Fizetések az adminisztrációs és asszisztencia munkakörökben

Adatok frissítve: 2022. december

A beküldött kérdőívek alapján az adminisztratív munkakörökben jól elkülönülnek a fizetési szintek aszerint, hogy kistelepülésen, vagy nagyvárosban van a munkáltató.
Általános iskolai végzettséggel egyre kevésbé jellemző a munkavállalás adminisztratív munkakörben, még a legkisebb településeken is.
Középfokú végzettséggel vidéki kisvárosokban, községekben jellemzően a bérminimum szintjén marad a fizetés, ami 2022-ben 260.000 forint volt, 2023-ban ez 296.000 forintra emelkedik. Budapesten 2022-ben 350.000-400.000 körüli bérezést is el lehetett érni.

Jellemzően nők küldtek be adatokat (90%). Egyéb szektoroktól eltérően nincs jelentős eltérés a nők és férfiak által elérhető fizetésekben.

Egyéb juttatások:
Rendszeresen előfordul természetbeni juttatás és több munkavállaló jelezte, hogy kap jutalmat, éves prémiumot is, ez jellemzően a havi fizetésnek megfelelő összeg.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Adminisztráció fizetések

Őszinte leszek, nem is tudom, hogy kezdjek bele a mondanivalómba...
Én jelenleg főiskolán tanulok + 4 órában dolgozom egy budapesti cégnél, noha Somogy megyében élek, Budapesten csak kollégiumban lakom.

Nézegettem, hogy mennyire versenyképes az a BTK-s szak, amire járok (keleti nyelvek és kultúrák), és hát... nem valami kecsegtető. A fordító-tolmács munkakör nálam szóba sem jöhet, igény sincs nagyon rá, ráadásul nálunk az egyetemen szinte semmit sem tanítanak, van egy héten egy darab nyelvtan, valamint egy darab nyelvgyakorlat óra, és ennyi a nyelvi része a képzésnek.

Jelenleg van egy "Irodai Titkár" okj-m (két éves képzés) + angol nyelvből egy kétnyelvű felsőfokú + szakmai középfok, valamint japánból egy kétnyelvű Origó B2, valamint nemzetközi N3-mas nyelvvizsgám.

Szerintetek, ezzel a végzettséggel kezdőként mennyit lehet keresni ?

Minek megy az ember ilyen szakra egyáltalán?
Kell egy akármilyen diploma mindenképp?
Szerintem annak idején jobban jártál volna, ha valaki lekever egyet és felráz, hogy büfé és szertáros szakkal az életben nem jutsz semmire.
Rengeteg ilyen van sajnos. Van 8 diplomám, de keresek bruttó 200 ezret, nem becsülnek meg jajjj. És miből van ennyi? Hááát... És el kezdi sorolni a 8-ből 5 egymásra épülő kiegészítő szakot, amit meg lehetett szerezni +1 évvel levelezőn. Bakker, ne reklámozd inkább, mert beégsz.

...abban van igazságod, hogy bármit is tanul az ember, azzal tervezni kell a kezdetektől.
Ezzel együtt én nem hiszek abban, hogy egy szak önmagában "büfé", meg "minek mész egyáltalán ilyen szakra". Attól lesz büfé meg lefutástalan egy szakmatanulás - ahogy nekem is van olyan szakma a tarsolyban, amit meggondolatlanul végeztem el, és úgy jöttem ki a végén, hogy hülyébb nem lettem, de a jövőt illetően annyival okosabb se -, ha valaki azzal veszi fel, hogy "vééégüliiis éééérdekeeeel". Az eredeti kommentből inkább úgy érzem, hogy OP komolyan benne van ebben az orientalista cuccban, nem csak úgy ééérdekliii - csak azt nem tudja, mennyire lesz ez neki bót a jövőben.
Valójában az idegesít ebben a kommentben, hogy OP feltette a teljesen releváns és normális kérdését ott, ahova való, erre te, mint dirrdurr-csittcsatt gyakorlatias kőműves, aki a büdöséletben nem akart ilyen úri fasságokat tanulni, nahát, jössz és elhajtod, hogy szégyellje má össze magát, hogy nem ő is kőművesnek tanult rögtön.

minimálbér

Sziasztok!
Valakinek van támpontja, hogy a gödi Samsungban folyamatmérnöki pozira mennyit lehet elkérni (bruttó).
Jelenlegi fizum: Komárom-Esztergom megye, autóipari beszállító, folyamatmérnök: br. 540 e HUF/hó + 13.havi + bónusz (14. havi bérnek megfelelő). Cafeteria nincs. 33 éves ffi, 10 éves tapasztalat, gépészmérnök.

Az adminisztrációs munkát középfoku végzettséghez kötném. 8 általánossal nem hiszem, hogy teljesithetőek a feladatok. Ez csak kibuvó a cégek részéről. Mindet megbirságolnám, akik nem adják meg a garantált bért az adminisztrátor munkakörben dolgozóknak
.!!!

Erdekes szamok es nagyon alacsonyak, most nezegettem iroda vezetoi allast, de ezek a szamok elkeseritenek.. sima it service deskeskent keresek netto 239.400at ugy hogy még probaidon vagyok..

igen, de ezek a szamok azert attol is fuggnek h mennyi a garantalt berminimum. pl 2017ben 161.000 volt iden ugytudom hogy 180. (br)
ezek a szamok pedig ez elottiek ha megnezed.
ennyit kotelezo megkapniuk azoknak akik legalabb kozepfoku vegzettseggel rendelkeznek, es olyan munkakorben vannak ami legalabb kozepfokot igenyel. de az tok jo h te annyit kapsz :) viszont gondolom bp-en dolgozol

Sziasztok! Utazási irodai asszistens kb mennyit keres vidéki városban( nettóban) valamint cafeteriát adnak e? Középfokú végzettség az elvárás, kb mennyit érdemes kérnem az interjún? Köszönöm előre is!!

Érettségivel, ügyintéző titkár végzettséggel szeretnék munkát találni, gyakorlatom nem sok van sajnos, mert inkább eladóként dolgoztam. A kérdésem az lenne hogy mire "gyúrjak rá" hogy ebben a munkakörben találjak állást. Tanulnék is.
De nen tudom hogy mit.

Sziasztok,
Szerintetek mennyi az ideális bérigény 8 évnyi irodai tapasztalattal ebből 3 Irodavezetői a többi titkárnői és ügyintézői munkakör volt. Társalgási angollal és középfokú végzettséggel plusz van egy OKJ gazdasági informatikus végzettségem is. Irodavezetői állásra jelentkezek többnyire olyan helyre ahol középfokú végzettség elegendő nem kérnek diplomát. 2 év kihagyás után újra állást keresek és nem tudom mi lenne az ideális bérigény...elég sok helyről vissza se hívnak és gyanítom a fizu igény miatt.

Szia, az irodavezetői állás nagyon komplex. Ha jó vagy és tényleg hozod a maxot, akkor a nettó 200e Ft körüli fizetés teljesen reális, véleményem szerint. Ha inkább lazázós vagy, a munka lazább, akkor 170-180 között.

Budapest - Adminisztrátor

Középfokú végzettséggel, biztosítási hatósági vizsgával 26 évesen keresek most, nettó 200 ezret.

Nincs nyelvvizsgám, sem diplomám még is el tudtam érni szerintem legalább is egy versenyképes fizetést, persze ez igényektől is függ. Sok embert ismerek, akiknek még 5-600 ezres fizetés sem elég, mert fel élik, csak sajnálni tudom őket.

5 éve vagyok a cégnél, most kaptam 40 ezer ft emelést, viszont nap 5-6 órát kell dolgoznom, így mellette bármire jut idő.

Szia! Nem keresnek véletletül hozzátok hasonló munkakörbe ugyancsak hasonló végzettségekkel adminisztrátort??? Munkát keresek, és már minden jobb lenne ami nem netto 100ezer ft... :( és nem ezért költöztem pestre. :( jelenleg recepcios-pénzügyes-számlázó-adminisztrátor-kb.mindenes vagyok egy rendezvényszervező cégnél.. :/
dorcsikk@g.m.a.i.l.c.o.m

Szia! Egy ilyen munka engem is érdekelne, megkérdezhetem, hogy ez melyik cég?

Kisváros, Tolna megye...Bruttó 145.000, cafetéria nincs, utazási költségtérítés 2500 Ft, egész éves jutalom 15.000 Ft.Érettségivel, középfokú szakmai végzettséggel, nyelvvizsgával 95 ezret viszek haza...Feladataim az idegennyelvű kapcsolattartás szóban és írásban, termelésvezető munkájának segítése ( és helyettesítése), táblázatok kezelése.Plusz ami adódik...

Én Dunaharasztiban nézetettem az állásokat irodai adminisztratív munkakörben, 8 órában, középfokú végzettséggel, alap angol nyelvtudással. A legrosszabb ajánlat amit kaptam: havi NETTÓ (nem bruttó) 180.000 + 40.000 caffetéria. PRÓBAIDŐRE.
Azzal, hogy ilyen, a valóságot nem tükröző adatokat raktok fel, a jelenlegi munkaadómat abban a rózsaszín világban tartjátok, hogy versenyképes a jövedelmem. Ezért nem kapok béremelést. Igazából kiszúrtok a munkavállalókkal. Velem is.

Mielőtt mindenki elkezdi mondani, hogy így keres keveset meg úgy kellene többet, mint vállalkozó / cégtulajdonos, hadd szóljak hozzá, hogy miért LEHETETLEN többet fizetni - legalábbis vidéken, az én cégemnél.

A céget úgy kezdtem, hogy 5 MILLIÓ vérrel-verejtékkel összespórolt pénzemmel indítottam. Namost a fizetést nekem kell adni, amit a bevételből kell fedezni. Persze, ahogy több a munka, több embert kell felvenni és fizetni. Eleinte az emberek kevesebbet kértek, mint a bevétel, amit hoztak.

Namost ott tartunk, hogy esnek a megrendelések, ami van is kevesebb és a profitunk sokkal kisebb. Lassan negatívba megy a cég és a tartalékainkat kezdjük felélni. Na, és mostanában meg egyre inkább jönnek az alkalmazottak és irreális fizetésemelést kérnek.

Na de. MIBŐL? Hát nincs miből. És egyre nehezebb ezt kontrollálni. Már semmi köszönet sincs abban, hogy én adok munkát. Aztán meg csodálkozik, amikor az ajtót mutatom, mert ilyen mentalitás dönti romba a céget.

A legjobb alkalmazottaim már 8-10 éve itt vannak és soha nem kérnek fizuemelést, kivárják, amíg van lehetőség rá (legutoljára 4 éve volt, és meg is emeltem rendesen a hűségesek bérét). De persze a hála se marad el, mert nem minden a pénz: a születésnapjukra például szabadnapot kapnak és egy tortát és a céges évfordulójukat az egész cég ünnepli, mint egy nagy család és évente egyszer elviszem a néhány legjobban teljesítő embert a párjuk Kaul jachtomon a tengerre pár napra. Ezt máshol nem kapnák meg.

Szóval lehet kérni többet, de a mai piaci helyzetben sok sikert hozzá. És ne felejtsd, hogy az is nagy dolog, ha van munkád manapság.

Endre, azért nem semmi, hogy hogyan fested ki a kis cégedet. Igen, én is az egyike vagyok, aki ott dolgozott nálad és persze a szavajárásodból is teljesen egyértelmű, hogy ezt te írtad.

Na, elmondom neked a tutit: azok az egész évben beharangozott jachtos jutalomutak meg a hónap dolgozója kép a bejáratnál (csodálom, hogy ezt nem említetted, mint vonzerő) azok aztán mind baromi bicskanyitogató dolgok voltak. Minden évben kb ugyanazt az 5 emert vitted el "jutalom" nyaralásra. És az egyik ilyen "szerencsés" ex-kollegám aztán mesélte a kínszenvedést, hogy kb kötelező volt menni. Jutalom a fenét, amikor nettó 250-et se keresett és akkor neki kellett fizetnie az egész banda vacsoráját 100-ért?!

És ez a parasztvakítás itt micsoda, hogy mennyire nehéz neked. Nyílt titok, hogy talicskázod ki a pénzt a cégből, emelés az szökőévente egyszer volt, de persze kifogás meg ígéret az mindig.

Ja igen, és persze mindenki minimálbéren volt, a fizu nagyrésze meg borítékban jött (vagy még jön?). Hát, mióta átmentem multihoz, a fizu is rendes, semmi sumák nincsen és ilyen hülye csicskázós jachtozás sincs. És nem kizárólag te zsebedet gyarapítom, hanem valami multit és az államot (tekintve, hogy itt azért adózás és persze rendes bruttó is van). Csak azt nem tudom, hogy hogy van ember, aki nálad még dolgozik.

Biztos a szülinapi torta. Sok sikert azzal megtartani az embereket.

A hozzászólásodból az első főnököm jut eszembe, a tipikus kisvállalkozó. Havonta kellett új porfestőt keresnie, heti 20 ezret fizetett nekik, persze azt is zsebbe, mert bejelenteni csak a minimumra jelentette be őket. Ő meg a házipénztárból csak úgy kivett 10-20 ezreket, és mikor mondtam neki, hogy miből fizetjük majd ki ezt meg ezt: "jajj, ne már, most mire elég az a 20 ezer? Még egy étteremre se." Ugyanez az ember dolgozni nem akaró elégedetleneknek nevezte a munkásait ( persze nem előttük).
Egy kicsit fordítva ülsz a lovon. Semmi köszönet nincs abban hogy munkát adsz? És te? Mennyi köszönet van neked dolgozni? Az egész hozzászólásodból lerí, hogy örüljenek, hogy dolgozhatnak, az meg, hogy pénzt is kapnak érte, csak egy plusz, amiért még több hálának kellene irányulni feléd.
Irreális elvárások? Lehet, hogy a te terheid is nőttek, de mindenki másé is! Egy lakásbérlés Bpn rezsistől alsó hangon is 130-140, és vidéken sem úszd meg 100 alatt. De ha van is saját lakás, az élelmiszerárak, meg minden más ára is nyugati színvonalú, nyugdíjra is kellene gyűjteni, és egészségügyre is, hacsak nem akarsz a "jól felszerelt"állami egészségügyben várakozni három hónapot egy egyszerű gasztroenterológiai vizsgálatra is. Stb stb.
Ha nem tudod kigazdálkodni, be kell zárni az üzletet. Ha nem tudom kifizetni a boltban a kenyeret, ott kell hagynom. A kutyát nem fogja érdekelni, ha nekiállok pampogni, hogy de miből? Tisztességesen dolgoztam, vérrel verejtékkel, és nem adnak kenyeret csak úgy?
Ja és még valami: " évente egyszer elviszem a néhány legjobban teljesítő embert a párjuk Kaul jachtomon " a jachtomon...no comment. Gondolom, tisztességesen leadózott nyereségedből vetted.
De legalább van szülinapi torta...( irónia)
Amit írtam, nem sértésnek szántam, hanem szállj legalább egy icipicit magadba.
"Szóval lehet kérni többet, de a mai piaci helyzetben sok sikert hozzá. És ne felejtsd, hogy az is nagy dolog, ha van munkád manapság." -> Szóval lehet kérni, hogy fillérekért, pusztán munkaszeretetből ( ami kifizeti a számlákat, mint tudjuk) dolgozzon az alkalmazott, de a mai piaci helyzetben sok sikert hozzá. És ne felejtsd el, hogy az is nagy dolog, hogy egyáltalán van munkaerőd manapság.

Cégvezetőként (ugyan én nem vagyok tulajdonos) azt látom, - és mi is többször terveztük át már az idei büdzsét emiatt -, hogy valóban nem egyszerű kigazdálkodni a béremeléseket, főleg egy kisebb vállalkozásnál, de manapság a munkavállalók vannak alkupozícióban. Ha nem emelsz, akkor elmegy máshova ,te meg nem tudod teljesíteni a megrendeléseket és a végén bezárhatsz. Ugyan nem tudom, hogy az ország melyik részén van a vállalkozásod, és mivel foglalkoztok, de Budapesten, Pest, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron megyében manapság egyáltalán nem nagy dolog,ha van munkád, mert munka az rengeteg van, de a képzett, értelmes munkaerő már szinte elfogyott. A gyártócégek, főleg az autóiparban már egymástól csábítják át a dolgozókat, ill. adott kulcspoziknál az elmúlt évekhez képest "irreális" béremeléseket adnak,azért hogy maradjon. ( pl. autóiparban dolgozó mérnök ismerősömnek konkrétan nettó 100 ezret emeltek egy év alatt, amikor belengette, hogy elmegy a cégtől) Ahol megtehetik és van a büdzsében tartalék, vagy sikerül kiharcolni a külföldi tulajdonostól, ott nem számít az sem, hogy nettó több tízezer forinttal többet fizessenek operátornak,technikusnak, mérnöknek, és úgy próbálják meg átcsábítani, vagy marasztalni.Ráadásul egyre erősebb az a trend,hogy lakhatást vagy komoly lakhatási támogatást is biztosítsanak azon dolgozóknak,akik messzebbről ( Borsod, Szabolcs, Baranya, Békés megyékből) költöznek. Jelenleg ez a trend, egyre nagyobbak a bérfeszültségek és az ugyanazon pozit/feladatkört, csak más-más cégnél, betöltő emberek közötti bérkülönbségek is, valamint látványosan erősödik az országon belüli vándorlás is a fent említett megyékbe.

Én munkavállalóként teljesen megértelek. Abba nem gondolnak bele az emberek amikor szidják a vállalkozókat, hogy ők adnak nekik munkát, és rengeteg stressznek vannak kitéve, sokkal többnek mint egy munkavállaló.

Csak az a baj hogy nem realisztikus a mai állapotban az elképzelésed. Ma a munkavállalók vannak erőfölényben, neked jelenleg sokkal nagyobb szükséged van rájuk mint nekik rád. Ez nagyon sok ideig nem így volt, lehet hogy nem is marad sok ideig, de nem is ez a fontos. Hanem hogy amíg hetente jönnek az új üzenetek a LinkedIn profilomra, addig nekem nagyobb a hatalmam, én válogathatok.

Szóval csak óvatosan, a munkavállalók most elég könnyen tudnak a lábukkal szavazni, országon belül is.

Teljes mértékben igazad van!!! Ezért nem emelik a fizetéseket, mert azt hiszik, hogy a szegény dolgozó ebből is fényűzően meg tud élni, pedig ez nem így van, mert nekünk a kiskerestűeknek is minden ugyanannyiba kerül, mint a milliókat/hó találók!!! (nem keresők!!!).

Ebben nincs semmi rózsaszín! És ha hiszed, ha nem boldog lennék a fizetéseddel!
Itt a valóság; érdemes tájékozódni!!!
http://mindenegyben.net/a-kozalkalmazotti-bertabla-20172018-ban-hogyan-valtozik-47761

Becsüld meg!
Közalkalmazottként, egyetemi diplomával, középfokú nyelvvizsgával adminisztratív munkakörbe bruttó 171.000 a fizetés mindenféle juttatás nélkül (ha kezdő vagy, ha lehúztál már akár 15 évet). Az ember örülhet, ha a távolsági bérletét térítik, vagy esetleg némi üzemanyag térítést kap.

Bezony, ez a valo vilag ecsem! A te bered sajnos teljesen versenykepes.

Jogi asszisztens vagyok szakirányú végzettséggel, diplomával több mint 5 éves tapasztalattal Budapesten. Nyelvtudás nem kell. Nettó 162.000,- Ft (ez bruttó 245.000,- Ft) a bérem. Utazást fizetik, kafetéria van, az nem sok. Év végi prémium van. Évek óta nem emelkedett a fizetésem.

Bruttó 262 000 HUF / Hó. Két diplomával két nyelvvizsgával rendelkezem, vakon gépelek van munkatapasztalatom és Bp-en élek. Ami még rájön a havi fizetésre azaz étkezési támogatás 12 000 HUF/ hó, valamint a bérletet is fizetik. Van 13. havi fizetés és beiskolázási támogatás gyerekenként 33 300 HUF .
Egyéb tanfolyamokra is van lehetőség a cégnél, amennyiben a cég érdekeit szolgálja. Mindenkinek kitartást az álláskereséshez.

Szia :)
Irodai asszisztens szakma megszerzése után merre lehet tovább menni főiskolára? Ha önkormányzatra szeretnék menni majd dolgozni

Most keresek állást, mindenhol kérik a bérigény feltüntetését, van gyakorlatom, de évek óta külföldön dolgoztam, nem tudom, hogy jelenleg milyen összeget reális ezen a területen megjelölni, kérlek segítsetek

Oldalak