Fizetések az oktatás, nevelés területén 2019-ben

A pedagógusok fizetését az országosan egységes pedagógus bértábla határozza meg, amelynek a 2019 januárjától érvényes részleteit az alábbiakban közöljük a www.kozszolga.hu táblázata alapján. A korábban bevezetett számítási képletből 2015-től a minimálbér helyett az un. vetítési alapot vezették be, ami azóta is válozatlanul 101.500 forint maradt. Így a pedagógus fizetésekre nem volt hatással a minimálbér elmúlt öt évben lezajlott emelkedése.

A 2019-re érvényes bértáblák a hatályos jogszabályok alapján számolhatók ki a Gyakornok, Pedagógus I. és Pedagógus II. kategóriákra.
A táblázat számait a bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban, ami 2019-ben 195.000 forint.

pedagógus bértábla 2019

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Nálunk a nyelviskolában 2500 Ft/45 perc bruttó az óradíj. Viszont csak 17 óra után vannak órák vagy hétvégén, így nem lehet sokat keresni. Ráadásul a tanfolyamok sem folyamatosak, sok az üresjárat...

Pesten céges angol tanfolyamoknál br. 5500 Ft-ot fizetnek és egész nap lehetne dolgozni, de kicsit rohangálós. De hallottam már olyanról is aki többet keres ennél.
Nem felvágásként írtam, csak információ megosztás céljából, hogy ennyivel is segítsük egymást.

Nagyon kíváncsi lennék,melyik pesti nyelviskola fizet ennyit,mert a legnevesebbek is max 3500-as órabért fizetnek anyanyelvi tanároknak,az átlag max 3000 Ft-ot...

Köszönöm az infót!

A Nyugat-magyarországi nyelvtanár :)

2015ben 19 órában gimiben kerestem 128 000,- nettót. pedagógus 1, 6 év tanítási tapasztalattal.
reggel 8tól du 3 ig ott voltam kb, és ezen kívül minden héten egész délutános-estés értekezlet.

A problémákat növelheti,hogy a fenntartó állomány fizetése 2008-as,míg a pedagógusok elszárnyaltak, a KLIK kormánytisztviselők bére nem változott és nem is lehet,olyan kis számot találni a pedagógusbértáblán,amit ők,az irányítók kapnek.

Mesterpedagógus béreket,hol talalom? Valakinek megvan? S.o.s

Jó ez a táblázat, csak a mesterpedagógus minősítéssel rendelkezőket nem tették közzé?

No, e szerint a tábla szerint keményen kapok kb. 1,3 %-os béremelést!!! Jeee :(

2001-től 2012-ig óvónőként dolgoztam,azóta gyeden, illetve gyesen vagyok. Ha befejezem az egyetemet, és jövöre pl. óvodapszichológusként dolgozhatnék, milyen kategóriába kerülnék?

Kedves Mindenki!
Én pszichológusként dolgozom pedagógus státuszban és tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam rosszabb helyzetben lévők is, például óvodapedagógusok és tanárok, tanítók, de amit ez az állam a mentális egészség megőrzésére és az oktatásra áldoz, az egyszerűen nevetséges...
Én jelenleg mesterdiplomával és klinikai szakpszichológus rezidensi státusszal netto 120 ezer forint körül keresek, pedagógus I-ben fogok 150 ezer körül. Ja és ebből fizetnem kéne elvileg 4 éven keresztül a félévente 160 ezer forintos képzésemet... Ha elhagynám a közszférát és munkapszichológia irányába mennék, simán keresnék netto 250-300 ezer forintot...
No comment

Kulfoldrol erdekelne (USA-bol) Magyaroszagra telepedni a csaladommal es elhelyezkedni mint iskolapszichologus. Neked iskolapszichologus szepcialis kepzesed van?

Hagyd el.

hát hagyd el, komolyan. Mi tart vissza?

Több, mint 20 éve elhagytam a katedrát, versenyszférában dolgoztam. Előtte tanítottam négy évet, és most szeretnék visszatérni a tanításhoz. Kérdésem, ilyenkor az ember melyik kategóriába kerül? A tanítói múlt, vagy a teljes szakmai tapasztalat adja meg a kategóriát?
Köszönöm a választ!

Csak a ténylegesen letanított teljes évek számítanak bele a kategóriamegállapításakor.

Hol tudtál tanári diplomával elhelyezkedni a versenyszférában? Csak érdeklődöm, mert hasonló helyzetben vagyok, csak én el akarom hagyni az oktatást...

Végül hogy számolták?

Természetesen mind a 24, munkával töltött éved bele számítják, vagyis egyből a legmagasabban fizetett tanárok közé kerülsz, a kategóriák tetejére. Így igazságos: a mostani kollegáid ugyanis igaz, hogy 20 évvel többet tanítottak, amíg te nem, de egyértelmű, hogy te is pontosan ugyanannyi tapasztalatot szereztél a rendszeren kívül.

Csak a tanításban eltöltött időt számítják be. Erre van egy jogszabály is. Nézz utána.

Ez nem így van! Minden idődet beszámítják, ha megvan minimum 6 év!

Köszönöm a válaszod!

Ez nem igaz, még tanításból sem számít bele minden, de itt van az ide tartozó rendelet. https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1300326.kor
Pl. aki főiskolán tanít, az se számít bele.

Egyetemi diplomával 11 év munkatapasztalat, ebből több mint a fele külföldön,most pesti magán nyelvi oviban 200.000 nettó.

-4 év gyakorlat, tanítói munkakör of. pótlékkal nettó 125 ezer + bejárás (86%), amit 3 havi csúszásokkal utalnak..
-papíron 32, gyakorlatilag 38-42 óra bent töltött idő + 10 óra otthoni munka
-túlórafizetés, egyéb juttatás nincs
-a szabit kötelezően kiadják, ami soknak számít, de attól eltérő napokon csak a saját temetéseden hiányozhatsz :D (nincs akciós nyaralás elő- és utószezonban, s.o.s. intézkedős nap stb.)
-pörgős, izgalmas, érdekes munka, presztízzsel jár, kötelező protokoll rendezvények, programszervezés stb. (csak annak való, aki szereti :) )

Kémiatanárként végeztem, megcsináltam a Ph.D.-t, jelenleg bérpótlékkal egyetemi kutatóként 143eFt a fizetésem, amit a Ph.D. miatt jövő hónaptól emelnek. Ha nem lenne bérpótlék kb. 110eFt körül kapnék kézhez. Nem látom a mesterfok utáni kategóriát, amiről annyit beszéltek valamikor (kutató tanár). Várható ez? Érdemes visszatérni a kaptafához?

Phd-vel tanár? Miért nem a versenyszféra?

Kiderült, hogy nem emelnek, mert nem vagyok 3 éve tudományos segédmunkatárs. Úgy néz ki a törvény azokat támogatja, akik nem tudják időben befejezni a 3 éves képzést és + 3 évig ellébecolnak tud. segédmunkatársként Ph.D. nélkül. Ők ugyanis egyből felsőbb kategóriába kerülnek. No mindegy, fel is mondtam, irány külföld!

Az én nejem vezető óvónőként keres most 250 ezer nettót, szóval valakinél valami nagyon nem stimmel.

Hali, nem meglepő a dolog, hiszen addig sem munkanélküli az ember...minél tovább diák vagy annál jobb (a statisztikának). Majd írd meg, hogy külföldön milyen melót szerválsz (fizut is), a külföldi kutatói bérekre nincs még túl jó rálátásom, érdekel. Hajrá!

Oldalak