Fizetések a minőségbiztosítás területén

Adatok frissítve: 2022. december

A minőségbiztosításban elsősorban a diplomások tudnak magasabb béreket elérni. Középfokú végzettség esetén a bérminimumnál alig magasabb fzetések a jellemzők, felsőfokú végzettséggel bruttó 600.000-700.000 forint, vezetői beosztásban ennél magasabb jövedelem érhető el. A kérdőíveket beküldők döntő része nagy minőségbiztosító cégeknél dolgozik.

Az esetek jelentős részében van 1-2 havi fizetésnek megfelelő jutalom és természetbeni juttatás (pl. étkezési jegy). A kérdőívet kitöltők egy része beszámolt a bruttó béren felüli "zsebbe" kapott többletjövedelemről.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Fizetések a minőségbiztosításban

Sziasztok! Frissen diplomázott (MSc) mérnöki területen mire számítsak, ha minőségbiztosítási területen szeretnék dolgozni? Hogy tudok elhelyezkedni? Mi segíthet állásinterjún és mit érdemes tudnom?

Ez itt a probléma.Sokan végeznek mérnökként azt hiszik övék a vilàg(ezt mondták nekik a suliban), azztán friss diplomásként jön a pofàraesés: úgy kell nagy nehezen lobbizni a szaros 450 bruttós állásokra is. 0 tapasztalattal örülj ha nem kopik fel az állad az biztos.Később se lesz sokkal jobb,4-5 év tapasztalattal talán majd nem röhögnek ki a burkolók ,meg fenn tudsz magadnak tartani egy autót 30 éves korodra.

A burkolók mindig ki fognak titeket röhögni.

Üdv, Kis Károly, mesterburkoló

Milyen mernok vagy? Ha van lehetoseged, akkor ne gyartasba mozdulj el, hanem fejlesztesre. Nyugisabb, erdekesebb es a fizu is jobb. Az msc-t meg lobogtathatod, de gyartasban senkit nem erdekel.
Szerintem olyan br 500-600, max 700ra szamits

Köszönöm a választ! Biomérnökként végeztem a BSc és MSc diplomámat is, szóval elsősorban a gyógyszeripar jöhet szóba. Debreceni vagyok, szóval elsősorban a környéken keresek, itt is annyi lehet a bruttó, mint amennyit te írtál?

Ha pénzt akarsz keresni akkor multihoz menj!!
Ne higgy azoknak akik 4-500 bruttóra azt mondják hogy sok. Persze tapasztalat függő és, hogy hogy adod el magad de már 6-7 éve is lehetett 600+bruttót keresni Székesfehérváron 1,5év gyakornoki tapasztalattal friss diplomásként (bsc vegyészmérnök saját tapasztalat)
Ha jól tudom 6-700k bruttó a pesti gyógyszergyárak kezdőfizuja a mérnököknek és a gyógyszergyárak híresen szarul fizetnek pesten a nagy gyártó multikhoz képest (pl.: procter & gamble)
A nagy amcsi multik jól fizetnek és nem is nehéz a munka, ha megvan 2-3 év tapasztalat ott akkor kinyílik a munkaerőpiac.
Hagy kérhetek valamit akkor ne értéktelenítsd el a diplomád azzal hogy kevesebbért mész el dolgozni mint 6-7 éve egy bsc- mérnök!!!
Sok sikert!

Nem vagyok otthon a gyógyszeripari fizukban, így nem írnék hülyeséget, de általánosan, gyártásban, az 500-6xx-as fizu nem irreális szerintem (bár én elektronikai/beágy. fejlesztésen vagyok). Bruttó 450 a medián bér a mostani statisztika alapján, szóval ennyit kellene, hogy adjanak. Sok sikert!

Jöttél volna inkább burkolónak haver, azt röhögnénk együtt a sok gyökér mérnökön.

Üdv, Kis Károly, mesterburkoló

Lehet jobban jártam volna! :D
Mellékállásban még lehetek, vállalom a hétvégéket :D

Magyarországon pályakezdőként jelenleg semmi jóra ne számíts, csak szar mérnöki fizukra, és küszködésre a nárcisztikus, enyhén szociopata és/vagy alkoholista faszkalap managerekkel.Sok sikert!

Csak legyen munkám, egyelőre az is jobb lenne, mint a semmi

Mire számíts? Semmi jóra, szar fizura

Sziasztok! Egy kis tapasztalatot szeretnék kérni tőletek, mi az amire készüljek fel egy minőségügyi mérnök állásinterjú előtt? Eddig teljesen más iparban dolgoztam, de behívtak hétfőre. Szakmai szempontból kérdezem. Illetve milyen fizetést igényelnétek ha eddig tervezési pozíciókban voltatok 4 évet? Köszi mindenkinek!

Mit tennél, ha az egész nal gyártott termékről kiderül, hogy nem felel meg a vevői követelményeknek, viszont kint áll a kamion és pakolják fel az árut? A vevőnek S.O.S szüksége lenne a legyártott mennyiségre.

Szarnék bele, vigyék a fos árut azt csá

Helyes válasz, egyszer még quality menedzser leszel.

Köszi szépen a bíztató szavakat :)

A következők kérdésekre készülj fel mindenképp:
- hol látod magad 5 év múlva?
- versenyképes fizetésed bruttó 500ezer lesz + cafi (szál egy burkoló kifog röhögni a fizud miatt) meg mi egy nagy család vagyunk jó lesz?
- ja, évente 2szer van pizzaparti, jó ugye?
Gyümölcs nap meg keddenként van.
Mi? Hogy nem elég a fizu? Akkor majd értesítünk.

Nekem kurvara herotom van mar amugy ezektol a nyomorult csapatepito bullshit napoktol, hetektol. Miert nem ertik mar meg a cegek hogy ez egy melo nekem es csak annyi nem tobb. Kurvara nem erdekel a kollegak szemelyes hattere meg korulmenyei meg munkaido utan egyutt meg idot tolteni -amiert persze fizut nem kapok plusszban de azert legyek ott es halgassam a bulshitjet masoknak. Rohej.

Sziasztok,

Quality vezetői interjúra megyek és segítséget szeretnék kérni bérigény kapcsán
GY-M-S megye , Nem autóipar, 400 fős cég, 20 fő beosztott.

Rólam: 15+ év tapasztalat (mérnök, q-csapat vezető), BA diploma, Angol felső, Német középfok.

Előre is köszi a segítséget

8 millió euró nettó per hónap + céges kocsi.
céges kocsi nélkül viszont már nem éri meg

1,5-2M+kocsi

Biztos jó lesz 20 emberért felelősséget vállalni aztán meg jól kiégni egy olyan fizetésért, amit egy n+1-edik tökátlag programozó home officeban tököt vakarva megkap...
Ez már vezetői szint, itt komoly stressz van, 3 millió alatt ne add magad :D

Azért ne túlozz, 2M jó pénz lenne attól még. A kérdés inkább az hogy ennyit megadnának-e legalább, vagy lesz olyan jelentkező aki 1,2-ért is vállalja és örül annak is mint majom a farkának...

Nincs az a 400 fős multi, aki egy QM-nek 3 millát fizet havonta....persze kérni lehet bármennyit.Sajnos ez a nagy büdös helyzet.

Sziasztok,

Field quality representative pozicioban dolgozom egy nemzetkozi autoipari cegnel.
Munkam soran kizarolag kulfoldon, a ceg ugyfeleit latogatom es megvizsgalom a felmerulo minosegugyi problemakat, konkretan a cegunk altal gyartott termekeket (nem arulok semmit).
Ezek foleg alkatreszek illetve a mar kesztermekek (alkatreszek, uleshuzatok/karpitok stb) de neha magat az alapanyagot is meg kell vizsgalni.
Lassan 4 eve nem kaptam fizetesemelest, jelenleg 540bt berem van + a kiküldetesi dijak. 8e ft szepkartya.

-7 eve vagyok a cegnel
-angol targyalo szint
-horvat targyalo szint
-VDA, PPAP slap ismeretek

Mennyi (lenne) most a realis bt berem? Sajnos a konkurens cegeknel levo barat/ismerosoket is kotelezi a titoktartas igy sajnos senkitol nem tudok hasznos infot kapni, de ugy erzem a jelenleg juttatasom mar nem versenykepes...

Koszonom elore is.

Ez kva kevés szerintem. 500 bruttót jobb helyen egy talpraesett kezdő is megkaphat már. De hát ha nem kérsz emelést vagy félsz váltani miért is adjanak többet?

Szerintem 700-800 minimum járna, Pesten talán több is.

Oldalak