Fizetések a szociális és egészségügyi szektorban

Adatok frissítve: 2022. december

Az orvosok fizetését külön cikkben közöljük.

A beküldött kérdőívek alapján nem mutatható ki jelentős különbség a bérek közt a település földrajzi elhelyezkedése, mérete szerint, Budapesten is hasonló jövedelmek vannak, mint vidéken. A munkával eltöltött évek száma a középiskolai végzettségűek esetében kevésbé, a diplomások esetében nagyobb mértékben befolyásolja a fizetéseket.
Az egészségügyben dolgozó középfokú végzettségűek bruttó jövedelme általában 300.000-350.000 forint körül volt 2022-ben, de nem volt ritka a bérminimumon való alkalmazás sem, ami 2022-ben 260.000 forint volt, 2023-ban ez 296.000 forintra emelkedik.
Főiskolai végzettséggel 450.000-500.000 Ft is elérhető, az egészségügyben dolgozó egyetemi végzettségűek (köztük az orvosok) jellemző fizetése viszont ennél magasabb.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Fizetések az egészségügyben

Jelenleg pályakezdőként dolgozom, mint szociálpedagógus.Így közel 160ezret keresek egy egyházi intézményben. Szeretném elvégezni a mentálhigiénés képzést, viszont ezt már csak fizetősön tudom.. Így is megéri? MEnnyivel keresnék többet,mintha csak alap diplomám lenne?

Patikai gyogyszereszeknek miert nem no a fizuja? Felesegemeknel 3 eve nem volt emeles, de a tulaj persze uj luxuskocsijara futotta...
Egy vicc mar komolyan amennyiert dolgoznak. Egy aldi-s penztartos tobbet keres, mint a gyogyszeresz doktorok a patikaban....

valaki tud nekem segíteni? - Érettségivel két szakmával rendelkező ember vagyok. A másod szakmám fertőtlenítő sterilező, szakdolgozó. Milyen kategóriában kellene lennem és hol találok erre hivatkozást? Konkrét jogszabály kellene, mert levelet szeretnék írni. Köszönöm a válaszokat!

Erre én is kiváncsi lennék, mivel én is ugyan ilyen végzettségeim vannak.
visco@t-online.hu

Idősek otthonában dolgozó pszichológusnak mennyi a fizetése?

E kategoriàsként lassan 2 éve dolgozok SBO-n, 23 éves vagyok, àtlag nettò 185-200 ezret kapok. De hozzàteszem az osztàlyvezetö minden növérnek havi 20ezret, segédàpolóknak 10ezret ad.

Melyik kórházban ?

Tud valaki arról v.mit,hogy most mivel 161.000 emelték a minimálbért,így a C vagy a D kategóriás dolgozoknak is 161.000-re lett rakva? Mert akkor további sávemelést kellen végezni nem? Köszönöm a válaszokat!

Sziasztok,

érdeklődnék, hátha van valami tapasztalata valakinek, hogy végzős orvostanhallgatóként milyen lehetőségek vannak Budapesten? Elsősorban rezidensképzés lenne a célom neurológia / gyerekgyógy felé, esetleg még cardiológia. Ha ez nem sikerül, ált. orvos képzéssel milyen célokat lehet elérni? Milyen munkalehetőségek vannak?

Köszönöm

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ma egy család- és gyermekjóléti szolgálatnál egy átlag fizetés? :)

Családsegítő beosztásban, szakirányú diplomával, nyelvvizsgával, kb. 8.5 év elismert idővel (diploma megszerzését követően más területen dolgoztam, elfogadták, igy magasabb kategóriába kerültem) ebből 5 év családsegítő munkakörben töltött idő:169.900.- nettó fizetés

Fogászati asszisztens és dentálhigiénikusként Budapesten, magánrendelőben, heti40 órában 2014-ben bruttó 230.000.-t kerestem, az netto 150.000.-volt.
2017-ben emelkedett a garantált bérminimum br.165.000.-re, a br.230.000.- nem változott. Kíváncsi lennék, hogy keres valaki itt netto 200 körül/ felett?

Asszisztens, dentálhigiénikus vagyok és főnővér.
Szabadságom, betegszabim nem fizetik. Ha az orvos nem jön be mehetek haza zéró keresettel aznapra. Napi 10.5-12 óráig dolgozom ruha és ebéd hozzájárulás nélkül.Ebédidő, pihenőidő nincs.
Ezt havi 160-180 Ft teszem.
A most végzett 23 éves kolléganőim akik 3 hónap alatt járták ki az iskolát és tanulták meg a szakmát ugyan annyi fizetésért dolgoznak mint én 20 év után.

Ezen meglepődtem kolléganő !
Vidéken dolgozom, végzett klinikai fogászati higiénikus vagyok, természetesen asszisztensi feladatokat is ellátok.
Azt gondoltam a fővárosban jobban meg van fizetve ez a szakma!
Heti 20 órát dolgozom, szabadság stb., és 180 000 .

Én heti 40órát,vagy többet dolgozom ,havi 150.000ft-ért

Sziasztok, jelenleg Sydney ben dolgozom netto 9000 ausztral dollar ( 2 millio huf ) mutos asszisztenskent apoloi diplomaval es 5 eves tapasztalattal illetve ingyen lakas bejarashoz ingyen berlet. Ingyen kaja es ruhapenz. Otthon mi a helyzet ???

Poszto Tamas nincs is műtőasszisztensként regisztrálva az aeek honlapjan .....
Mi az a %60-as prolen ? Mi az hogy Dixon , whipple op?

Írj, hogy mehetek oda :) facen megtalálsz Sónyák Zsuzsa köszi

Magyarországon nincs megfizetve az egészségügy.Siralmas a helyzet.

...is Ausztráliában él. Férje éjt-nappallá téve dolgozik a mezőgazdaságban (tudod, onnan lesz étel, amit az asztalra tesztek). Pénz híján kicsi gyerek mellett szeretett volna dolgozni, diplomásként, de a bölcsi (kb. 4 óra) annyiba került volna, mint a komplett fizetése. Így inkább ő neveli a saját gyermekét (a rokonokra ott nem igazán lehet számítani, nem divat), ami mindkettőjüknek a javára válik. Ezek szerint ott is óriási különbségek vannak a régiók, és a munkavállalók megbecsülése között.
Ui.: Nem csoze alkás lecsúszott fazonok, hanem tanult, tisztességes, kedves emberek.
Ui.2: Ezt azért nem hagyhattam ki, mert a stílusodból sütött a lenézés, és kérdőre vonás, miért is nem lécel le mindenki a hazájából a pénzt hajhászván. Ha tévednék, bocsánat, de ettől függetlenül a történet igaz, ott sincs kolbászból a kerítés. Itt legalább a szerencséseknek szerető családjuk van.

Vicces vagy. És egy kis ház(90nm) mennyi ott?

Szia, itt a dupláját keresed meg ebben a beosztásban 4 órás munkarendben. Nyugodj meg és dőlj hátra elégedetten: neked bejött az élet...

Zsír ;-)

Napi 7 órát dolgozok, nincs ebédszünet, sőt enni sem lehet. Wc-re akkor megyek, ha az orvos beleeggyezik és addig egyedül képes dolgozni. A betegek többsége elégedetlen, szitkozódik, kiabál.
Mindezért 20 év munka után kézhez 90.000 ft-ét kapok és 3000 ft kajautalványt. A baj csak ott kezdődik, hogy két gyerekem havi ebédbefizetése 30.000 ft, bérlet 15.000. A rezsi nyáron kb.38.000 télen 54.000 ft. A megmaradt!?? összegből még kellene otthon enni, osztálypénz, óvodai bábszinházbérlet, különóra (esetleg ha sportol a gyerek)....ha betegek a gyógyszert egyáltalán nem tudom nekik megvenni, csak biztatni tudom őket, hogy majd elmúlik......Ez az egészségügy-amit szívből lélekből kellene csinálni és mindig mosolyogni-az emberek szerint....

Ha ennyit keresel a gyerekeknek ingyenes a kaja!

Nettó 90 ezernél NEM ingyenes a gyermekétkeztetés,mert összeadják a családi pótlékkal és a havi 1 főre eső jövedelmet meghaladja a 28500 ft,ugyanis a családi pótlék is beleszámít,amit a 2 gyermekre adnak. Saját tapasztalat... sőt,nem is 3 fő az 1 felnőtt 2 gyermek,hanem 2,7 osztanak...

Az egy főre eső már 2016-ban is 90.000 forint körül volt, most meg 118.000. Az étkeztetés igy ingyenes, bár egyedülálló anya kap a fizetésén túl családi pótlékot meg ugye van családi adókedvezmény meg van az apától tartásdíj....

Hajléktalanokért Közalapítványnál dolgozok, nettó 100.000 és semmi nincs, a T. Vezetőség nem ad csak elvesz mindent! Az ápolónők új bérét sem kapjuk meg!

Sziasztok!

Feleségem gyógyszerész doktor. Patikában dolgozik. Tapasztalata 10 év. Napi nyolc órában, váltott műszakban vannak, havi 1 vagy két szombattal. A helyszín Budapest. Jelenleg a fizetése ~220 nettó (~340 brutto). Meg van némi cafeteria, talán olyan 10-20eFt/hó. Szerintetek ez a fizu reális? Mennyit keresnek a gyógyszerészek patikai alkalmazottként? Milyen irányba lenne érdemes elmozdulni, hogy növelni tudja a jövedelmét?

Kössz előre is!

Reális. Én 8 éve dolgozom, anno 180ezer nettóval kezdtem, azóta van szakvizsgám is.
Most nettó 245ezer a fizetésem. Kezdőknek a 200 körülit ajánlják kb.

Oldalak