Fizetések az oktatás, nevelés területén 2019-ben

A pedagógusok fizetését az országosan egységes pedagógus bértábla határozza meg, amelynek a 2019 januárjától érvényes részleteit az alábbiakban közöljük a www.kozszolga.hu táblázata alapján. A korábban bevezetett számítási képletből 2015-től a minimálbér helyett az un. vetítési alapot vezették be, ami azóta is válozatlanul 101.500 forint maradt. Így a pedagógus fizetésekre nem volt hatással a minimálbér elmúlt öt évben lezajlott emelkedése.

A 2019-re érvényes bértáblák a hatályos jogszabályok alapján számolhatók ki a Gyakornok, Pedagógus I. és Pedagógus II. kategóriákra.
A táblázat számait a bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban, ami 2019-ben 195.000 forint.

pedagógus bértábla 2019

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Kedves Mindenki!
Én pszichológusként dolgozom pedagógus státuszban és tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam rosszabb helyzetben lévők is, például óvodapedagógusok és tanárok, tanítók, de amit ez az állam a mentális egészség megőrzésére és az oktatásra áldoz, az egyszerűen nevetséges...
Én jelenleg mesterdiplomával és klinikai szakpszichológus rezidensi státusszal netto 120 ezer forint körül keresek, pedagógus I-ben fogok 150 ezer körül. Ja és ebből fizetnem kéne elvileg 4 éven keresztül a félévente 160 ezer forintos képzésemet... Ha elhagynám a közszférát és munkapszichológia irányába mennék, simán keresnék netto 250-300 ezer forintot...
No comment

Kulfoldrol erdekelne (USA-bol) Magyaroszagra telepedni a csaladommal es elhelyezkedni mint iskolapszichologus. Neked iskolapszichologus szepcialis kepzesed van?

Hagyd el.

hát hagyd el, komolyan. Mi tart vissza?

Több, mint 20 éve elhagytam a katedrát, versenyszférában dolgoztam. Előtte tanítottam négy évet, és most szeretnék visszatérni a tanításhoz. Kérdésem, ilyenkor az ember melyik kategóriába kerül? A tanítói múlt, vagy a teljes szakmai tapasztalat adja meg a kategóriát?
Köszönöm a választ!

Csak a ténylegesen letanított teljes évek számítanak bele a kategóriamegállapításakor.

Hol tudtál tanári diplomával elhelyezkedni a versenyszférában? Csak érdeklődöm, mert hasonló helyzetben vagyok, csak én el akarom hagyni az oktatást...

Végül hogy számolták?

Természetesen mind a 24, munkával töltött éved bele számítják, vagyis egyből a legmagasabban fizetett tanárok közé kerülsz, a kategóriák tetejére. Így igazságos: a mostani kollegáid ugyanis igaz, hogy 20 évvel többet tanítottak, amíg te nem, de egyértelmű, hogy te is pontosan ugyanannyi tapasztalatot szereztél a rendszeren kívül.

Csak a tanításban eltöltött időt számítják be. Erre van egy jogszabály is. Nézz utána.

Ez nem így van! Minden idődet beszámítják, ha megvan minimum 6 év!

Köszönöm a válaszod!

Ez nem igaz, még tanításból sem számít bele minden, de itt van az ide tartozó rendelet. https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a1300326.kor
Pl. aki főiskolán tanít, az se számít bele.

Egyetemi diplomával 11 év munkatapasztalat, ebből több mint a fele külföldön,most pesti magán nyelvi oviban 200.000 nettó.

-4 év gyakorlat, tanítói munkakör of. pótlékkal nettó 125 ezer + bejárás (86%), amit 3 havi csúszásokkal utalnak..
-papíron 32, gyakorlatilag 38-42 óra bent töltött idő + 10 óra otthoni munka
-túlórafizetés, egyéb juttatás nincs
-a szabit kötelezően kiadják, ami soknak számít, de attól eltérő napokon csak a saját temetéseden hiányozhatsz :D (nincs akciós nyaralás elő- és utószezonban, s.o.s. intézkedős nap stb.)
-pörgős, izgalmas, érdekes munka, presztízzsel jár, kötelező protokoll rendezvények, programszervezés stb. (csak annak való, aki szereti :) )

Kémiatanárként végeztem, megcsináltam a Ph.D.-t, jelenleg bérpótlékkal egyetemi kutatóként 143eFt a fizetésem, amit a Ph.D. miatt jövő hónaptól emelnek. Ha nem lenne bérpótlék kb. 110eFt körül kapnék kézhez. Nem látom a mesterfok utáni kategóriát, amiről annyit beszéltek valamikor (kutató tanár). Várható ez? Érdemes visszatérni a kaptafához?

Phd-vel tanár? Miért nem a versenyszféra?

Kiderült, hogy nem emelnek, mert nem vagyok 3 éve tudományos segédmunkatárs. Úgy néz ki a törvény azokat támogatja, akik nem tudják időben befejezni a 3 éves képzést és + 3 évig ellébecolnak tud. segédmunkatársként Ph.D. nélkül. Ők ugyanis egyből felsőbb kategóriába kerülnek. No mindegy, fel is mondtam, irány külföld!

Az én nejem vezető óvónőként keres most 250 ezer nettót, szóval valakinél valami nagyon nem stimmel.

Hali, nem meglepő a dolog, hiszen addig sem munkanélküli az ember...minél tovább diák vagy annál jobb (a statisztikának). Majd írd meg, hogy külföldön milyen melót szerválsz (fizut is), a külföldi kutatói bérekre nincs még túl jó rálátásom, érdekel. Hajrá!

2009 szeptembertől 2012 decemberig ped.asszisztensként dolgoztam. Utána gyeden voltam ill. Vagyok.
Gyakornoknak számítok,azt látom,de az éveim szerint nem az 1. Hanem 2. Kategóriába...rosszul gondolom? Előre is köszönöm.

Mennyit kell várni a válaszra?!

Ez nem tanácsadói fórum, beírod milyen munkakörre mennyi a fizetésed és ennyi.

Gyógypedagógiai asszisztens vagyok, E6 fizetési csoportba sorolva. 1 gyermek utáni kedvezménnyel a nettó bérem 97000Ft. Várható-e, hogy szeptembertől emelkedik a fizetésem? Előre is köszönöm a választ!

Sooot. Meg lehet csokkenteni fogjak az uj torveny szerint.

Gyógypedagógiai asszisztens vagyok, E6 fizetési csoportba sorolva. 1 gyermek utáni kedvezménnyel a nettó bérem 97000Ft. Várható-e, hogy szeptembertől emelkedik a fizetésem? Előre is köszönöm a választ!

Általános iskolában ennyit ajánlottak nekem:
-177.000br Ft/hó
-Történelem és Magyar szakos tanár
-Egyetemi végzettség
Középiskolai fizetés pedig ennyit ajánlottak
-186.000br Ft/hó

Kárpátaljai tanítónő vagyok, 17 éve tanítok és főiskolai végzettséggel rendelkezem. Magyarországon szeretnék dolgozni, érdekelne várhatóan milyen fizetésre számíthatnék?

A fenti bértábla alapján lehet kiszámolni, mely egyébként a köznevelési törvényben található. Azt pedig, hogy mit lehet beszámítani a gyakorlati időbe, a 326/2012. Kormányrendelet tartalmazza. Első látásra kicsit nehéz eligazodni rajta, de nem reménytelen. A tényleges, igazolt pedagógus gyakorlat számít csak bele a gyakorlati évekbe, ráadásul napra számolva. Ha itt szeretnél dolgozni, a gyakorlati idő munkáltatói igazolásával (fordítással) számolni kell, érdemes azt már előre beszerezni. Persze a korábbi munkaszerződések és fordítása is tökéletes, csak derüljön ki belőle, hogy pontosan mettől- meddig és milyen státuszban dolgoztál.

Budapesten, egyházi középiskolában vagyok középvezető. 10 év szakmai tapasztalattal 337 a bruttó fizetésem jelenleg.

Oldalak