Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

Audiban a specialist pozik brutto 1,5m-tol kezdődnek felfelé, úgyhogy szerintem reális és simán megadják.
A bmw sem fog ezen spórolni, nekik a jó emberek kellenek és nem az olcsók.
Egyébként a megkeseredett emberek nyilván irreálisnak tartják ezt a bért, és megpróbálnak kevesebbre rábeszélni, pedig nem látják be de mindenki önmaga felelős azért ha rosszul keres.
Én a brutto 950 ezres fizumat hagytam ott 1 éve külföld miatt és nem bántam meg...

Nem a megkeseredett, hanem a valóságban élő emberek tartják irreálisnak. Bruttó 1,5-től kezdődnek, hogyne, azért mentél külföldre a 950-eddel...

Eleve mi az a "specialist"? Magyarországon nincs ilyen, csak beosztott meg vezető. Vezetőként elérhető a nettó 1 milla meg a céges autó, beosztottként nem, főleg nem logisztikusként, "mindegy milyen" diplomával.
A logisztika híresen szarul fizető terület, mert semmilyen speciális tudás nem kell hozzá, nem érdekli őket sajnos a külföldről hazaköltöző mese, az angol a hivatalos nyelv már náluk is, azt fogják felvenni, aki olcsóbb és jól néz ki (ezt nőre értem nyilván, és igen, férfiak hátrányban, ez nem csak legenda, látom, hallom logisztikai vezetőktől nálunk is).

Az tény, hogy az Audi szarul fizet, a pesti posvány bérszínvonal van ott is, ráadásul totál telítettek a pozíciók, alig lehet bekerülni. Nem fognak ott bruttó 1,5-öt adni, inkább max. 900-1 milliót, de azt is kínkeservesen nehezen, de jó eséllyel be sem hívják az embert interjúra.

A BMW jelenleg a legjobban fizető nem IT cég Magyarországon, de nekem elektromos autó validációs rendszermérnökként is 1,3-at adtak bruttóban úgy, hogy konkrétan a BMW-nél dolgoztam kint, számos speciális belsős toolt és egyebeket ismertem, szinte lesz*pkodták magukat az interjún, még személyesen sem kellett bemennem, pedig amúgy kötelező lenne náluk (ugye tudjuk, hogy a multik nagyon nem akarnak engedni a merev policyből), de én megmondtam, hogy szó sem lehet róla. Ezek után kizártnak tartom, hogy egy logisztikusnak dobálni fogják az 1,5-2-őt csak azért, mert Németországban 7 évet dolgozott egy nem tudjuk milyen cégnél, milyen területen. Persze ha éppen ő a LEAN atyja, és úgy áttervezi az egész gyárat, hogy feleannyi idő alatt duplaannyi autót tudnak kiszállítani feleakkora költséggel, akkor elképzelhető, de azért én erre kevés esélyt látok.

Ennek ellenére persze, interjúzzon és nyomja be ezt az igényt, minél több ilyen, annál inkább látni fogják ezek a mocskok, hogy a nettó 400-500-as időszaknak vége. Csak sajnos ne lepődjön meg, ha nem fogják megadni és inkább várnak fogat szívva egy nettó 300-400-as pályakezdőre/1-2 éves gyakornokra.

Bocs, de totál képzavarban vagy.
Hadd reagáljak pár mondatodra:

"Bruttó 1,5-től kezdődnek, hogyne, azért mentél külföldre a 950-eddel..."

- A "specialist" pozikra írtam, Audinál alkalmazott bérsáv alapján. Nyilván azért mentem külföldre, mert nem specialist voltam, bár ha az lettem volna is valószínűleg kint lennék. :)

"Eleve mi az a "specialist"? Magyarországon nincs ilyen, csak beosztott meg vezető. Vezetőként elérhető a nettó 1 milla meg a céges autó, beosztottként nem.."

- Ez nem igaz, hegesztőmérnök és öntész mérnök volt évfolyamtársaim ezt nem így gondolják, ráadásul mint feljebb is írtam az Audi-nál is vannak netto 1M körül pozik, ha van ott ismerősöd kérdezz rá bátran, a belsősök látják hogy milyen bér jár adott pozira..

"Ezek után kizártnak tartom, hogy egy logisztikusnak dobálni fogják az 1,5-2-őt csak azért, mert Németországban 7 évet dolgozott egy nem tudjuk milyen cégnél, milyen területen."

- Egyetértek, mezei logisztikusnak valóban nem dobálnak ilyen bért, de mivel ő nem is annak jelentkezett, meg lehet próbálni. Egyébként Pesten nem egy ismerősöm keres mezei logisztikusként bruttó 1-1.1 körül. Tudom hogy az ország nagy részében a mérnökök, logisztikusok nem keresnek ilyen béreket, a legröbb cég nem is tudja, nem is akarja ezeket a béreket megadni, de azt állítani hogy ezek a bérek egyáltalán nem elérhetőek az netto idiótaság.

"Csak sajnos ne lepődjön meg, ha nem fogják megadni és inkább várnak fogat szívva egy nettó 300-400-as pályakezdőre/1-2 éves gyakornokra."

Mint írtam, a BMW nem a specialist pozikon fog spórolni. Akkor sem, ha te 1.3-ért elvállaltad ott a munkát. De ha a BMW-nél még ez is a "specialist" pozik bérszintje akkor talán elgondolkodhatsz, hogy még sem fizet jobban a BMW, mint az Audi.

Nem "elvállaltam" 1,3-ért, hanem ez volt a maximum, amit ki lehetett facsarni belőlük. Átlátok már ezeknek a mocskos multiknak (meg a magyar seftes vállalkozóknak) a gondolkodásmódján, tudom, hogy kell velük tárgyalni a bérről, és azt is látom, hogy mi az a pont, aminél ha tovább szívózik velük az ember, csak megsértődnek és felszívódnak visszajelzés nélkül. Amúgy végül visszamondtam a melót, de mindegy, nincs jelentősége.

Azt meg továbbra is fenntartom, hogy szarabbul fizet az Audi mint a BMW, ők a pesti béreket adják, amik kb. 2/3-adnyiak a BMW-hez képest. Persze tudom, hogy most az induláskori boom van, 1-2 év és ők is bele fognak simulni a mocsárba. Volt már az Auditól is ajánlatom, vannak ott ismerőseim is, újabban meg már be sem hívtak, mert telített minden pozíció, ami nem éppen azt jelzi, hogy meg lehetne rázni ott a pénzeszsákot. Max. nettó 600-700-as ganaj cég az is mint a pesti német multik. Persze tudom, biztos nem elég jó oda a tudásom, csak a "gagyi" BMW-hez, ahol a lenézett keleten is sikerült kibuliznom egy pesti bernél jóval magasabbat.

Azt meg nem tudjuk továbbra sem, hogy az ő "Logistic Specialist" tudása mit takar, rá lehet húzni ezt bármire. Most megnéztem azt a pozíciót a BMW honlapján, rohadtul nem valami leanes folyamatfejlesztői vagy hasonló dologról van szó, hanem egy sima Exceles, SAP-s logisztikai tervező melóról, ahol a vevői igények alapján kell betervezni a gyártási volument. Azért ez nem egy agysebészet, kell hozzá egy angol, nyilván örülnek ha van német, de nem létfontosságú, meg ismerni kell az office toolokat. Erre jó ha adnak egy bruttó 900-1 milliót aztán ennyi, és de, ezen fognak spórolni, mégis minek fizetnének többet, ha ezt kb. bárki meg tudja csinálni? De hidd el, hogy én örülnék a legjobban, ha meglenne neki a hőn áhított 1,5-2 millió, mert én nem vagyok az a szokasos magyar tuskó proli, hanem örülök más sikerének és jó érzés, ha valaki túl tud járni ezen a mocskos, seftes, titkolózós, átverős multis színjátékon. Csak azért azt mondanám, hogy arra ne tervezzen egy hazaköltözést, hogy ezt biztosan meg fogja kapni, mert 90%, hogy nem.

Szia,

Mint irtam, nem en palyaztam, ok palyaztattak, annak tudataban, amit mar megadtam. Gondolom, nem olyan hulyek, hogy a legfontosabb, szamban kifejezett merot ne vegyek figyelembe - tudniillik a brutto berigenyt. :)

Nem, nem ketsegbeesett a helyzet, VAN fix, biztos es jo allasom, nem jelentkeztem volna, ha csaladi gondom nem lenne.

Netto 500 az sima liba mar otthon logisztikaban, voltam mar interjun, a titkarnok ennyit keresnek. Aki osszerakja az egeszet, ami 2-6 honap, hogy utana szinte magatol menjen, kis napi korrekciokkal, az siman tud netto 8-900-at, ne aggodj. Csak MGYAR csaladi ceghez nem megyek.

Szemelyes velemenyem az, a brutto 1.5 (nem beszeltem 2-rol) realis. Kezdo mernok kapott brutto 1.3-at a BMW-nel, elso kezbol tudom.

Nem minden allast lehet betolteni pakisztani vendegmunkasokkal..... :)

Es nem, nincs erre tervezes,hanem ez is egy lehetoseg. Nyilvan, ahogy te is keresed az uj lehetosegeket es ezert jelentkezel allasokra - gondolom, innen a tapasztalat. :)

De meglatjuk, a BMW legalabb ad visszajelzest :)

Köszönöm! Realista vagy, tetszik. :)

Köszönöm!!!!

Hát persze, rohadtul megeri hazaköltözni a posványba németből... 1.5 milla bruttót neg el is felejtheted

Még egy dolog, hogy ezekkel a képmutató mocsadék "csapatépítőkkel" is csak lopják ki a pénzt az ember zsebéből és játsszák át a vendéglátós hordának, mert ugye mindegyiket valami méregdrága belvárosi kocsmába vagy valamelyik neves vidéki rendezvényhelyszínre/tanyára stb. kell szervezni.

Ha nem vesz részt az ember, jönnek a megjegyzések, pedig nekem baromira nincs kedvem ezekkel a mimózalelkű, olcsójános gépészmérnökökkel egy asztalhoz ülni és tömni magamat sörrel meg hamburgerrel. Nem is járok már rájuk szerencsére, a vélemények meg leperegnek rólam, de nem mindenki tudja ezt ilyen könnyen venni.

Az azért külön vicces, hogy a cégek hogy meg tudnak sértődni, ha az ember nem szeretne részt venni a többkörös személyes interjúztatási folyamatukban, és igenis maximum egy online interjú után rátér az ember arra, hogy hétszámjegyű bruttóról beszélhetünk, vagy csak a szokásos 700-800-as tucatcégről van szó?

Hihetetlen, hogy mennyi kollaboráns szarházi hr-es meg gruplíder van ebben az országban, akik jogot formálnak arra, hogy mások szabadidejével, szabadságaival meg utazási költségeivel játszadozzanak, ha meg valaki udvarias, de határozott hangnemben rávilágít arra, hogy ez így nincs rendjén, akkor bedurcáznak és vagy nem jeleznek vissza, vagy jönnek egy sértődött sablonszöveggel, hogy "ilyen hozzáállással csak megbontanád a csapategységet blablabla".

Tehát az agyonreklámozott "dinamikus csapat" meg "csapstegység" a nettó 300-400-ért kubikoló "jóvanazúgy, örüljünkneki" jobbágy marhák tömkelegét jelenti.

Szia!

Igaz ez nem a reddit, de +1 a hozzászólásodra. Ezért is lenne jobb az euró, mert az 1m br. felrobbantja a HR-t, pedig csak át kéne váltani EUR-ra és jobban lehetne alkudozni.

Végre ha már az 1m/nm árakat közelíti/meghaladja az 1nm ár Budapesten, végre a fizetések is elérik az 1m bruttót, illetve illene adni specialistáknak is már jóval többet. Amikor írom ezt a hsz-t 1.000.000FT=2564.59EUR. Vicc, diplomások nyugaton min. 3000 kezdenek.

Mindenkinek bele kell állnia bízni a tudásában én a HR-s versenyképes bérénél meg szoktam kérdezni, hogy mivel versenyképes? Mondok 3 átlag fizetést hasonló ágazatból és onnan indulhat az alkudozás ... : - )

A HR jelent minden fluktuációt, piaci adatokat a management részére. A management sok helyen, aki már sokszor nem is honfitárs EUR-ban kap egy budgetet és ott nem számít, hogy 2400 v. 2600EUR, csak lenyomnak minket, hogy azt hidd, amikor emeltek 4%-ot az sok, miközben az EUR/HUF-t inkább 400 fölé várja mindenki, és nosza neked "fizetésemelés". Inflációt ne említsük :D. Ráadásul a versenyszférában egyre több cég eleve EUR/USD-ben ad ajánlatot.

Forint? meh

szép estét, üdv

Igen, undorító egy mocskos patkány réteg ez a multis HR meg az összes Leader (Group/Team/Department...stb.). A cigányokkal meg politikusokkal vannak egy szinten.

Az a baj, hogy nem nagyon tudsz velük mit kezdeni, mert olyan szinten le van szabályozva minden folyamat, hogy nincs esélyed érdemi tárgyalásra velük. Ahogy vége az interjúnak, a szakmai vezető eltűnik, nem tudsz vele kommunikálni, pedig az ő kezében van a döntés. A HR vagy oda sem tolja a képét az interjúra, vagy ha igen, teljesen más telefonál neked az ajánlattal, mint aki ott volt. A telefonáló kis gyakornok puncinak meg annyi jogköre sincs, hogy egy legyet lecsapjon, ha nem válaszolsz neki igennel, akkor megsértődnek, felszívódnak és nem reagálnak többé semmire. Az a baj, hogy így is találnak elég bólogató jánost. Ahogy sétálok a városban, utazok a tömegközlekedésen, hallok elég beszélgetést, borzasztó, hogy mennyi naív, primitív 20-as egyetemista van még most is, aki elhiszi, hogy a lakóparkok meg az autószalonok csak őket várják, hogy majd 2-3 év múlva a vastag bukszájukkal jól bevásároljanak.

Ezek a mocskok csak a fizikai erőszakból értenek sajnos, szívesen szétvernék egy párat belőlük baseball ütővel azért a rengeteg elbaszott pénzért, szabadságért és szabadidőért, amit ezek a patkányok okoztak nekem anno az interjúikkal, na meg a sori dolgozók munkaerő-kölcsönzős szopatásáért.
Csak nem tudom, hol lehet ezeket nagy koncentrációban megtalálni.
Ha meglátok egy Lease planes, ALD Automotiveos vagy MOL Fleetes Octaviát vagy hasonló autót, mindig tudom, hogy egy ilyen szarházi van benne, egyszer el fog járni a kezem az biztos.

Csak nem nyugaton vagy teso. Ha eur lenne itt a balkánon akkor se adnának a fajtádnak 3k-t, mert minek? Drágán találnak mérnököt nyugaton is...

Mindig is rühelltem a hr-eseket, igazából lófaszt nem csinálnak csak játszák az eszüket.. programozó vagyok de csak herótom van tőlük, főleg az ilyen fejvadász cégeknél dolgozó dögkeselyűktől.

Igen, de ezek csak beidomított majmok, akiket bámulhat a HR vezető, ahogy riszálják a valagukat. Ha valaki nem bólogat nekik rögtön, hanem megpróbál tárgyalni velük, rögtön lefagynak, rosszabb esetben bedurcáznak és felháborodnak, ahogy egy igazi 30-as p*csa szokott manapság. Rohadtul nincsenek hozzászokva, hogy ne egy határozott igennel válaszoljon nekik valaki a bruttó 600-800-as ajánlatra.

De az igazi szélhámosok azok a HR vezetők, group és department leaderek meg a cégvezetők, miattuk ilyen pöcegödör ez az "ország".

Ez is csak a bezuhant piacnak a tökéletes jelei közül az egyik. Az IT-s rokonaim, barátaim kivétel nélkül úgy csinálják -mert megtehetik - , hogy ha már a legelső telefonos megkeresés folyamán nem hangzik el a munkaviszonyra vonatkozó leges legfontosabb kérdés (magyarul a fizetés), akkor az a cég annyi is volt, mehet a lecsóba, lapoznak tovább. Ott nem akarják a cégek a végtelenségig titkolni, hogy a magas elvárások ellenére még egy retkes gumiszettet is alig fogsz kigazdálkodni a kocsidra.
Itt meg döglött a piac, hiába van több interjún keresztül kussolás arról hogy szarul fizetnek, vagy pályát váltasz vagy elfogytak a lehetőségeid.
Mondjuk én eddig mindig az 1. interjún megtudtam hogy beszptam ezzel a mérnöki pályával, mindig volt "bértárgyalás" ami egyébként az egyik legnagyobb kamu szó (vetekszik a "munkaerőhiánnyal"), de ismerőseim mesélik hogy ma már sok helyen ez a módszer van, a végtelenségig kussolnak a (naná hogy szar) fizuról.

Azon mi a tárgyalás, hogy bemondasz egy összeget és a.)megadják b.)leesnek a székről c.)alkudozni kezdenek ("előbb bizonyítani kell" és hasonló bullshitek kíséretében) de mire az alkudozás harmadik szava elhangzik már kb a parkolóban szállok be az autóba... ha meg végül belemész az alkuba és nem annyit kapsz mint amennyit kértél, az nem tárgyalás hanem diktátum.

Amúgy meg nem feltétlenül a piac túlkínálata miatt van ez. Egyszerűen nem hajlandók többet fizetni, eldöntötték, hogy a mérnöki fizetés az max. nettó 500 aztán ennyi. Ha annyiért nem kapnak tapasztalt embert, akkor kapálnak mint az óvodás és panaszkodnak a médiában.

A telefonos egyeztetés sem jelent már semmit, mert velem többször is eljátszották az utóbbi időben, hogy beleegyeztek a bruttó 1,3-1,4 millióba, azt mondták, hogy teljesen reális, aztán az interjúk után meg ajánlatnak benyögték a bruttó 900-at. Tehát próbálnak már kétségbeesetten hazudozni, hátha a dinamikus csapat meg a szar szépkártya hallatán meggondolja magát az ember. Kéne nekik a tapasztalt ember, csak fizetni nem akarnak, be kell, hogy érjék pályakezdőkkel, de ők meg nem hozzák az elvárt minőséget. Panaszkodott már nekem nem egy szakmai vezető, hogy alapvető dolgokkal nincsenek tisztában más jelentkezők, az persze nem jutott eszébe, hogy akkor a tudást meg kéne fizetni.

Igen, teljesen igazad van. A kedvencem, mikor megkérdezik, hogy mennyire "rugalmas" a bérigényed. Ez a mocskos multis köntörfalazás komolyan mondom még rosszabb mint a magyar tróger vállalkozók, mert azok legalább megmondják őszintén, hogy minimálbér meg nettó 400 zsebbe.

A "rugalmas" alatt ők azt értik, hogy vállald el feleannyiért, de ők semmit nem hajlandók rugalmaskodni. Nem engedik a teljes home officet meg semmit, pedig az ingyen lenne nekik. De hát akkor nem élne meg ez a sok mocsok irodaházépítő majom, meg senki nem venné ki a 200 ezres patkánylyuk albérleteket. Ki van ez találva szépen.

Amúgy meg az IT is kipukkadóban van, nem feltétlenül van már az mint amit írsz, ott is megoldanak mindent schönherzes olcsó gyakornokokkal, amit csak lehet.

Orvosi területen tipikusan ilyen a fogorvos, a többi orvosi területhez képest könnyebb elvégezni, nem kell annyit tökölni mint pl. egy sebésznek, kb. a végzésed másnapján dolgozhatsz, nyithatsz saját rendelőt, ráadásul esztétikai szerepe is van, az emberek áldoznak rá, ha másra nem is. Ott is ugyanez van, hogy egymás alá licitálnak az emberek, tele vannak a drága magánrendelők 1 éves tapasztalattal rendelkező kislányokkal, akik nagyon csinosak, na de akkor is...

Amit az IT-s gyakornokokról írtál, annak pont az ellentettje történik most. Tele van a reddit és az IT-s fórumok azzal, hogy a kezdők nem találnak gyakhelyet és junior állást, mert mindenki tapasztalt embereket keres csak a gazdasági helyzet miatt. Azonnal kell termelni és vége van annak az időnek, amikor szó szerint mindenkit felvettek 0 tudással, hogy aztán majd 2-3 év alatt kitanítsák saját költségen, addig meg semmi hasznot nem tudnak termelni.

Az ITban mindenkit felvesznek, akkora hiány van. A kezdőt felveszik kva jó fizetésért, aki meg tapasztalt azt még kvajobb fizetésért. A "kolbászból van a kerítés" közmondás erre lett mintázva. Két probléma van csak, az egyik hogy a sok home office miatt a kanapé/fotel egy idő után kényelmetlenné válik, a másik pedig hogy a temérdek pénz felelős kezeléséhez komoly(abb) pénzügyi ismeretek szükségesek (befektetések, portfólió kiépítés, stb.) nem elég az ami a mérnököknél van, hogy a szotyipénzből megveszed a zacskó szotyit és ennyi volt a havi pénzügyi életed. (Természetesen ez egy lesarkítás, de aki akarja az érti.)
Tehát a nettó 1,5-2 milkás fizukat már felelősen kell kezelni, és aki tovább lát az orránál és ezért nem csak ingatlanban képes gondolkodni, annak komoly befektetési ismeretekkel kell vagy legalábbis illik rendelkeznie. Magyarul az egyik legnagyobb baja az ITseknek, hogy (kínjukban már) nem tudják mit kezdjenek a hatalmas pénzzel amiket keresnek. Szó szerint.

Hülyeség. Nettó 1 millió a piac teteje senior alkalmazottként, de azért is komolyan meg kell küzdeni. És ott is csak a senior hiperszuper speciális területekhez értő ember kell csak mindenhova, egy C++ junior meg örülhet, ha felveszik valahova.
A mesés milliárdos contractori hazugságokat meg hagyjuk, jó ha 100-ból 1 embernek összejön.

Az IT-ban is a nagy tömeg nettó 600-800-at keres.

Külföld, remote. Senki nem arról beszélt, hogy az Ákombákomberkenye Kft.-nél nettó 2 millát keres egy IT-s alkalmazott.
Totál sima ügy a nettó 1,5 milla, még diploma nélkül is. A magyarországi fotelodból.

Mert lehet itt lódítani, csak az a baj hogy azt látom a remote állások töredékére zuhantak az utóbbi 1 évben. Tehát ha több mint 1 éve találtad, akkor lehet működött is, de most szinte lehetetlennek tartom.

Persze, hazudozik mindenki. Nagyon nehéz lezsírozni ezeket a remote munkákat, többkörös interjúk, összevissza alárendelt különböző consulting cégek, folyamatos ködösítés, hogy indul/nem indul a projekt, és rengeteg indiai/kínai és egyéb jelentkező.

Ha ez ilyen könnyű lenne, akkor a hagyományos magyarországi munkahelyek már rég kiürültek volna, de ez nincs így, ők is vígan válogatnak.

Persze hogyne, a saját rokonom a képembe hazudik, meg az összes barátom is. Csak amikor zsebből megvesz egy 50 milliós lakást hitel nélkül 5-6 év spórolással a rokonom, akkor azért elgondolkozok hogy talán mégsem akkora kamu az a 1,5 milkás fizu. A diploma nélküli haverom meg bérpapírt villantott, amikor mondtam neki hogy bmeg ne kamuzzál hogy ennyit keresel.
Úgyhogy lehet itt áltatni magatokat azzal, hogy az ITban is csak 6-800akat keresnek (ami egyébként még szintén csak egy stabil anyagi biztonságra elég de semmi extra), csakhogy ez nem igaz, SOKKAL magasabban van az egész bérsávjuk mint a mérnököké. A büdös franc sem tudja, hogy ők miért nem tudtak "felhígulni" mint a mérnökök. Most egyébként pl. mindenki buszsofőrnek jelentkezik, úgyhogy ott sem tart már sokáig az átlag fölötti fizu, ez a "felhígulás" mindenhol lejátszódik ahol jó fizu van, a burokban lévő IT szektort kivéve.

Azért pl. mert a szoftverfejlesztéshez tudás is kell a mérnöki munkák 99%ával ellentétben.

Amúgy meg a haverjaid vagy külföldre dolgoznak be magyarból vagy valami extrém mákos pozit tudtak behúzni, mert nem az az átlag amit ök kapnak.

Es akkor mi van, ha kulfoldi cegnek kell bedolgozni? Nem tokmindegy, hogy a fiokod melyere betett munkaszerzodesben melyik orszag van leirva? Ugyanugy Magyarorszagon ul egy fotelben es programozik/meetingezik/pornot nez, mint akinek normal magyarorszagi munkaszerzodese van. Ugyanugy angolul van a meeting mint a "magyar" multinal...
A masik ITs arc pedig 100%ban magyar munkaszerzodessel pacekba megkapja az 1,5 misit nettoba, es mindenki ekorul keres naluk.

Pl. az, hogy akkor külföldi mérnök fizuhoz hasonlítsd teso...

Ott a pont

Nemnem!! Ugyanis külföldi mérnöki melót nem tudok magyarországon végezni mert nem jellemzőek az ilyen állások, míg programozni a magyarországi fotelomban is tudok külföldi cégnél!! Pontosan ez a különbség!

Oldalak