Fizetések a közigazgatásban

A beküldött kérdőívek alapján a közigazgatásban a munkában eltöltött évek száma egyértelműen pozitív hatással van a fizetésekre, ez a közszolgálati illetményrendszerből következik. A település mérete és a fizetés mértéke közt viszont elsősorban a felsőfokú végzettségűeknél van összefüggés. Jelentős hatása van a bérekre, hogy a fővárosban levő központi közigazgatási intézményekben magasabb az elérhető jövedelem.
Országos szinten a központi közigazgatásban felsőfokú végzettséggel elérhető bruttó bér jellemzően bruttó 400.000-500.000 Ft közt változik, de ezt az összeget sok tényező befolyásolja, többek közt a munkatapasztalat és a kiérdemelt fizetési kategória is.

Egyéb juttatások:
Az esetek többségéban előfordul természetbeni juttatás (pl. buszbérlet, SZÉP-kártya) és a legtöbb munkavállaló jelezte, hogy kap jutalmat, prémiumot, ennek éves összege általában a havi fizetés mértékének felel meg.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Fizetések a közigazgatásban

Akit érdekel: a http://kitkalkulator.probaljaki.hu/ oldalon a kormánytisztviselők friss (2019. március 1 utáni) besorolásai és fizetési adatai lekérdezhetők táblázatos formában a szabadság adatokkal együtt.

Sziasztok!

Minisztériumban közgazdasági mesterdiplomával felsőfokú nyelvvizsgával, pályakezdőként, végzettségnek megfelelő munkát végezve milyen fizetésre lehet számítani?

Tudtok mondani jobb alternatívát a Minisztériumnál ezzel a képesítéssel?

Üdv, érdeklődni szeretnék, hogy diplomásként (egyetemi végzettség, mesterfokozat + középfokú komplex nyelvvizsga) és 1 év munkaviszonnyal mennyi fizetésre vagyok jogosult referensként?

Olvasgatva a hozzászólásokat, én még szerencsésnek mondhatom magam. Kisvárosi önkormányzat 4 év szakirányú tapasztalattal br. 450.000 személyi bér. (szakirányú felsőfokú végzettségem van)

Milyen pozícióba kapsz te közszférába 300 nettót? Pláne kisvárosi önkormányzatnál.

Osztályvezetői pozícióban.

Na figyu figyu Anonymous hadd mondjam el neked,
Ha kérdezel, úgy illik, hogy megadod a neved.
Na most tudom, itt csak nézed hogy ez most itt soknak is tűnik,
De nemhiába, közszférába a tapasztalat gyűlik,
Húzzál le majd te is 20 vagy még több évet,
Doktorival, nyelvvizsgával lehet ilyen béred,
Segít hogyha ismersz ott is egy-két arcot,
Ilyen fizetés vidéken tényleg nem terem a sarkon.
Na de mostmár késő, zárom ezt a dolgot,
Előtte még azért a fizumat megmondom:

Nettó 270-320, pincér, ex-közszolga.

Sziasztok!
A MÁK-nál mennyit keres egy pályakezdő diplomás? Csak a bérminimumot fizetik, vagy lehet többre is számítani?

Nagyon keveset fizetnek! Nem csak pályakezdőknek, de az ott dolgozó diplomásoknak is! Sokan pont ezért mennek el a hivataltól! Óriási ember hiány van az egész közigazgatásban!

Igen, bérminimumot fizetnek. Teljesítményértékelések után szoktak eltérítést adni, de itt sem kell nagy összegre gondolni, korlátozottak a lehetőségek.

Érdeklődni szeretnék, hogy felsőfokú végzettséggel, 10 év munkatapasztalattal, alapfokú C nyelvvizsgával milyen fizetést kapnék mint kormányhivatalnok?
Köszönöm a segítséget!
Jolán

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kb. mennyit kapnék megyei jogú városban főiskolai diplomával, középfokú nyelvvizsgával, 4 év munkaviszonnyal Magyar Államkincstárnál?

Szia!

kb. nekem is 4 év munkaviszonyom van, 2 középfokú nyelvvizsgám van. Némi eltérítés van a fizumon, így kapok kb. bruttó 260 000 Ft-ot ;)

Szia, kb 280 bruttó.

Felháborító, hogy a MÁK-nál a magas fizetéseket eltéritik általában 30 %-al, aki több éves munkaviszonnyal is csak a garantált bérminimumot kapja az évek óta nem kap béreltéritést!! Milyen dolog ez, hogya magas béreket emelik, aki keveset keres annak nem adnak emelést?? És csodálkoznak, hogy sokan otthagyják!!

Milyen magas fizetések és milyen 30%?? Ne általánosítsunk és vezessünk félre másokat, mert ez így nem állja meg a helyét...

Megyei jogú városban végrehajtási szervnél bruttó 230 000 forint (nettó 152 000) a fizetésem pályakezdő jogászként. Cafeteria évi bruttó 200, útiköltség támogatás havi kb. 10 000 ft. Ez iszonyatosan kevés, de van ismerősöm, aki központi szervnél bruttó 210-et kap. Mindenkit lebeszélnék a közigazgatásról...pályakezdőként végképp. 

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy BSc-diplomás pályakezdőként, Pest megyei kormányhivatalban mennyi a bruttó besorolási bér? Köszi :)

Egyik ismerősöm jogi diplomával pályakezdőként br. 230-at keres. Hátha ez támpont :)

Köszönöm. hát nekem csak 180-at mondtak az interjún :D persze nekem nem jogi diplomám van.Azt mondták, hogy 3 év után 230 lesz.

Az lehetséges, hogy a 230 a nyelvvizsga pótlékokkal együtt van meg. Mondjuk a 3 év alatt erősnek érzem az 50 ezres emelkedést. Én minisztériumban dolgozom nyár óta és legközelebb 2 év múlva emelkedik a fizum 1-2 ezerrel. Persze jobb esetben van eltérítés év elején, de ez sem valószínű hogy nagy mértékű lesz. Bár a kormányhivatalokat most nagyon fejlesztgetik, nincs kizárva :)

mennyit kereshet valaki (nem vezető beosztással) a megyei iparkamaránál?
láttam egy álláshirdetést és meg szeretném pályázni.
felsőfokú végzettség, 11 év államigazgatási gyakorlat, nyelvtudás van.
köszönöm

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni,hogy mennyi fizetésre számíthatok megyeszékhelyen a MÁK-nál szakiranyú egyetemi vègzettséggel, 2 nyelvvizsgàval ,mèrlegképes könyvelőivel ès 3év munkatapasztalattal.
Előre is köszönöm a választ.

Nem vezetik be 2018 januárjától, kitolták, nem tudni mire. A Kttv-ben érdemes utána nézni és számolgatni, hogy mekkora bérrel lehet kalkulálni. Nyelvvizsga pótlék jár, mértéke a nyelvvizsga típusától függ. (pl: középfokú komplex esetén az illetményalap 60%-a jár). Teljesen mindegy, hogy egyetemi vagy főiskolai végzettség, az 1. besorolási osztályba fognak besorolni.Felsőfokú végzettség esetén jellemzően 30%-os illetménykiegészítést adhatnak.

Úgy tudom 2018. januártól bevezetik oda is a kormánytisztviselői életpályamodellt, ott diplomával a br 230-350 e Ft-os sávba kerülnél, a tényleges fizetésedet a főnököd döntené el és kb 5 év alatt lehet sávot váltani. Életpályamodellnél már nincs sem cafeteria sem nyelvvizsgapótlék.
Életpályamodell bevezetése előtt kb br 210-230 e ft-ot + cafeteriát kapnál.

Megköszönném, ha valaki tudna közelebbi összeget mondani arra, hogy mekkora fizetésre számíthatok megyeszékhelyen 16 és fél év igazolt munkaviszonnyal, főiskolai diplomával és mérlegképes könyvelői végzettséggel egy polgármesteri hivatalban, megyeházán...stb.gazdálkodási ügyintézőként?

Illetményalap(38650x5,1=197.115ft
nyelvvizsga (ha van) +23.000
Összesen 220.000
Ha nincs nyelvvizsgád és emiatt diplomád sem, akkor minimálbér.

Sziasztok! Az én munkáltatóm (közös önkormányzati hivatal, jegyző) úgy tudja, hogy megszüntették a nyelvpótlékot... Nincs diplomám, érettségi után államilag elismert középfokú komplex nyelvvizsgát tettem német nyelvből. A pótlék megszüntetéséről én nem találtam utalást egy jogszabályban sem, kérlek erősítsetek meg! Tájékoztatnám a munkáltatómat.

Köszönöm a választ.
Van diplomám, a nyelvvizsgám viszont nem állami, hanem ún. belső nyelvvizsga.
Cafeteria, bónusz...ilyesmi, gondolom, ne is álomodjak?

Ha a diplomád kiadták vele akkor tudtommal elfogadják, a 200.000 cafeteria általában mindenhol megy, de azért kérdezz rá.

Oldalak