Fizetések az oktatás, nevelés területén 2019-ben

A pedagógusok fizetését az országosan egységes pedagógus bértábla határozza meg, amelynek a 2019 januárjától érvényes részleteit az alábbiakban közöljük a www.kozszolga.hu táblázata alapján. A korábban bevezetett számítási képletből 2015-től a minimálbér helyett az un. vetítési alapot vezették be, ami azóta is válozatlanul 101.500 forint maradt. Így a pedagógus fizetésekre nem volt hatással a minimálbér elmúlt öt évben lezajlott emelkedése.

A 2019-re érvényes bértáblák a hatályos jogszabályok alapján számolhatók ki a Gyakornok, Pedagógus I. és Pedagógus II. kategóriákra.
A táblázat számait a bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban, ami 2019-ben 195.000 forint.

pedagógus bértábla 2019

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Miert pont a tanarok? Miert nem mondjuk a focistakat vagy a politikusokat utalod?

Mert focista...akart lenni, de nem volt elég turhája

Kedves Pedagógusok! Érdeklődnék, hogy hogyan lehetséges, hogy a táblázat szerint 195.000 ft a minimum fizetés, mégis a legtöbb pedagógus ismerősöm ennél kevesebbről számol be, a későbbi sávokra is ugyanez igaz. Mindenki megkapja a bérminimumot?

Kedves Klári! Ezek bruttó összegek, amiből lejönnek a járulékok és az adó.

Arra szeretnék választ kapni valakitől, hogy a kategóriák közti béremelkedés az megszünt? Mivel én most léptem P5- P6-ba és csak annyit emelkedett a bérem, ami az utolsó 3.5%-os bérkorrekció.És, ha igen ,akkor így egy tagóvoda vezető, hogy tud differenciálni a bérekkel szeptemberben? Köszönöm a választ! Gyuróné Csilla

Sziasztok! Budapesti nyelviskolákban beszámlázóként mennyit kaphat bruttóban egy olasz nyelvtanár 45 perces órákért? A lakossági, a vállalati és a magánoktatás is érdekelne és csak vidéki iskolákról találtam infot, vagy amit találtam már többéves adat. nagyon köszi

A helyzet a következő: 1993 júniusában, 19 évesen kezdtem dolgozni óvodában, óvónői érettségivel. 1999 februárjában lediplomáztam, majd 2000 szeptemberétől külföldre mentem. Ott szereztem egy középfokú nyelvvizsgát. Mennyi fizetésre számíthatok - pontosabban milyen besorolásba kerülök -, ha 2017 októberétől magyar óvodában szeretnék dolgozni? Valaki segít kiszámolni?

Köszönöm!

35 éves munkaviszonnyal, 1 éves pedasszisszensi végzettséggel (emeltszintű,besorolásnál E kategóriásnak számító) és 1 éves gyakorlattal helyezkednék el pedagogiai asszisztensként közalkalmazottnak.
Segítséget szeretnék kérni mekkora bérre számíthatok?
A bértábla nekem ismeretlen.
Köszönöm.
Csillag

Egy nyugat-magyarországi városban vagyok nyelviskolai nyelvtanár 16 éve. Be vagyok jelentve, bruttó bérem 129.000Ft volt, 2017-től 161.000Ft. A valódi bérem: fizetésem egyik fele 1800Ft/45 perc (nettó), másik felét számlázom (KATA-s vagyok) a nyelviskola felé, ez 2400-2600Ft/45 perc. Fizetett szabink nincs, táppénz nincs. A munkarend részben kötött, magánórák is beleférnek a nyelviskolás és céges nyelvórák mellett. A fizetés változó, a munka mennyiségétől függ: havi fix nincs. Kíváncsian várom, hogy más nyelviskolákban mi a helyzet.

Nálunk a nyelviskolában 2500 Ft/45 perc bruttó az óradíj. Viszont csak 17 óra után vannak órák vagy hétvégén, így nem lehet sokat keresni. Ráadásul a tanfolyamok sem folyamatosak, sok az üresjárat...

Pesten céges angol tanfolyamoknál br. 5500 Ft-ot fizetnek és egész nap lehetne dolgozni, de kicsit rohangálós. De hallottam már olyanról is aki többet keres ennél.
Nem felvágásként írtam, csak információ megosztás céljából, hogy ennyivel is segítsük egymást.

Nagyon kíváncsi lennék,melyik pesti nyelviskola fizet ennyit,mert a legnevesebbek is max 3500-as órabért fizetnek anyanyelvi tanároknak,az átlag max 3000 Ft-ot...

Köszönöm az infót!

A Nyugat-magyarországi nyelvtanár :)

2015ben 19 órában gimiben kerestem 128 000,- nettót. pedagógus 1, 6 év tanítási tapasztalattal.
reggel 8tól du 3 ig ott voltam kb, és ezen kívül minden héten egész délutános-estés értekezlet.

A problémákat növelheti,hogy a fenntartó állomány fizetése 2008-as,míg a pedagógusok elszárnyaltak, a KLIK kormánytisztviselők bére nem változott és nem is lehet,olyan kis számot találni a pedagógusbértáblán,amit ők,az irányítók kapnek.

Mesterpedagógus béreket,hol talalom? Valakinek megvan? S.o.s

Jó ez a táblázat, csak a mesterpedagógus minősítéssel rendelkezőket nem tették közzé?

No, e szerint a tábla szerint keményen kapok kb. 1,3 %-os béremelést!!! Jeee :(

2001-től 2012-ig óvónőként dolgoztam,azóta gyeden, illetve gyesen vagyok. Ha befejezem az egyetemet, és jövöre pl. óvodapszichológusként dolgozhatnék, milyen kategóriába kerülnék?

Kedves Mindenki!
Én pszichológusként dolgozom pedagógus státuszban és tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam rosszabb helyzetben lévők is, például óvodapedagógusok és tanárok, tanítók, de amit ez az állam a mentális egészség megőrzésére és az oktatásra áldoz, az egyszerűen nevetséges...
Én jelenleg mesterdiplomával és klinikai szakpszichológus rezidensi státusszal netto 120 ezer forint körül keresek, pedagógus I-ben fogok 150 ezer körül. Ja és ebből fizetnem kéne elvileg 4 éven keresztül a félévente 160 ezer forintos képzésemet... Ha elhagynám a közszférát és munkapszichológia irányába mennék, simán keresnék netto 250-300 ezer forintot...
No comment

Kulfoldrol erdekelne (USA-bol) Magyaroszagra telepedni a csaladommal es elhelyezkedni mint iskolapszichologus. Neked iskolapszichologus szepcialis kepzesed van?

Hagyd el.

hát hagyd el, komolyan. Mi tart vissza?

Több, mint 20 éve elhagytam a katedrát, versenyszférában dolgoztam. Előtte tanítottam négy évet, és most szeretnék visszatérni a tanításhoz. Kérdésem, ilyenkor az ember melyik kategóriába kerül? A tanítói múlt, vagy a teljes szakmai tapasztalat adja meg a kategóriát?
Köszönöm a választ!

Csak a ténylegesen letanított teljes évek számítanak bele a kategóriamegállapításakor.

Hol tudtál tanári diplomával elhelyezkedni a versenyszférában? Csak érdeklődöm, mert hasonló helyzetben vagyok, csak én el akarom hagyni az oktatást...

Végül hogy számolták?

Természetesen mind a 24, munkával töltött éved bele számítják, vagyis egyből a legmagasabban fizetett tanárok közé kerülsz, a kategóriák tetejére. Így igazságos: a mostani kollegáid ugyanis igaz, hogy 20 évvel többet tanítottak, amíg te nem, de egyértelmű, hogy te is pontosan ugyanannyi tapasztalatot szereztél a rendszeren kívül.

Csak a tanításban eltöltött időt számítják be. Erre van egy jogszabály is. Nézz utána.

Ez nem így van! Minden idődet beszámítják, ha megvan minimum 6 év!

Oldalak