Fizetések a beszerzés, logisztika szakterületen

Adatok frissítve: 2016. július

A beszerzés/logisztika területén a középiskolai végzettséggel rendelkező beosztott munkatársak jellemző fizetése 225.000 forint, a főiskolai, illetve egyetemi diplomával rendelkezők 300.000 forint körüli bruttó bért kapnak. (Ld. lenti táblázatok). Jelentős különbség van a Budapesten és vidéken elérhető fizetések közt: vidéken a jellemző fizetés 100.000 forinttal elmarad a Budapesten elérhetőhöz képest.

Egyéb juttatások:
Az adatközlők fele jelezte, hogy kap éves prémiumot, jutalmat, ennek összege jellemzően egy havi fizetésnek felel meg. Természetbeni juttatásról az adatközlők több, mint fele számolt be, jellemzően 12000-20000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Végzettség szerinti eloszlás

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középfokú végzettség 225.000 190.000 - 283.400
Felsőfokú képesítés 228.000 187.500 - 364.800
Főiskola 297.600 248.900 - 351.200
Egyetem 313.500 270.600 - 356.200

 

Budapest/Vidék

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 233.700 186.400 - 313.500
Budapest 338.900 255.500 - 394.600

 

Vezetői fizetések (csoportvezető/középvezető)

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Egyetem/főiskola 436.000 322.200 - 592.100
Középiskola 327.000 220.000 - 436.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok!

Nyugat MO KKV:

Van operatív és stratégiai beszerzés, de lényegében mindenki csinál mindent.

Fizu range: kb. Br 450 - 550. Céges teló saját használatra is (persze ésszel). No cafetéria.

Túl órázni kellene, de csak minimálisat várnak el. A többinél elfogadják, hogy nincs kész, vagy pedzegetik, hogy jó lenne ha meglenne, de retorzió sose volt.

Sziasztok,

Jelenleg egyetemen tanulok logisztika szakirányon, érdeklődni szeretnék, hogy milyen bérekre lehet számítani (Budapesten), 1-3 év tapasztalat után.
Gyakornokként 1400/óra nettót kapok.
Valamint érdekelne hogy milyen fejlődési lehetőségek vannak logisztikusként.

az biztos, hogy ha angolul tudsz, 250 nettó plusz benefits alatt ne menj el sehova...

Sziasztok!

A mai napon felkeresett egy cég, hogy érdekelne-e raktári csoportvezető picízió.
Tapasztalatom még sok nincsen, 1 év raktáros, 1 év raktári admin.
Mennyi lehet a reális bér?

Bocsánat, azt kifelejtettem, hogy logisztikai és szállítmányozási ügyintéző OKJ-m van.

Most érettségizek, felsőfokú angol nyelvvizsgával már rendelkezem. Levelezőre megyek nemzetközi gazdálkodásra, a cég ahol dolgoztam nyaranta ajánlott állást jövő nyártól kezdődően, beszerző munkakörbe. A feladatommal még nem teljesen vagyok tisztában, de valószínűleg napi 85% felett kell majd angolt használnom. Jelenleg jó kapcsolatom van a főnökséggel, részben emiatt, illetve az angol tudásom miatt ajánlottak állást. Érettségi után lesz az interview. A cég nem multi, illetve nem BP, de megyeszékhely.

Szerintetek mi lenne reális fizetés?
Eddig nettó 180 körül kaptam, segédmunkásként ugyan itt.
A válaszokat előre is köszi!

Sziasztok,

nálunk, Egy Bp i  nagy állami cégnél felszabadul egy pozi. Jelesül készletgazdálkodási munkatárs. müszaki cikkekhez.Nyelvtudás NEM kell.

Most még SAP MM fut, de bevezetés alatt a HANA

Hasonló területről érkező kollégát várunk.

- megrendelések, készletszintek figyelése, belső adminisztráció. A munkaidőben folyamatos meló, de megszaladni, túlórázni mem kell.

Érettségi elegendő, ha több van , nem gond. A fizu br 400 plusz 3 havonta br 100-150, caffeteroa br 500. telefon stb aprósagok. 

Itt van kapcd felv lap vagy írjatok. Ahogy olvastam, az ajánlat nem rossz, ha kérdés van, szívesen válaszolok.

Ja, és a kutya miatt írtam ilyen korán:-)

 

 

 

Üdvözlöm!

Én csak most láttam a hirdetést de gondolom már nem aktuális, ha mégis, vagy szüksége lenne egy megbízható jó munkaerőre, kérem írjon. Köszönöm szépen előre is. További kellemes napot :) bea19820804@gmail.com

Jó estét, esetleg aktuális még? :)

Jó estét!
Én sem vagyok ezen az oldalon regisztrálva,így amennyiben ez az állás még nyitott, szeretnék kérni bővebb tájékoztatást és jelentkezéssel kapcsolatos információt. 11 éves légi szállítmányozási tapasztalatom van. Köszönöm.

És az e-mail címem -ami elszállt :D- pofunk@hotmail.com

Üdvözöllek,

nem vagyok ezen az oldalon regisztrálva, csak párszor jártam itt el tudnád nekem küldeni a cég elérhetőségét a készletgazdálkodási állással kapcs. ide v. az iverra@freemail.hu címre?
Előre is kösz.

OK , Irtam mailt. Köszi

Sziasztok,
Beszerző-logisztikusként dolgozom egy multinàl Budapesten, közgazdász diplomával, felsőfokú angol nyelvtudással, 5 èves tapasztalattal. Jelenlegi fizetésem bruttó 460+20 ezer cafeteria. Én szemèly szerint ezzel (többé-kevésbé) meg vagyok elègedve, de néhàny ismerősöm szerint ez a hazai bérek alakulását tekintve kissé karcsú. Mivel nem szeretném a béreket lehúzni, meg nyilván ellennék magasabb fizuval is, érdeklődnék, hogy érdemes-e nézelődnöm/váltanom. Köszi

Üdv!
Pest megyei logisztika, irodai munka, a fizu 500 bruttó, plusz 267 ezer kafeteria. Csak középfokú végzettség és nyelvtudás nem kell. 9 év tapasztalat. Mondjuk két műszakos munkarend van. Én a helyedben a végzettségeddel és a nyelvtudással jobban fizető helyet keresnék...

budapesti multinál (ahol dolgozom) 400 bruttóval veszük fel a beszerzési asszisztenseket, akik teljesen kezdők és most léptek ki az egyetemről / főiskolából. 1-2 éves munkatapasztalatnál a bér 550 bruttóra kúszik fel. ennél több tapasztalat esetén (pl. 5 év) már 700-800 bruttó inkább a reális bér. helyedben mindenképpen nézelődnék.

Szia Szilvi,

én lennék az előző hozzászóló. Szerintem piac konform a béred, de gyors a változás.
Íme egy friss példa: A páromat 527.000 bruttó/hó + bejárás + 45.000/hó cafeteria + annual bonus 10% + lehetséges további bónusz vették fel egy Pest megyei multihoz 2 éves releváns tapasztalattal. Ő is angolul tanult, közgàz diploma.

Szerintem próbálkozni érdemes és kell. 2015 óta dolgozom beszerzés és logisztikàban, Közép M.o-n ez már mindenképp 5-600.000 HUF/month alapbér és hozzá jöhetnek a benefits.
Kapok is ilyen ajánlatokat, most 450bruttó/hò + benefitsről indulok én is.

Sok sikert, szerintem ha már munkaerőhiány van és versenyszféra, haladjunk nyugat felé.

Sziasztok,

Nagy a csönd a fórumon.

2+2 év tapasztalat.

Gazdasági diploma

Spedíció

450Bruttó + bejárás + éves bónusz

Főváros

A) Multiknál Br.550-650+ + benefits B) Külföldi tapasztalatok?

Számos irányba lehet tovább fejlődni. Érdekes munka, sokat lehet tanulni.

Vélemények? Örömmel várom.

 

 

 

Szia,

Érdeklődnék, milyen nyelveken beszélsz, ill. a napocskás cégről van e szó ? Ők non-stop hirdetnek, keresnek fuvarszervezőt, kíváncsi lenné ott az induló fizetésekre.
Bár nagyon megszűrik kit vesznek fel, tapasztalat nélkül nem egyszerű bejutni oda sem.

Üdv:

Tamás

Szia Tamás,

Nem a napocskàs cég, de ott dolgozik ismerősöm, a bérek hasonlóan alakulnak. Nincsen még fuvarszervezői tapasztalatod? Szerintem kérd barátaid, kollégák, idősebbek ajànlásàt és könnyebben kapsz meghìvàst az első körre.

Angolul és németül is. Diplomával ez már nem kimagasló bér, 3-5év releváns tapasztalattal indulnak a min.+30-50%-kal (+ benefits) magasabb középvezetői, egyéb pozìciók.
Természetesen ezzel a felelősség is jár.

Érdeklődést mutatok a fuvarszervezési tevékenységre. Olyan vállalkozást keresek, aki a szükséges tudást ehhez biztosítja, munkalehetőséget biztosítana.

Budapest és Budapest közeli vállalkozások jöhetnek szóba.

Amennyiben valaki ebben tud segíteni, önéletrajzot szívesen küldök.

Szerintem dobd el a CV-det egy kísérőlevéllel pár fejvadász cégnek is, ők többet fognak tudni segíteni, mint ez a fórum.

Közlekedésmérnök BSC, Ellátásilánc MSC, 5 év releváns szakmai tapasztalat.
Mi lenne a reális bérigény erre a pozícióra?
Autóipari vállalat, ellátási lánc fejlesztés, projectmenedzsment támogatása, teljes (külső, belső) ellátási lánc kialakítása, széria gyártásig minden logisztikai területen a projektek/projektmenedzserek támogatása, folyamatok kialakítása (belső anyagáramlás, supermarketek, csomagolástervezés, rendszerintegrálás stb stb) emellett a belső folyamatok általános fejlesztése a feladat.
Helyileg Pest megye.

Köszönöm

szerintem minimum 750-800 bruttó + benefits. sok sikert!

Sziasztok!
10 éve dolgozom, ebből 7 évet egy budapesti SSC-ben, plusz 2 gyerekkel 3 év szülői szabadság. Időközben leköltöztünk vidékre,megyeszékhelyre, délre. Újra munkába állnék ősztől, meg is kaptam egy helyi nagy cégnél egy operativ beszerzői állást. Ebben a szakmában új vagyok, pesten mást csinaltam. Br. 300 körüli fizut adnának. Segitsetek kérlek, ez mennyire van közel a reálishoz 2019-ben vidéken? Pesten majdnem ennek a duplaja volt a fizum. Tudom, hogy ez vidéken nem elvárható, de őszintén szólva kicsit többre számítottam (többet is kértem, nettóban ennyit). Előre is köszi!

SSC-t nem szokás a multiknál elismerni, mint szakmaitapasztalat, mivel kb. semmi tudást nem hoz az új alkalmazott.
SSC Budapesten népszerűek és magasabb fizetést kínálnak, főként a 30 alattiakat celozzák meg. Tekintve, hogy vidéki multi gyártó cég. Kezdő,szakmai tapasztalat nélkül a br 300 nem rossz.

Sziasztok!

Szerintem nagyon kevés Br. 400 ra próbálj az a reális.

ssc-t nem szokás a multiknál elismerni? mesélj még. :D egyik multitól mentem a másiktól (volt ami SSC közölük), több mint 8 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem és jelenleg 1 M bruttó a fizetésem. viszont nem is betanított majom vagyok, mégis ssc-ben dolgozom a mai napig. ne vegyünk már minden ssc-s pozit egy kalap alá.

Nem semmi, bar SSC-ben meg aztán tényleg nincs sokszor korreláció a munka minősége és a fizu között, sokszor pont semmit nem jelent a fizu mértéke... Majd tovább szervezik/Te leszel az elsők között akik túl drágák a gyarmaton:)

Hat, szerintem meg valoszinuleg de:)

Oldalak