Fizetések az informatikai és telekommunikációs szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek alapján az informatika és telekommunikáció területén is jól elkülönülnek a fizetési szintek a közép- és felsőfokú végzettségűek közt. Az informtikusok jövedelme a többi szektorhoz képest egyébként is igen kedvező, de Budapesten kiemelkedően magas fizetést lehet kapni. A középfokú végzettségűeknél vidéken a jellemző informatikus jövedelem 190.000 Ft, Budapesten 367.000 Ft.
A diplomás informatikusok esetében Budapesten 450.000 forintos, vidéken 290.000 forintos bruttó fizetés fordul elő leggyakrabban. A vezetői fizetések szintén rendkívül kedvezők más szakmákhoz képest.

A telekommunikációs szektorból főleg budapesti nagyvállalatnál dolgozók küldtek be adatokat. Itt középiskolai végzettséggel 250.000 forint a jellemző fizetés, felsőfokú végzettséggel 430.000 forint. Vezetői beosztásban 550.000 forint körüli fizetést lehet elérni.

Egyéb juttatások:
A kitöltött kérdőívek nagy részében adtak tájékoztatást jutalomról, ennek összege jellemzően egy-két havi fizetésnek felel meg a telekom szektorban, az informatikusoknál több havi fizetés mértékét is elérheti. A természetbeni juttatás (étkezési jegy, stb.) szintén jellemzően előfordul.

Feldolgozott adatok:

Informatika, középiskolai végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 190.700 135.100 - 308.200
Budapest 367.700 269.700 - 456.700

 

Informatika, felsőfokú végzettséggel

Település mérete Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 289.250 218.200 - 358.300
Budapest 448.700 341.000 - 580.400

 

Informatika, vezetői pozícióban, vagy vállalkozó

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető, középvezető
(Budapest)
708.500 574.600 - 872.000
Csoportvezető, középvezető
(Vidék)
456.000 321.600 - 507.300
Vállalkozó
(Vidék és Budapest)
779.000 397.125 - 1.312.500

 

Telekommunikáció, Budapest

Végzettség/Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középiskola, beosztott 250.700 110.000 - 575.000
Felsőfokú végz., beosztott 433.200 341.900 - 524.400
Csoportvezető/Osztályvezető 547.200 402.000 - 599.700

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Gyor, Veszprem, Szekesfehervar varosokban a 450+,raadaskent ilyen-olyan kafeteria egyaltalan nem irrealis pl.

Marmint brutto

Sziasztok,

 

bpesti multinal vagyok voice engineer Avaya rendszeren, 3.5 ev tapasztalat netto 540 korul atlagos honapban - ha fizetik a tulorakat is akkor felmegy 600 ezer fole is. Van cafeteria is, meg annual bonus, ceges telo szokasos multis benefitek...ezt szeretnem feljebb tornazni, ugy h netto 600 felett legeyk minden honapban.

Tudna valaki esetleg ajanlani olyan helyet Budapesten ahol jelenleg keresnek Avaya engineer-t ? Elore is koszi ! 

Ez engem is érdekelne. Én is Avayával dolgozom, de nettó 400-ért. Csak egy másik céget ismerek, ahol ilyen pozíció van, de ott nem keresnek senkit. Én nettó 480-ért vagy fölötte szívesen váltanék. Külföld is szóbajöhet.

Nálunk nettó 440-ez plusz erős cafeteriát és egy jó csapatot tudok ajánlani. A munka nagyrészt Avaya, plusz egy kis ez-az. Budapesti cég - érdekelne? Ha megadod az emailedet, több részletet tudok küldeni, aztán dumálhatunk a részletekről.

Na elmész te a francba, lefelé nyomni a fizetéseket!! Hogyan lehet egy szenior Avayás embernek nettó 600 alatt ajánlani? Aztán csodálkozol, hogy miért nincs ember és miért megy ki mindenki nyugatra...

Ez az ürge meg itt csak trollkodik. Olyan nincs hogy nettó 400-ért dolgozzon valaki egy ilyen spéci területen, amihez ilyen kevesen értenek.

Ez az oldal arról szól, hogy megosztjuk a fizetésünket és felfelé tornázzuk a magunkét és másikat, ne lefelé.

És hogy a témánál maradjunk, 4 év Avaya tapasztalat, de képzéssel tanultam Talldesket meg Aircallt is. Nettó 650 plusz cefeteria.

Ha nem titok elarulod hogy melyik cegnel dolgozol bpesten ? Nekem is ennyi tapasztalatom van, 2 nagy multi ceg ugyfel tamogatva enterprise voice kornyezetben, napi operational support, high priority incik, plusz hetvegi oncall es felsofoku angol + nemet nyelvtudas. Ha esetleg keresnenek hozzatok embert :) 

Azt mondjuk nem irta, hogy milyen szinten ert hozza es mennyi tapasztalata van, ennek fuggvenyeben lehet akar jo is az a 440. Egy valodi senior Avaya engineer szerintem a 650-nel is jobban kereshet megfelelo helyen, sokkal jobban is....engem is ilyen erdekelne :) 

Jó csapattal érdekel a nettó 440 ha van rendes cafeteria is. Az emailem andrassipos88@gmail.com. Köszi!!!

Kb . negy evvel ezelöt kerestem egy Kis vallakozasnal (Kft) Infrastruktura Mernökent, 10 ev tapasztalattal (Vmware, Linux, TSM) 400e Netto havonta, erre jött meg kb 200e Premium eves szinten. Ez a fizu akkoriban a felsö közep kategoriaba tartozhatot, szerintem.

Kerdesem: Ma Budapesten 14 ev tapasztalattal, rendszer-mernökent mit lehet keresni?

Én úgy látom, hogy 10 év feletti tapasztalatnál, már inkább a softskillek számítanak, pl. milyen szoftverekhez, toolokhoz, programnyelvekhez értesz, van-e projektvezetői tapasztalatod stb.

Szerintem most olyan 700E-1M között lehet elhelyezkedni ilyen paraméterekkel és kiváló angollal.

Bp-i multi, junior nw eng, ccna, angol közép, diploma nincs, 26 vagyok. Br 400+caf néhány hónap releváns tapasztalattal.

Elírtam, netto 400.

Én is erre gondoltam amúgy....túl soknak tűnik a nettó 400 pár hónap tapasztalatért. Hacsak nem külföldre dolgozik full remoteban....

simán lehetséges, ismerősöm most helyezkedett el pályakezdőként nettó 400-ért, frissen végzett pár hónap egyetem melletti gyakorlattal a tarsolyban. Nem teljesen értem, hogy ez hogy lehetséges, mert teljesen átlagos tudású, gondolom a helyzet szüli ezeket meg a meggyőző fellépés.

"simán lehetséges ... Nem teljesen értem, hogy ez hogy lehetséges..." - most akkó'?
Imádom, hogy itt mindenkinek HR-eseket meg CEO-kat megszégyenítő piaci rálátása van a bérekre. :D Ilyen infókért vhol kemény összegeket szoktak kérni.

szerintem siman lehetseges ha ugyes :)

Persze, meg okos, és talpraesett. Bármilyen cégnél bársávok vanank, az hogy melyikbe kerülsz függ a tapasztalatodtól+tudásodtól (a kettő nem mindig korrelál arányosan sajna). Pár hónap tapasztalattal, kizárt hogy annyi tudást szedjen össze hogy rögtön nettó 400-al indít, hacsak nem a google vagy fb vagy valamelyik ilyesmi cégnél network engineerkedik.

OP here. Pedig ennyi, előző helyemen is közel ennyit kaptam, az is L2 üzemeltetés volt, de nem hálózat.

Sziasztok,
2,5 év tapasztalat, ebből 2 éve fix munkahely már. Kezdetben manuális tesztelés, utóbbi fél, háromnegyed évben már automata is (Most vezettük be, már ideje volt..). Bruttó 450 + 13+14.havi, 500e Cafeteria, utazástámogatás. Ennyivel indultam 2 éve. Mennyi lehetne reális 2-3 év tapasztalattal? ISTQB CTFL+Agile

Köszi!

Szerintem Budapesten cafeteria nélkül bruttó 650E-700E / hónap reális lehet, ha jó az angolod.

Test Automation Engineer, Budapest

Startup ceg, 600.000 brutto + ingyen ebed
2 ev tapasztalattal

(hogy ne csak mennyit kerjek poszt legyen)

Korrekt. Egyébként mérnökként, programozóként ennyi elvárható lenne.

Ez az az összeg amiből Bp-en el lehet indulni. Kevesebből esélytelen. Nagyon drága a város.
Fizetések és lakhatási költségek alapján a ma indexen olvasott cikk szerint Bécsbe előbb veszel lakást mint itt.

Amúgy grat!

.Net dev, 10+ év, keleti régió megyeszékhely, közepes méretű cég, angol használat napi szinten minden formában, a fizetés annyira nem fényes: nettó 380.000, prémium, miegymás nincs.

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mekkora lehet a reális bérigényem IT Projektvezetőként? ( én bruttó 450-500.000re gondoltam)

Jelenleg 2 év projektvezetői tapasztalatom van(nem IT területen). A Masterfield-nél elvégeztem egy Business Analyst akadémiát és egy IT projektvezetői képzést. Az angolom be van rozsdásodva mert nem kellett használnom idáig, de most ezen dolgozok gőzerővel, hogy használható szintre lépjen :)

Válaszokat előre is köszönöm.

Sztem a brutto 450-500 az komolytalan. erre fele kezdoket / egyetemistakat veszunk fel 550-600 kozott ( eros angol ) . 650-750 realisabb budapesten !eros! angollal. Angol nelkul elegge leszukul a piac , maradnak a kis kozepes hazai IT tanacsado cegek, ahol lehet a 500 mar jonak szamit nem tudom.

Egyebkent ertelmet vesztette ez az oldal ! “Mennyitkeresel” nem pedig “mennyitkerhetek” - ennek Igy semmi ertelme!

Hogy ertelme is legyen a hozzaszolasomnak : 15+ ev DB uzemeltetes / fejlesztes , kontractor , itthon bar nemet ugyfelnek , eros angol : 2,150M + afa

Sziasztok,

Álláskeresésben vagyok, nem ismerem jól a mostani budapesti IT piacot, a segítségeteket kérném.

Ezzel rendelkezem:

13 év fejlesztői tapasztalat:
6 év magyar startup + 3 év amerikai multi (Bp (multimédia/filmipar)), 4 év amerikai multi (Bécs (légiipar), angol nyelven)

13 év C/C++ (STL, Boost, MFC, OpenGL (2D), Windows, Linux),
3 év C# (Windows) + MS SQL,
1 év HTML, CSS, JavaScript,
Kezdő ASP.NET Core MVC, Razor
Egyéb tapasztalat: Agile/Scrum,TDD, CVS,Perforce,Git,TFS, Jira, SOLID, Design Patterns
Nyelvtudás: erős angol

Ideális eset lenne, ha C++ és C#-pal is tudnék egyszerre dolgozni, de ilyen pozíciókat nem találtam.

Az biztos, hogy preferálnám a Windows-os környezetet.

Dilemmám, hogy bár C++-szal dolgoztam a legtöbbet, szívesen váltanék C#, ASP.NET core MVC webfejlesztői irányba (full stack-et vagy front-endet is szívesen csinálnék), de ebben nincs akkora tapasztalatom, és persze a pénz is számít, nem akarnék óriásit visszaesni.

Mennyi lehet a reális fizetés Bp-n ezzel a skillsettel

a.) ha maradok a C++-nál és senior/team lead pozíciót célzok meg (úgy vélem e téren eléggé szűkös a választék)

b.) ha mid-level / senior C# pozíciót pályázok (ekkor beszámítható a C++os múltam?)
?

Melyik jól fizető budapesti cégeknél érdemes próbálkoznom a.) illetve b.) esetben?

Előre is köszönöm!

Kihagytad, hogy mennyit keresel jelenleg, pedig ez az oldal lényege.

A legutóbbi fizetésem Ausztriában volt, cca 60K.
Azért kérdezem, hogy most Bp-n mennyit lehet keresni reálisan a felsorolt skillsettel a.) és b.) esetben, illetve hogy melyik cégek fizetnek jól, és mennyit Bp-n jelenleg (nyilván nem annyit mint az osztrák fizetés)
Köszönöm előre is.

Oldalak