Fizetések ügyfélszolgálaton, vevőszolgálaton és SSC-kben

Adatok frissítve: 2016. július

A szokásos ügyfélszogálaton/vevőszolgálaton dolgozók közül a középfokú végzettségűekre 185.000 forint körüli fizetés a jellemző Budapesten. A vidéki munkavállalóktól nem jött elég adat, így azt nem tudjuk bemutatni. A diplomások fizetése vidéken 213.000 forintos szinten van, Budapesten pedig 264.000 forint körüli bruttó bér a jellemző. A vezető beosztásúak bére nem volt érzékelhetően magasabb a beosztottakénál.

A SSC-kben (Shared Service Center, Szolgáltató Központ) sokkal jobb fizetést lehet elérni, de itt a nyelvtudásra is nagyobb szükség van. Az adatokat beküldők zöme diplomás és budapesti munkahelyen dolgozik. Béreikben a nyelvtudás szintje szerint jelentős különbséget lehet tapasztalni. A diplomás beosztottak bére középfokú nyelvtudás esetén jellemzően 327.000, felsőfokú nyelvtudással 440.000 forint. A vezetők többsége felsőfokú nyelvtudással rendelkezik és jellemző fizetésük 680.000 forint körül van.

Egyéb juttatások:
Az ügyfélszolgálatosok és az SSC-kben dolgozók az esetek nagyjából felében számoltak be 1-2 havi fizetésnek megfelelő jutalomról, és sokan kapnak rendszeres természetbeni juttatást (pl. étkezési jegy).

Feldolgozott adatok:

Ügyfélszolgálati, vevőszolgálati bérek

Hely/végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Budapest, középiskolai végzettséggel 185.300 150.800 - 227.200
Vidék, felsőfokú végzettséggel 213.700 182.500 - 237.500
Budapest, felsőfokú végzettséggel 264.300 171.800 - 350.100

SSC-ben dolgozó diplomások jövedelme (Budapest)

Beosztás/Nyelvtudás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Beosztott, középfokú nyelvtudással 327.000 305.800 - 396.800
Beosztott, felsőfokú nyelvtudással 440.000 375.000 - 476.500
Vezető, felsőfokú nyelvtudással 681.200 496.500 - 905.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok!

Most kaptam egy interview-t a BT-nél. Pályakezdő 22 éves vagyok. UK top 15 egyetemén szereztem egy közgáz ésegy szociológia diplomát. Angolon kívűl 2-3 hónap tanulás után Francia, Olasz, Német nyelveket tudnék használni, hiszen mind a hármat tanultam de már kicsit kopott a tudásom. Az lenne a kérdésem hogy, kb mennyi br fizetést kérhetnék? Előre is köszi a válaszokért.

Szia

Attól függ, hogy melyik pozíció és hogy 1 vagy 2 nyelvet várnak el, de valahol br. 400-500 között lehet kérni.

Végül mennyit kértél vagy mennyit ajánlottak?

Sziasztok!
Szerintetek manapság mennyi a reális nettó fizu felsőfokú holland+angol párosítással Budapesten SSC-ben?
Emellett elkezdtem IT tanfolyamokat is, pl. CCNA, Windows Server 2016/2019, Azure, de még egyikből se szereztem meg a hivatalos certifikációt.
A nettó 300 reális Bp-n?

400 nettó -- a holland ritka kincs a SSC -ben ... nagyon nehezen találni , de jó holland kell hozzá

Szia! Abszolút reális a nettó 300-350 körüli fizetés a holland miatt.

Annyit még hozzátennék, hogy holland szakon végeztem.

Szerintetek SSC-ben pénzügyi/számviteli területen mennyit kereshetnék gazdasági alapdiplomával, angol felsőfokkal, német középfokkal 3 éves teljes körű könyvelési tapasztalattal (nem SSC-s)?

Br. 530 ezer a mostani fizetésem, ennél egy mininum 20%-kal többért váltanék.

A legtöbb SSC-ben szerintem a mostani fizetésedet sem kapnád meg. Én ugyan nem vagyok könyvelő, de SSC-ben dolgozom, és egy volt kollégámról tudom hogy bruttó 400-at kapott senior könyvelőként.

Nem tudom hogy ez melyik éven/melyik városban/milyen nyelvtudással történhetett, de nálunk jelenleg egyetemet be se fejezett embereket már ennél egy érezhetően magasabb összeggel vesznek fel kivétel nélkül.

br. 400 kapott csak? az nagyon kevés. de milyen terület? AP/AR vagy GL? mert az AP és AR kifejezetten rosszul fizet, annak tényleg a 400 a teteje, de GL-nél a belépő szint is magasabb br. 400nál általában.

megkérdezhetem, hogy melyik SSC-ről van szó? persze, ha nem titok :)

Vicces azert, hogy tukepp SAP/egyeb program felig automatizalt nyomkodasarol beszelunk ennyi penzert, mint “konyvelo”. Elmulik eccer ez a jo vilag is. A legostobabb ismerosomnek is van most meloja, mert ezekre a helyekre hangzatos cimekkel barkit felvesznek, akinek van keze es szaja.

Attól függ, hogy milyen pozíció és milyen szint. Vannak olyan könyvelő pozíciók, ahol tulajdonképpen Controlling típusú feladataid vannak túlsúlyban rengeteg riportálással, könyvelni csak olyan szinten kell, hogy bizonyos tételeket átvezetsz egyik főkönyvről a másikra US vagy UK GAAP standardaknak megfelelően.

Van olyan pozi is, ahol tényleg csak gombokat nyomogatsz, illetve különböző helyekről egy helyre gyűjtöd össze az infókat és majd egy másik ember - akár más országban lévő - elvégzi a könyvelést.

Egyébként én eddig sok olyat láttam, hogy még tök junior pályázótól is kérnek diplomát, 2 nyelvtudást, jól kell tudnia az excelt (makró, vba, pivot), legyen csapatjátékos, legyen jó a kommunikációs képessége stb...

Amúgy Német AP br 550 a teteje :) juniorkent sima br500.

Szia!

Némettel tényleg lehet AP-n akár br. 550-et is keresni? Melyik SSC-ben?
Én AR-n voltam egy évig (szerintem fizetés terén AP/AR kb. ugyanaz) és csak angollal kaptam br 400-at, igaz ez már másfél éve volt, azóta lehet, hogy több.

En erős angol nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel 300 000 bruttó fizetéssel dolgoztam a Computacenter Services Hungary Kft.-nél. It service Deskes munkakörben. Két nyelvtudással:angol és spanyollal 320 000 bruttót adtak egy kollégámnak szintén It Departmenten.

Szerintem kevés. Utoljára 2011-ben dolgoztam call centerben, angol+német folyékony nyelvtudással és felsőfokú végzettséggel szintén 320.000 bruttó + cafeteria....

Sziasztok!
2 évet töltöttem értékesítési munkával (Samsung), 2 évet Field Trainer/Brand Advocate pozícióban (Apple), 1 éve pedig Commercial részlegen töltök be Software licenszeléssel kapcsolatos pozíciót, CRM alapú rendszer kezelés (Salesforce), Business Analyst kimutatások. (General Electric)
Mivel a jelenlegi munkámnak is szerves része a sales, így szívesen maradnék a Customer Care / Service területen, legyen szó commercial vagy konkrét sales munkáról. Nyelvtudás angol felsőfok, napi szinten használom.
Mi lehet egy új pozíció keresésénél a reális bérigény?
Köszönöm a válaszokat előre is!

Felsőfokú angol és erős középfokú francia tudással milyen fizetésre lehet SSc-ben számítani.
Tapasztalatom nincsen, jogi diplomával rendelkezem.
Mennyire keresett a francia ( főleg írásban vagyok jó )

Németet és angolt felsőfokon beszélem. De gondoljátok, hogy két kicsi gyerek mellett felvennének egy Shared Service Center-be, ha csak fél év tapasztalatot szereztem a szülés előtt? (Az egyetemet külföldön és a fél év tapasztalatot is külföldön szereztem. )

Szia ! Nem vagyok HR-es, de ajánlom az Avis Budget BSC-t. Ott dolgozom 3 éve, több anyuka is van a csapatban, a backoffice részen, 20-30 órában, (heti 1 nap kell kb 20 hívàst felvenni, fél év után heti 1 home office nap, 200%-al fizetett szombati túlóra lehetőség, 300%-al fizetett ünnepnap. 384.000 br eves csfeteria, amiből kb 280-al rendelkezel, mert a különbségből eü pénztár + eü biztositas.
Fizu kb 285.000 brutto 30 órában, de rugalmasak nagyon munkaidőt illetően, 1 honap betanulás van, csapatok fiatalosak

Avis Budget Group BSC-be szerintem senki ne jelentkezzen, mert masszív leépítés és létszámstop van. Aki ott van, az is elfelejtheti a túlóra kifizetést meg a cafeteriát, mert már az sincs. Előbb-utóbb semmi sem lesz. Örüljön az, akit még exit csomaggal küldenek el (közös megegyezés, + 2 hónap kifizetés), mert hamarosan arra sem marad pénz. Közben amerikában a cég vezetői sok millió dollárokat tesznek zsebbe, itt Budapesten meg elküldik a br 3-400 HUF munkabérű kollégákat... szánalom.

Epp jelentkeztem a ceghez customer care munkakorre. Kellene egy referal.
Megjelolhetlek?

Szia köszi a tippet :)

Sziasztok.
KB 5 év ssc tapasztalattal Pesten ca. br 470.000 plusz olyan br. majdnem 600.000 kafeteria. Plusz egyéb juttatasok,kedvezmények, utazás, masszázs,gyumolcsnap :D Angol-német tudással, hétfőtől péntekig 8-5ig. Gondolom cegvaltasokkal lehetne valamivel több vagy bónusz stb. De nekem a nyugalom többet ér mint hajhullas a userektol. A shiftben dolgozók 300-350.000 nettó felett kapnak nálunk, unnepekkor 400 nettó is megvan egyeseknek vagy felette, sokaknak 1-2 év tapasztalata van és annyi. A munka nem megterhelo. De persze függ attól is hogy milyen projekten van az ember. És bárkinek ajánlgattam ismerősök közt, húzzák a szájukat. Ezek szerint sokkal több lenne a németes fizu? Csak mert bért egyik sem mondott...

Szia! Ez melyik ssc ? Csak mert en angol nemet (nemet anyelvu vagyok) Grade 3 (Subject Matter Expert), 3 ev tapasztalattal 460-at kapok brutto es 384brutto az eves cafeteria amibol csak a 70%aval rendelkezek, mert koteleo eu es nyugdijpenztarat rankvertek.. 2-3 ember munkajat vegezzuk sokan, es van akinek meg ettol is kevesebb..

Sziasztok
Felső spanyol+angol tudás mennyire keresett ssc-ben?sok jelentkező van, illetve milyen fizetésekre lehet számitani.customer service munka lenne.

Hasonló helyzetben vagyok,csak francia-angollal.300bruttó reális bér lenne?sima IT,amivel kerestek,meg nem mondom most melyik cég..sokan jelentkeznek amúgy?

Keresett, de a spanyol miatt sok native-re szamits, tehat van konkurencia. Sokan vannak Budapesten.

@santos

Szia,

Sztem Br 420-450 realis, de tapasztalattol is fugg.

Az SSC-k HR-jébe hogy lehet bekerülni? Arról a pozícióról beszélek, akik kiválasztják az SSC-be jelentkező pályázókat. Ilyen álláshirdetéseket nem találok. A külföldi anyavállalathoz kell beküldeni a pályázatot?

Oldalak