Fizetések a pénzügyi, számviteli területen

Adatok frissítve: 2016. július

A pénzügy-számviteli területen jól elkülönülnek a fizetési szintek a végzettség szerint. Egyértelműen megmutatkozik a különbség a Budapesten és vidéken elérhető jövedelmekben is, de vidéken már nem mutatható ki jelentős eltérés a nagyobb és kisebb települések közt.
Középiskolával a jellemző bruttó jövedelem vidéken 162.000 Ft, Budapesten 198.000 Ft körül van, a felsőfokú képesítéssel rendelkezők vidéken 167.000 Ft, Budapesten 243.000 Ft körül keresnek. A diplomásoknak vidéken 240.000-270.000 Ft, Budapesten 350.000-420.000 Ft a jellemző fizetése, ezen belül kimutatható különbség van a főiskolai és egyetemi végzettségűek közt.

Egyéb juttatások:
Az esetek több mint felében előfordul természetbeni juttatás jellemzően havi 10.000-20.000 forint körüli értékben, de ennél alacsonyabb és jelentősen magasabb összegek is előfordulnak.
Minden harmadik munkavállaló kap jutalmat, ez általában a havi fizetésnek megfelelő összeg, de alacsonyabb és jelentősen magasabb összegek is előfordulnak.

Középiskolai végzettséggel:

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 161.900 142.000 - 185.800
Budapest 198.400 146.800 - 225.000

 

Felsőfokú képesítéssel:

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 167.200 141.900 - 242.000
Budapest 243.800 223.400 - 312.600

 

Főiskolai diplomával:

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 240.200 176.200 - 280.000
Budapest 348.000 320.000 - 436.000

 

Egyetemi diplomával:

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 272.500 191.800 - 421.800
Budapest 418.300 343.700 - 518.300

Vezetői pozícióban:

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, osztályvezető 443.000 266.500 - 544.600
Közép- és felsővezető 649.800 443.500 - 930.500

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

2éves tapasztalattal egy Holdingnál juniorként mennyit lehet keresni? Van valakinek tapasztalata,információja? Főváros,mérlegképes vizsga,diploma van.

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni!Szerintetek pénzügyi számviteli ügyintézőként mi a reálus bruttó bérigény 6 órában Budapesten? Van még Tb-bérügyintézőm is.Munkatapasztalat van,angol középfok,MS Office használat, egyéb könyvelési és vállalatirányítási rendszerismeret.
Köszi

Budapesten dolgozom, egy nagyvállalatnál, számvitel osztályon
közgazdász diplomám van és mérlegképesem+ 5év pénzügyi, számviteli tapasztalat
a fizetésem bruttó 320e+ 60e caf

sok a munka, havonta egy hétig napi 2-3 óra túlóra
a főnök nem ért az emberekhez, motiválás helyett folyton csak cseszteti (és kiabál vele) a kolléganőmet, négyen vagyunk egy irodában, és havonta egy hétig folyamatosan megy a feszültség, engem még nem cseszeget, de eléggé zavar a viselkedése

ti meddig bírnátok ki egy ilyen helyen, ennyi pénzért?

Ez nekem nagyon kevésnek tűnik. Mi a multi áll bruttó 400-at keresünk, plusz kb 30 ezer cafeteria. Úgy,hogy én isközgazdász vagyok ugyan, de ez nem számít, csak a nyelvtudás. Van itt bölcsész, közgazdász, de olyan is, aki okj-t végzett.

Nezelodj masik utan. Boven tobbert el tudsz menni mashova.

Hali, azóta elmentem egy másik multihoz könyvelni, itt már bruttó 370 a fizetés + caf

Kedves Anonymus!

A tapasztalatoddal multicégnél ennél többet is kereshetsz (feltéve persze, hogy tárgyalóképes az idegennyelv tudásod, anélkül csoki), AP, AR vagy Treasury specialistaként minimum 400 bruttót simán kérhetsz; Reporting vagy Analyst területen ennél is többet, 450 simán, de ehhez nagyon pengének kell lenni Excelből. A másik irány az adózás, ott is elérhető a 450-500 bruttó a Te mostani szinteden. SSC-ben vagy tanácsadó cégnél ehhez még számíts hozzá +50e-t.

Viszont a heti 2-3 túlóra az semmi, multicégeknél napi 1-2, SSC-knél, tanácsadóknál napi 2-3 túlórával kell számolnod. "Nem vénnek való vidék."

Ázsiai cégeknél hozzáadhatsz a fentiekhez újabb +50e-t, viszont minimum napi +1 túlórát is. Ott nem ritka a hétvégi munkavégzés sem.

Sok sikert!

Financial accounting and reporting / general accounting / tax analystkent nagyjabol 370-410 br + 24 e br cafeteria-t latok a mi cegunknel, meg tapasztalattal is (ez egy nagy multi budapesti bsc-je). Szamit a nyelvtudas: Min. angolul kell folyekonyan beszelni, de az esetek 90%-ban egy masodik europai nyelv folyekony ismerete is szukseges.

Sziasztok! Haza szeretnek koltozni Budapestre, 11eve lakom Nagy-Britanniaban, az itteni egyetemen elvegeztem egy mesterszakot penzugybol (finance), ~4.5 éves tapasztalatom van ezen a teruleten foleg mint Pricing Analyst. Angol nem gond, szakmailag is jol tudom beszelni. Szerintetek mennyit kerhetek allasinterjun? Kb netto 350-400 realis? Koszi a valaszokat.

Kedves AronZs!

Reális a netto 350-400, viszont az állásinterjún bruttó alapfizu igényt célszerű mondani, számold át a nettó igényedet bruttóra (~600). Mindenképpen sávot adj meg. Hay grade szerint a szinted kb. 14-15. Sok sikert!

Sziasztok!

Nem rég végeztem a sulival Bér TB ügyintéző a végzettségem, de nincs tapasztalatom.Hova érdemes szerintetek beadni az önéletrajzot hogy tanulni is tudjak mármint gyakorlatom is legyen.Mindenhova tapasztalatot kérnek:(

Szia szerintem ez teljesen reális

Sziasztok,
Szerintetek mennyit keres a MOL-ba egy pénzforgalmi ügyintéző?

MOL szolgáltatóközpontnál ez kb.bruttó 250-300 ezer HUF körül van + Cafeteria.

Sziasztok! Szerintetek pályakezdőként nagy városban (szeged) hová tudnék elhelyezkedni felsőfokú pénzügy-számvitellel, ugyanilyen alap diplomával, szakmai és általános középfokú nyelvvizsgával illetve vám -és termékdíj ügyintézői képesítéssel. Eddig adóhivatalnál és kormányhivatalnál dolgoztam könyvelő asszisztenseként. Vagy emellé érdemes lenne elvégezni a mérlegképes könyvelő tanfolyamot? Előre is köszi a választ

Pénzügy számvitel alapdiplomával ne végezd el a mérlegképest, mivel azt kiadják a diploma alapján. Csak fizetni kell kb 50.000 f FT

Jelentkezz be mérlegképes vizsgákra és kérj felmentést, az összes tárgyból felmentést kapsz és megkapod a képesítést, mert számvitel szakra jártál. Már tudsz annyit mint egy mérlegképes könyvelő.

Milyen bér lenne reális kérhet egy 16 év gyakorlattal rendelkező (ezen cégnél 10 éve dolgozó 4 éve vezetői pozícióban lévő )számviteli és pénzügyi vezető (gazdasági igazgató) feladatköre a teljes könyvelés és bérszámfejtés koordinálása, bevallások, nav képviselet, könyvvizsgálattal, ügyvéddel, bankkal való kapcsolat tartás, 2 fő beosztott irányítása. Kontrolling ellenőrzése, jelentések küldése a nemzetközi vezetőség felé. Telefontársaságok, internetszolgáltatok, IT, és egyéb cégekkel való kapcsolattartás szerződések kezelése, költségek racionalizálása. A cég 1 milliárd forint árbevétel nagyságú 13 fő saját dolgozó 6 fő kölcsönzött munkaerő. OKJ Mérlegképes, nincs nyelvismeret

Kedves BZ:

Ha pont ugyanilyen profilú magyar cégnél szeretnél elhelyezkedni, Bp-en specialistaként br. 500-550, vezetőként br. 700+-t célozz meg.

Ha ennél többet szeretnél, akkor irány a nyelvtanár!

vidék 350 E Pest 500 E

Ennél többet kérhetsz.

Sziasztok!

27 éves férfi vagyok. Gazdasági diplomával, mérlegképes könyvelői és adótanácsadói végzettséggel rendelkezem. Nyugat-Dunántúlon egy kis könyvelőirodában dolgozom, immáron 4 és fél éve. Fizetésem bruttó 410 ezer forint + 13. havi + munkába járás + étkezés. Munkaidő átlagban heti 50 óra. Sajnos aktív szakmai nyelvtudás nincs (angol közép szint, de szakmai szókincs hiányzik).

Jelenleg hezitálok a jövőmmel kapcsolatban, mindenképpen fejlődni szeretnék, csak az irányt kellene belőni. Saját vállalkozás? Multi (big4)? A teljes területváltás is megfordult a fejemben...

Sziasztok! Érdeklődni szeretnek, hogy szerintetek reális-e a bérem. 23 hónapig voltam gyakornok egy masik SSC-ben, Master Data Specialist pozícióban, de mellette dolgoztam beszerzésen is. Közel egy éve teljes állásban dolgozom indirekt beszerzésen, folyékonyan beszélek angolul es németül, mellette oroszul tanulok (alapfokon beszélem jelenleg). BA főiskolai diplomám van, nemzetközi kapcsolatok szakértő vagyok. A bérem bruttó 320e + br 33e cafeteria. 23/n

Válaszotok előre is koszonom!

Sziasztok!

Szeretnék Big4-nál elhelyezkedni auditon jövőre.
Jelenleg van 5 év tapasztalatom multi Telco cégnél Procurement, Account Management területen, még egyetem alatt elkezdtem.
Mivel januárban végzek számvitel mester szakon (alapképzés is pénzügy számvitel) szeretnék végre a tanulmányaimnak megfelelően elhelyezkedni. Jelenleg br 420-at keresek + kafi, nem vagyok benne biztos, hogy egy Junior könyvvizsgálóként akár csak megközelíteném ezt az összeget. 25 éves vagyok, úgy vagyok vele, hogy a jövőbeni fejlődésért még kevesebbért is elvállalnám és otthagynám az SSC életet, reménykedve, hogy multis közegben szerzett tapasztalatom előnyt jelenthet Big4-nál.
Angolul folyékonyan, németül tárgyalóképesen beszélek, mérlegképes könyvelői képesítés is megvan.

Szerintetek mennyi mostanság egy reális bérigény audit poziba bármelyik Big4 céghez? Csak a könyvvizsgálat érdekel, semmi más, Big4-al járó stressz, túlóra lényegtelen, van benne részem most is :)

Norbi

Kedves Norbi,
Sajnos ennyit szinte biztos hogy egy A1-es kollégaként nem fogsz megkapni, mint a többi könyvvizsgáló cégnél számít a gyakorlat, így még aki másik könyvvizsgáló cégtől megy át azt sem az akkori pozíciójába veszik általában át hanem egy szinttel lentebb mert nem annál a cégnél szerezte a gyakorlatot, nem ismeri az ottani folyamatokat, az arra a cégre jellemző vizsgálati módszereket (vagy nagyon jónak kell lenni ahhoz hogy abba a poziba felvegyék). Véleményem szerint nagyon gondold meg hogy biztos hogy ezt szeretnéd e, mert ha tényleg a tanulás miatt mennél (azért ha igazán tanulni akarsz főleg már vezetői tapasztalatokat egy év nem elég és rengetegen nem bírják tovább egy évnél) és nagyon elhivatott vagy esetleg könyvvizsgáló szeretnél lenni big4-nál akkor persze mindent bele, de gondold át azt hogy mit kell beáldoznod mindezért és megéri e neked. Fontos hogy határozd meg a későbbi célodat és úgy dönts (tehát pl.: banki belső ellenőr szeretnék lenni x éven belül vagy egy közepes vállalat főkönyvelője, stb.) Fontos hogy milyen csoportba kerülsz (ezt sajnos nem mindig választhatja meg az ember) pl.: legtöbbet nem egy bankos csoportban tanulhatsz általában (kivéve ha pl.: az a célod hogy banki belső ellenőr legyél). Az hogy folyékonyan beszélsz ugye idegen nyelvet az szuper mert big4oknál rengeteg minden angolul van :) (bár ez más nagyobb könyvvizsgáló cégekre is igaz) az oktatások is általában angolul vannak, munkalapokat angolul kell elkészíteni stb.
Azért jól gondold meg a túlórákat és stresszt, vidéki utakat, szabadságra szinte csak nyáron mehetsz (év zárásakor biztosak a leltárak tehát december szilveszter) mennyire tudod kezelni ill. meddig tudsz ennyire rohanó életet élni. Mert nincs mit szépíteni abból aztán van bőven... De ha elhatároztad magad és biztos ezt szeretnéd akkor számolj azzal hogy kb br 100eFt-tal kevesebbet tudsz hazavinni havonta. (mert ami a mostani említett béred az kb egy s1-es bére indul innen)
Viszont egy tanács olyan könyvvizsgáló céget válassz ahol pl.: van túlórabank, fizetik a túlórát (van ilyen :) ) mert több van ahol nem és hidd el hamar eleged lesz belőle, hogy havi kb 330-350eFt-ért mennyit kell dolgoznod és milyen munkát kell végezned (mikor látod majd hogy egyes cégeknél a könyvelők többet keresnek napi 8 órás alig dolgozós tempóban ...). Illetve azért készülj fel arra hogy van aki egyetem/főiskola után kezdte pályakezdőként ezt a szakmát, így lehet hogy mondjuk egy nálad 3 évvel fiatalabb lány fogja számon kérni tőled a feladatokat (csak azért írom ezt mert van akit ez rettentően zavar).
Félreértés ne essék nem lebeszélni szeretnélek róla csak nagyon sokan nem tudják mire vállalkoznak ezzel, de tényleg nagyon pozitív a könyvvizsgálatban, hogy gyorsan lehet nagyon sok tudásra szert tenni, főleg ha tényleg akarod és szorgalmas vagy, ezért fontos hogy tudd hogy mi a célod és ez segít e abban hogy elérd. Illetve azért a nyár laza :)
Nagy kalappal a továbbiakhoz!

Kezdőkétn valóban Br. 320 körül alakul a bér egy big4-nál, 3-4 év alatt viszont ez a duplájára emelkedhet, hisz az előléptetések, ha hozod az elvárt szintet (nem lehetelen), automatikusak.

A túlórákkal, azzal, hogy munkán kívül semmire nem jut kb. időd, vagy, ha jut is, energiád nincs rá, szólj mindenképpen!

Nagyon szépen köszi az infókat! Számítok a kevesebb fizura, a hajtásra, de megpróbálom. Jövőbeni cél az, hogy kkv-nál multinál pénzügyi vezető lehessek, ehhez lenne szükségem pár év auditra, hogy megfelelő szakmai tapasztalatra tegyek szert majd átjelentkezni egy vállalkozáshoz és mászni felfelé a ranglétrán. Egy hasonló kaliberű vezetői pozihoz magamnak még kb. Ma +~10 évet tűzök ki! ;)

Üdv Norbi

Szia! én is számvitel mesteren végeztem, biztos tudod, hogy a magyar okleveles könyvvizsgáló képzésen a számvitel mesterszakkal, ellenőrzés és könyvvizsgálat szakiránnyal egy csomó modult el tudsz fogadtatni, és 2milla helyett 600-700 ezerből ki is jön a képzés + 3 év helyett 1-1,5 év alatt be tudod fejezni. azt javaslom olyan big4-hoz menj, ahol fizetik az acca-t. a fizuról nincsenek friss információim, 350 bruttót tippelek.

Sziasztok, helyesek voltak a találgatások, big4-nál nincsen bértárgyalás és előző tapasztalatok sem éredekes hacsak nem közvetlen audittal kapcsolatosak (fizetés szempontjából). Igen 330-350 körül vannak 2017-ben a kezdő big4 audit fizuk, + csomag, cafeteria, stb. legalábbis annál, ahova én mentem, név nélkül.

Oldalak