Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

Butuska Karcsika maradj mar anyuci szoknyaja mogott!

Irigyled mi?

Hogyne, és heti 5 nap HO és egy Q5 audi,amit 6 havonta cserélnek,ugye?

Szia. Megkérdeztem, heti 2 nap HO és kocsi nincs.

Nyilván. Kocsit nem adnak mellé?

Helló!

Nem mérnök, de fémipar. Végzettségem CNC forgácsoló. Közepes méretű cég közép MO, 1 műszak. Nem sima zöld gombos meló, én írom meg a programot, felszerszámozom a gépet, szerszámokat bemérem, gyártom és méreteket ellenőrzöm. 5 éve vagyok a cégnél, első munkahely. Idén sikerült kiharcolni egy nagyobb fizuemelést, így havi nettó 620ezer + bejárási pénz. Èvvégén 13ik havi. Túlóra nagyon ritkán, de ha van akkor 150%-ban fizetve.

Egyébként ez nem rossz bér, bár gondolom, hogy ez a 25 év alattiak kedvezményével érhető el. Ahogy olvastam 5 éve vagy ezen a helyen, akkor közel lehetsz a 25-höz, utána ez a bér pedig egy 100-assal lesz kevesebb.

ez is röhej egyébként,hogy 25 év alattiként kapod az szja mentességet.Ha pl.mérnöknek vagy közgazdásznak tanulsz,4-5 évet tanulsz,mire meg kiesel a suliból ,pont lemaradsz róla.Egy 20 éves cnc-s meg hegesztő meg simán hazavisz 5 éven keresztül nettó 650-et. Behányok ettől az országtól komolyan mondom.

Nem véletlen lett ez kitalálva. Valszeg jópáran elcsábultak és inkább elkezdtek dolgozni tanulás helyett. Aztán később jön a kopp, meg a beragadás a szar fizetések világába.

Hat én mérnökként ugyanúgy be vagyok ragadva a szar nettó 650-el....

mondjál már olyan szakot,amit érdemes elvégezni ( IT-n kívül ),hogy utána klasszisokkal többet lehet keresni,mint egy cnc-s vagy hegesztő ??

Palyakezdokent nem fogsz, de IT-val sem. Villamosmernokkel lehet br milla felett keresni 5 evnyi xp-vel, a tapasztalt alkalmazott mernok teteje br 1.3-1.5 most kb. Akar plc-s iranyban, akar beagyazott es/vagy hardverfejlesztoi iranyban igaz ez.

Sajnos igen...még egy év aztán dobbanthatok külföldre normális fizetésért.

Feküdj rá a németre, ezzel a tudással/tapasztalattal sima liba lesz jól fizető melót találni kint.

Sziasztok! Huszas éveim elején járok és lassan befejezem az elektrotechnikusi képzést, érdekelne hogy mi a helyzet villamosmérnökként a piacon? Sok forumon olvastam a gépészmérnöki az már korántsem olyan jó választás mint annó de igaz ez a villamosmérnökire is?

Én itt elsősorban a hagyományos villamosmérnöki munkára gondolok, nem a beágyazott fejlesztői/programozói oldalára.

Energetikai tervező villamosmérnökként 1-2 éves tapasztalattal, ritka nyelvtudással br 700-at tudtam kialkudni.

Pesten nem rossz ez.Nekem haverom Vik es volt,erősáramban utazik. Pesten kapott valami hasonló összeget mint te,plusz juttatás nuku. Miskolcon (ott laknak a szülei,ő is ott érettségizett) kapott bruttó 850 es ajánlatot napelemes cégtől+betanulás után korlátlan autó+prémiumok. Pest ennyit tud jelenleg,de az albik ára már persze annyi mint egy kisebb osztrák városkában. DE persze költözzön mindenki a fővárosba,hogy még ennyi se legyen a fizu,még a bruttó 600 ra is legyen többszáz jelentkező...

Mit ertunk hagyomanyos alatt? A gyartashoz kotheto melokat? Ha a PLC-zest, celgeptervezest is ideerted, akkor ez jelenleg tud 1M fole menni. Azon kivul a mikroelektronikai fejlesztes tud meg ilyen bereket hozni, amiben egy resze a beagy. Autoiparba szoftveres kell es viszonylag keves a hardver, hat szarabbul is fizet a hardver, de ahol erre szukseg van, ott ok se keresnek rosszul.

PONT azok fizetnek annyira szarul,mint a basic gépész pozik.Erősáramú tervező,épületautomatika kuka,az is ilyen bruttó 6-900as vonal sajnos. Sok ismerősöm végigszenvedte,aztán xar szakirányra ment (erősáram),nem úszkálnak a javakban.Csak ugye ezzel is az a probléma,hogy ha nem érdekel a szoftveres része a dolgoknak,akkor nem tudsz mit csinálni sajnos.

Fejlesztőként 6+ év tapasztalattal, angoltudással dunántúli megyeszékhelyen 1m+ bruttó sima ügy. Más kérdés hogy ezt egy osztrák takarító meló is tudja.

Sziasztok!
Szeretnénk Erdélyből kiköltözni Debrecenbe. Szeretnék munkát keresni mint tervezőmérnök. 8+ éves tapasztalotam van mint tervezőmérnök (Solidedge, SolidWorks) programokban, BSc és MSc diplomával is rendelkezem. Egy csomagológépeket gyártó cégnél dolgozom. Mire számithatok? Mennyire lesz nehéz munkát találni? Milyen fizetésekre lehet számitani? Előre is köszönöm a válaszokat!
U.I. A fölösleges kommenteket hanzagoljuk! Köszönöm szépen!

Ha már költözöl, én a helyedben MO-on keresztül mennék és nyugatot céloznám meg. pl Ausztria, Németország

Szerintem brutto 2000, nagyon-nagy szerencsével 2500 Eurónál ne reménykedj többen. Az ingatlan árakat, bérleti díjakat pedig te magad is meg tudod nézni az igényeidnek megfelelően (ingatlan.com)
Én több erdélyi ismerősömtől hallottam mostanában, hogy az otthon maradt ismerőseik legalább annyit, ha nem többet keresnek..

inkább menj még egy kicsit nyugatabbra, mondjuk ausztriába :D jobban jársz

Szia,
most milyen juttatási csomagod van? Nem biztos egyáltalán, hogy jobban jársz itt. :)

Sziasztok. Már rég tervezzük hogy kiköltözünk. Most jött el az ideje. Szeretnénk ha a gyerekeink egy Magyar társadalomban nőnének fel, sajnos már Kolozsváron is egyre rosszabb a helyzet, mármint amit az én gyomrom befogad. Jelenleg Nettó 470,000 keresek FT-ben. A Profession.hu kivül hol érdemes még nézelődni, munkakeresés ügyben? Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat is!

Kár hogy nincs szerszámtervezői tapasztalatod, tudtam volna segíteni. Ha valakinek van, jelentkezzen, K-Mo.

Rajta vagyok. Most kezdtem el kiolvasni egy könyvet ezzel kapcsolatban a cime "Szerszámok és készülékek gyártása" JÁKI IMRÉtől. Remélem jól választottam és sokmindent tanulok majd belőle.

Az igen,kemény fizu.Vagy ez Erdélyben jónak számít? :DD

Hát ez a közepes kategoria es a felső határ között van.

Oldalak