Fizetések az építőiparban és a szakmunkák területén

Adatok frissítve: 2016. július

Az építőipar és szakmunkák területén középfokú végzettséggel jellemzően a bérminimumot éppen meghaladó fizetés érhető el. Felsőfokú végzettséggel nem vezető beosztásban 250.000 forint közelíti meg legjobban a jellemző fizetési adatokat, vezető beosztásban 375.000 körüli összeg a leggyakoribb. (Ld. lenti táblázatok.)

Egyéb juttatások:
A kérdőívek felében adtak meg természetbeni juttatást, jellemzően havi 10000-15000 forint közti értékben.
Minden harmadik munkavállaló jelezte, hogy kap jutalmat, ez jellemzően a havi fizetésnek megfelelő összeg, de esetenként előfordul több havi, sőt, akár az éves fizetést is elérő jutalom.
A kérdőíveken az adatközlők harmada adott meg "zsebbe" kapott jövedelmet, ez a bruttó béren felül néhány ezertől akár több száz ezer forintig terjedhet.

Feldolgozott adatok:

Végzettség és beosztás szerint

Végzettség/Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középiskola 140.600 130.800 - 202.100
Diplomás, beosztott 250.000 176.700 - 345.400
Diplomás, vezető 375.000 250.000 - 550.000
Vállalkozó 293.000 239.100 - 376.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Nekem is jól jönne, köszönöm!

Céget írnál légyszives?

Járnak ide építészek? Irodai (mérnök) alkalmazottként 6-7 év gyakorlattal bejelentett nettó 80 + zsebbe 120 az megalázó, vagy adott körülmények között ennek is örülhetek?
Melyik iparág vevö a kihullott epiteszekre?

Sziasztok!

Pályakezdő okleveles építészmérnök vagyok. Első munkahelyemet keresem. Küldözgetem a pályázatokat. Érdeklődnék hogy mekkora netto fizut legyen pofám beírni a pályázatba? :) (Győr-Moson-Sopron megye)
Esetleg az Audi gyári mérnök keresetekről tudtok valamit? Előre is köszi a válaszokat.

Az AUDI mérnökeinek keresete magyarországi viszonylatban jók (300,000 nettó körül a kezdő, ha jól tudom), de építészmérnökként mit szeretnél csinálni egy Autóipari cégnél?

Kb 2 éve kőműves burkoló ,vállalkozó, vagyok. Ritkán kérnek számlát így persze szívás mert nyugdíj nem megy de egészségügyi járulékot fizetek.5100/hó. Általában 2en dolgozunk. Télen alig van munka. Egy évbe átlag 10 hónapot dolgozunk de akkor van hogy hétvégén is. Szerszámokat gépeket kocsit nekem kell megoldanom. Nekem ez így is megéri mert 3szor többet is tudok keresni mint alkalmazottként. És persze az építőiparban senki nem jelent be úgyhogy teljesen mindegy. Nincs főnököm és kötetlen a munkaidőm, maximum a megrendelő cseszeget)

Sziasztok
Én 530-600 eFt bruttót(túlórától függ)keresek mint mérnök. Plusz szgk korlátlan használattal, telefon és laptop. Épület gépészeti vonalon dolgozom és nagy a hiány az olyan mérnökökben, akik nem restellnek néha piszkosak lenni. Szerintem egy jó mérnök, aki terepen is hajlandó dolgozni talál munkát. Szóval itthon is vannak rendesen fizető munkahelyek és munkák.A környezetemben sok gondot okoz, hogy kevés a jól képzett mérnök. Volt nálunk arra is példa, hogy átképeztünk mérnököket (fizetett munkaidőben jártak suliba).

Oldalak