Fizetések a banki, biztosítási szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján a banki és biztosítási szakterületen a jövedelmek a többi szektorhoz képest mindenhol igen kedvezők, de a legjobb fizetéseket Budapesten lehet kapni.
A jellemző jövedelem középiskolai végzettséggel vidéken 165.300 forint, Budapesten 228.900 forint.
Felsőfokú végzettséggel vidéken 270.000 forint körüli fizetés érhető el, itt a fizetés mértékét kevéssé befolyásolja a diploma szintje, felsőfokú képesítéssel, főiskolával és egyetemi diplomával is hasonló fizetések érhetők el. Budapesten már jobban differenciálnak a diploma szerint: felsőfokú képesítéssel 256.000 forint, főiskolával 353.000 forint, egyetemi végzettséggel 440.000 forint a jellemző fizetés. Tehát akinek jobb diplomája van, érdemesebb Budapesten állást keresnie.
A vezetői fizetések is igen kedvezők más szakmákhoz képest, az osztályvezetők, középvezetők jellemző bére félmillió-egymillió forint körüli tartományban mozog. (Felsővezetői szintről nem kaptunk értékelhető mennyiségű adatot.)
A bank/biztosítási szektorban nagyon megéri az idegen nyelvek ismerete: a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökben 850.000 forint a jellemző, míg a nyelvtudást egyáltalán nem igénylő pozíciókban 250.000 forint a jellemző fizetés.

Egyéb juttatások:
Az esetek több mint felében előfordul éves prémium, jutalom, ennek összege jellemzően több, mint egy havi fizetés. Természetbeni juttatásról az adatközlők zöme (4/5-e) bebeszámolt, jellemzően 20.000-25.000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Középiskolai végzettséggel

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 165.300 160.600 - 234.300
Budapest 228.900 200.000 - 288.700

 

Felsőfokú végzettséggel Budapesten

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfokú képesítés 256.000 196.200 - 337.500
Főiskola 353.400 246.200 - 479.600
Egyetem 440.000 341.000 - 554.300

 

Felsőfokú végzettséggel vidéken (felsőfokú képesítés, főiskola és egyetem)

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfok, Főiskola, egyetem 269.300 189.900 - 335.200

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, osztályvezető 545.000 456.000 - 966.720
Középvezető 824.400 609.400 - 1.130.300
Felsővezető n.a. n.a.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Most olvasom, köszi. A nagy felelősség ahol pénzzel dolgozunk szerintem megszokott ha lehet ilyet mondani. Az a nem mindegy mennyi az ügyfél szám, milyen tételek. A túlóra viszont gyenge pont. Esetleg Takarekszovetkezetekkel mi a tapasztalat? Mennyire veszik komolyan az értékesitest bankok, takarekszovetkezetek?

Sziasztok!

Erste Bank részmunkaidős (4 óra) bankfióki ügyfélszolgálati munkatársnak mennyi a reális bérigénye?
Mit várnak el 4 órában? Az tényleg 4 óra, vagy lazán lesz belőle 6 meg 8 óra? Mert ugye nem mindegy a bérigénynél ez sem.
Köszi a válaszokat!

Voltam az állásinterjún, gyakorlatilag a biztonsági őrt elküldték és helyette akarnak valami adminisztrátort foglalkoztatni 4 órában br.90.000 Ft-ért. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek.

Sziasztok!
Tapasztalat alapján kérnék tanácsot! Jelenleg államigazgatási szervnél dolgozom lassan 1 éve jogi előadóként. Nettó 130 ezer ft a fizetésem, amiből Budapesten megélni rettentően szűkös jelenleg. Gondolkodom a váltáson, többek között a banki szektoron. Általánosságban ott van esély nagyobb fizetésre? Jelenleg csak követeléskezelési munkatárs állást találtam, ez is fizetne annyira jól mint mondjuk egy egyértelműen jogászi állás banki területen? Köszönöm előre is, ha valaki megosztja a tapasztalatát velem!

Szia!

A 130 nettó elképesztően sovány fizetés. Még a legrosszabb banki követeléskezelői pozícióban is simán megkapják a 170-180 ezer nettót + cafeteria. Ha jogász végzettséged van, akkor a 300 bruttó az a legeslegalja, amit egy bankban megkapsz. Pár év gyakorlat után meg megy az szépen 400 felé + cafeteria. Kérdés, hogy mennyire van affinitásod megtanulni a banki dolgokat is? Az oké, hogy a követeléskezelés jogi részéhez elég ismerni jól 4-5 törvényt, de a banki számlakezelést, hitelkezelést is érteni kell, hogy a bank mit és mennyiért hajt be, hogy épül fel egy hitelszámla, egy hiteltartozás stb. Ha ezeket is hajlandó vagy jól megtanulni, akkor egy bankba nagyon jól lehet keresni, de be kell dolgoznod magad, tehát tűrni kell a napi 3-4 óra túlórát, amit nem fognak kifizetni stb. stb.

Szia!
Nettó 130 Ft fizetést egy banki követeléskezelői pozícióban simán megkap az ember. Először - főleg nagyobb tapasztalat híján - a retail üzletágban lehet elhelyezkedni, majd később lehet a vállalati felé eltolódni, ott magasabbak a juttatások. Sok jogász van, már nem olyan kelendő ez a végzettség, főleg ha nincs tapasztalat mögötte. Én azt mondom, hogy az állami szervben nincs túl nagy perpektíva, ha nincs az embernek vastag hátszele.

Sziasztok! Érdeklődnék, hogy részmunkaidős penztaroskent (4 órás) bankban kb. milyen fizetési igényt érdemes mondani? Cafeteriaval.. Köszönöm.

Szia teljes munkaidőben olyan 200-250 nagyon max 300e ft bruttó fizukat adnak szóval ennek a fele br 100-150 ezer de próbálj meg többet kérni és nem elmenni dolgozni szarér hugyért kérj br 200at hátha megadják kivéve ha éhendöglesz ha nem találsz munkát most mert akkor br 70et mondj.

Kontrollerként dolgozok Budapesten egy közepesen nagy vállalatnál br 250ezerért meg 20ezer kafetériáért egy közepesen méretű cégnél. 25 évesen 2éve MSC diplomával (BGE gazd men). ismerőseim 31 és 35évesek 8 és 12 éve kezdek tehát 2005-ben és 2009-ben kezdtek dolgozni közgáz diplomával br 270-ért meg 320-ért de mivel mindenki közgazdásznak tanul a válság óta nem nőnek inkább csökkennek a bérek komolyan fontolgatom hogy külföldre megyek venéglátózni ennek a 180 nettónak a háromszorosáért szerintetek???

Pfú, nekem 500 a bruttóm és nem is végeztem még :D. De most tervezek visszamenni pestre. Hát ez ciki. Ez egy svájci cég. Jó mondjuk van 10 év tapasztalatom, igaz nem mind ilyen típusú. Meg három szakmám, de gondolom az senkit nem izgat.

Kedves Ferenc!

Brutto 350 000 Ft fizetéssel + burtto 40 000  kafeteria pénzügy területen angol nyelvtudással a cégnél, ahol doglozom nagyon sok felvétel van. Amennyiben érdekelnek a részletek kérlek írj: najiboliver@gmail.com

Sokkal többért el tudnátok menni, nézzétek meg a hayst. Duplázás mindenkinek lehetséges, sscben a droidok 350bruttóval kezdenek.

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy OTP Faktoring által követeléskezelési munkatárs kb. mennyit kereshet? Nem tudom, hogy érdemes-e beadni a pályázatot.(Felsőfokú végzettség kell hozzá és Jogi diploma előnyt jelent, ez nekem megvan + kb 10 év ügyvédi irodában szerzett tapasztalat) ....és vidéki (Kecskemét) kirendeltségről lenne szó.
Válaszokat előre is köszönöm!

Szerintem borzasztó kevés a fizetés, 10+ év és jogi és végrehajtói gyakorlattal pályáztam, kérték a bérigényt, mivel jelenleg közigazgatásban dolgozom, beírtam a jelenlegi bérem + 10%
Be sem hívtak, az állig. nem.fizet jól, de azt nem gondoltam, hogy lekörözi a bankot :-)

Szia!
Nekem egy ismerősöm dolgozott ebben a pozícióban Budapesten. Jogi diplomával, szakvizsgája is van, középfokú aktív angol (amit nem használ semmire) és több év tapasztalata volt olyan ügyvédi irodánál, ami követeléskezeléssel foglalkozott.
Rengeteg túlóra van és így keresett netto 170 ezer körül+cafeteria. Szerintem ez egy jogásznak elképesztően kevés.
Azt mondta, hogy van teljesítménybér is, de amire kapná, arra egyszerűen nincs ideje vagy ha van is, utána nem rendesen számolják el. Szóval amiatt nem éri meg túlórázni.

Sziasztok!

EOS Hungary-nál (követeléskezelés) mennyi lehet a reális bruttó bérigény jogi előadói poziban?

Köszi a válaszokat!

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata,hogy a pénzügyi-biztosítási szektorban panaszkezelőként mennyit lehet keresni?

Sziasztok!
Valakinek van munkavállalóként tapsztalata az Oney-nál? Középfokú végzettségem van + MNB vizsga. Egyetem befejezése előtt gondoltam szert tehetek egy kis gyakorlatra náluk. Bárkinek, bármi infója van róluk szívesen fogadom.

Egykori kollégám dolgozott az Oneynál, talán 1 évig se bírta, folyamatosan túlterhelték, reggel 8-tól este 8-ig elvárták, hogy benn legyen. Állítólag a francia cégekre itt Mo-on ez jellemző. Végül ő mondott fel, mert már az egészsége kárára ment...

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata, hogy premium szegmensben bankonként milyen jövedelmek jellemzőek?

Köszi:)

Jellemzően 330-400 bruttó között tapasztalattól függően. Ezen kívül bankja válogatja a havi illetve féléves jutalék/bónusz kifizetés mértékét. Ennek nagyon nagy a szórása, 0-2 millió között is lehet évente.

Tudna vki fenti állásra átlagbért mondani? 10 év gyakorlattal pályáznék, viszonylag jól keresek most is, de nem tudom, hogy az otp faktoring mennyit ad egy ilyen pozícióra. Köszi előre is.

Ha mar egy ilyen forumra kommentelsz, megirhattad volna, h mennyi is az a nem rossz fizetes...

(U.i.: az elcseszett informatikus aki a CAPTCHA feluletet kitalalta tehetne egy szivesseget: elmehetne a jo nenikejebe, mert nem igaz, h az agyonfizetett tetves infos csurhe meg arra sem kepes, h egy olyan ellenorzo rendszert keszitsen, amiben a betuk felismerhetok.... Nem tudom mar hanyadik alkalonmal kell ujra kitoltenem mert szerinte a valasz helytelen volt....)

510 bruttó + bónusz + cafeteria

OTP faktoringnál a fizetés bruttó 210 + mozgó bér (bruttó 50-150) éves caffetéria bruttó 430. És a beled kidolgoztatják.

br 250-280e Ft, plusz bónusz (ösztönző), amivel szívóznak..
droidképzés folyik, az emberek ha tehetik még a próbaidő alatt menekülnek... ha leírnám a sztorim (ennek a sokszorosát kereshettem volna) rámismernének, így nem folytatom :)

A jelenlegi állás szerint is 280br lenne véleményed szerint? az 186.200 nettóban..hogy lehet egy banknál ilyen keveset keresni. Nagy vonalakban nem tudnád mégis leírni, mi történt? Köszi

Az egesz vilagunk igy epul fel jelenleg. Tulajdonosok es a slappjuk viszik a penzt. Mindenki mas a lehetosegekhez kepest mininalis bert kapja. Amennyiert meg talalnak melost. Azaz a melos ebben a rendszerben csak akkor kereshet jol, ha az adott szakteruleten nagy a munkaerohiany es jok a mecshanizmusok. Ez az altalanos szemlelet. Ha ezzel eddig nem talalkoztal, akkor valamelyik kiveteles helyzetben levo szakteruleten volt szerencsed dolgozni. Utobbi ket-harom evben kezdtunk csak el altalanosabb szinten kijonni a valsagbol...

Valóban, ahogy mondod. Eddig én soha nem dolgoztam ilyen társaságoknak. Megdöbbentett, mert mindig minimum 400 fölött, de gyakrabban 600-800, vagy akár afeletti fizetésekről hallottam másoktól. Mármint nyilván nem a banki ügyintézőre gondolok, hanem aki a szerződéseket készíti, vagy közgazdasági végzettséggel dolgozik. De lehet, akkor az az a réteg lehetett, akiket említettél. Ezeket valóban csak hallomásból tudom, soha nem láttam a bérlapjukat.. Ilyen alapon elmehet az ember call centeresnek, vagy diákmunkát végezni, ahol nem szakad meg, és 2000 ft/órában (vagy több, nem tudom) keres, ami 350 netto... (most ez hülyén hangzik, de kb ez a helyzet) nevetséges egyszerűen. Akkor a 280.000 bruttó 186.200 nettoja, ha csak a hétköznapokat számolom (nem számolom az esetleges hétvégi magamat utolérjem munkákat), csak 8 órában túlórák nélkül...az 1058 forint egy órára. Ennyit keres egy szakember, egy jogász vagy közgazdász végzettségű. Ennyit keres egy top banknál. Ezer forintot óránként. 8ezer forintot egy nap. ennyit.

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy (Lean) projekt menedzserként mennyit lehet keresni, 2-3 év tapasztalattal?
Köszi!

Oldalak