Fizetések az oktatás, nevelés területén 2019-ben

A pedagógusok fizetését az országosan egységes pedagógus bértábla határozza meg, amelynek a 2019 januárjától érvényes részleteit az alábbiakban közöljük a www.kozszolga.hu táblázata alapján. A korábban bevezetett számítási képletből 2015-től a minimálbér helyett az un. vetítési alapot vezették be, ami azóta is válozatlanul 101.500 forint maradt. Így a pedagógus fizetésekre nem volt hatással a minimálbér elmúlt öt évben lezajlott emelkedése.

A 2019-re érvényes bértáblák a hatályos jogszabályok alapján számolhatók ki a Gyakornok, Pedagógus I. és Pedagógus II. kategóriákra.
A táblázat számait a bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban, ami 2019-ben 195.000 forint.

pedagógus bértábla 2019

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az egyházi fenntartású intézményekben, mi alapján számolják ki a pedagógusok bérét? Az ott dolgozókat nem az országos pedagógus bértábla szerint sorolják be? Köszönöm

Érdeklődnék, hogy mi a különbség a pedagógus I és pedagógus II között.
A nevelőtanár (pl kollégiumban) is a fenti táblázat szerint keres?
Köszönöm a válaszokat!

PhD doktori fokozattal kutatópedagógus(ok) mennyit kap(nak)?

Hát én még ennyit se adnék nekik,szinte a fél évet ellógják kapják akkor is a fizetést ha a szünidőt töltik!Akik ledolgozzák az életüket nehéz fizikai munkával azok nem sírnak! Szaros 130000 ft fizetést kapok én is igaz nem tanultam annyit mint ők de könyörgöm meg se tanítják a gyerekeket hol vannak a régi tanároktól akik még minket tanítottak sehol nagy nullák!Ha ne elég a bérük mennyenek a pé be és keressenek maguknak kifizetődőbb munkát napi 8 -12 órába egész évbe! Nincs szünidő meg lukasóra!Erről ennyit én még ennyit se adnék nekik!

A te régi tanáraid megtaníthattak volna helyesen írni, valamint egy kis jómodorra is. Ha még annyit se adnál a mostaniaknak, akkor a gyerekeid még nálad is kevesebbet fognak tudni.

Sok Pedagógus azon van, hogy a neveletlen diáktársaimat próbálja nevelni, fegyelmezni.
Van olyan tanár aki a szabad idejét is rááldozza arra, hogy a diák megértse az anyagot. Ppt bemutatókat állítanak össze. Jegyzeteket gyártanak. És ön idejön és olyan dolgokról ír amik nem feltétlen úgy vannak. Való igaz, hogy van olyan tanár aki nem végzi tisztességesen a munkáját. De azért kérem szépen ne a többi tanár munkáját szidja!!!

Tisztelt Trixa!
Olyanról beszélsz , amire nincs rálátásod!!
Egyszer a feltüntetett bérek bruttók vagyis lejön belőle az adó vagyis 129 675 Ft-ot keres egy kezdő. Tehát Te már többet keresel 325 Ft-tal.
A fél év lógást nem tudom honnan veszed, 07.03-tól vagyok szabadságon és 08.21-től dolgozom. Ha kiszámolod kb 30 nap. mely a munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó munkavállalót is megilleti vagyis semmivel sem több , mint másnak. Ráadásul ezt csak ebben az időszakban lehet kivenni, szüretelni nem mehetek.
A villanyszerelő segédmunkás napi 12 000 Ft-ot kap, de azért effektíve a 10-ből 8 órát dolgozik. A túlórát kifizetik /nekünk nem/. 21 munkanappal számolva bruttó 400 000 Ft-os fizetés /jó szakmunkás esetén a nettó kezdődik itt/ 30 éve tanítok, elnézést szerinted oktatok, 5 diplomával egyetemi végzettséggel keresek annyit. mint egy segédmunkás.
Igen a régi "öregek" ha nyakon vertek a hülyeség miatt nem mertél szólni otthon , mert kaptad a másikat.... és látom tiszteled is Őket. A gyerekeddel meg ugyanaz történik önérzetes vagy és a hülye tanárt szapulod előtte. Szerinted mennyire fogja tisztelni a tanárt?
A lehetőség előtted is ott áll.
Ha nem vagy elégedett a munkáddal keres másikat! Ma csak az nem talál munkát aki nem akar dolgozni. Az meg ne siránkozzon.
Ha nincs érettségid leérettségizhetsz! Megcsinálsz egy középfokú nyelvvizsgát és felvételizhetsz egyetemre. Ha minden jól megy 5 év múlva diplomád lesz és elhelyezkedhetsz akár 195000 Ft-ért pedagógusnak és oszthatod az észt más gyerekeinek illetve nevelheted tiszteletre a pedagógusok iránt!
Van választásod!

Ez a pont pontosan illusztrálja, miért csak annyit kapnak a tanárok, amennyit kapnak... mer aki annyira analfabéta, hogy még két dátum közötti napok számát sem tudja megszámolni tanár létére, az még ennyit sem érdemelne...

Hat neked tenyleg nem lehettek jo tanaraid. Latszik, hogy az irott szoveg direkt ertelmezesen tul mar nem mukodnek a fogaskerekeid. Az kb. 7 het, az kb 30-35 munkanap, alias szabadsag. Ha annyi bert kapnanak a tanarok, mint szeretned, akkor mindenki elhagyna a palyat. Ez lenne a megoldasod? Vagy mit javasolsz?

Nem kell az üres duma, itt is van tanár, pontosan látom mennyire lutri "munka" az amit végeznek.
Mint fentebb is le lett írva, húzd el a beled egy kox bányába, majd azután pofázz, meg verd a melled, hogy mennyire nem vagy megfizetve azért amit csinálsz.

Ott is vannak tanárok? Hol? Nem mondták még, hogy a koxot nem bányásszák? Azt is kérdezd meg egyúttal, hogy mi fán terem a "lutri", mert itt semmi értelme sincs.

Hogy Arany Jánost idézzem:

“Szégyen és gyalázat,
Zúg, morog mindenki,
Egy szerencsétlen tanárnak,
Nem fizet rendesen senki.”

Bárkinek megadatott, hogy elvégezze a tanárképzőt!
Az iskolaidő alatt alig mehetünk szabadságra, ráadásul az egyre több neveletlen, bunkó gyereket el kell viselnünk!
Pont az ilyen hülye gondolkodású szülők miatt, akik csőlátásúak olyanok a gyerekek amilyenek!
A pékeket mért nem szidják így, mikor árat emelnek?
Talán mert lófaszt se tudtok a dolgokról!

Pontosan! Bezzeg az én időmben dolgozni is kellett a fizetésért, ma meg a sok punnyad hipszter pampog mer nem fizetik meg pár átbulizott egyetemi év után.
El lehet menni valami gyárba lapátolni a koxot vagy ki a fődekre kapálni azt akkor megtanulja értékelni amit kap!!!!

Bezzeg a te öregapád meg művelte a földet meg az uraság földjét is, közben meg felnevelt 10 gyereket, mégse panaszkodtak. Igaz soha nem jutott messzebb a szomszéd falunál, meg ki volt téve az időjárás szeszélyének és ha úgy alakult akkor jött egy év éhezés, de az volt mégis az igazi élet.
A mai hülyék meg ne keressenek már sokat egy irodában ülve, mert régen se volt ilyen..

Tisztelt embertársaim!

Mindenki a saját sorsáért felelős, nem háríthatjuk másra a saját szenvedéseinket. Te döntöttél arról, hogy a gyárban szeretnél dolgozni napi 12 órát vagy többet, alacsony bérért. Senki sem kényszerített erre , te döntöttél így. Meg lett volna rá a lehetőséged h fejlesszed a tudásodat a “csodálatos” magyar oktatási rendszerben, így talán egy vagy több diplomával sikeresebb lehetnél, de nem, te a “könnyebb” utat választottad. A pedagógusok is megérdemlik a magasabb bért, mivel ők nem csak az iskolában dolgoznak, saját szabadidejüket háttérbe szorítva javítják a dolgozatokat, pályázatokat írnak, terveket készítenek. Saját szemmel láttam, hogy okkal panaszkodnak. Messze nem könnyű ez a szakma. Szídni lehet mindenkit, mivel a tudatlan ember inkább köpköd mint, hogy átlássa és átgondolja a dolgokat. Míg te haza mész a gyárból, leülsz a kanapéra es jobb esetben a házimukánál nincs nehezebb dolgod, na de egy pedagógus.... És tessék, minden szakmának meg vannak a nehézségei, 100 olyat mondhatnék amit te nem bírnál ebben a szakmában, es te is tudnál biztos mondani sokat amit meg én nem a tiedben, éppen ezert nem dolgozom a te szakmákban. Minden tisztelet annak aki 12 órát egyhuzamban lehúz, monoton munkavégzéssel. Ezzel csak annyit kérek, hogy tiszteljük már a másikat, felnőtt emberek vagyunk, könyörgöm!

Egy jövőbeli pedagógus, ámen.

Én meg saját szememmel látom, hogy nem jogosan nyavalyognak.
Mellesleg nem szabad idejükben csinálják az általad felsorolt, lutri "munkát", mer alapból nem kell 8órát tanítással foglalkozniuk minden nap.

Gondolod? A saját szemeddel láttad, hogy nem foglalkoznak a tanítással 8 órát? Nahát, látnok vagy.Olyan dologról beszélsz, amiről fogalmad sincs. A tanárok legtöbbje minimum hét órát tölt az iskolában. Nem részletezem a rengeteg föbbletmunkát.Negyven évesen a fizetésük több diplomával is száznyolcvanezer nettó. Nem ritkán tanév végén, vagy közben a mentő viszi el őket. Szorgalmi időben nincs szabadság, és nem ajánlatos táppénzre menni.Sok kis diákra nem figyelnek otthon, így nem motiváltak. A tanárok között is vannak, akik nem végzik rendesen a munkájukat, ugyanúgy mint más szakmákban. Te nem a szakmai, hanem az emberi oldalt bírálod a tanárok esetében. A probléma azonban nagyon összetett. Röviden annyit mondhatok, hogy az emberi oldalt kellene erősíteni. Amikor két óra hosszáig tanulok az unokámmal, teljesen leépülök. Természetesen előtte felkészülök az anyagból. Kegyetlenül nehéz, de ilyenkor van eredmény. A gyermek is nagyon fáradt, és játszani akar.Érted ezt?

Fölösleges kamuznod, pontosan tudom mi megy az iskolákban, ha úgy érzed sokat dolgozol és nem vagy megfizetve, szeretettel várnak a bányák. Csak majd utána ne gyere vissza sírni ide, hogy mennyire "nehéz" volt tanítani...

Miert pont a tanarok? Miert nem mondjuk a focistakat vagy a politikusokat utalod?

Kedves Pedagógusok! Érdeklődnék, hogy hogyan lehetséges, hogy a táblázat szerint 195.000 ft a minimum fizetés, mégis a legtöbb pedagógus ismerősöm ennél kevesebbről számol be, a későbbi sávokra is ugyanez igaz. Mindenki megkapja a bérminimumot?

Kedves Klári! Ezek bruttó összegek, amiből lejönnek a járulékok és az adó.

Arra szeretnék választ kapni valakitől, hogy a kategóriák közti béremelkedés az megszünt? Mivel én most léptem P5- P6-ba és csak annyit emelkedett a bérem, ami az utolsó 3.5%-os bérkorrekció.És, ha igen ,akkor így egy tagóvoda vezető, hogy tud differenciálni a bérekkel szeptemberben? Köszönöm a választ! Gyuróné Csilla

Sziasztok! Budapesti nyelviskolákban beszámlázóként mennyit kaphat bruttóban egy olasz nyelvtanár 45 perces órákért? A lakossági, a vállalati és a magánoktatás is érdekelne és csak vidéki iskolákról találtam infot, vagy amit találtam már többéves adat. nagyon köszi

A helyzet a következő: 1993 júniusában, 19 évesen kezdtem dolgozni óvodában, óvónői érettségivel. 1999 februárjában lediplomáztam, majd 2000 szeptemberétől külföldre mentem. Ott szereztem egy középfokú nyelvvizsgát. Mennyi fizetésre számíthatok - pontosabban milyen besorolásba kerülök -, ha 2017 októberétől magyar óvodában szeretnék dolgozni? Valaki segít kiszámolni?

Köszönöm!

35 éves munkaviszonnyal, 1 éves pedasszisszensi végzettséggel (emeltszintű,besorolásnál E kategóriásnak számító) és 1 éves gyakorlattal helyezkednék el pedagogiai asszisztensként közalkalmazottnak.
Segítséget szeretnék kérni mekkora bérre számíthatok?
A bértábla nekem ismeretlen.
Köszönöm.
Csillag

Egy nyugat-magyarországi városban vagyok nyelviskolai nyelvtanár 16 éve. Be vagyok jelentve, bruttó bérem 129.000Ft volt, 2017-től 161.000Ft. A valódi bérem: fizetésem egyik fele 1800Ft/45 perc (nettó), másik felét számlázom (KATA-s vagyok) a nyelviskola felé, ez 2400-2600Ft/45 perc. Fizetett szabink nincs, táppénz nincs. A munkarend részben kötött, magánórák is beleférnek a nyelviskolás és céges nyelvórák mellett. A fizetés változó, a munka mennyiségétől függ: havi fix nincs. Kíváncsian várom, hogy más nyelviskolákban mi a helyzet.

Nálunk a nyelviskolában 2500 Ft/45 perc bruttó az óradíj. Viszont csak 17 óra után vannak órák vagy hétvégén, így nem lehet sokat keresni. Ráadásul a tanfolyamok sem folyamatosak, sok az üresjárat...

Pesten céges angol tanfolyamoknál br. 5500 Ft-ot fizetnek és egész nap lehetne dolgozni, de kicsit rohangálós. De hallottam már olyanról is aki többet keres ennél.
Nem felvágásként írtam, csak információ megosztás céljából, hogy ennyivel is segítsük egymást.

Nagyon kíváncsi lennék,melyik pesti nyelviskola fizet ennyit,mert a legnevesebbek is max 3500-as órabért fizetnek anyanyelvi tanároknak,az átlag max 3000 Ft-ot...

Oldalak