Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

Szia,

nem küldök róla infót, ez abszolút nem publikus, de annyit tanácsolhatok neked, hogy ne is foglalkozz ilyenekkel, hogy más mit csinál (teljes jóindulattal mondom) - azon túl, hogy mondjuk ha van konkurencia, akkor az áraiddal nagyon ne szállj el, hacsak nem tudsz valamiben sokkal többet nyújtani, mint ők. Ha kialakul az elképzelésed a vállalkozásra, hinni fogsz benne automatikusan, érezni fogod, hogy van-e benne potenciál, érdemes lesz-e csinálnod, arrafelé visz-e a szíved vagy sem. Rohadtul gagyi motivációstréneresen hangzik, de így igaz :D

Nyilván próbálj tájékozódni minél alaposabban, megoldani, hogy a lehetőségekhez mérten minél kevesebbet bukj, ha mégse jön össze a dolog stb., de ez az egész motiváció, energiák belülről fognak fakadni, másokat le kell szarni magasról. És ha neadj'isten bukás lesz a vége, akkor is rengeteget tanul az ember és büszke lehet magára, hogy nem adta fel az álmait (HA mindent beleraktál, ami benned van: idő, szellemi energia stb). Sokkal inkább legyen egy csalódásod, ami által sokat tanultál, mintsem 60 évesen is azon bánkódj, hogy "Mennyire másképp élhetnék, ha akkor bátrabb lettem volna..."

A fő tanács: NAGYON specializálódni kell és nagyon védeni kell a kialakított tulajdonodat esetleges partnerektől (anyagi/szellemi stb). Tony Montana-tól sokat lehet tanulni:D:D

Sok sikert hozzá szívből, nagyon kellenek a válalkozók, bármilyen piti szinten is vannak (ezt nem degradálásképp mondom: én az üzleti világban a ranglétra legalján vagyok, de lehet így is nagyon jól élni)

Abszolút igaz lehet amit írsz, volt kolléganőm is vállalkozni kezdett, biztosítózik, befektetés nyugdíj stb, keményen nyomja, de qva jó a jutalék pont KATA határon .....

Faktor cégnél dolgozom 210 bruttó további juttatás nincs, 8 óra munkáido sok túlóra.

Nehézgépkezelő vagyok,napi 10 óra a munkaidő amiből dolgozok effektive 5-öt,ülve a légkondícionált rakodógépben,szóval...2000ft nettó órabérem van,havi 400-450.000 ft-ot viszek haza,amiből egyedülállóként több mint vígan megélek.

Szociális gondozó ápoló vagyok,egy fogyatékosokat gondozó intézményben. 3 műszakban kapok nettó 126 ezer ft-ot. Rengeteg a túlóra,kevesen vagyunk,hétvégén,ünnepnapokon,éjszaka is dolgozunk.Semmiféle pótlékot nem kapunk ezért,a pluszt lecsúsztathatjuk.Hatalmas felelősség nyomja a vállunkat,de ezért sem anyagi,sem erkölcsi megbecsülést nem kapunk.

Kezdő cnc gépkezelő mennyit keres ? Arra gondolok aki megírja a programot is, nem szériában van. Főleg a Győr és környékére vagyok kíváncsi

olyan 300.000 netto az alja a felett. attól függ hol stb 

Sziasztok,
Debrecenbe költözés miatt nézegetem a cégeket. Mérnök csoportvezetőként milyen bérek lehetnek most ott (kelet) Budapesthez képest? (National Insturmnets, FAG, TEVA, IT Services) ?

Nem vezető beosztásban elérhető mérnöki bér max. 750-800 Br. Csoportvezető e fölött indulhat (gondolom).

Kissé sok,bár függ milyen mérnök.Inkább br 5-600-al kell számolni errefelé.

Én mint vezető,havi nettó 260 ezret keresek havi 180 órával + juttatások+üzemanyag.Nekem megfelel.

Sziasztok!
Mennyit lehet keresni a ZF-nél Egerben pénzügyi, számviteli vagy munkaügyi területen bruttóban nagyságrendileg (nem vezető pozícióban)? A béren felül milyen juttatások vannak még? Saját autóval történő bejárást támogatják?
3-5 év tapasztalattal, középfokú általános és üzleti angol nyelvtudással, főiskolai diplomával.
Ha valaki ilyesmi területen dolgozik ott, legyen kedves megírni személyes tapasztalatait mióta van ott, milyen végzettséggel.
Köszi

Egerben irodai, nem mérnök munkaerőt tekintve egyáltalán nincs hiány. A profession-ös hirdetések és minden egyéb céges honlapra feltett hirdetés csak a minél nagyobb REKLÁMOT szolgálja(!). Egerre nagyon igaz, hogy idegeneket még mindig nagyon kis számban, szinte elhanyagolható mértékben vesznek fel. Érdemesebb Bp-en vagy a Dunántúlin pályázni, mert érdemi válasz is történik. Remélem segítettem! Üdv, B

Sziasztok!

Egyáltalán nem fizetnek rosszul, sőt(!!!). Az, hogy miért nem jeleznek vissza az megint egy másik kérdés. Jómagam hónapok óta várom hívásukat és mindig türelmet kérnek amikor felhívom őket. Vagy nagyon le vannak terhelve vagy nagyon nem érdekli őket a pozik feltöltési üteme...ez utóbbit nehezen tudom elhinni egy ilyen komoly cégnél. Én azt mondom érdemes a ZF-hez pályázni mindenképpen, az már egy más kérdés, hogy eljutsz e interjúig vagy "vmiért" nem hajlandóak visszajelezni...

Én személy szerint eddig Egerben nagyon rossz tapasztalatokat szereztem: ZF, Aventics, Bosch, Ruag mindegyik hirdet pozikat, de egyiksem jelzett vissza pedig elég erős releváns tapasztalattal rendelkezem. Az Aventics-nél még gyárlátogatásra is elmentem nyár elején és még csak válaszra sem méltattak. Elég szomorú, hogy ennyire nem érdekli őket...:(

Kifejtenéd, hogy mit jelent az számokban, hogy
"Egyáltalán nem fizetnek rosszul, sőt(!!!)" ?

Sziasztok !
Ez a dolog engem is érdekelne, a ZF állandóan hirdet, vagy nehezen találnak megfelelő embert, vagy a fizuk gyengék. A Esetleg a logisztikai, beszerzői fizetésekről tudnátok egy kis infót adni.

Köszönöm

Kéttannyelvű közgazdasági szakközépiskola, majd nemzetközi gazdálkodás angolul (BA).
Angolul felsőfokon tudok + szakmai nyelvvizsga és van egy még középfokú német nyelvvizsgám, info téren otthon vagyok, az egyetemen láttam már SAP-t és egyéb BI programokat.
Frissdiplomásként egy ipari multinál Budapesten Junior Kontroller beosztásban nettó 270 ezret keresek + havi bruttó 40 ezer forint cafeteria + esetleges bónusz (elvileg) és 13 havi fizetés.

Pontosan melyik cegnel dolgozol?:)

Sziasztok,

Data Science teruleten dolgozik e valaki, milyen indulo berrel lehet szamolni, keresett szakma e vagy eppen tulkinalat van a piacon? ( ez utobbit ketlem)

 

A Hays 2018-as Salary Guide reportja alapján a bruttó alapbérek a következők:
Junior (0-2 év, min/max/typical) 550/750/650
Experienced (3-5 év) 750/1.1m/900
Expert (5+ év) 1.1m/1.4m/1.2m
Lead min 1.4m/1.5m/1.6m

Szia,

Keresett szakma nagyon. Amennyire én tudom nettó 300 körül indul és a határ a csillagos ég.

Sziasztok, tudja valaki, hogy quality mérnökként a maklári vagy egri bosch-nál mennyi kérhető el 3-5 év tapasztalattal? Ami nem is tul magas, de nem is túl alacsony igény?

Üdv, én nem engednék abból a bérigényből, ami aktuálisan reális a piacon. Lehet, hogy csak Bruttó 450-el vennének fel, de te 550-et akarsz, annyiért elmennél dolgozni Maklárra? Akár 3, akár 5 év tapasztalatod van, több évig nem igazán tudsz mozgolódni utána (cv-ben nem jól néz ki), illetve béremeléseket sem csak úgy dobálják az ember után. Annyiért menj el dolgozni, ami tud téged motiválni az adott munkavégzéshez. Annyiért menj el dolgozni, amivel 2-3 évig biztosan elégedett leszel.

Kiindulásnak ajánlom: https://www.profession.hu/kalkulatorok/beriranytu

Eszerint nettó 350ezer nettó reális lehet 3-5 év tapasztalattal. Akkor bérsáv mehet bruttó 520-570-nek. Nem a bérsávon fog múlni, hogy felvesznek-e, hanem hogy hogyan szerepelsz az interjún. Ha sokalják, majd úgyis megy majd az alkudozás, hogy mennyit engednél.

Mekkora fizetést kérhetnék? BSC villamosmérnöki diplomával rendelkezem, jól beszélek angolul és van 1 év Quality Engineer és 2 év Production Support Engineer tapasztalatom. Az előbbi LED TV gyártás az utóbi az autópiari tapasztalat. Ha mindent beleszámolok ( albérlet támogatás, cafeteria ), akkor gyártástámogató mérnökként kb 300 ezer nettó fizetésem volt. Gyártástámogató vagy Folyamatmérnöki pozíciókban gondolkozok. Szerintetek milyen fizetést kérhetnék? Előre is köszönöm a válaszokat!

Sziasztok!

Valaki aki dolgozik/dolgozott az elmúlt 1-2 évben Bgi4-nál, tudna egy képet vázolni arról, hogy kezdőként, seniorként illetve manager-senior managerként mennyit lehet keresni, illetve mennyi idő alatt lehet elérni a manager poziciót?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

Egyik Big 4 senior tanacsado fizetes 3-4 ev diploma utani tapasztalattal 700-750 brutto + bonusz + cafeteria + stb. Kezdo 400 brutto korul. Manager ha jo vagy 4-5 ev alatt leszel, az 900 brutto korul kezdodik. Auditon lehet lassabb a dolog, annyira nem latok ra. Nem egy egyszeru elet, de hogy egyetem utan ilyen gyorsan nem leptem volna elore es nem keresnek ennyit mashol, az biztos

Big4 adó:
Assistant 1.szint: nettó 200-240
Assistant 2 szint: nettó 300-320
Senior: nettó 400-440
Manager: 800 körül, alapbér+teljesítményarányos
Manageri szintre kb. 4-5 év eljutni, de tudni kell, hogy akkor hajtani fognak folyamatosan, nincs olyan, hogy szabadság, rengeteg meló, stressz reggeltől estig. Hosszútávon sajnos nem éri meg. Big4 élet kívülről egy szép piros alma, ami belülről rohad. Piaci fizu felett keresel, csak elkölteni nem tudod, mert mellette nincs életed..Előbb ajánlanék egy SSC-t.

Helló,
nekem több frissdiplomás ismerősöm is dolgozik/dolgozott a Big 4-nál. Viszont egyelőre csak a kezdőkre van rálátásom.
Kezdőként olyan nettó 260-350 körül vannak a fizetések + juttatások.
Viszont elvárt a napi 10 óra + párnál még hétvégén is elvárják, hogy dolgozz.
Ritka nagy szemétláda mindegyik, kerüljed őket ha lehet. 2 év után már rengetegen lelépnek, aki meg hosszútávon ott marad az nem normális. (Ezt egy olyan idősebb ismerősöm mondta aki 4 évet volt ott, aztán fele fizetésért eljött onnan).

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy lean mérnökként tapasztalat nélkül mi lenne a reális fizetési igény? Köszi a választ

Vidéken és Bp. környékén kezdőként a bruttó min. 350-400e Ft reális, de már 3-5 év szakmai tapasztalattal az 550-700e Ft abszolút korrekt (figyelembe véve a sávon belül a bonust és mértékét ill. 13. havi fizut). Remélem segítettem, de majd itt mások is hozzászólnak :)

Oldalak