Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

Nagyobb bank, rendszerszervező.
600 000 bruttó + havi 10% kafetéria. Bónusz úgy ahogy (inkább nincs).

Havi nettó 1.800.000 HUF + kocsi sofőrrel + lakás + évente 3-4 havi bónusz
17 év tapasztalattal
Elektronika gyártás területe
Ázsia
Villamosmérnök végzettséggel
Mernoksegi direktor (6 gyár)
Sok utazás Ázsiában
7 nyelv tárgyaló képes szinten

Cserébe : napi 16 óra munka (7-8 óra telefon konferenciák, a többi a napi 700 e-mail olvasása es a managerek irányítása)
Hétvége 1 hónapban maximum 2-3 nap

Ilyen munka szép meg jo addig míg az ember össze nem szed egy kis tartalékot aztán menni kell mert egy létünk van es en azt élni szeretném,

Hogy tud valaki 7 nyelvet megtanulni tárgyalási szinten?

Szerintem így::-)))

https://www.youtube.com/watch?v=QNKn5ykP9PU

Sziasztok egy kérdéssel szeretnék elsôsorban hozzátok fordulni. Ssc kredit kontrol területen (british petrol) v. Audit multinal de nem big4,van egy gazdasági felsőm angolból, kozepem németből, 4 multinál gyakornoki tapasztalatom, köztük 3 hónap egy német banknál. Számvitel mestert csináltam. Az audit cég br300-t ad kaf nélkül bp-t nem tom, de tt ssc-rol azt hallottam h naon monoton a melo. Próbáljam meg, vagy fogadjam el az audit ajánlatot, hlp pls!!

egyértelmű audit, ott fejlődsz szakmailag, de ilyen nyelvtudással, szakmai tudással stb inkább big4 -t próbálnék, pár eltöltött év valamelyiknél (vagy még mazars és bdo is szóba jöhet) utána szintén bárhova mehetsz.

Sziasztok! Új állást keresek, mert jelenleg 2 diplomával dolgozok középfokú beosztásban (76 e Ft-ért)szociális területen. Azt szeretném megtudni ha közalkalmazotti munkát találnék, mennyi lenne a fizetésem? 1988-ban érettségiztem, de azóta közalkalmazotti beosztásban mindösszesen fél évet voltam. 16 évet egy kft.-nél dolgoztam a többit meg egyházi fenntartású szociális intézményben. Ennél az egyházi munkáltatónál 2007-ben még a köz.bértábla szerint soroltak be, az E8-ba. Azóta elvégeztem egy főiskolát, 2010-ben pedig az egyetemet, majd szakvizsgát is szereztem. Ennek alapján hova sorolnának be?
Másik kérdésem hogy most lenne egy kormánytisztviselői állás, de úgy tudom kötelező angol, német, vagy francia nyelvvizsga. Nekem csak eszperantó van, akkor a szociális diplomámhoz elfogadták. Nem is érdemes akkor megpályáznom?
Előre is köszönöm a választ! Üdv: Csilla

Szia! Én közalkalmazott vagyok bíróságon, diploma nélkül és a bruttóm 129.000,- Ft. Írnokként dolgozom

43 kisebb-nagyobb iroda, 5 konyha, 10 wc, 2 nagy folyosó, 6 ügyfélváró, 6 előtér lépcsőház takarításáért kapok havi nettó 24000 Ft-ot, napi 3 órába vagyok bejelentve. Takarítócégnél.

Rendőrtiszt / Rtf diploma, angol nyelvvizsga/ 15 év után 230 nettó + egyéb juttatások/cafeteria kb.12.000/hó,ruhapénz 45.000 ft-szigorúan számlával, a többi ha van az túlóra, vagy térfigyelő.Ja ezt az összeget senki ne irigyelje...az utolsó éjszakámban egy félrészeg angollal kellett szót érteni, aki fröcsögve beszélt, és persze a végén elmondta hogy HIV +.:-(

Hozzászólás áthelyezve az Informatika, telekommunikáció témakörbe (Szerk.)

A hozzászólás áthelyezve a Fuvarozás, szállítmányozás témakörbe (Szerk.)

Önkori közszolgáltató, fizikai besorolás (egyébként felelős adminisztratív munkakör), bruttó ~270-290e Ft/hó (órabérből kifolyólag változó) + kafetéria ~400e Ft/év.

Budapest, amerikai multi

31 éves manager szolgáltatási szektorban
Napi szinten kizárólag idegennyelvet használok, folyékony angol és német
Kb 70 ember tartozik így-úgy hozzám szerte a világról
Bruttó 1.2 millió
nincs bónusz

Ámulva olvasom az összegeket. :O

Nekem 20éves munkatapasztalatom van, most eü-s vagyok (kb. 15éves jogviszony) és 140e a bruttó fizetésem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Főiskolát végeztem és ennyit hozok haza :(

Eddigi béreim, karrierem :)

Utazásszervezés BP- Brut 100-230
Analyst multi BP- Brut 230-360
Sap support BP 500 brut +cafeteria 330 évente
Sap support vidék brut 960+150 cafetereia és utazás+albérlet hozz
projektvezetés brut milla felett+400 feletti nettó cafeteria

Szia!

nagyon érdekelne, hogy projektvezetésért hol adnak br 1 millát és milyen jellegű a munka

Szia,

SAP projektek vezetése a feladat nagy multi,a nevét nem írom, rögtön kiderülne hogy ki ír....
Most ajánlottak egy hosszú távú szerződést napi 1500-2000 EUR-ért, mivel családom van maradok a fixnél.

Ennyit keresni lehetséges, tapasztalat, cég és interjú függő.

Sziasztok!
Ez nem lesz izgalmas hozzászólás, csak tényközlő.
Korrektorként dolgozom úgy tíz éve, kerestem már nettó 200e-t is vele, a mostani cégnél nettó 146 ezret adnak, amiért folyamatos készenlétet várnak el és sokszor napokon át 18-20 órányi munkát (igaz, máskor napokig csak várni kell), az eszközöket nekem kell hozzá biztosítani, és kb. annyira vesznek emberszámba, mint ha a csizmájukat adták volna ki pucolásra. Bár lehet, hogy azt jobban féltik.
Szóval a pénz miatt nem panaszkodnék, vállalok hozzá pluszmunkát máshol, inkább a magyar középvezetők hozzáállása undorít, úgy általában.

Ámulva olvasom, hogy egyeseknek nem jó bér a 600 ezer Ft. Végtelenül sajnálom az illetőt. 3 diplomás közszolga vagyok, okmányirodában dolgozom két műszakban és a fizetésem bruttó 242 ezer Ft!!!! Több, mint 30 éve dolgozom. Most miről is beszélünk? Közszolgák nélkül nem működne az állam, de szinte a semmiért dolgozom. Szerintetek? Itt hiába nyalna is valaki, attól nem lesz több a fizetése. Ja és nincs semmi megbecsülés. Egyre többen mennek el innen, a fiataloknak meg nem vonzó, amit megértek. Ráadásul még ehhez az álláshoz is segítség kellett. Aki nyafog, felírnék receptre egy kis munkanélküliséget, mert volt benne részem. Lehet kipróbálni.

Ámulva olvasom, hogy 3 diplomád van és brutto 242000 Ft-t keresel. Nekem 1 diplomám van és brutto 600000 Ft-nál kicsit magasabb a fizetésem. (Mondjuk teljesen meg is vagyok vele elégedve) Ha igazságosak akarunk lenni 80667 Ft-t kellene keresnem. Ráadásul fele annyi ideje dolgozom mint te, így nyilván annyit sem érdemelnék. Elárulom neked, hogy versenyszféra nélkül sem működne az állam. Elég relatív, hogy ki milyen munkáért mennyit érdemel. Nálunk folyamatos műszakban emberek a te fizetésednél kevesebbért dolgoznak. Nekik nincs diplomájuk, de sok esetben van technikusi végzettségük. Ez egyrészt jó néhány büfé szakos diplomával szemben értékesebb, másrészt ezek az emberek folyamatos képzéseken és vizsgákon esnek át. Nem utolsó sorban, felelősek munkatársaik épségéért, életéért. 400000-600000 Ft-ért állandóan agyalnod kell, hogy hogyan oldjál meg lehetetlennek tűnő problémákat. Felhívnak hétvégén, éjszaka, sokszor akkor is dolgoznod kell. Akkor és ott döntened kell megoldásokról, ami akár százmilliós károkat is okozhat a cégnek. Ha szólnak délelőtt, hogy délután el kell utaznod egy megbeszélésre, akkor meló után még utazol 4-500 km-t és még este 10-kor ott részt veszel az üzleti vacsorán is. Majd hajnali 2 órakor hazaérsz, reggel 6-kor felkelsz és mész dolgozni. Nem ritka, hogy a nyaralásod első 2 napjában még órákat dolgozol. Időnként pedig próbálod a vérnyomásodat 170 alatt tartani. Csak arra akartam rávilágítani, hogy a versenyszférában a cégek az adott fizetésért igyekeznek mindent kifacsarni az emberből.

Ámulva olvasom, hogy 1 diplomád van és brutto 600000 Ft-nál kicsit magasabb a fizetésed. (Elhiszem, hogy teljesen meg is vagy vele elégedve) Ha igazságosak akarunk lenni teljesen igazad van abban, hogy versenyszféra nélkül sem működne az állam. Nálunk az emberek a te fizetésed felénél kevesebbért dolgoznak. Nekik is van diplomájuk, és sok esetben van technikusi végzettségük is. Ami - a szférára jellemző büfé szakos diplomával szemben - értékesebb, másrészt ezek az emberek folyamatos képzéseken és átvizsgálásokon esnek át. Nem utolsó sorban, felelősek munkatársaik és az állampolgárok épségéért, életéért. 250000-400000 Ft-ért állandóan agyalnod kell, hogy hogyan oldjál meg lehetetlennek tűnő problémákat. Felhívnak hétvégén, éjszaka, sokszor akkor is kell dolgoznod. Akkor és ott döntened kell megoldásokról, ami akár emberéletekbe kerülhet. Ha szólnak délelőtt, hogy délután el kell utaznod egy munkára, akkor meló után még utazol 4-500 km-t és még este 10-kor ott hóban-fagyban megcsinálod a melót. Majd hajnali 2 órakor hazaérsz és akkor eszek! Reggel 5-kor felkelsz és mész dolgozni. Nem ritka, hogy a nyaralásod 2. napján berendelnek dolgozni. Időnként pedig próbálod az A hiteledet visszafizetni. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az állami szférában is igyekeznek mindent kifacsarni az emberből az adott fizetésért, majd idővel, ha nem futsz jó időt kirúgnak alkalmatlanság okán. Nem csak titkárnők dolgoznak az állam pénzéért.

ugyanabban a cipőben járunk , én 39 leszek idén és már érzem, hogy nem úgy mennek a dolgok. Mivel megszűnt a jó kis nyugdíjba menetel lehetősége, ezért érzem, hogy a "cég" személytelenül csak át fog rajtam lépni és eldob mint egy rohadt citromot.Nem fogom tudni ezt még 20 évig csinálni.

Nyilván nem a nevedben jelzett foglalkozásúakról beszéltem. Ha egyszer-egyszer a hazugtolvaj politikusoknak kellene eloltani a házukban keletkezett tüzet, vagy kivágni a felismerhetetlenégig összetört autóból a rokonaikat, ellátni a sérüléseiket, akkor majd jutna talán méltányos fizetés a tűzoltóknak és az egészségügyieknek is. Na meg ha a hülyegyerekével is neki kellene foglalkozni egész álló nap, akkor talán még a pedagógusoknak is. Egyébként meg nem azt akartam mondani, hogy az állami alkalmazott nem érdemli meg a pénzt, én meg marhára rászolgáltam bármilyen összegre. Csak azt az illúziót akartam eloszlatni, ami sok emberben él: felveszed a "nagy" lóvét és élsz mint Marci Hevesen. Na meg arra, hogy csak azért, mert valakinek 3 diplomája van, azért nem feltétlenül kap 3X fizetést. Ebből a pénzből nagy luxusra nem telik, fizeti az ember a hiteleit és próbál minél többet félretenni, mert ha egy hosszabb betegség beköszönt (erre minden esély megvan, mert nálunk az anyagok javarésze többé kevésbé mérgező és/vagy rákkeltő) akkor valahogy talpon kell maradni. Nyilván magasabb fizetéssel szerencsés vagy, hogy ezt megteheted. Nekem nincsenek extra igényeim: külföldi nyaralás, kertes ház, nagy és új autó. A fizetésem alapján én egy nagyon szűk réteghez tartozom, pedig ha megnézem, hogy a mi nagyjából legszegényebb kerületünkben hány színvonalas családi ház és magas költségvetésű autó van, hát nem érzem így (és hol van még az ország egésze?). A tág ismeretségi körben is sokan panaszkodnak az alacsony jövedelemre, pedig sok esetben a fenti földi javakkal és utazási szokásokkal rendelkeznek.

Na, én meg az ilyen hozzáállástól hányok. Nem értem, mire jó az, hogy egymással ilyen rosszindulatúak vagyunk, aki többet keres az átlagnál, azt irigyeljük, tipikus "dögöljön meg a szomszéd lova" hozzáállás.

Témára visszakanyarodva: én jogi asszisztens vagyok Budapesten egy kerületi önkormányzati cégnél. A fizetésem nettó 145k Ft + 20,5K Ft cafeteria. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezem. Jelenleg be nem fejezett jogász végzettségem van, kb. 1 év múlva végzek. Tervezem a felsőfokú nyelvvizsgát is, és franciából pedig a középfokút.

már bocs,de eddig sem működött az állam. adminisztráció terén pedig rendkívül vontatott a meló.dolgoztam benne,láttam hogy 3x több munkát lehetne végezni kényelmesen,csak az emberek az irodákban túl kényelmesen fogják fel a munkakört.

Azért a bruttó 242 nem olyan rossz. Nem az számít ki mennyit tanult hanem ki mennyit dolgozik. Csak most lett divat hogy a diplomások kétszer annyit keresnek mint a szakmunkások és közben meg értéket nem teremtenek. Ki fog kétkezi munkát végezni ha mindenki csak diplomát akar? Ahhoz meg hogy diplomád lehessen jó helyre kell születni ahol a családi háttér és az anyagiak engedik hogy 3 diplomád legyen.Úgy hogy ne sírj én a felét se adnám :D

up a hsz-ért, csatorna hálozatot építettünk egy brigáddal havi 110e forintot kerestem míg a mérnők keresett 4-5százezret, plusz amennyit letudott nyúlni. nem tudom mirefel keresett 4-5-szőr annyit mint én. jelenleg meosként nettó 160-180e kerestem, caf nincs csak utiköltségtérítés 2-3 szak gyár függő.

A háttérről annyit, hogy a diplomákat munka mellett szereztem és nem volt családi háttér hozzá. Éjszaka tanultam, amikor más alszik. Nem sírok, de nem tudom mi ez az ellenségeskedés? Én nem becsülöm le a szakmunkásokat. Talán az nem érték, hogy megtanítod a gyerekeket írni, olvasni? Pedagógus is voltam, csak tönkrement a hangom és váltanom kellett. Azért ment tönkre, mert 2 műszakot vittem az iskolában, tanítás után még a tanulószobát is. Látatlanban nem szabad véleményt mondani senkiről. Nem tudom, hogy mire jó a pocskondiázás? Azoktól nem sajnálod a pénzt, akik más területen, szintén nem értéket teremtve 600 ezret keresnek?

Azoktól sajnálom csak igazán ...bankszektor szolgáltatás.......És ez nem pusztán irigység hanem vérlázító , hogy hogyan lehet ekkora különbség munka és munka között. A családi hátteret nem csak mint anyagi forrást hanem mint motivációs tényezőt is értettem. Gondolom nem az volt a cél hogy mi hamarabb dolgoz hanem hogy tanulj.

Oldalak