg kapsz itthon is tégla pakolással lmao

2000 euró? Az szerinted jó? Annyiért ne költözzön ki, mert sajnos az ilyen magyar, szlovák jobbágyok nyomják le a fizetéseket ott is. Amúgy 2500-at el lehet érni, de lehet, hogy azt se sokáig, ha sok ilyen minimalista, szakadt ruházatú magyar proli megy ki, aki a 25 éves fosdízelre megmagyarázza, hogy mennyivel jobb mint a mai "túlbonyolított műanyagautók".

Szar, mégis milyen véleményt vársz? Ha Nyugaton vagy, akkor irány Ausztria!
Egy borsodi cigány nettó napi 20-30-at kap segédmunkára, szorozd fel 20 nappal, de ők ugye hétvégézni is tudnak dupla pénzért.

Tehát a borsodi segéd melósok bére elérte a mérnöki béreket. Vagyis csak gondolom, mert én még ennyit se kapok. De köszi a választ.

Szevasztok, szakmunkásból kikerülve egyből munkát vállaltam, és azóta is - 5 éve ugyanennél a cégnél dolgozom burkolóként. Meg vagyok elégedve mindennel tulajdonképpen, de mivel nem ismerek más cégeket, ezért nem tudom eldönteni, hogy amiket pozitív dolognak értékelek azok alapvető dolgok építőipari cégeknél, vagy tényleg kincsnek számítanak. Szóval most ilyen pontokban igyekszem összeszedni a cég ismertetőjegyeit (főként a juttatási csomagot), és szeretnék véleményt kérni a kedves közönségtől :D

van előrelépési lehetőség, kikövezett pálya; juniorként burkolóként kezdtem, jelenleg senior vagyok pár hónapja

a fizetésem 1.5 millió forint nettó per hó, januárban számíthatok majd emelésre, ami jellemzően 7-15% közé esik, attól függ mennyire fogok fenyegetőzni.

a cafeteria 30 ezer forint havonta

kapok céges telefont és laptopot, amit magán célra is használhatok; a telefonon korlátlan mobilnet és telefonbeszélgetés

medicover, aycm

van prémium, de számítani nem lehet rá: 200 ezertől 2 millióig minden volt már

teljes home office

egyéni időbeosztás: napközbeni meetingekre be kell menni, meg illik fontos dolgokra válaszolni, de nyugodtan lehet éjszaka dolgozni, nem monitoroznak

a munkatempó kettős: van olyan időszak, amikor huzamosabb ideig naponta max 2 órát dolgozok, aztán a betonkeverőnél röhögünk a mérnökökön a haverokkal, de érdekes projectnél, új burkolólap esetén odateszem magam, ilyenkor kitöltöm a 8 órát; valójában ez rajtam áll

elvétve céges rendezvények, ahol azért nem spórolnak semmin - kiskörte meg minden van, kedvencem a tipli körte pálesz, no meg a minőségi fütyülős, tablettás borral

támogatják a váltást: ha érdekel a redőnyözés/festés/gázszerelés szerepkörök, akkor zökkenőmentes a csapatokon belüli átjárás

a cégnek valamennyire van hírneve; nem egy mészáros féle gigacég, de azért sokan ismerik

le lehet élni itt egy életet, nem tudsz olyat csinálni, hogy kirúgjanak

jófej vezetőség

két negatívumot tudnék felsorolni:

járólapokat teszünk le, nem pedig falicsempéket; emiatt nem túl változatos a meló, ritkán és lassan hoznak új csemépt, a hangsúly inkább azon van, hogy hibatűrő és robosztus legyen a burkolás

kissé bürokratikus a cég, ami néha a munkára is rányomja a bélyegét

Szóval a kérdésem az, hogy így ezek alapján mi a véleményetek erről a cégről? Becsülendő hely, vagy inkább csak elmegy, netán egyből váltani kellene?

Üdv, Kis Károly mesterburkoló

"naponta max 2 órát dolgozok, aztán a betonkeverőnél röhögünk a mérnökökön a haverokkal"

Fogalmad sincsen az adiabatikus állapotváltozás állapotegyenleteiről, tehát hiába keresel 3x annyit mint egy átlagos mérnök, semmire sem mész vele! Egy mérnök ezeket keni vágja, cserébe keres nettó 400-at, nem pedig minimálbért, tehát nagyon megéri az egyetem!! Még talán van pótfelvételi, ha nincs, akkor keresztfélévre még be lehet iratkozni!! És akkor jön majd a milliós fizetés! Kolbászból van a kerítés! Itt a cikk, belinkelem mindjárt!

https://www.origo.hu/gazdasag/20230228-mernok-fizetes-1-millio-magyarorszag-kezdo-ber-jovedelem.html

Nincs itt semmi gond! Mérnökhiány van! Egész Európában! 8 nyelvvizsgával és egy mérnöki diplomával simán lehet 1,5 milliót is keresni!

Olvastam valahol a hetekben ,hogy nagyon megnőtt egyes állásokra jelentkezök száma.Pont az ITs állásokrs jelentkezők száma nőtt az egyik legnagyobbat,70% kal(köszönhető valsz bootcamp és társai),meg az épìtőiparban is nagyot nőtt.Szóval nem tudom ezek meddig lesznek hiányszakmák,de elkezdtek keményen feltöltődni ezek a szektorok is,nyomják is majd le a béreket.

Ezt a dumát már 5-6 évvel ezelőtt is nyomták, meg hogy a bootcamp ilyen rossz olyan rossz, aztán meg az van hogy azóta is degeszre keresik magukat az IT-sok, semmi felhígulás nem tapasztalható. És akkor mi van, ha "szarul" kereső IT-s arc leszel?? Akkor majd nem 2 milliót keresel csak bruttó 1,5 milliót, vagy csak 1-et.... nem jobb mint a fergeteges mérnöki nettó 400?

a bootcamp-en végzett tanulókat kb telibeszarják az IT cégek, így igazából tökmindegy mennyi a jelentkező, mert a bootcampesek több mint felének használhatatlan a tudása és egyik cégnek sincs kedve velük pöcsölni mire használhatóak lesznek

Origós linket nyomsz ide be? Te beteg Fideszes vagy? Kezeltesd magad!
Üdv, Kis Károly, mesterburkorló

Úgy látom azért te is jól élsz a fidesz alatt....idióta barom.

"Mé a Gyurcsáány job vóna?" - mondta Petike.

https://eduline.hu/palyakezdes/20230303_mernokok_fizetes

Semmi közöm a fideszhez, és ez alatt a kormány alatt történt meg a mérnöki bérek összeomlása, az ingatlanárak nukleáris robbanása, úgyhogy bőven eléggé utálom is őket. Tessék itt van kb ugyanaz a cikk, egyébként még kismillió másik portál is átvette. Kár ezen rugózni hogy pont az origósat linkeltem be.

Mindenképpen nézz magadba és gondolkozz el az életed értelmén! Én még csak általános iskolába járok, harmadikos vagyok, de az ösztöndíjam is több ennél a "fizetésnél". Az aputól kapott zsebpénzről nem is beszélve. Ezért nem érte meg végigjárnod a szakiskolát. Hogy mit jelent a 15%-os emelés azt nem tudom, mert nem tanultuk még a szorzótáblát, de biztos nem éri meg itt maradnod és erre várnod.

Üdv, Peti, kisiskolás

Apu megvette neked a várost? :O és most automata váltós kocsival szeled a dombokat?

Na mivan kutyák, mennyi a szaros fizutok, szaros gépészmérnökök? :) burkolóként röhögünk a haverjaimmal rajtatok, a legutolsó segedmunkásom többet keres mint ti basszátok meg :D megérte ezért szopni egyetemen nagy okos faszfejek? :)

Üdv, Kis Károly, tudjátok a mesterburkoló :)

Te vagy az élő példája, hogy lehet bármennyi pénzed, de intelligenciát nem tudsz rajta venni.
Nem fogok itt lealacsonyodni a szintedre, hisz egy Méh sem áll le vitatkozni a legyekkel, hogy a méz miért jobb a szarnál.

De legalább el tudok utazni a Maldív-szigetekre ha úgy van kedvem, nem a mucsaröcsögei strandon fürdök a húgyos vízbe :) puszika, Kis Károly

Oldalak