Fizetések a banki, biztosítási szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján a banki és biztosítási szakterületen a jövedelmek a többi szektorhoz képest mindenhol igen kedvezők, de a legjobb fizetéseket Budapesten lehet kapni.
A jellemző jövedelem középiskolai végzettséggel vidéken 165.300 forint, Budapesten 228.900 forint.
Felsőfokú végzettséggel vidéken 270.000 forint körüli fizetés érhető el, itt a fizetés mértékét kevéssé befolyásolja a diploma szintje, felsőfokú képesítéssel, főiskolával és egyetemi diplomával is hasonló fizetések érhetők el. Budapesten már jobban differenciálnak a diploma szerint: felsőfokú képesítéssel 256.000 forint, főiskolával 353.000 forint, egyetemi végzettséggel 440.000 forint a jellemző fizetés. Tehát akinek jobb diplomája van, érdemesebb Budapesten állást keresnie.
A vezetői fizetések is igen kedvezők más szakmákhoz képest, az osztályvezetők, középvezetők jellemző bére félmillió-egymillió forint körüli tartományban mozog. (Felsővezetői szintről nem kaptunk értékelhető mennyiségű adatot.)
A bank/biztosítási szektorban nagyon megéri az idegen nyelvek ismerete: a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökben 850.000 forint a jellemző, míg a nyelvtudást egyáltalán nem igénylő pozíciókban 250.000 forint a jellemző fizetés.

Egyéb juttatások:
Az esetek több mint felében előfordul éves prémium, jutalom, ennek összege jellemzően több, mint egy havi fizetés. Természetbeni juttatásról az adatközlők zöme (4/5-e) bebeszámolt, jellemzően 20.000-25.000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Középiskolai végzettséggel

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 165.300 160.600 - 234.300
Budapest 228.900 200.000 - 288.700

 

Felsőfokú végzettséggel Budapesten

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfokú képesítés 256.000 196.200 - 337.500
Főiskola 353.400 246.200 - 479.600
Egyetem 440.000 341.000 - 554.300

 

Felsőfokú végzettséggel vidéken (felsőfokú képesítés, főiskola és egyetem)

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Felsőfok, Főiskola, egyetem 269.300 189.900 - 335.200

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, osztályvezető 545.000 456.000 - 966.720
Középvezető 824.400 609.400 - 1.130.300
Felsővezető n.a. n.a.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Ha van felsőfokú végzettséged,akkor bruttó 300 ezret kérhetsz.Plusz cafeteria,ha van.

Cib Bank fizetéseket 2007 óta nem emelték.Pénztáros br200eft+br 20ezer pénzkezelési. Lakossági max br300eft.Bónusz max 150%ig fizetnek.Cafeteria 420eft br/év. Régi dolgozók nincsenek megbecsülve előrelépési lehetőség nincs. Vezetőség nevetségesen komolytalan.

Fiokvezeto mennyit kap kb?

Sziasztok! Otp faktoringnal panaszkezelesi jogi előadóként mennyit lehet keresni?

Többen érdeklődtek tksz fizetésekről. Ügyintéző bruttó ~180-280, pénztáros ~180-240, fiókvezető bruttó ~200-400, középvezető bruttó ~500-600. Cafeteria egységesen havi 20-30. Jutalék negyedévente kb egy fél havi fizetés ha jól megy. Igen, elég szar. Informatikai rendszerek, banki infrastruktúra a béka segge alatt. Az értékesítési nyomás évről évre emelkedik, de még nem tart kerbankos szinten. A takarék szektor évek óta változik, jelenleg nagyon magas a politikai függés, bizonytalan a jövő.

Sziasztok! Véleményetek kérném, jelenleg pénzintézetnél dolgozom, 15 éves munkatapasztalattal, ebből az elmúlt 5 évben vállalati kockázatkezelőként (+ 3 év korábban termelő cégnél credit analyst-ként) dolgoztam. A munka nagyrésze nem a hagyományos kockázatkezelői állás, hanem nemzetközi cégekről írt pénzügyi kockázati elemzések készítése a menedzsmentnek angolul. Angolul felsőfokon, spanyolul középfokon beszélek. A munka végzéséhez általános jó szintű nemzetközi pénzügyi-számviteli ismeretek szükségesek, de nem vagyok specialista. Jelenlegi nettóm 530e ft. Reális-e ez? Túl magas ill. túl alacsony?

Sziasztok!
Vidéki megyeszékhelyen keresnek fenti állásra kollégát. Feladat: "A lakossági ügyfelek lakásvásárlási hiteleinek (CSOK, állami kamattámogatás), vagy ingatlan fedezete mellett nyújtott hiteligényléseinek bírálata."
Mennyit lehet ezzel keresni vajon? Minimum középiskolai végzettség a feltétel...
Nincs banki tapasztalatom. Főiskola, 17 év munkaviszony, némi pénzügyi tapasztalattal.

Gondolom a Rafi azért vitte le vidékre az egész hitelbírálati részleget hogy spóroljon,szóval valószínű alacsonyabbak a bérek,mint Pesten. A fővárosban min. br.300 ezret megkap egy fedezetes bíráló.Tapasztalat viszont kell,anélkül szerintem esélytelen.Az elmúlt 4 évben 700 bankfiókot zártak be M.o.-on,szóval munkavállalókból van kínálat.A kérdés az hogy mennyire hajlandóak akár költözni az álláskeresők.Nem véletlen keres a Rafi is szinte állandóan.Mindenesezre egy új kolléga betanítása nulláról hatalmas szívás,mert azért itt elég sok mindent kell tudni,de persze bele lehet tanulni,de nulláról sok idő lesz nagyon.

Olyan netto 120.000 Ft körül

Sziasztok! Vidéki (Heves megye) város Takarékszövetkezetében banki ügyintézőként mennyi lenne a reális bérigény? Nettó vagy bruttó. Középfokú végzettségem van, és hasonló munkakörben (biztosító ügyfélszolgálat) dolgoztam 5 évig. Köszönöm előre is!

Univerzalis tanacsado mennyit keres Budapesten K&H-nal? Azt tudom h ott nincs jutalek, hanem negyed v feleves periodusban kapsz vmennyi jutit, a bank teljesitmenyetol fuggoen, de ez korantsem biztos, h egy nagyobb osszeg. Tudtok rola valamit? Illetve h mekkora a hajtas, ertekesites?

Szia.vidéket tudom mondani 200-250 és jutalék félévente,ha mákod van jól teljesítő fiókba kerülsz és kapsz kb egyhavu fizut jó esetben.
Értékesítést nagyon megerősítették,felsővezetéstől csak a "nem elég" csapódik le.lehet okosan csinálni,merj többet kérni,mert fizetésemelést később nehezebb lesz elérni...

Szia, az a 200-250 az a nettó fizu?

Sziasztok! Vidéken dolgozok egy takarékszövetkezetnél gyakorlatilag minden munkakörben (lakossági, vállalati ügyintéző, pénztáros). Pénzügy-számviteli ügyintéző, és pénztárkezelői vizsgával rendelkezem, lassan meglesz a vállalati mérlegképes könyvelő is. Az volna a kérdésem, hogy szerintetek számíthatok e béremelésre a képzettségem tekintetében?

Kedves Anonymus, én is vidéken dolgoztam egy tksz-ben diplomával, mérlegképessel, értékpapír jogi vizsgával, pénztárkezelői és valutapénztáros vizsgával, PSZÁF vizsgával. Négy évvel ezelőtt nettó 169 ezerrel jöttem el. A képzettség, az elvégzett tanfolyamok nem számítottak, csak akkor kaptam (és ugyanannyi) béremelést, amikor a többiek is. A most ott dolgozó nettó 270 ezret keres kezdőként. Most mennyit keresel? Melyik Tksz-nél vagy? Melyik megyében? Mert ha ott, ahol én voltam nem számíthatsz béremelésre akármilyen képzettséget szerzel.

Ha a jelenlegi fizetésed a 0-hoz konvergál, ez esetben igen, számíthatsz valamennyi emelésre.

Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy hitelellenőrként mennyi fizetés kérhető Budapesten? Köszönöm, J.

Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék itt hozzátok, hogy mennyi bruttó bérre lehet számítani az MKkB-nál vidéken egy lakossági ügyintézői munkakörben?
Egy másik banknál dolgozom már 5. éve, és most váltani szeretnék. Itt most elég sokat emeltek a tavalyi évben és idén is, most 300ezer a bruttóm.
Nem tudom, hogy reális-e a 350ezer bruttó bérigény?
Úgyis "alkudnak" belőle, jó ha lesz 320 körül.
Szerintetek?

Én nemsokára megyek MKB interjúra, mennyit kaptál végül? Köszi előre is a segítséget!

Szia! Nekem a kezdő fizum vidéki nagyvárosban az MKB-nál 300 bruttó. Szerintem reális az igényed.

Sziasztok! MKB Heves megye, br. 350e+ 25e/hó cafeteria 2018. július.

Munkakör leírása szimpatikus, felsőfokú közgazdász végzettségem is van, teljesítmény arányos bérezéshez is hozzá vagyok szokva.
Leírásban van, hogy "Jobb teljesítménnyel magasabb jövedelmet érhetsz el."
Mennyi lehet itt az alja és a plafon fizetés? Csak nem ilyen 120-140nettóról indul.

Sziasztok! Raiffeisen banknál mennyit keresnek a penztarosok? Mennyi az alap + cafeteria? Köszönöm.

Nekem a Raiffeisen bruttó 280.000-et ajánlott, pénzkezelési pótlék nincs. Tapasztalat alapján: Cib 250000+20000, Erste 280.000, Bb 265000+20000
Nagyon nagy a felelősség,a bőrt lehúznák rólad, a bért 8 órára adják de 9-10 órát kell dolgozni érte. A legrosszabb az Erste!

Most olvasom, köszi. A nagy felelősség ahol pénzzel dolgozunk szerintem megszokott ha lehet ilyet mondani. Az a nem mindegy mennyi az ügyfél szám, milyen tételek. A túlóra viszont gyenge pont. Esetleg Takarekszovetkezetekkel mi a tapasztalat? Mennyire veszik komolyan az értékesitest bankok, takarekszovetkezetek?

Sziasztok!

Erste Bank részmunkaidős (4 óra) bankfióki ügyfélszolgálati munkatársnak mennyi a reális bérigénye?
Mit várnak el 4 órában? Az tényleg 4 óra, vagy lazán lesz belőle 6 meg 8 óra? Mert ugye nem mindegy a bérigénynél ez sem.
Köszi a válaszokat!

Voltam az állásinterjún, gyakorlatilag a biztonsági őrt elküldték és helyette akarnak valami adminisztrátort foglalkoztatni 4 órában br.90.000 Ft-ért. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek.

Sziasztok!
Tapasztalat alapján kérnék tanácsot! Jelenleg államigazgatási szervnél dolgozom lassan 1 éve jogi előadóként. Nettó 130 ezer ft a fizetésem, amiből Budapesten megélni rettentően szűkös jelenleg. Gondolkodom a váltáson, többek között a banki szektoron. Általánosságban ott van esély nagyobb fizetésre? Jelenleg csak követeléskezelési munkatárs állást találtam, ez is fizetne annyira jól mint mondjuk egy egyértelműen jogászi állás banki területen? Köszönöm előre is, ha valaki megosztja a tapasztalatát velem!

Szia!

A 130 nettó elképesztően sovány fizetés. Még a legrosszabb banki követeléskezelői pozícióban is simán megkapják a 170-180 ezer nettót + cafeteria. Ha jogász végzettséged van, akkor a 300 bruttó az a legeslegalja, amit egy bankban megkapsz. Pár év gyakorlat után meg megy az szépen 400 felé + cafeteria. Kérdés, hogy mennyire van affinitásod megtanulni a banki dolgokat is? Az oké, hogy a követeléskezelés jogi részéhez elég ismerni jól 4-5 törvényt, de a banki számlakezelést, hitelkezelést is érteni kell, hogy a bank mit és mennyiért hajt be, hogy épül fel egy hitelszámla, egy hiteltartozás stb. Ha ezeket is hajlandó vagy jól megtanulni, akkor egy bankba nagyon jól lehet keresni, de be kell dolgoznod magad, tehát tűrni kell a napi 3-4 óra túlórát, amit nem fognak kifizetni stb. stb.

Szia!
Nettó 130 Ft fizetést egy banki követeléskezelői pozícióban simán megkap az ember. Először - főleg nagyobb tapasztalat híján - a retail üzletágban lehet elhelyezkedni, majd később lehet a vállalati felé eltolódni, ott magasabbak a juttatások. Sok jogász van, már nem olyan kelendő ez a végzettség, főleg ha nincs tapasztalat mögötte. Én azt mondom, hogy az állami szervben nincs túl nagy perpektíva, ha nincs az embernek vastag hátszele.

Oldalak