Fizetések a minőségbiztosítás területén

Adatok frissítve: 2022. december

A minőségbiztosításban elsősorban a diplomások tudnak magasabb béreket elérni. Középfokú végzettség esetén a bérminimumnál alig magasabb fzetések a jellemzők, felsőfokú végzettséggel bruttó 600.000-700.000 forint, vezetői beosztásban ennél magasabb jövedelem érhető el. A kérdőíveket beküldők döntő része nagy minőségbiztosító cégeknél dolgozik.

Az esetek jelentős részében van 1-2 havi fizetésnek megfelelő jutalom és természetbeni juttatás (pl. étkezési jegy). A kérdőívet kitöltők egy része beszámolt a bruttó béren felüli "zsebbe" kapott többletjövedelemről.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Fizetések a minőségbiztosításban

Sziasztok!

Azért írok, hogy legyen egy releváns és új infó itt a keresgélőknek most helyezkedtem el minőségbiztosítási mérnökként br.700+ juttatásokért Szabolcs megyében. Már 2 év tapasztalatom van karbantartási területen, msc mérnöki diplomám van.

Hali

Debreceni vagyok, érdekelne hogy ez multi? Illetve ha az, akkor milyen iparág? Végzettséget tekintve gondolom gépészmérnök vagy. Köszi a választ előre.

Szia!

Nem multi, egy kis 50 fős iroda, és igen gépészmérnök az alapszakom, a mester már más.

Sziasztok! Frissen diplomázott (MSc) mérnöki területen mire számítsak, ha minőségbiztosítási területen szeretnék dolgozni? Hogy tudok elhelyezkedni? Mi segíthet állásinterjún és mit érdemes tudnom?

Ez itt a probléma.Sokan végeznek mérnökként azt hiszik övék a vilàg(ezt mondták nekik a suliban), azztán friss diplomásként jön a pofàraesés: úgy kell nagy nehezen lobbizni a szaros 450 bruttós állásokra is. 0 tapasztalattal örülj ha nem kopik fel az állad az biztos.Később se lesz sokkal jobb,4-5 év tapasztalattal talán majd nem röhögnek ki a burkolók ,meg fenn tudsz magadnak tartani egy autót 30 éves korodra.

A burkolók mindig ki fognak titeket röhögni.

Üdv, Kis Károly, mesterburkoló

Milyen mernok vagy? Ha van lehetoseged, akkor ne gyartasba mozdulj el, hanem fejlesztesre. Nyugisabb, erdekesebb es a fizu is jobb. Az msc-t meg lobogtathatod, de gyartasban senkit nem erdekel.
Szerintem olyan br 500-600, max 700ra szamits

Köszönöm a választ! Biomérnökként végeztem a BSc és MSc diplomámat is, szóval elsősorban a gyógyszeripar jöhet szóba. Debreceni vagyok, szóval elsősorban a környéken keresek, itt is annyi lehet a bruttó, mint amennyit te írtál?

Ha pénzt akarsz keresni akkor multihoz menj!!
Ne higgy azoknak akik 4-500 bruttóra azt mondják hogy sok. Persze tapasztalat függő és, hogy hogy adod el magad de már 6-7 éve is lehetett 600+bruttót keresni Székesfehérváron 1,5év gyakornoki tapasztalattal friss diplomásként (bsc vegyészmérnök saját tapasztalat)
Ha jól tudom 6-700k bruttó a pesti gyógyszergyárak kezdőfizuja a mérnököknek és a gyógyszergyárak híresen szarul fizetnek pesten a nagy gyártó multikhoz képest (pl.: procter & gamble)
A nagy amcsi multik jól fizetnek és nem is nehéz a munka, ha megvan 2-3 év tapasztalat ott akkor kinyílik a munkaerőpiac.
Hagy kérhetek valamit akkor ne értéktelenítsd el a diplomád azzal hogy kevesebbért mész el dolgozni mint 6-7 éve egy bsc- mérnök!!!
Sok sikert!

Szia!
Fehérvári vagyok, vegyész MSc végzettséggel. 7 éve dolgozok egy pesti gyógyszergyárban, jelenleg laborvezető helyettesként 650 bruttóért. Igazán érdekelne, hogy Fehérváron melyik cég adott volna 600+ bruttót BSc vegyészmérnökként. Én úgy láttam, hogy eleve lehetőségből is nagyon kevés van Fehérváron vegyész(mérnök)ként.

Szia

Én mondhatni pályakezdő vegyészmérnök vagyok gyógyszeriparban (minőségbiztosítás) br 630 a fizum szerintem nagyon alul vagy fizetve, itt a tapasztalt vegyészmérnökök br 8-850 között kapnak nem vezető beosztásban. (Budapest).

Szia Chemi,

Köszi az infót! Egyre erősebb bennem a váltás gondolata, mert jelenleg (keményen fogalmazva) bemegyek minden nap meglopni magam. Kevés pénzért dolgozok, nagy felelősség mellett, korlátos megbecsülésért.

Ez még sok másik mérnöki szakmával így van. Nagy nyomás meg felelősség,nagy szakértelem zsebpénzért cserébe :(

Köszönöm mindenki hozzászólását, sajnos október óta, mikor feltettem ezt a kérdést, sem sikerült munkát találnom, így gondolkozok azon, hogy elkezdek egy 1 éves minőségbiztosítási mérnök MSc képzést, hátha nagyobb esélyekkel fogok indulni.

Őszintén, az a véleményem, hogy kezdőként örül az ember, ha egyáltalán felveszik valahova, az már egy luxus lenne, ha válogathatnék olyan fizetések közt, amit ti írtok. Én Debreceni vagyok és itt nincs annyi lehetőség, mint Pesten, se akkora fizu.

Amióta keresek munkát, egyedül azok nyitottak felém, akikhez oda kéne költözni, pl. Gyöngyösre, Komáromra, talán ezt kellett volna bevállalnom annó.

Nem vagyok otthon a gyógyszeripari fizukban, így nem írnék hülyeséget, de általánosan, gyártásban, az 500-6xx-as fizu nem irreális szerintem (bár én elektronikai/beágy. fejlesztésen vagyok). Bruttó 450 a medián bér a mostani statisztika alapján, szóval ennyit kellene, hogy adjanak. Sok sikert!

Jöttél volna inkább burkolónak haver, azt röhögnénk együtt a sok gyökér mérnökön.

Üdv, Kis Károly, mesterburkoló

Lehet jobban jártam volna! :D
Mellékállásban még lehetek, vállalom a hétvégéket :D

Magyarországon pályakezdőként jelenleg semmi jóra ne számíts, csak szar mérnöki fizukra, és küszködésre a nárcisztikus, enyhén szociopata és/vagy alkoholista faszkalap managerekkel.Sok sikert!

Csak legyen munkám, egyelőre az is jobb lenne, mint a semmi

Mire számíts? Semmi jóra, szar fizura

Sziasztok! Egy kis tapasztalatot szeretnék kérni tőletek, mi az amire készüljek fel egy minőségügyi mérnök állásinterjú előtt? Eddig teljesen más iparban dolgoztam, de behívtak hétfőre. Szakmai szempontból kérdezem. Illetve milyen fizetést igényelnétek ha eddig tervezési pozíciókban voltatok 4 évet? Köszi mindenkinek!

Mit tennél, ha az egész nal gyártott termékről kiderül, hogy nem felel meg a vevői követelményeknek, viszont kint áll a kamion és pakolják fel az árut? A vevőnek S.O.S szüksége lenne a legyártott mennyiségre.

Szarnék bele, vigyék a fos árut azt csá

Helyes válasz, egyszer még quality menedzser leszel.

Köszi szépen a bíztató szavakat :)

A következők kérdésekre készülj fel mindenképp:
- hol látod magad 5 év múlva?
- versenyképes fizetésed bruttó 500ezer lesz + cafi (szál egy burkoló kifog röhögni a fizud miatt) meg mi egy nagy család vagyunk jó lesz?
- ja, évente 2szer van pizzaparti, jó ugye?
Gyümölcs nap meg keddenként van.
Mi? Hogy nem elég a fizu? Akkor majd értesítünk.

Nekem kurvara herotom van mar amugy ezektol a nyomorult csapatepito bullshit napoktol, hetektol. Miert nem ertik mar meg a cegek hogy ez egy melo nekem es csak annyi nem tobb. Kurvara nem erdekel a kollegak szemelyes hattere meg korulmenyei meg munkaido utan egyutt meg idot tolteni -amiert persze fizut nem kapok plusszban de azert legyek ott es halgassam a bulshitjet masoknak. Rohej.

Sziasztok,

Quality vezetői interjúra megyek és segítséget szeretnék kérni bérigény kapcsán
GY-M-S megye , Nem autóipar, 400 fős cég, 20 fő beosztott.

Rólam: 15+ év tapasztalat (mérnök, q-csapat vezető), BA diploma, Angol felső, Német középfok.

Előre is köszi a segítséget

Oldalak