Fizetések a pénzügyi, számviteli területen

Adatok frissítve: 2022. december

A pénzügy-számviteli területen a korábbiakhoz képest nincs akkora eltérés végzettség szerint a fizetési szintekben, viszont egyértelműen megmutatkozik a különbség a Budapesten és vidéken elérhető jövedelmekben. A nagyobb, fővárosi vállalatoknál lehet magasabb bérekre számítani. A munkatapasztalat szintén nagyobb szerepet játszik, mint a végzettség. Az olyan kisebb cégeknél, ahol a munkavállaló a bérminimum környékén keres, előfordul a zsebbe történő fizetés.
Beosztottként bruttó 400.000-500.000 forint volt a jellemző fizetés 2022-ben, vezetőként magasabb, 600.000-800.000 forint körüli bérek is elérhetők voltak.

A legtöbb munkavállaló kap éves jutalmat, ez általában a havi fizetés egy-kétszeresének megfelelő összeg.
Az esetek nagy részében előfordul természetbeni juttatás is.

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Pénzügy, számvitel fizetések

Sziasztok!

Szeretném megkerdezni, hogy van-e szerintetek eselye paromnak elhelyezkedni folyekony olasz angol roman nyelvtudassal ? A magyart is eleg jol erti mar
Kint Olaszo.ban gyartasban volt csoportbezeto
Technikusi(elektronikai szakmunkas) vegzettsege van amit meg anno Erdelyben csinalt.
Hazaköltözésnél mindenki biztatott minket h ilyen nyelvtudasokkal tuti siker de egyelore nem jartunk szerencsevel. Koszonom a valaszokat

Sziasztok!

Egy éves ERP tanácsadói (számivteli) tapasztalattal, közép angol és MS tudással mennyi a reális fizetés?
Diplomával rendelkezem, folyamatban a mérlegképes.
Ha váltanátok merre, milyen pozi fele?

Köszönöm a válaszokat!

Sziasztok! Treasury munkakörökben Budapesten mennyit lehet keresni? Érdemes ilyen területre evezni? Köszi!

Sziasztok! Mennyit lehet ma szerintetek elkérni SSC-ben egy német nyelvű AP, esetleg AR könyvelő pozícióban BA közgazdász diplomával, középfokú, aktív német nyelvtudással (angol felsőfok közeli), két év beszerzési tapasztalattal SSC-ben?

Könyvelési tapasztalat nélkül 400-420 körüli bruttót tartom reálisnak. Attól is függ szükség van-e a német nyelvre az adott poziban. Ha kell, akkor +10-15%. Ha van legalább 1 év releváns tapasztalatod az is még + pár tízezer.

Én 2,5 éve dolgoztam AR könyvelőként br. 370 ezerért és csak 1 nyelvet kértek (angol).
Szintén beszerző voltam előtte, de nem SSC-ben :)
Szerintem ha valóban 2 aktív nyelvtudásod van, akkor a br. 450-500 ezer simán megvan. Ha figyelembe veszik a 2 éves beszerzői tapasztalatot (ugye nem teljesen releváns) akkor 500 ezer felett is lehet.
+ juttatások, bónuszok stb.

Legalább leírhatnád a mostani fizetésedet, hogy hasznos is legyen a hozzászólás.

Sziasztok!

Szerintetek mennyi lenne a reális fizetési igény egy SSC-ben GL/Senior Accountant/Financial Accountant-ként? Esetleg Controllerként?

- A releváns - gazdasági területen szerzett - tapasztalatom 2,5 év (ezenkívül van még 3 év beszerzői tapasztalatom)
- Angol aktív C1, német passzív (valamikor B2-es szinten voltam)
- Excel közepesen megy (PIVOT + függvények, diagrammok stb. de makrózni nem tudok)
- Gazdálkodási és Menedzsment alapszak + pénzügyi-számviteli OKJ

Ahová szívesen mennék dolgozni az SSC-k közül: GE, BP, BlackRock, Baker Hughes, Givaudan, Friesland Campina, Ford, Sanofi

Bruttó 550-600 reális. Ha kicsit vagányabb vagy az átlagnál, és tényleg releváns az a 2,5 év, akár kicsit több is. Controllerként egy százassal több. De attól is függ, hogy milyen szintre jelentkezel.

Legalább leírhatnád a mostani fizetésedet, hogy a többieknek is hasznos legyen a hozzászólás.

Sziasztok,

Szerintem nagyon sok múlik azon hogy milyen céghez kerülsz, mekkora fluktuáció, nyilván bérsávok milyenek, valamint milyen vezetőid vannak, milyen keményen dolgozol és pl hozzád képest a többi kolléga milyen keményen.
Én a sajt cégemnél, ami egy multi és nem a magas bérezéséről híres(nem egy KPMG, GE vagy Black Rock), GL accountant-ként 3,5 év alatt három pozíciót léptem előre, valamint 160e nettóról 370e nettóra emelkedett a bérezésem és tulajdonképpen a járvány helyzet miatt nem nyílt meg csupán a vezetői pozícióm, amire márciusban sikerrel vettem az interjút.
Ja és a szakdolgozatom valamint az államvizsgát a munka közben végeztem volna el, de annyira érdektelen volt számomra az egész hogy azt ott abba is hagytam, a valódi munka sokkal érdekesebb volt.

Csak FYI.

Diploma nélkül simán felvettek? Azt hittem a multiknál a felsőfokú végzettség a belépő

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jövőre fogok végezni pénzügy és számviteli szakon (BSc.)
Van egy szoftverfejlesztő OKJ-m, és egy C1-es angol komplex nyelvvizsgám.
Tervezek a Morgan Stanley-hez elmenni gyakornoknak, ill. jelentkezni, a kérdésem az lenne, bérigény esetén mennyi lenne a reális gyakornokként?

Előre is köszi

Sziasztok,
Nagy budapesti multinál Business System Analyst poziban dolgozom jelnleg. 4 év SAP tapasztalatom van korábbról, tanácsadó és support pozikból vegyesen.
Jenlegi melóm az IT és a Pénzügy között van valahol félúton. SAP Customzing, rengeteg meeting, üzleti igények felmérése és dokumentálása, tesztelés és hypercare támogatása etc.
Angol megy napi szinten, utazás 10-40% között, projekttől függően.
BGE Gazdinfót végeztem.
Jelenlegi fizum 720k bruttó + 150% bonusz + 450k cafeteria.
Valaki dolgozik esetleg hasonló poziban? Egy br 1m megcélozható lenne cégváltással reálisan?

Sziasztok,

Melyik Big4-nál fizetik a túlórát? Úgy tudom, a KPMG és a PWC fizeti, a másik kettőről sajnos nincs információm. :(

Illetve ha a másik kettő nem fizeti, akkor hogyan tudnak versenyképesek maradni?

Köszönöm ha segítesz! :)

Tanári egyetemi diplomám van, meg pénzügyi-számviteli OKJ-s tanfolyamot is elvégeztem. Ha ezen a területen el tudok helyezkedni(pénzügy-számvitel nulla tapasztalat, tanárként 6 év), akk Pesten mennyit keresnék pénzügyesként? Köszi

Sziasztok!
Gazdálkodás és menedzsment szakon abszolvaltam az egyetemet (diplomám nincs a zarovizsga és a nyelvvizsga miatt), SAP alapszintű oklevelem van, Excel elég jól megy.
Mit gondoltok egy junior controllerkent milyen fizetési igényt adják meg? Mi lenne reális?
Előre is koszonom!

Szia!

Budapesten sztem br. 450 ezer reális lehet. Angol amúgy megy?

Sziasztok,

Senior Auditor vagyok egy BIG4 cégnél, Nálunk az alábbiak a fizuk:
Asszisztens 1. Br 420
Asszisztens 2. Br 480
Senior 1. Br 610
Senior 2. Br 720 (itt járok én)
Senior 3. Br 850
Manager 1. Br. 1M + prémium kategóriás autó

Minden felsorolt szinten, általában 1 évet töltünk el, mire a következőre léphetünk.
Minden felsorolt szint fizujához jár még Br 430 e HUF cafeteria / év.

Éves bónusz értékeléstől függően 0-3 havi bruttó bér szokott lenni.
Nem írom le melyik cégről van szó a négy közül, de nem hiszem, hogy lényeges eltérések lennének.

Felette már sajnos nem tudom, de van Még egész Manager 4-ig, aztán Senior Manager, Director, és a legvégén Partner, el sem tudom képzelni mennyire sokat kereshetnek :D

Szia, az lenne a kérédsem, hogy pályakezdőket is alkalmaznak-e, illetve hogy milyen szintű idegennyelvre van szükség?

Én is meg tudom erösiteni ezeket a fizetesi szinteket, bár én nem dolgozom big4ban, csak ismerek olyanokat akik igen.
Viszont ezek az utobbi pár évben növekedtek ennyire, mert évekig br.360 volt pl a belépö bér.(ami elég szerény)
Ezek magas fizetések, de ha azt számoljuk, hogy hány órát kell ezért dolgozni éveken át, akkor senior 1 alatt nagyon kevés és senior - manager között sem mondanám órabérben kiemelkedönek.

Kisebb cégeknél (nem Big4) azért ezek kicsit magas összegek. Illetve inkább az van, h 1 évenként nem nagyon lépkednek az emberek szintet. 1 év az szinte semmi. Azt gondolom HR-esként, hogy min. 5 év után lesz vki senior, azaz az általad leírt Senior 1 szintű. Nála valóban reális a br. 600-650. (azaz 610 nálatok)

Pályakezdőként br. 350 000 a reális egy átlag, kisebb cégnél. Általában 1 év letelte után vmikor számíthatsz kb. 10% emelkedésre, plusz az éves egységes béremelésre jövőre (hacsak nincsen olyan belső szabály, h az újak nem kaphatnak)

Úgy hidd el ahogy leírtam, 1 év minden szinten, kb Senior 3-ig stabilan, kiszámítható, 4. éve dolgozok itt, minden korábbi felsorolt szinten egy évet töltöttem, és mindig ilyen ütemben emelkedett a fizum.

Az oka:
Szezonban nem ritka hogy havi 250 órát le kell dolgozni, nagyon kevesen bírják, főleg sokáig, évekig. Ebből kifolyólag az ilyen cégek piramis szerkezete fenntartható marad, mert a tápláléklánc tetején nem sokan maradnak. Egy partner általában 12-15 évet tölt a cégnél mire eléri azt a szintet.

10 asszisztensből 5 már soha nem lesz senior, további 3 nem lesz manager.
Hamar lemorzsolódik az ember, egy előnye van, borzalmasan sokat lehet tanulni ha egy év alatt kettőt ledolgozik az ember, illetve ha az elején nem is, de pár év múlva magyar viszonyokhoz képest korrekten megfizetik.

Szia!

A szezon hány hónapot takar? Tehát hányszor van az a 250ora per hó? És szezozon kívül átlag napi hány óra meló van?
Gondolom a túlórat nem fizetik tehát ezek a bersavok fixek.

A másik kérdésem az lenne, hogy az audittol mennyivel kapnak kevesebbet azok akik pl taxon vannak? Nagyon nagy a bérkulonbseg?

Köszi előre is

Szia,

a szezon eltér auditon és tanácsadáson.
Nálunk januártól május végéig tart, míg tanácsadók abszolút projekt alapon mennek, de a legtöbb nekik is ebben az időszakban van.
Plusz információ: tanácsadók nem keresnek kevesebbet mint a könyvvizsgálók, sőt sztem kb 10%-al több az alapjuk.

Sziasztok!

3 éve dolgozom könyvelőként egy 100 fős multinál, gazdasági alapdiplomám van, angolul felsőfokon, németül középfokon beszélek.

Milyen bruttó bérigényem lehet egy budapesti SSC-ben GL accountantként/Finance analystként?
Most keresek br. 500-at plusz cafi, nyelvet alig kell használni...

Bruttó 560-580 reális lehet?

Szia. 600 is simán, nekem 580, 1,5 év ssc tapasztalattal, és nincs német tudásom. 3-400 fős ssc. Viszont ehhez kell penge Excel, és számviteli tényleges tudás.

Oldalak