Fizetések a banki, biztosítási szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján a banki és biztosítási szakterületen a jövedelmek a többi szektorhoz képest mindenhol igen kedvezők, de a legjobb fizetéseket Budapesten lehet kapni.
A jellemző jövedelem középiskolai végzettséggel vidéken 165.300 forint, Budapesten 228.900 forint.
Felsőfokú végzettséggel vidéken 270.000 forint körüli fizetés érhető el, itt a fizetés mértékét kevéssé befolyásolja a diploma szintje, felsőfokú képesítéssel, főiskolával és egyetemi diplomával is hasonló fizetések érhetők el. Budapesten már jobban differenciálnak a diploma szerint: felsőfokú képesítéssel 256.000 forint, főiskolával 353.000 forint, egyetemi végzettséggel 440.000 forint a jellemző fizetés. Tehát akinek jobb diplomája van, érdemesebb Budapesten állást keresnie.
A vezetői fizetések is igen kedvezők más szakmákhoz képest, az osztályvezetők, középvezetők jellemző bére félmillió-egymillió forint körüli tartományban mozog. (Felsővezetői szintről nem kaptunk értékelhető mennyiségű adatot.)
A bank/biztosítási szektorban nagyon megéri az idegen nyelvek ismerete: a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökben 850.000 forint a jellemző, míg a nyelvtudást egyáltalán nem igénylő pozíciókban 250.000 forint a jellemző fizetés.

Egyéb juttatások:
Az esetek több mint felében előfordul éves prémium, jutalom, ennek összege jellemzően több, mint egy havi fizetés. Természetbeni juttatásról az adatközlők zöme (4/5-e) bebeszámolt, jellemzően 20.000-25.000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Középiskolai végzettséggel

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 165.300 160.600 - 234.300
Budapest 228.900 200.000 - 288.700

 

Felsőfokú végzettséggel Budapesten

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfokú képesítés 256.000 196.200 - 337.500
Főiskola 353.400 246.200 - 479.600
Egyetem 440.000 341.000 - 554.300

 

Felsőfokú végzettséggel vidéken (felsőfokú képesítés, főiskola és egyetem)

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfok, Főiskola, egyetem 269.300 189.900 - 335.200

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, osztályvezető 545.000 456.000 - 966.720
Középvezető 824.400 609.400 - 1.130.300
Felsővezető n.a. n.a.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Szia Körmi,
Ezen a fórumon úgy szokás, hogy az ember a saját fizetését teszi közzé névtelenül. A kérdésekre is jön néha válasz, de nagyobb eséllyel, ha Te is hozzájárulsz a többiek tudásához.

Akkor leírom az OTP-t, de te is az Erstét:)!
Sok meló, kevés ember, inkább futószalag. Alap+jutalék.
A jutalék tulképp a munkakörödet teszi ki. Ha pénztáros vagy nem kapsz. Ha hiteles és hiteleket helyezel ki, akkor utána kapsz.
6-7 órában foglakozatnak, de 8 órát kell dolgozni és kifizetik a túlórát, egy idejig:)
Netto 250-300 körül lehet kereseni. A felsőfokú és a nyelv sem fontos. Többnyire belső álláspályázatok vannak. Az elején számíts egy csomó tanfolyamra.

Azért a 250-300 vidéken nem igaz ám! És attól is függ hány órás vagy ! Kezdőként ha 4 órás vagy és pénztáros 50-60-nál többet nem viszel haza, és 8 órásként is előfordul a jócskán 200 alatti fizu! Arról nem is beszélve, hogy ennél a munkáltatónál csak egy RABSZOLGA vagy!

Igaz! Mind így van az OTP-nél ahogyan leírtad...azonban idézem kicsit magamat, azzal kapcsolatban amit írtam: "Nem minden fiókra és üzletágra igaz"...és ki is egészítem most azzal, hogy: Nem minden munkakörre! :)

Kereskedelmi bank, egyike a 8 nagynak
Munkaszervezés, kapacitásszámítások, átszervezések, stratégia előkészítés

havi 600e bruttó / hó.
Cafeteria 210 / év
bonusz egyáltalán nincs

ez nem rossz pénz, de nem is jó
amikor felvettek komolyabb bonusszal hitegettek, amit többször nem fogok bevenni, ti se tegyétek
a bonusz nem része a csomagnak, csak az ajánlatnak, egyszerűen nem fizetik ki ugyanis

Érdeklődnék, hogy tudja e valaki milyen bérek vannak a Budapest Banknál pénzforgalmi ügyintézői munkakörnél?
Előre is köszönöm

Kb.160ezer bruttó+ cafeteria+ösztönzô, de keményen kell dolgoni érte.

Meg tudná mondani valaki, hogy vidéken, egy Takarékszövetkezetben mennyit keres egy ügyintéző (front office). Ugyanez érdekelne egy nagyobb bank esetében is.

Köszönöm!

Hello! A takarékszövetkezetekben kb. nettó 90.000 keresnek. A bankok jobban fizetnek, de többet is követelnek, mind munkaórában, mind pedig tervteljesítésben! Ott kb. havi 120 - 160.000 kereshetsz.

te takarékszövetkezetben dolgozol?Ott milyen gyakran emelnek fizetést?

Én 2 éve dolgoztam vidéki tak.szövben, bruttó 200-ért (diplomával, nyelvvizsgákkal, legalábbis én, de sokan csak érettségivel), jutalmakat évi 2-3-szor adtak, erősen hasraütés-jelleggel, bankokban ált. tervszámok teljesítéséért adnak/nem adnak bónuszt.

de ott nincs fizetés emelés?mondjuk igy háromévenként?egy 15 éve pályán lévő vidéki tak szövetkezetben mennyit kereshet?

Mi az hogy "3 évente?" Ha rendesen teljesítesz, és pénzt hozol a cégnek a konyhára, akkor általában évente le kell ülni a főnökkel, és egy kis mappába összegyűjteni, h "Ezt és ezt és még ezt is én csináltam! És ezekkel bizony ennyi és ennyi és ennyi pénzt hoztam a cégnek az operatív eredményében!! És helló, erre alapozva szeretnék jogosan fizetésemelést! "

ennyi.

Hát ez nem igazán dívik mifelénk!
1.) Ugyanis a nagyobb pénzintézeteknél központban dől el, lesz-e fizuemelés, vagy nem!
2.) Amit letettél az asztalra, azért vagy kapsz negyedévente bónuszt, vagy nem ! Mert hiába teljesítesz te jól, ha a fiók ahol dolgozol,nem hozta az elvárást.Márpedig a terveket úgy kapod, hogy ne tudd teljesíteni, ha mégis a közelében jársz, akkor majd emelnek rajta! Bukta az egész!

Valakiken esetleg van valamennyi fogalma arról, hogy takarékszövetkezet központjában egy jogász kb. mennyit kereshet? Nagyon megköszönnék egy autentikus hozászólást!

Én kisebb banknál dolgozom, nem jogászként de a központban. A bérszínvonal nagyon diferenciált, beosztás/tapasztalat/eltöltött évek alapján változik, de olyan 250-300 brutto közöttre számíthatsz.

barátnőm bankban sok túlórával és rossz légkörrel keresett nettó 110-et, meg talán bérlet! és valami pénzügyes pozícióban (hitelezés....)

uúú az jó kevés. Abból hogy tudott megélni?? A Diplomás minimálbér már 105.000 Ft.

Tudja valaki, hogy Budapesten egy banknál mennyit keres egy rendszerszervező, folyamatszervező kb. 2 éves tapasztalattal?

3 év banki tapasztalat rendszerszervezőként. több országos projekt, túlóra nincs fizetve, stressz, több ember helyett meló => 400br és semmi juttatás.

2 évvel? 475-550 bruttós alap + juttatások kb...

Miben vettél részt idáig ? Mi a jelenlegi szakterületed ? Front / Middle / Back office ? Központi szlavezető vagy szatellitek ? Rendszerfejlesztésekben, koncepciókialakításban, tesztelésben veszel-e részt ?

Sziasztok!

A CIB BANK Gödöllői fiókját vezetem.

610.000 Bruttó
Opel Astra H céges autó
40.000 kafetéria/hó
Évi 3 alkalommal prémium kb 1 havi fizetés

41 éves férfi....

Számomra most sok minden világos lett erről a fórumról...

A CIB cafetira havonta biztosan nincs 40e, ennek a fele sem.
Céges autó nem jár a fiókvezetőknek, maximum kulcsos autó van, amit nem lehet magánhasználatra igénybe venni, még hazajárni sem.
Nagyon örülnének a Cib fiókos dolgozók évi háromszor egy havi prémiumnak, de én ezt egész máshogy tudom.
(A fizetés akár stimmelhet is egyébként, valahol a felső tartományban van fiőkvezető szinten)

Ezenkívül szerintem a CIB gödöllői fiókját egy nő vezeti.

Innentől azt gondolom, nincs sok értelme itt nézni a fizetéseket, mindenki azt ír ide be, amit akar.

Kereskedelmi bank, központban, szervezetfejlesztés, belső tanácsadás.

600.000 bruttó
Ehhez jön még 200.000 körüli cafeteria évente
Bónusz elvileg van, gyakorlatilag a bankszektorban ez manapság nagyon nem jellemző, nekem harmadik éve, hogy nincs
Autó nincs, nem is jön szóba, ez nem sales-es pozíció.

A fizetésem nemrég emelkedett, ami nagyon kivételesnek számít ma a bankvilágban, óriási szerencsém van és talán nagyon sok munka is...
Nem megy jól a bankoknak, hiába hiszik azt sokan kívülről, hogy a bankok pénznyelők. Nálunk az utóbbi 3 évben legalább 600 embert küldtek el, másik szerintem legalább 300-at meg lecseréltek.

Szerencsés vagyok, hogy ilyen válságban el tudtam ezt érni.

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék,hogy a Generali-nál mennyit lehetne elkérni pénzügyi tanácsadóként, nem szakirányú diplomával, de a szakirányú folyamatban van(jog)
180-200 bruttóra gondoltam.

Köszi

Egy ismerősöm szakirányú diplomával keres ennyit 2 év után egy vezető pozícióban lévő banknál...egy másik ismerősöm 2 diplomával (jog és közgazdász végzettség), ennél kevesebbet keres vidéki nagyvárosban...

Persze, igazad van, de azért puhatolózz, hogy ott mások hogyan keresnek...az sosem árt!

Sziasztok,
Felvennének banki szektorban kockázatelemzésre vezetőnek. Br 750 az ajánlat, de van egy másik lehetőség is. Flottakezeléssel foglalkozó cégnél kapcsolattartó és stratégiai munkatársként. Itt 300-al jelentenének be és mellé egy 450-es csomag lenne cash. Szerintetek?
Bárány

Mezőgazdasági kárszakértő vagyok egy banknál!
Agrármérnök végzetség, közép angol tudás!
30 éves
490.000 Bruttó
500.000/ év kafetéria
Opel Astra céges autó korlátlan használat (magán használatra is, hozzám van dedikálva)
Laptop, telefon
Évi egy X kb 200.000 bónusz
Rengeteg utazás
Kaja és ruhapénz havi 20.000 (számlát kell hozni)

Budapest
Laci

Hogy lehet valakiből mezőgazdasági kárszakértő? El kell végezni valamilyen képzést?

Oldalak