Neked mennyi a fizetésed?

Ebben a fórumban a 2009 óta összegyűlt több ezer hozzászólásból képet alkothatsz a magyar munkaerőpiac keresztmetszetéről.

Ha nem így ömlesztve szeretnéd átnézni az adatokat és a hozzászólásokat, a fejlécben található listából szektoronként is tájékozódhatsz!

Elsőszámú célod legyen, hogy valahol a szakmában minél hamarabb elhelyezkedj és lehetőleg folyamatosan dolgozz MSc mellett; csúszni is megéri emiatt.
Ezen kívül érdemes a jogsit is megcsinálni.
Úgy elmehetnél pl. értékesítőnek is (vetőmagok, növényvédő szerek, stb), amivel átlag felett lehet keresni.

Sziasztok!

Megírnátok kérlek, hogy egy IT-s projektmenedzser asszisztens mennyit keres? Most készülök állásinterjúra és sajnos nem találok rá vonatkozóan adatokat. Budapesti illetettségű cégekhez pályázok. Amiket mindenhol írnak az a projektmenedzseri fizetés.

Sziasztok!

Szeretnék informálódni hasonló területen dolgozó kollégáktól. Épületvillamossági tervező vagyok (hagyományos és épületautomatikát egyaránt tervezünk és kivitelezünk, kis házaktól- stadionokig) Nincs tervezői jogosultságom még, de 4 embert irányítok ami nagyságrendileg lefedi a tervező részleget. Valamint a projekteket a kivitelezés folyamán is végigkísérom. 3 éve dolgozok a cégnél. Szerintem kb. ennyi információ elég, tehát milyen fizetés a reális ebben a munkakörben? (kérlek nettót írjatok) 

Se tapasztalatot, se vegzettseget, se jelenlegi beredet nem adtad meg. Hogyan iranyitasz harom embert amikor se vezetoi kepesseged, se jogosultsagod nincs hozza? Ki irja ala a terveket? Remelem a 'beosztottaid' nem magasabban kepzeztek nalad.

Elnézést, tényleg nem volt egyértelmű villamosmérnök vagyok (Bsc), tapasztalat az itt eltöltött 3 év (ezen a területen).

Off: A többi része abszolút nem a kérdéshez vonatkozik, de természetesen van a cégnél VT jogosultsággal rendelkező kolléga aki átnézi és aláírja a terveket, ahogy fogalmaztál a 'beosztottaim' nem magasabban képzettek. Annyit azért szeretnék kérdezni, hogy szerinted mitől függ, hogy valakinek vannak e vezetői képességei vagy sem? Nem gondolom, hogy a beosztásodat feltétlen az iskolai végzetséged után kapod. Véleményem szerint egy jó cégnél megfelelő emberekkel veszi körbe magát az ember. 

Szia, ne haragudj, kicsit tul sarkosan fogalmaztam: nem biztos, h nincs vezetoi kepesseged, de jelenleg ugy gondolom, h meg tapasztalatra van szukseged (egy forumba, ahonnan segitseget vartal 3 alapveto informaciot nem osztottal meg, de megis leirtad, h azt hiszed, ennyi eleg lesz, egy vezeto nem hagyhat ki egyetlen informaciot sem, nemh 3-at).
De azt bizonyitottad, h erdeklodo vagy, nyitott, tehat abszolu fogekony a fejlodesre. Csak igy tovabb.

Ugyanakkor azt meg mindig nem tudjuk, h jelenleg mennyi a fizud. Szerintem egyebent az elmondottak alapjan olyan netto 200-240 plusz kafeteria erheto el Pesten. Ha meglesznek a jogosultsagaid es normalis cegnel dolgozol, akkor talan 300. De nagyon nem egyszeru a tervezesben penzt keresni.

Köszönöm a válaszodat. 

Sorry I don't speak Hungarian - yet? I got a job offer from a Hungarian tech company with pretty good salary (EUR 60K). However, I was reading worrying news about Hungarians are very much anti-immigrant. Does anyone have experience if it is safe to live there as a non-Hungarian? The CEO was telling me they struggle to fill the role they are hiring for in Hungary and they have foreigners at his company already, but from my limited research it seems Hungary is not a welcoming place for foreigners and non-Christians, often to the point of violence.

Thank you for all the responses and suggestions, especially on the expat forums. The first few pages on Hungary on the news sites & google quite negative, but the forums like this and some people I pinged are really welcoming and friendly. Koszonom szepen!

You can definitely accept it. Budapest is one of the safest cities in Europe and still pretty liberal compared to other parts of Hungary. Violence is just not true. Nobody who are currently hold a LEGAL work permit in Hungary was ever hurt. With a yearly 60K, you will have monthly net ~3200. You are going to have a on the top living standard with rent is still under the European average (for ~700 you can have a luxury apartment)

Hello Hassan, no doubt there has been a strong government-funded campaign against illegal migrants. Many people, especially the older generation, those who watch only those national TV channels that take part in this campaign, may be afraid of you if wander around in remote villages with a backpack and your face is not typical European :-)
However, I think that Budapest is a good place for you, with a lot of foreign students, lot of tourists, people more accustomed to diversity.
Do not miss this opportunity, I suggest you to spend a couple of years in this beautiful city. Don't expect however to be able to learn the language too quickly :-)
What I suggest is to try and find online expat communities and ask your questions there.

Hi Hassan, I am hungarian and my real name is not Joe. To be honest I hate the attitude what hungarians have. They hate everybody who gets more money (lot of them get under EUR 8K so I can understand their anger), who is happier, who has better car, etc. So yes, lot of them will hate you, but there are normal and kind people here too. And only a few of them will hate you because your religion is different, or your skin color is different. More of them will hate you because of your 60K salary, and/or they will think that you have stolen that job from a hungarian, but that's not true. I am working now at a big european company and in the office here in Budapest the 30% (or more) of the people are foreigners, so you would not alone here as a foreigner. Of course it is not like UK, I know. But... With that salary you will be able to find a community and friends who accept you as you are. You can choose a good place to live, You can choose the proper places where you can eat, drink, have a party without any harassment.
Please don't decide based on my post, I just wanted to tell you how I can see my nation and your situation or something like that. I wish you luck!

Sziasztok!

Jelenleg külföldön élő informatikai mérnökként hazaköltözve az alábbiak alapján: angol és német felsőfok, összesen 10+ év gyártásban, szerteágazó területeken (gyártástámogatás, speciális rendszerek, folyamat és projekt menedzsment, megalapozott SAP tudás, vezetői tapasztalat), végig nemzetközi környezetben.  Informatikai vagy mérnöki területen milyen fizetésre lehet számítani vidéken, vagy a fővárosban?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Ekil: azért a rohadt szalagmunkás nélkül ti is megrohadnátok!  Nem szégyelled magad?  Mindenkit illik tisztelni!  

A szalagmunkást. Sőt, elárulom hogy bizony egy jó ideig csináltam én is. A "rohadt" jelző, lehet kicsit túlzás volt, de itt nem minősítésnek értettem, hanem nyomatékosításnak. Ha félreérthető volt, sorry.

Momentán nyolc helyen dolgozom!  Hat szakmával, technikummal, felsőfokúval, reggel hattól, este tízig... Netto 240 jön össze... Na és össz. 2 óra bejelentett, semmi plusz... 

Nyolc állás, hat szakma? Én nem tudom, nem gondolkozol még egy szakmán, 240 nettó azé soványka...

Én jelenleg 10 helyen dolgozom, az év 365 napján, 0-24ben plusz ugye az éjszaka. Két általános, 4 gimnázium és 2 diploma (egy BSc, egy MSc, egyik ecseri, másik a hét tigris piacról). Kafetéria nincs, céges jármű egy alu roller, bkv bérlet meg nem kell.

Nagyon kevés infot találni a fent említett (CAe engineering) cégről, esetleg valaki tudna segíteni? Ikyenekre lennék kíváncsi hogy fizu, juttatások munkakörnyezet stb.

Nemsoká mennék interjúzni és azt sem tudom mennyit kérjek hogy se alá se fölé ne lőjek... Egyébként 5+ év Linux/Dev&Ops/scripting/C#/CI tapasztalat van.

Sziasztok,

Jelenleg külföldön élünk párommal (aki nem magyar), mostanában szóba került, hogy a jövőben esetleg Magyarországra költöznénk, de sajnos fogalmam sincs az otthoni viszonyokról ilyen téren.
Mathematics and Statistics Msc-je van, a diplomát angol anyanyelvű országban szerezte, + közel 10 év munkatapasztalat Corporate Actions Analyst and Pricing területen. Mennyi bruttóra számíthat egy investment banknál Bp-n ezeken a területeken? Ha egyáltalán magyar nyelvtudás nékül van esélye bármit is találni. Angolul és spanyolul beszél anyanyelvi szinten.

Nagyon megköszönném, ha van valakinek bármi infója erről! :)

Nem probléma van, azért bőven Angol munkakörnyezet már Budapesten. Bruttó 800 kb. elérhető.

Nem dolgozom ugyan, de 10+ év tapasztalattal, matematikus diplomával karcsúnak tűnik a bruttó 800K / hó. Különösen hogy a fent említett cégnek kb. 10 milliárd dollár az éves bevétele átlagosan... Bruttó 1.2M-tól kérnék, bruttó 1.5M-ig, valszeg meg is adják ha felveszik, pusztán mert külföldi :P (mert ez is számít sajna...)

Kit érdekel az árbevétel már meg ne haragudj. Csak hogy megnézzük mondjuk a Flex-nek kissé nagyobb mint a Morgannak mint a világ egyik legnagyobb termelő cége, és Magyarország egyik legnagyobb munkáltatója. Még is xarért dolgoznak a soron az embereik. Bruttó 1.5 -öt semmilyen nem vezető poziban nem fognak adni.

Ez így van! Vezérigazgatók kapnak 1 milla fölött, és nem sokkal...
Köszönhetően a horribilis bérköltségnek amit a járulékok, egyebek okoznak...

Nem kell ahhoz vezérigazgatónak lenni. Pár száz fős, külföldi tulajdonban lévő autóipari termelő cégeknél a felsővezetők kapnak nettó 1 m körül, akár fölötte is. Az ügyvezető ennél is többet. Egy 1000-fős vagy nagyobb vállalatnál meg még többet.

En vezetö szakacskent (konyhafönök) 10 beosztottal, napi 11-17 ora munkaval, havi 1.150.000 nettora jövök ki havonta, külföldön,bejelentve ami mar most 25 munkaviszony utan 1100 euro fix netto nyugdijat jelent. Ezert is fontos a bejelentett munkaviszony. A sok kicsi evek alatt sokra megy. Igy felesegemnek nem kell dolgoznia es 3 gyermekkel jol elünk szerintem.

Te idióta.
Ennyi erővel a Wall Streeten sem érdemes dolgozni ha az ember takarító, mert ott sem fognak többet adni egy takarítónak, mint, egy bármilyen bérlakásban. Ha sikerült elolvasni az eredeti kérdést, ott diplomás, PHD-vel rendelkező matematikus akar dolgozni, nem egy rohadt szalagmunkás (no offense). Előbbi inkább kulcspozíció, mint utóbbi,
Az hogy mennyit fizetnek egy kulcspozícióban meg igen is összefügg a bevétellel, vagy ha azzal nem is, a nettó profittal mindenképp.
Jó hogy a Flex-et hoztad fel példaként - te szerencsétlen - mert annak bár valóban több az árbevétele, de a nettó profitja már nem - sőt a Morgan lekörözi jócskán.
Tehát az eredeti kommentemben ha nettó profitot veszünk, akkor teljesen helytálló. Az árbevétel valóban nem a legjobb választás.
Itt egy kis statisztika, hogy mennyi is a különbség az árbevétel/profit szempontjából a 2 cég között:

https://finance.yahoo.com/quote/FLEX/financials?p=FLEX

https://finance.yahoo.com/quote/MS/financials/

Márpedig ez a valóság itt Magyarországon. Az hogy mennyi a bevétele ne érdekeljen, igyekeznek a béreket középeurópai szinten tartani még akkor is ha az jóval az átlag feletti. Nem egy ELTE matematikus ismerősöm van Phd. akik kevesellték az itteni (egyébként jóval átlag feletti) fizetésüket és boldogan mentek az USA-ba vagy Kanadába 3x ennyiért. Ne feledd pl. Kanadába doktori fokozattal könnyebb a munkavállalás és letelepedés megszerzése...
Ami pedig a 'külföldi'-t illeti tévedsz. Minden cég de főleg a multik nagyon figyelnek az un. equal employment opportunity-ra, vagyis ugyanazért a munkáért nem kaphat valaki több/kevesebb pénzt származása anyanyelve vallása bőrszine stb alapján, kockáztatva egy esetleg jogi procedúrát és a cég jó hírnevét.

Személyes vélemény: ha tényleg nagyon jó és profi a szakmájában miért akartok ide költözni?

Kanadában gyakorlat nélkül friss diplomásként elhelyezkedni!! Good luck! Most rákerestem direkt mondjuk Torontoban, 50 ezer éves fizetés! Nos, abból róbálj Torontóban megélni! 2000 alatt szinte nincs albérlet, és olyan horribilis költségei vannak mindennek, hogy írhatnám itt napokig.

De mire mennek az USA-ban a 3x ennyyijükkel amikor nincs egy nyamvadt albérlet 800 dollár alatt "Tampán"(csóró csöves környék).
Nameg a Trump sorra dobál ki mindenkit az országból.
Egy "zártkerti" üres telek a külváros peremén meg 25 millió forintnyi dollártól indul.
Közbiztonság pedig a nullához konvergál...

IT Key Account Managernek / Projektvezetőnek mekkora fizetés lenn reális a jelenlegi piaci helyzetben az alábbi feladatokkal?

Sziasztok!
IT Key Account Manager / projektvezető vagyok egy magyar IT cégnél. 
(4-5 éves tapasztalattal, felsőfokú végzettséggel és tárgyalóképes angol nyelvtudással rendelkezem) 

Jelentősebb projekteken dolgozok / van saját ügyfélköröm (50-100m forgalom 10-15% margin). 
Feladatok: Projektek önálló vezetése, felügyelete, összerakása, tárgyalása, kapcsolat kiépítése...stb. 
Főleg kiszolgáló oldali projektek. Projektek nagysága nettó 20-500m (árbevétel 25%-30%-a) vezettem már 500m + os projektet is. 

A mostani piaci helyzetet tekintve ma Magyarországon ezek alapján mekkora fizetés / jutatás reális?
Gondolok itt a havi bér mértékére, jutalékra, céges autóra...stb. 
Céges autó mennyire "alap" juttatás ebben a pozícióban?

Szerintem jelenlegi tapasztalatom / teljesítményem alapján a fizetésem nevetséges, gondolkodom a váltás folyamatán vagy bértárgyaláson ehhez kellene egy kiinduló alap.
Számítok a véleményetekre, tanácsotokra.

Köszönöm!

Oldalak