Fizetések a minőségbiztosítás területén

Adatok frissítve: 2022. december

A minőségbiztosításban elsősorban a diplomások tudnak magasabb béreket elérni. Középfokú végzettség esetén a bérminimumnál alig magasabb fzetések a jellemzők, felsőfokú végzettséggel bruttó 600.000-700.000 forint, vezetői beosztásban ennél magasabb jövedelem érhető el. A kérdőíveket beküldők döntő része nagy minőségbiztosító cégeknél dolgozik.

Az esetek jelentős részében van 1-2 havi fizetésnek megfelelő jutalom és természetbeni juttatás (pl. étkezési jegy). A kérdőívet kitöltők egy része beszámolt a bruttó béren felüli "zsebbe" kapott többletjövedelemről.

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Fizetések a minőségbiztosításban

8 millió euró nettó per hónap + céges kocsi.
céges kocsi nélkül viszont már nem éri meg

1,5-2M+kocsi

Biztos jó lesz 20 emberért felelősséget vállalni aztán meg jól kiégni egy olyan fizetésért, amit egy n+1-edik tökátlag programozó home officeban tököt vakarva megkap...
Ez már vezetői szint, itt komoly stressz van, 3 millió alatt ne add magad :D

Azért ne túlozz, 2M jó pénz lenne attól még. A kérdés inkább az hogy ennyit megadnának-e legalább, vagy lesz olyan jelentkező aki 1,2-ért is vállalja és örül annak is mint majom a farkának...

Nincs az a 400 fős multi, aki egy QM-nek 3 millát fizet havonta....persze kérni lehet bármennyit.Sajnos ez a nagy büdös helyzet.

Sziasztok,

Field quality representative pozicioban dolgozom egy nemzetkozi autoipari cegnel.
Munkam soran kizarolag kulfoldon, a ceg ugyfeleit latogatom es megvizsgalom a felmerulo minosegugyi problemakat, konkretan a cegunk altal gyartott termekeket (nem arulok semmit).
Ezek foleg alkatreszek illetve a mar kesztermekek (alkatreszek, uleshuzatok/karpitok stb) de neha magat az alapanyagot is meg kell vizsgalni.
Lassan 4 eve nem kaptam fizetesemelest, jelenleg 540bt berem van + a kiküldetesi dijak. 8e ft szepkartya.

-7 eve vagyok a cegnel
-angol targyalo szint
-horvat targyalo szint
-VDA, PPAP slap ismeretek

Mennyi (lenne) most a realis bt berem? Sajnos a konkurens cegeknel levo barat/ismerosoket is kotelezi a titoktartas igy sajnos senkitol nem tudok hasznos infot kapni, de ugy erzem a jelenleg juttatasom mar nem versenykepes...

Koszonom elore is.

Ez kva kevés szerintem. 500 bruttót jobb helyen egy talpraesett kezdő is megkaphat már. De hát ha nem kérsz emelést vagy félsz váltani miért is adjanak többet?

Szerintem 700-800 minimum járna, Pesten talán több is.

700 azért eléggé karcsú. 3 év tapasztalattal kap volt évfolyamtársam bruttó 800-at folyamatmérnökként.
Egyébként a bruttó 850-900 simán reális, ha nagy szükség van a cégnél, akkor többet is ki lehet alkudni.
Viszont a jelenlegi helyzetben (chiphiány, ellátási nehézségel, bizonytalan globális helyzet miatt történő kereslet csökkenés) előfordulhat, hogy "on hold"-on vannak a pozik és várhatnak a pozik betöltésével, válogathatnak a jelöltek között.

Sziasztok,

Komarom-Esztergom megye, nem autóipari cég QM pozíció br. 1M +havi bónusz. 13. havi nincs.Laptop+telefon. Autó nincs.
10.év QE illetve Senior QE tapasztalat.

Sziasztok,

3 ev QA Specialist + 2 ev Quality Manager tapasztalat Angliaban es diploma Angliabol, mennyi a varhato jovedelem?

Mivel tobbnyire egy nagy multi kisebb site-janal dolgozom, ezert van tapasztalatom Environment es H&S departmen-ben is.

Milyen pozira, melyik lokáció?
Felső vagy középvezetői szintre pályáznál?
Most mennyi az annyi? Miért váltanál?

Kozep es felso vezetoire is kivancsi lennek.
Most netto £2400 (kb 1.1 millio forint). Valtani meg hazakoltozes celjabol.

Sziasztok,

7 év autóipari minőségbiztosítási tapasztalattal, folyékony angol nyelvtudással, diplomával, milyen bruttó bért lehetne kérni Senior Qualit Engineer pozicíóban szerintetek Budapest környékén?

Brutto 700-900 között, annak függvényében, hogy mennyire kell ember, ill. mi a cég profilja. Jelenleg mennyit keresel, melyik régióban?

600br + 27 cafi jelenleg.
Győr - Komárom régióban, autóipar.
De mivel hallom ismerősöktől, és olvasom is, ennél lehetne jóval több is. Tudom, volt olyan pályakezdő, akit 700 Br-val vettek fel.
Illetve lehet lenne lehetőség nem senior Q-nak, hanem Quality középvezetőnek menni és ott 900 körül mondtak. Mivel eléggé nagy szerintem mostanában a bérfeszültség azonos pozíciókon belül is, nem tudom mi lenne a reális, és mi az, ami már irreális Senior-nál és Q középvezetőként....

Reális mindig az amit megadnak.
Nekem fejvadászok szoktak súgni bérigényt. Q középvezetőnek reális a bruttó 900, ha már van 2 év tapasztalat vezetőként akkor 1-1,5M is elérhető lesz.
Pályakezdőnek brutto 700-at sokallom. Valószínűleg valamelyik ismerőse vetette fel annyiért. Vagy pedig szimplán nem igaz.
A mai piaci helyzet alapján kb. ami reális:
Pályakezdő: br. 400-500
1-3 év tapasztalat: br. 500-700
3-5 év tapasztalat: br. 550-850
5+ év tapasztalat: br. 600-900
Középvezető: br. 650-1.2M
Felsővezető: br. 1.5M+
Ebből is látszik, elég nagy a szórás. Egy cégnél nem ritka, hogy valaki 2 év tapasztalattal többet keres, mint a Senior kolléga aki 5 éve nem kért fizetésemelést.

Köszike. Nagyjából ide lőttem be magam 5+-szal, aztán reméljük a legjobbakat :)

Köszönöm a választ.

Sok sikert! Ha van konkrétum megírhatnád mennyi jött össze. Egyébként én is most készülök váltani, éppen Pest megyébe, 5 év tapasztalattal. :)

OK persze. Te milyen beosztásban keresel munkát?

Vegyesen keresek. Teamleaderi és senior mérnöki pozik is szóba jöhetnek. Ha szimpatikusnak tűnik a cég és kapom az elvárt bért, akkor aláírok. Ha húzzák a szájukat a bérigényemre akkor még az is lehet hogy szétnézek a külföldi karrierportálokon.
Sajnos a mai magyar gazdaságban, ahol lehetetlen egy normális lakás/ház árát kigazdálkodni, addig nekem nem lesz opció itt élni. Úgyhogy a lélektani határ nálam is megvan (brutto 800+egyeb)

Sziasztok,

Szerintetek Project Quality Engineer pozícióban mekkora bért/juttatási csomagot lehet kérni/kapni az alábbi tények mellett:
- 1 év tapasztalat mint PQE
- budapesti energetikai cég
- gépészmérnöki bsc diploma
- felsőfokú angol nyelvvizsga nyelvterületen töltött idővel

Köszi a válaszokat előre is,
Brian

Hali! Én 1 év pár hónap PQE tapasztalattal ilyen ajánlatokat kaptam másfél éve:
- Br. 490k Fejér megye
- Br. 430k Pest megye
- Br. 550k GyMS megye.
Így Győrbe mentem végül.
Most van egy kis válsághangulat az autóiparban így nem pozícionálnám magam brutto 550k felé.
Üdv, Máté

2010-ben végeztem QE, de nincs releváns tapasztalatom.Hölgyként milyen szektorban érdemes orientálódni?Negatív tapasztalat,fiút várt..pedig a nevem a cv elejen volt ;)
Végeztem:Szállítmányozást, Vamugyintezot, Logisztikai asszisztensit,Középfokú angol nyelvvizsgat, jol beszélem a nyelvet mások szerint.
Milyen módon, tanfolyammal vagy hol kezdjem szerintetek hogy piacképessé válljak?
(komolyabb szakmernokivel? Vagy kellene egy társ szak?)
Pályázóként milyen bér sávot jelölhetek meg?
Pest megye, Fejermegye jöhet szóba illetve itt nem kell alberleten gondolkoznom.

Köszönöm válaszotokat,

Júlia

Nem autóipari cég, 14 év tapasztalat (7 vezetői) br.630.000+telefon+laptop+autó+13.havi+cafeteria

Pest Megye 2 év tapasztalat, nem autóipari cég, 600 Br + teló, laptop, üzemanyag támogatás + 13. havi + havi 22 cafeteria.

Budapest, nem autóipari multi, 6 év QE + 3 év QM angol nyelvtudással, csoportvezetéssel, auditálással jelenleg br. 900 felett + 13. havi fizetés.

Sziasztok!

Pest megyei élelmiszergyártó cégnél (40fős) Minőségbiztosítási vezetőként 3 éves tapasztalattal váltani szeretnék. Mennyi lehet a reális bér ilyen tapasztalattal?

Sziasztok! Kérdésem lenne, hogy szerintetek mennyit lehetne kérni egy Supplier Quality Managment Team Leader-i pozícióra egy Dunántúlon levő megyeszékhelyű 1200 fővel rendelkező cégtől? Köszönöm a válaszokat előre is!

Oldalak