Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

dresscode és teljes bejárás van az irodába

LOL, számomra innentől kuka, bármennyit is ajánlanának. Autóipari hulladék lehet ez is...

XD járna a faszom irodába, az az IT-s aki nem szeret bejárni irodába, de be kell mennie az egy csicska a mai világban.

Nézz rá a Lightware cégre, magyar HQ, de nemzetkozi piacra gyárt. Fizetésekben se csalódnál szerintem :). Eléggé keresnek mérnököket.

Sziasztok,

Szerintem minden szakmának megvan a lehetősége magasabb fizetésekre. Nyilván ehhez szorgalom kell és folyamatosan képezni magad.

Elárulok valamit.

Mindenki a szakmunkát mondogatja, szinte legendákat mesélnek. Na alkalmazottként nem fogsz 600 nál többet ott se nagyon túlórák nélkül megkeresni. Tudod hogy tudsz többet keresni? VÁLLALKOZÓKÉNT. De, az több felelősség, több szaktudást igényel (Hosszútávon.)

Mérnökként se fogsz heti 40 órában pénzt keresni sokat, csak annyit mint egy alkalmazott. De mint mérnöki szolgáltatást nyújtó vállalkozó, úgy már igen. Ahhoz nyilván alkalmazottként tapasztalatra van szükség, hogy legyen egy biztos tudás.

Elárulom, alkalmazott ügyvédek se keresik halálra magukat. De külsős vállalkozó céges ügyvéd?

Mernökként dolgozom, közben hegesztést tanulok (Nem iskolarendszerben, hanem rendesen 20 éve praktizáló hegesztő töl). Valszeg, ebben az irányba szeretnék tovább menni, érdekel.

Jelenleg 800 körül keresek 4 év tapasztalattal.

Az ITban ALKALMAZOTTKÉNT keresel 1-1,5 misit, úgyhogy csak részben van igazad. A kapitalizmusban tényleg a vállalkozók keresnek jól nem a munkavállalók. De ha a mérnöki dipó helyett megtanultál volna 2-3 programnyelvet, most kis híján dupla ennyit keresnél egy szál érettségivel, csak szólok. Na kb ennyit ér a diploma, semmit...

Én tudok tervezni, én áldoztam ezért: 7-kor fölkeltem, vizsgára tanultam, az, hogy egy faszszopó geci kurva elment szobafestőnek a kurva anyjába, nem érdekel, 260 kilométert utaztam egyetemre, nehogymár olyan keressen jól baszdmeg aki nem tudja mi a fázis!

Én, aki reggel óta HO-ban vagyok, hát menjetek a faszomba, baszd meg a gecibe, szórakoztok velem, hagyjatok már baszdmeg, mi a faszt csináljak?

Ez egy munkaerőpiac baszki, há' mit csináljak? Mit csináljak baszdmeg? Mit, hogy a szobafestő csinálja meg az elektromosságot? Hétkor ķeltem a vizsgára, faszszopó.

Baszki. Gyere ide, gyere ide, kisköcsög! Gyere, most mondd el! Aki erős, itt megáll előttem. Hétkor elkezdtem tanulni a vizsgára, most mi a faszomat csináljak?

Hát kinek van igaza gyerekek? Ez a munkaerőpiac, én ezért nem aludtam 1-2-3 hetet. A barátnőmet nyüstöltem, hogy hozza a koffeint, érted? Tanultam a vizsgakra, a Papp Dani baszdmeg - úgy, hogy neki családi programja volt baszdmeg - rohangált ide, hogy a villamosságit idehozza. Én könyörögtem itt a lakóknak - ne csititgass Timi, kérlek - mert itt bulizott a szomszéd felettem. És akkor tanuljunk meg. Hát tanuljon olyan aki mindent tud? Keressen sokat a rómeó?

Ez egy munkaerőpiac: Rómeó tud úgy tervezni mint én? Rómeó, szerinted tudsz úgy tervezni mint én?
Jó, de azt megcsináltam.

Te mit csináltál? Jó, akkor a burkoló keres sokat, jóéjszakát, szevasztok.

Nem értem Rómeónak mi baja. Szerintem én sokkal jobban burkolok, mint ahogy ö tervez. Miért keressen ö többet?

Hali,
építőmérnökként dolgozom Kaliforniában, kivándotolt magyarként, home office-ból tolom, többnyire, heti 2 bejárással. Éves szinten 140-150k usd jön össze nettóban, attól függ összeomlik-e az a szar amit terveztem vagy nem. Kicsit uncsi már itt lenni, meg szörfölgetni a haverokkal egész nap, hazatervezem költözni szabolcs vármegyébe, nagy a honvágy na, meg hát ott a csók is amit a kormány ígér. Hiányzik a kunságszeszi pálinka reggelente is amit megittam régebben a munkásparasztokkal akik kétszer annyit kerestek mint én. Jó kisüsti is dejó volt este gyerekek. Szal mennék haza Orbánnak húzni az igát mint a barom szaré-húgyé, de félek felülni a repülőre, de mindegyis, majd beveszek pár xanaxot meg iszok rá egy kis olcsó fröccsöt azt kibírom. Szóval a kérdésem az lenne hogy szerintetek havi bruttó 300 ezer ft-ot elmerjek kérni a 183 év tapasztalatommal? Vagy az már nagyon pofátlan összeg lenne?
Köszi a válaszokat előre is! Kérem, csak komoly válaszok jöjjenek.

Üdv. Nálunk lenne talán lehetősége. A gyakorlati évei nem kevesek, de HR-sként mondhatom, hogy soha nem elegendőek. 250-300 év lenne az ideális jelentkező, de megkockáztatunk a drága időnkből Önnel egy interjút. Pár aprócska szóra se érdemes feltételt gyorsan megemlítenék. Az állas betöltéséhez tárgyalóképes felsőfokú angol, német, olasz, francia, orosz, arab, kínai, indo-kínai, belga, norvég, üzbég nyelvek ismerete elengedhetetlen. A. heti teljes munkaidő 40 óra lenne, amit nagy ritkán túlórával kiegészítenénk plusz 80-90 órával. De ez tényleg nagy ritkán, egy hónapban max. 4x ha előfordulhat.A csapat nagyon barátságos és motivált, nagyon jó magánélettel rendelkeznek, mert azt hiszem az nincs nekik. A bérigénye reméljük csak viccnek szánta...br 300ezer :D. Reméljük egyszer 10-15 év múlva meglehetne. Jelenleg a br 183-186ezer Ft lenne és ezt kiegészítve egy évvégi 1500Ft-os legjobb dolgozónak szánt prémiummal, amit szép kártyára utalunk. Ez is bizonyítja, hogy nálunk nem csak dolgozni, hanem jól dolgozni is megéri. Várjuk jelentkezését a magyarorszagalegjobbhely@eloremegyunk.com-ra

Én voltam olyan interjún ahol a HR-es azt hozta fel mint pozitívumot magukról, hogy (pontosan nem tudom idézni) a tulajdonos most költött el rengeteg pénzt a tető felújításra így már nem ázik be az iroda :D.
De adom amit fent írsz :) Azt kihagytad, hogy lehetőleg 30 év alatti legyél 40 év releváns tapasztalattal :)

na mivan buzik, még mindig kevés a pénz?
Épp tenerifén nyaralgatok és kúrogatom a spanyol bigéket.

Üdv, a kedvenc burkolótok, Kis Károly

Olyan buszke vagyok rad. Ilyen nagyszeru, szorgalmas magyar emberekkel mint te teli az orszag.

nagyon szépen köszönöm az elismerő szavaid fiatal barátom!

Lenne nálad esetleg felvétel? Kidobom a diplomám és megyek...br 800 már jó is lenne. Mérnökként ezt a bért soha nem érném el ugyse.

Gépészmérnökin most akarják bevezetni a buszsofőr szakirányt, azzal elérhető lesz ez a bér.

Csatlakozz a tatai tüzérekhez, illetmény bruttó 737, most jött szembe a hirdetés a neten. Amíg nincs háború addig hótziher hogy jobb is mint egy bűzös olaj/gumi/műanyag/vegyszerszagú termelésben basztatni a 30 éves lefingott gépeket ugyanezért a 737 körüli pénzekért valami fröccsöntő vagy forgácsoló multinál...

"azzal elérhető lesz ez a bér." - akkor ha kivezetsz a busszal bécsbe és nem jösz vissza többet

dobj egy mailt a kiskarolyafaszagyerek@burkolo.com-ra, aztán meglátjuk mit tehetünk :)

sziasztok, megyek hamarosan állásinterjúra, egy dél-nyugat magyarországi (pécs környéke) céghez, karbantartási mérnök pozira. most végzek egyetemen. szerintetek 450 ezer bruttót elkérni reális lehet? persze, sok tapasztalatom nincs a témában (de írták, hogy várnak pályakezdőket is), de azt gondolom, hogy alapvető műszaki érzékkel rendelkezem, és a villáskulcs sem idegen tőlem, angolom is rendben van.

xdddd jólvan emberek, akkor többet kérek, elég egyértelmű a válasz. köszi!

Ne érts félre ezt nem rosszból írtam,de gondolj bele : ha nincs saját lakásod ,akkor lakbért kell fizetned , rezsivel együtt akkor is 100 k ha valakivel együtt laksz. Tehát maradna 200 ezred mindenre. A kaja nagyon nagy jóindulattal is napi 3000 , ha rendelsz néha az meg tudja dobni rendesen. Tehát a lakhatásra meg kajára el is menne ez a pénz. Én Bp-en béren kívüli juttatásokkal együtt kapok ki 600-at ( jelenleg egyedül lakom ) , és nem dőzsölök, úgy hogy no kocsi , nem dohányzok, bulikba se járok , főleg havi 1-2 laza sörözés megy csak. Főzök magamra, heti 1-szer HOZOK kaját valahonnan ,véletlenül sem rendelek a pofátlan rablóktól hamburgert 5000-ér. De ettől függetlenül ha neked megfelel a nettó 300 , gondolom a cég is rábólint majd,hogy sikerült egy újabb palimadarat keríteniük.

Most akkor mérnöknek jelentkezel vagy takarítónak ? Mert nem egyértelmű a fizetési igényed alapján.

450 bruttó xDDDDDDDD

Ne lefelé toljátok már a béreket!!
650-700

Nem kevesled ezt a br 450-et? Végzős társaid is hasonló bért kérnek?

kicsit keveslem, de közben bennem van a félelem, hogy ha túl sokat kérek, inkább választanak valakit több tapasztalattal. (társaim nyugat-magyarországon helyzkednek/helyezkedtek el, náluk 500-700 ez a szám, de ők ott is voltak gyakornokok, na meg osztrák határ mellett...). de igazad lehet, egy próbát az 500 is megérhet, de pályakezdőként nem nagyon mernék többet kérni

Gépészmérnök, Bsc, német B2, angol B1, 5 év karbantartàs, lassan 3 èv gyártás tapasztalattal Jàsz-Nagykun-Sz megye. Bruttó 650 ezer + havi nettò 26 ezer caf. Eléggé posvány,egy pozitívum bejárásra nem kell költenem. Pàr interjún voltam, nem akarnak bruttó 850-900-akat se adni...

Irány külföld! Itt lassan már csak éhen halni lehet. Amúgy amíg vannak barmok, akik br 650-700-al vígan eldolgoznak mérnökként, addig minek adnának 850-900-akat....

Az is kva kevés lenne! ITban lesajnálják aki 1M alatt keres és még sokszor diploma sem kell hozzá, az összes frontend backend f*szomend meg szabadúszó webfejlesztő megkapja az 1 misit, ha ezt előre tudom akkor a kislábujjam hegyét nem teszem be egy áramlástan vagy mechanika ZH-ra, de ezt előre nem lehetett tudni, az én időmben egyeztek a bérsávok sőt némely területen a mérnököké volt magasabb. Sőt ment az egyébként hihető duma (ma is ezzel szédítenek még egyébként mert tényleg hihetően hangzik) hogy jön a nagy robotizáció és emiatt nagyon kelendőek lesznek a mérnökök, ez a szakma a jövő... Döbbenet hány embert sikerült bepalizni ezzel, és az még csak az 1% aki itt panaszkodik hogy szinte ingyen dolgozik, a többi szépen csendben kussban dolgozik a br 600-900as bérért mérnöki dipóval a zsebében!

Hiszti helyett át lehet ám képezni magad tesókám. :)

Oldalak