Fizetések ügyfélszolgálaton, vevőszolgálaton és SSC-kben

Adatok frissítve: 2016. július

A szokásos ügyfélszogálaton/vevőszolgálaton dolgozók közül a középfokú végzettségűekre 185.000 forint körüli fizetés a jellemző Budapesten. A vidéki munkavállalóktól nem jött elég adat, így azt nem tudjuk bemutatni. A diplomások fizetése vidéken 213.000 forintos szinten van, Budapesten pedig 264.000 forint körüli bruttó bér a jellemző. A vezető beosztásúak bére nem volt érzékelhetően magasabb a beosztottakénál.

A SSC-kben (Shared Service Center, Szolgáltató Központ) sokkal jobb fizetést lehet elérni, de itt a nyelvtudásra is nagyobb szükség van. Az adatokat beküldők zöme diplomás és budapesti munkahelyen dolgozik. Béreikben a nyelvtudás szintje szerint jelentős különbséget lehet tapasztalni. A diplomás beosztottak bére középfokú nyelvtudás esetén jellemzően 327.000, felsőfokú nyelvtudással 440.000 forint. A vezetők többsége felsőfokú nyelvtudással rendelkezik és jellemző fizetésük 680.000 forint körül van.

Egyéb juttatások:
Az ügyfélszolgálatosok és az SSC-kben dolgozók az esetek nagyjából felében számoltak be 1-2 havi fizetésnek megfelelő jutalomról, és sokan kapnak rendszeres természetbeni juttatást (pl. étkezési jegy).

Feldolgozott adatok:

Ügyfélszolgálati, vevőszolgálati bérek

Hely/végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Budapest, középiskolai végzettséggel 185.300 150.800 - 227.200
Vidék, felsőfokú végzettséggel 213.700 182.500 - 237.500
Budapest, felsőfokú végzettséggel 264.300 171.800 - 350.100

SSC-ben dolgozó diplomások jövedelme (Budapest)

Beosztás/Nyelvtudás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Beosztott, középfokú nyelvtudással 327.000 305.800 - 396.800
Beosztott, felsőfokú nyelvtudással 440.000 375.000 - 476.500
Vezető, felsőfokú nyelvtudással 681.200 496.500 - 905.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Szerintetek SSC-ben pénzügyi/számviteli területen mennyit kereshetnék gazdasági alapdiplomával, angol felsőfokkal, német középfokkal 3 éves teljes körű könyvelési tapasztalattal (nem SSC-s)?

Br. 530 ezer a mostani fizetésem, ennél egy mininum 20%-kal többért váltanék.

En erős angol nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel 300 000 bruttó fizetéssel dolgoztam a Computacenter Services Hungary Kft.-nél. It service Deskes munkakörben. Két nyelvtudással:angol és spanyollal 320 000 bruttót adtak egy kollégámnak szintén It Departmenten.

Szerintem kevés. Utoljára 2011-ben dolgoztam call centerben, angol+német folyékony nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel szintén 320.000 bruttó + cafeteria....

Sziasztok!
2 évet töltöttem értékesítési munkával (Samsung), 2 évet Field Trainer/Brand Advocate pozícióban (Apple), 1 éve pedig Commercial részlegen töltök be Software licenszeléssel kapcsolatos pozíciót, CRM alapú rendszer kezelés (Salesforce), Business Analyst kimutatások. (General Electric)
Mivel a jelenlegi munkámnak is szerves része a sales, így szívesen maradnék a Customer Care / Service területen, legyen szó commercial vagy konkrét sales munkáról. Nyelvtudás angol felsőfok, napi szinten használom.
Mi lehet egy új pozíció keresésénél a reális bérigény?
Köszönöm a válaszokat előre is!

Felsőfokú angol és erős középfokú francia tudással milyen fizetésre lehet SSc-ben számítani.
Tapasztalatom nincsen, jogi diplomával rendelkezem.
Mennyire keresett a francia ( főleg írásban vagyok jó )

Németet és angolt felsőfokon beszélem. De gondoljátok, hogy két kicsi gyerek mellett felvennének egy Shared Service Center-be, ha csak fél év tapasztalatot szereztem a szülés előtt? (Az egyetemet külföldön és a fél év tapasztalatot is külföldön szereztem. )

Szia ! Nem vagyok HR-es, de ajánlom az Avis Budget BSC-t. Ott dolgozom 3 éve, több anyuka is van a csapatban, a backoffice részen, 20-30 órában, (heti 1 nap kell kb 20 hívàst felvenni, fél év után heti 1 home office nap, 200%-al fizetett szombati túlóra lehetőség, 300%-al fizetett ünnepnap. 384.000 br eves csfeteria, amiből kb 280-al rendelkezel, mert a különbségből eü pénztár + eü biztositas.
Fizu kb 285.000 brutto 30 órában, de rugalmasak nagyon munkaidőt illetően, 1 honap betanulás van, csapatok fiatalosak

Epp jelentkeztem a ceghez customer care munkakorre. Kellene egy referal.
Megjelolhetlek?

Szia köszi a tippet :)

Sziasztok.
KB 5 év ssc tapasztalattal Pesten ca. br 470.000 plusz olyan br. majdnem 600.000 kafeteria. Plusz egyéb juttatasok,kedvezmények, utazás, masszázs,gyumolcsnap :D Angol-német tudással, hétfőtől péntekig 8-5ig. Gondolom cegvaltasokkal lehetne valamivel több vagy bónusz stb. De nekem a nyugalom többet ér mint hajhullas a userektol. A shiftben dolgozók 300-350.000 nettó felett kapnak nálunk, unnepekkor 400 nettó is megvan egyeseknek vagy felette, sokaknak 1-2 év tapasztalata van és annyi. A munka nem megterhelo. De persze függ attól is hogy milyen projekten van az ember. És bárkinek ajánlgattam ismerősök közt, húzzák a szájukat. Ezek szerint sokkal több lenne a németes fizu? Csak mert bért egyik sem mondott...

Szia! Ez melyik ssc ? Csak mert en angol nemet (nemet anyelvu vagyok) Grade 3 (Subject Matter Expert), 3 ev tapasztalattal 460-at kapok brutto es 384brutto az eves cafeteria amibol csak a 70%aval rendelkezek, mert koteleo eu es nyugdijpenztarat rankvertek.. 2-3 ember munkajat vegezzuk sokan, es van akinek meg ettol is kevesebb..

Sziasztok
Felső spanyol+angol tudás mennyire keresett ssc-ben?sok jelentkező van, illetve milyen fizetésekre lehet számitani.customer service munka lenne.

Hasonló helyzetben vagyok,csak francia-angollal.300bruttó reális bér lenne?sima IT,amivel kerestek,meg nem mondom most melyik cég..sokan jelentkeznek amúgy?

Keresett, de a spanyol miatt sok native-re szamits, tehat van konkurencia. Sokan vannak Budapesten.

@santos

Szia,

Sztem Br 420-450 realis, de tapasztalattol is fugg.

Az SSC-k HR-jébe hogy lehet bekerülni? Arról a pozícióról beszélek, akik kiválasztják az SSC-be jelentkező pályázókat. Ilyen álláshirdetéseket nem találok. A külföldi anyavállalathoz kell beküldeni a pályázatot?

Sziasztok, engem is érdekel az SSC munka, főleg a HR vagy a beszerzési támogatás. Mindenhol azt olvasom, hogy a diploma megléte nagyon fontos...viszont azt sehol, hogy milyen szakirányú diploma is kéne hozzá. Fontos a szakirányú végzettség, pl. a beszerzés területen a logisztikai, HR területen a HR-es mesterképzés, vagy akár turizmus-menedzsment diplomával is el lehet helyezkedni az SSC-ben? A németet és az angolt felsőfokon beszélem.

Szia,

Velemenyem / tapasztalatom szerint, az ssc-s allasok zomehez nem kell diploma mert minden megtanulhato "on the job", igy a HR is. Ha HR-es szeretnel lenni azt javaslom, szerezz olyan ssc-s munkat (pl: ugyfelszolgalat) ahova nem kell szakiranyu diploma feltetlen. Egy ido utan atfogsz tudni menni HR-re ha ugyes vagy es van uresedes.
Szerintem ez a diploma kerdes ma mar tul van misztifikalva.. nekem nincs meg "csak" nyelveket beszelek es 6 eve ssc-be dolgozok. Egy mernoknek, orvosnak , ugyvednek legyen diplomaja de az ssc-s allasok zome betanithato es megtanulhato egyetem nelkul...

Szia!

Nem fontos a diploma. A nyelvtudás a lényeg.

Lenne egy állás nálunk az Eatonnél. Németest keresünk. Kérlek küldd el a cv-det nekem: esztermatrai@eaton.com

Szia én még egyetemen tanulok Bécsben, nem fejeztem még be a tanulmányaimat. Még egy évem van, aztán költözök haza és akkor mindenképp az SSC-re gondoltam, azért kérdezősködtem. De azért köszönöm az ajánlatot.

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, mert teljesen vakon vagyok SSC-k területén, ami a fizetéseket illeti. Mi lenne szerintetek a reális bér felsőfokú angol, német, francia, középfokú portugál és albán nyelvtudással? Nem tudom, számít-e, de többdiplomás vagyok, a közigazgatásban dolgozom 12 éve, tehát gyakorlatilag kezdő lennék.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Jó sokat. Munkaerőhiány van, had kerekedjen csak a szemük, a nyomorultaknak :) De hogy konkrét számokat is mondjak: nem írtad hogy van-e dilomád, de azért az SSC-k szoktak kérni valamilyen papírt (általában), ettől most eltekintek.
Angol+Német felsőfok: bruttó 350.000+cafeteria
És innen minden extra felső fokú nyelvtudásért +100.000, minden közép fokúért +50.000
Feltéve hogy ezekre a nyelvekre szükséged is lesz a cégnél.
Tehát összeszámítva: 350+100+100=550+cafeteria. De mivel munkaerőhiány van, meg amúgy is basszák meg magukat az SSC-k, így legyen 650, legfeljebb alkudoznak veled, és megálapodsz valahol bruttó 600 körül. Hajrá!

Van diplomám, Bsc és Msc is. Köszönöm a tippet!

Ja, bocs, most olvasom másodjára, hogy több diplomás vagy...akkor az alapot tedd fel bruttó 450-re, a számítás többi részét már tudod :)

Sziasztok, a fizetes nagyon ceg a nyelv tidas függő. Volt hogy kerestem 350.000 bruttó de volt hogy 550.000 is. Vannak cegek mint pl SYKES vagy Transcom, akik egyszerűen nem fizetnek többet, se adnak valami mas kedvező csomagokat, akkor is ha ember hiany van. Es pl inkabb hagynak elmeni az embereket sok ev utan, mint ha adnanak 10.000 emelest! De vanna cegek mint pl BP vagy Borealis akik megbecsulik a tapasztalodat es a nyelv tudas. Ott siman 500.000 felet lehet keresni.. Es ami szintén fomtos, hogy attol is függ, milyen nyelven beszelsz. Pl szlovák ért ne varj semmi extra mert sok ember el Magyararoszagon aki ezt a nyelvet beszeli. De pl. egyre nehezebb talalni, Cseh, Francia, Holland, Nemet vagy Fin. Szoval minél ritkabb a nyelv annal többet lehet kérni - keresni. Es igen, az angol mar alap, hiaba tud az ember nyelvet ha nem tud amgolul. Szal, meg éri körül nézni, mielőtt igen mond egy ajánlatnak.

Szia, köszi a választ!
Jövőre fogok diplomázni, de már most próbálok érdeklődni, utánanézni a cégeknek.
Angolul felsőfokon, hollandul középfokon beszélek, most emellett spanyolt tanulok.

Hollanddal valóban lehet találni jó munkákat. Nagyon szívesen referállak, ha érdekel Budapesten jól fizető munka SSC-ben. A nyelvtudás a fontos. Nyilván az angol mindemellett alapkövetelmény.
Ide tudod küldeni az önéletrajzodat: szabodaniel1990@hotmail.com
Tárgyba tündesd fel kérlek, hogy "Holland Nyelvű Munkatárs"

Sziasztok!

Felsőfokú holland és angol nyelvtudással mennyit lehet keresni Budapesten pl. SSC-ben?
Bruttó 350-400 körüli összegekről hallottam, de nem tudom, hogy mennyire fedi a valóságot.

szia! BP-nél dolgozom, 400 ezer brutto felett indulsz, az szentírás. Kb. 300 netto-t megkeresel, céges laptopot és telefont kapsz és cafeteria már az első naptól jár.

Oldalak