Fizetések ügyfélszolgálaton, vevőszolgálaton és SSC-kben

Adatok frissítve: 2016. július

A szokásos ügyfélszogálaton/vevőszolgálaton dolgozók közül a középfokú végzettségűekre 185.000 forint körüli fizetés a jellemző Budapesten. A vidéki munkavállalóktól nem jött elég adat, így azt nem tudjuk bemutatni. A diplomások fizetése vidéken 213.000 forintos szinten van, Budapesten pedig 264.000 forint körüli bruttó bér a jellemző. A vezető beosztásúak bére nem volt érzékelhetően magasabb a beosztottakénál.

A SSC-kben (Shared Service Center, Szolgáltató Központ) sokkal jobb fizetést lehet elérni, de itt a nyelvtudásra is nagyobb szükség van. Az adatokat beküldők zöme diplomás és budapesti munkahelyen dolgozik. Béreikben a nyelvtudás szintje szerint jelentős különbséget lehet tapasztalni. A diplomás beosztottak bére középfokú nyelvtudás esetén jellemzően 327.000, felsőfokú nyelvtudással 440.000 forint. A vezetők többsége felsőfokú nyelvtudással rendelkezik és jellemző fizetésük 680.000 forint körül van.

Egyéb juttatások:
Az ügyfélszolgálatosok és az SSC-kben dolgozók az esetek nagyjából felében számoltak be 1-2 havi fizetésnek megfelelő jutalomról, és sokan kapnak rendszeres természetbeni juttatást (pl. étkezési jegy).

Feldolgozott adatok:

Ügyfélszolgálati, vevőszolgálati bérek

Hely/végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Budapest, középiskolai végzettséggel 185.300 150.800 - 227.200
Vidék, felsőfokú végzettséggel 213.700 182.500 - 237.500
Budapest, felsőfokú végzettséggel 264.300 171.800 - 350.100

SSC-ben dolgozó diplomások jövedelme (Budapest)

Beosztás/Nyelvtudás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Beosztott, középfokú nyelvtudással 327.000 305.800 - 396.800
Beosztott, felsőfokú nyelvtudással 440.000 375.000 - 476.500
Vezető, felsőfokú nyelvtudással 681.200 496.500 - 905.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok.
KB 5 év ssc tapasztalattal Pesten ca. br 470.000 plusz olyan br. majdnem 600.000 kafeteria. Plusz egyéb juttatasok,kedvezmények, utazás, masszázs,gyumolcsnap :D Angol-német tudással, hétfőtől péntekig 8-5ig. Gondolom cegvaltasokkal lehetne valamivel több vagy bónusz stb. De nekem a nyugalom többet ér mint hajhullas a userektol. A shiftben dolgozók 300-350.000 nettó felett kapnak nálunk, unnepekkor 400 nettó is megvan egyeseknek vagy felette, sokaknak 1-2 év tapasztalata van és annyi. A munka nem megterhelo. De persze függ attól is hogy milyen projekten van az ember. És bárkinek ajánlgattam ismerősök közt, húzzák a szájukat. Ezek szerint sokkal több lenne a németes fizu? Csak mert bért egyik sem mondott...

Szia! Ez melyik ssc ? Csak mert en angol nemet (nemet anyelvu vagyok) Grade 3 (Subject Matter Expert), 3 ev tapasztalattal 460-at kapok brutto es 384brutto az eves cafeteria amibol csak a 70%aval rendelkezek, mert koteleo eu es nyugdijpenztarat rankvertek.. 2-3 ember munkajat vegezzuk sokan, es van akinek meg ettol is kevesebb..

Sziasztok
Felső spanyol+angol tudás mennyire keresett ssc-ben?sok jelentkező van, illetve milyen fizetésekre lehet számitani.customer service munka lenne.

Hasonló helyzetben vagyok,csak francia-angollal.300bruttó reális bér lenne?sima IT,amivel kerestek,meg nem mondom most melyik cég..sokan jelentkeznek amúgy?

Keresett, de a spanyol miatt sok native-re szamits, tehat van konkurencia. Sokan vannak Budapesten.

@santos

Szia,

Sztem Br 420-450 realis, de tapasztalattol is fugg.

Az SSC-k HR-jébe hogy lehet bekerülni? Arról a pozícióról beszélek, akik kiválasztják az SSC-be jelentkező pályázókat. Ilyen álláshirdetéseket nem találok. A külföldi anyavállalathoz kell beküldeni a pályázatot?

Sziasztok, engem is érdekel az SSC munka, főleg a HR vagy a beszerzési támogatás. Mindenhol azt olvasom, hogy a diploma megléte nagyon fontos...viszont azt sehol, hogy milyen szakirányú diploma is kéne hozzá. Fontos a szakirányú végzettség, pl. a beszerzés területen a logisztikai, HR területen a HR-es mesterképzés, vagy akár turizmus-menedzsment diplomával is el lehet helyezkedni az SSC-ben? A németet és az angolt felsőfokon beszélem.

Szia,

Velemenyem / tapasztalatom szerint, az ssc-s allasok zomehez nem kell diploma mert minden megtanulhato "on the job", igy a HR is. Ha HR-es szeretnel lenni azt javaslom, szerezz olyan ssc-s munkat (pl: ugyfelszolgalat) ahova nem kell szakiranyu diploma feltetlen. Egy ido utan atfogsz tudni menni HR-re ha ugyes vagy es van uresedes.
Szerintem ez a diploma kerdes ma mar tul van misztifikalva.. nekem nincs meg "csak" nyelveket beszelek es 6 eve ssc-be dolgozok. Egy mernoknek, orvosnak , ugyvednek legyen diplomaja de az ssc-s allasok zome betanithato es megtanulhato egyetem nelkul...

Szia!

Nem fontos a diploma. A nyelvtudás a lényeg.

Lenne egy állás nálunk az Eatonnél. Németest keresünk. Kérlek küldd el a cv-det nekem: esztermatrai@eaton.com

Szia én még egyetemen tanulok Bécsben, nem fejeztem még be a tanulmányaimat. Még egy évem van, aztán költözök haza és akkor mindenképp az SSC-re gondoltam, azért kérdezősködtem. De azért köszönöm az ajánlatot.

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, mert teljesen vakon vagyok SSC-k területén, ami a fizetéseket illeti. Mi lenne szerintetek a reális bér felsőfokú angol, német, francia, középfokú portugál és albán nyelvtudással? Nem tudom, számít-e, de többdiplomás vagyok, a közigazgatásban dolgozom 12 éve, tehát gyakorlatilag kezdő lennék.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Jó sokat. Munkaerőhiány van, had kerekedjen csak a szemük, a nyomorultaknak :) De hogy konkrét számokat is mondjak: nem írtad hogy van-e dilomád, de azért az SSC-k szoktak kérni valamilyen papírt (általában), ettől most eltekintek.
Angol+Német felsőfok: bruttó 350.000+cafeteria
És innen minden extra felső fokú nyelvtudásért +100.000, minden közép fokúért +50.000
Feltéve hogy ezekre a nyelvekre szükséged is lesz a cégnél.
Tehát összeszámítva: 350+100+100=550+cafeteria. De mivel munkaerőhiány van, meg amúgy is basszák meg magukat az SSC-k, így legyen 650, legfeljebb alkudoznak veled, és megálapodsz valahol bruttó 600 körül. Hajrá!

Van diplomám, Bsc és Msc is. Köszönöm a tippet!

Ja, bocs, most olvasom másodjára, hogy több diplomás vagy...akkor az alapot tedd fel bruttó 450-re, a számítás többi részét már tudod :)

Sziasztok, a fizetes nagyon ceg a nyelv tidas függő. Volt hogy kerestem 350.000 bruttó de volt hogy 550.000 is. Vannak cegek mint pl SYKES vagy Transcom, akik egyszerűen nem fizetnek többet, se adnak valami mas kedvező csomagokat, akkor is ha ember hiany van. Es pl inkabb hagynak elmeni az embereket sok ev utan, mint ha adnanak 10.000 emelest! De vanna cegek mint pl BP vagy Borealis akik megbecsulik a tapasztalodat es a nyelv tudas. Ott siman 500.000 felet lehet keresni.. Es ami szintén fomtos, hogy attol is függ, milyen nyelven beszelsz. Pl szlovák ért ne varj semmi extra mert sok ember el Magyararoszagon aki ezt a nyelvet beszeli. De pl. egyre nehezebb talalni, Cseh, Francia, Holland, Nemet vagy Fin. Szoval minél ritkabb a nyelv annal többet lehet kérni - keresni. Es igen, az angol mar alap, hiaba tud az ember nyelvet ha nem tud amgolul. Szal, meg éri körül nézni, mielőtt igen mond egy ajánlatnak.

Szia, köszi a választ!
Jövőre fogok diplomázni, de már most próbálok érdeklődni, utánanézni a cégeknek.
Angolul felsőfokon, hollandul középfokon beszélek, most emellett spanyolt tanulok.

Hollanddal valóban lehet találni jó munkákat. Nagyon szívesen referállak, ha érdekel Budapesten jól fizető munka SSC-ben. A nyelvtudás a fontos. Nyilván az angol mindemellett alapkövetelmény.
Ide tudod küldeni az önéletrajzodat: szabodaniel1990@hotmail.com
Tárgyba tündesd fel kérlek, hogy "Holland Nyelvű Munkatárs"

Sziasztok!

Felsőfokú holland és angol nyelvtudással mennyit lehet keresni Budapesten pl. SSC-ben?
Bruttó 350-400 körüli összegekről hallottam, de nem tudom, hogy mennyire fedi a valóságot.

szia! BP-nél dolgozom, 400 ezer brutto felett indulsz, az szentírás. Kb. 300 netto-t megkeresel, céges laptopot és telefont kapsz és cafeteria már az első naptól jár.

Szia, egy konkrét SSC-ről tudok,ahol a te nyelvtudásoddal customer service területre br.380-400-al felvesznek, + 18-20.000 Ft Cafeteria /hó, és évente béremelés. Nem toborzok,félre ne érts :) Amerikai autókölcsönző cég, keress rá a neten,a XIII.-kerülteben avan az irodájuk.Én holland nyelvtudással br 450-ről indítanám a tárgyalásokat minimum.Sok sikert :)

Fúúú, köszi a választ! :)

Jövőre fogok végezni Néderlandisztika szakon és próbálok utánajárni, hogy pályakezdőként milyen fizetésre számíthatok.

Mióta feltöltöttem pár oldalra az önéletrajzomat, hetente többször is hívnak állás ügyben, szóval úgy tűnik, kelendő a nyelvtudásom :D

Szia! Attól függ milyen végzettséged és tapasztalatod van. Akár bruttó 500 ezer Ft kezdő bért is kaphatsz!

Mekkora a fizetés ebben a pozícióban kezdőként? (2 év hr admint csináltam korábban) Köszönöm

Sziasztok! Mennyi a reális bér, amit megpályázhatok? A pozíció neve Advanced Procurement Specialist - direct material purchasing supportról lenne szó, folyekony angol es nemet nyelvtudást igényel. Folyamat migracioval, implementassal es szimplifikacioval indítanék es után jönne az operatív tevékenységi rész. 4 év releváns tapasztalattal rendelkezem.

Válaszotokat előre is koszonom!

H/24

Szerintem 550 brutto korul mondhatsz, bar arra szamits szerintem, hogy ha vege a migracionak, akkor az operativ reszt nem te fogod mar csinalni. (Senki nem fogja megmondani egy SSC-ben oszinten, hogy felveszunk migralni es egyszerusiteni 1 evre kb, aztan johetnek az erettsegizettek betanitott melora)

Én is beszerzésben dolgozom 4 éve, de a fizetésem az 550 nettóját sem éri el bruttóban (Bp.-i munkahely). Folyamatmigrációról, szimplifikációról még nem is hallottam. Az implementálást az angol megfelelőjéből ki tudom következtetni. Na jó, a szimplifikációt is, de pl. a migrációról fogalmam sincs... Operatív beszerzést csinálom 4 éve, pár éves szerződéskötéseket is az utóbbi 2 évben telekommunikációs szektorban. Szerintem jó vagyok benne és szeretem csinálni, motivált vagyok, előre akarok lépni stratégiai szintre. A fenti fogalmak nem tudom mi fán teremnek (csak amint írtam, józan eszem és egyetemi tanulmányaim alapján következtetni tudok), de a fizu jól hangzik! Így is lenne esélyem arra, hogy felvegyenek? 2 évig egy külföldi multi (autóipari topcég globális szinten) itthoni képviseleténél dolgoztam, és ráláttam az egész folyamatra a vevői igény felmerülésétől egészen a leszállításon át az ügyletek kiszámlázásáig, sőt a végén már a képviselet havi eredményeibe is betekintést nyerhettem, bevontak az elemzésbe. Nem tudom ezek mennyit számítanak, de a jelenlegi fizetésem kezd nagyon kevés lenni bp.-i albérletfizetés és a megélhetéshez szükséges alapvető dolgok kifizetése mellett..

A migracio a folyamatok athozasa az Ssc-be. Amit eddig mashol csinaltak (konyveles, beszerzes, logisztikai koordinacio), azt egy kozpontositott helyre (shared service center) viszik at, kozben pedig megprobaljak a leheto legjobban leegyszerusiteni, hogy droidok is tudjak vegezni a leheto legolcsobban:( mivel ezek kulfoldi, az adott cegcsoportba tartozo kirendeltsegeknek fogjak vegezni a szamlazast, beszerzest peldaul, ezert tudnod kell legalabb egy idegen nyelvet. A munka viszont betanitott irodai melo lesz, a leheto legkevesebb kreativitassal. Ha foljebb lepsz, akkor jobb lehet egy icipicit kreativabb a sztori. A migralasra felvesznek magasabb fizuval valakit, aki mar latott ilyet/van par ev ssc tapasztalata, leegyszerusitik vele a folyamatokat, amit lehetkozben automatizalnak, aztan johet ek a nyelvet beszelo erettsegizettek dolgozni olcsobban... aztan ha mar ez is draga lesz, tovabb viszik meg olcsobb helyre. Most Budapest eppen ilyen hely, a fel varos ebbol el kb. Most meg....

A migracio a folyamatok athozasa az Ssc-be. Amit eddig mashol csinaltak (konyveles, beszerzes, logisztikai koordinacio), azt egy kozpontositott helyre (shared service center) viszik at, kozben pedig megprobaljak a leheto legjobban leegyszerusiteni, hogy droidok is tudjak vegezni a leheto legolcsobban:( mivel ezek kulfoldi, az adott cegcsoportba tartozo kirendeltsegeknek fogjak vegezni a szamlazast, beszerzest peldaul, ezert tudnod kell legalabb egy idegen nyelvet. A munka viszont betanitott irodai melo lesz, a leheto legkevesebb kreativitassal. Ha foljebb lepsz, akkor jobb lehet egy icipicit kreativabb a sztori. A migralasra felvesznek magasabb fizuval valakit, aki mar latott ilyet/van par ev ssc tapasztalata, leegyszerusitik vele a folyamatokat, amit lehetkozben automatizalnak, aztan johet ek a nyelvet beszelo erettsegizettek dolgozni olcsobban... aztan ha mar ez is draga lesz, tovabb viszik meg olcsobb helyre. Most Budapest eppen ilyen hely, a fel varos ebbol el kb. Most meg....

Oldalak