Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

na mivan buzik, még mindig kevés a pénz?
Épp tenerifén nyaralgatok és kúrogatom a spanyol bigéket.

Üdv, a kedvenc burkolótok, Kis Károly

Olyan buszke vagyok rad. Ilyen nagyszeru, szorgalmas magyar emberekkel mint te teli az orszag.

nagyon szépen köszönöm az elismerő szavaid fiatal barátom!

Lenne nálad esetleg felvétel? Kidobom a diplomám és megyek...br 800 már jó is lenne. Mérnökként ezt a bért soha nem érném el ugyse.

Gépészmérnökin most akarják bevezetni a buszsofőr szakirányt, azzal elérhető lesz ez a bér.

Csatlakozz a tatai tüzérekhez, illetmény bruttó 737, most jött szembe a hirdetés a neten. Amíg nincs háború addig hótziher hogy jobb is mint egy bűzös olaj/gumi/műanyag/vegyszerszagú termelésben basztatni a 30 éves lefingott gépeket ugyanezért a 737 körüli pénzekért valami fröccsöntő vagy forgácsoló multinál...

"azzal elérhető lesz ez a bér." - akkor ha kivezetsz a busszal bécsbe és nem jösz vissza többet

dobj egy mailt a kiskarolyafaszagyerek@burkolo.com-ra, aztán meglátjuk mit tehetünk :)

sziasztok, megyek hamarosan állásinterjúra, egy dél-nyugat magyarországi (pécs környéke) céghez, karbantartási mérnök pozira. most végzek egyetemen. szerintetek 450 ezer bruttót elkérni reális lehet? persze, sok tapasztalatom nincs a témában (de írták, hogy várnak pályakezdőket is), de azt gondolom, hogy alapvető műszaki érzékkel rendelkezem, és a villáskulcs sem idegen tőlem, angolom is rendben van.

xdddd jólvan emberek, akkor többet kérek, elég egyértelmű a válasz. köszi!

Ne érts félre ezt nem rosszból írtam,de gondolj bele : ha nincs saját lakásod ,akkor lakbért kell fizetned , rezsivel együtt akkor is 100 k ha valakivel együtt laksz. Tehát maradna 200 ezred mindenre. A kaja nagyon nagy jóindulattal is napi 3000 , ha rendelsz néha az meg tudja dobni rendesen. Tehát a lakhatásra meg kajára el is menne ez a pénz. Én Bp-en béren kívüli juttatásokkal együtt kapok ki 600-at ( jelenleg egyedül lakom ) , és nem dőzsölök, úgy hogy no kocsi , nem dohányzok, bulikba se járok , főleg havi 1-2 laza sörözés megy csak. Főzök magamra, heti 1-szer HOZOK kaját valahonnan ,véletlenül sem rendelek a pofátlan rablóktól hamburgert 5000-ér. De ettől függetlenül ha neked megfelel a nettó 300 , gondolom a cég is rábólint majd,hogy sikerült egy újabb palimadarat keríteniük.

Most akkor mérnöknek jelentkezel vagy takarítónak ? Mert nem egyértelmű a fizetési igényed alapján.

450 bruttó xDDDDDDDD

Ne lefelé toljátok már a béreket!!
650-700

Nem kevesled ezt a br 450-et? Végzős társaid is hasonló bért kérnek?

kicsit keveslem, de közben bennem van a félelem, hogy ha túl sokat kérek, inkább választanak valakit több tapasztalattal. (társaim nyugat-magyarországon helyzkednek/helyezkedtek el, náluk 500-700 ez a szám, de ők ott is voltak gyakornokok, na meg osztrák határ mellett...). de igazad lehet, egy próbát az 500 is megérhet, de pályakezdőként nem nagyon mernék többet kérni

Gépészmérnök, Bsc, német B2, angol B1, 5 év karbantartàs, lassan 3 èv gyártás tapasztalattal Jàsz-Nagykun-Sz megye. Bruttó 650 ezer + havi nettò 26 ezer caf. Eléggé posvány,egy pozitívum bejárásra nem kell költenem. Pàr interjún voltam, nem akarnak bruttó 850-900-akat se adni...

Irány külföld! Itt lassan már csak éhen halni lehet. Amúgy amíg vannak barmok, akik br 650-700-al vígan eldolgoznak mérnökként, addig minek adnának 850-900-akat....

Az is kva kevés lenne! ITban lesajnálják aki 1M alatt keres és még sokszor diploma sem kell hozzá, az összes frontend backend f*szomend meg szabadúszó webfejlesztő megkapja az 1 misit, ha ezt előre tudom akkor a kislábujjam hegyét nem teszem be egy áramlástan vagy mechanika ZH-ra, de ezt előre nem lehetett tudni, az én időmben egyeztek a bérsávok sőt némely területen a mérnököké volt magasabb. Sőt ment az egyébként hihető duma (ma is ezzel szédítenek még egyébként mert tényleg hihetően hangzik) hogy jön a nagy robotizáció és emiatt nagyon kelendőek lesznek a mérnökök, ez a szakma a jövő... Döbbenet hány embert sikerült bepalizni ezzel, és az még csak az 1% aki itt panaszkodik hogy szinte ingyen dolgozik, a többi szépen csendben kussban dolgozik a br 600-900as bérért mérnöki dipóval a zsebében!

Hiszti helyett át lehet ám képezni magad tesókám. :)

Aki ma villanyszerelőnek tanul, az kb ugyanúgy jár pár éven belül mint az elmúlt 10 évben a mérnökök. Annyi a kulonbség hogy kicsit kisebb befektetés mint egy diploma. Csak nekem van 4 közeli barátom aki elkezdte ezt a villanyszerelősdit.... ez is fel fog hígulni, ráadásul az egészet az állami pénzpumpa tartja fenn. Most még fizet is, de majd az állami pénzcsapok elzárása után is beszélgessünk, hehe :)

Erdekes...hehe. Talan nem erted de ha tul sok ember el szarul mert szarul keres, nehezen jon ki ho vegere, stb. Az a vegen mindenkinek (neked is rossz lesz). A fogyasztas visszaesese egy dolog, de az altalanos frusztracio, ellensegessseg stb mar egeszen mas. Mar most is akarhanyszor kocsiba ulok valami elkepeszto itt pest megyeben mi van. Nem tudok menni 5 km-t hogy vslaki ne maszna a seggembe 2 meterre, es ez csak egy a sok kozul. A vegen meg lesz egy ujabb Oktober 23 -ank...

Ebben az országban már nem lesz olyan október 23.-a mint 2006-ban.. ott kutatók intézte a fociultrákat, akik elkezdték az egészet + az a közöny meg apátia ami az emberekben van, abból kirángatni már nem lehet senkit.

Pontosan így van. A legtöbb embernek már csak annyi a mindennapi motivációja, hogy valahogy letudja a melót,aztán minél gyorsabban hazaérhessen instázni meg netflixezni. ( tapasztalatból mondom ezt sajnos sok ismerősömből kiindulva ).

Burkoló vagy vilanyszerelő tanfolyamok indulnak sűrűn haver,még most lépj ki ebből a hónapról hónapra élős melóból...

Gépészmérnök csoportvezető, NYMO, multi, német C1. Konstrukciós csop. vez., 15 mérnök tartozik alám. 12 év tapasztalat, br. 1,3 m.

:D Itt mindig tudok újat olvasni. Ez Nyugat-Magyarországon egy jobb cégnél senior mérnök fizetés.

Igen, ha a régi Magyarország térképet vesszük, akkor valóban Nyugat-Magyarországon, vagyis Burgenlandban ott biztosan az, ha nem jóval több.

Ennek így 2 milliót kellene már közelítenie jelenleg is, de hát ez a magyar valóság. Mikor sikerült ezt az összeget kialkudni és előtte mennyi volt?

Ennél kevesebbre gondoltak br 1,1-1,2 m. Erre sikerült feltornázni. Korábban sima tervezői pozícióban br 750 e. 10 év tapasztalattal.

Oldalak