Fizetések a banki, biztosítási szektorban

Adatok frissítve: 2022. december

A beküldött kérdőívek alapján a banki és biztosítási szakterületen a többi szektorhoz képest továbbra is igen kedvezők a jövedelmek, bár az informatika és az ipar az elmúlt 5-6 évben elkezdte utólérni vagy elhagyni a banki fizetések szintjét. A bankoknál a legjobb fizetéseket továbbra is Budapesten lehet kapni.
A jellemző jövedelem középiskolai végzettséggel bruttó 300.000-350.000 forint körül volt 2022-ben.
Felsőfokú végzettséggel Budapesten 450.000-600.000 forint körüli fizetés volt elérhető, vidéken kicsit alacsonyabb. Budapesten jobban differenciálnak a felsőfokú diploma típusa szerint, tehát akinek jobb diplomája van (mesterdiploma, vagy elismert egyetem), érdemesebb Budapesten állást keresnie.
A vezetői fizetések is igen kedvezők más szakmákhoz képest, az osztályvezetők, középvezetők jellemző bére egymillió forint körüli, vagy az feletti tartományban mozog.
A bank/biztosítási szektorban nagyon megéri az idegen nyelvek ismerete: a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökben, főleg Budapesten jelentősen magasabb fizetés jellemző.

Egyéb juttatások:
Az esetek nagy részében előfordul éves prémium a banki szektorban, ennek összege jellemzően több, mint egy havi fizetés. Természetbeni juttatásról is bebeszámolt az adatközlők zöme.

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

:: 
Fizetések a bankokban

Sziasztok! Micro specialista vagy mikro tanácsadói pozicióra, mennyi a reális bérigény vidéken? Köszönöm

Sziasztok, jogász diplomával milyen bérigény kérhető biztosítónál panaszkezelői állásban, illetve banknál jogtanácsosi állásban?

Üdv mindenkinek!
Szeretnék érdeklődni, hogy vidéken mennyi bruttó fizetési igényt kérhet egy közép iskolai végzettségű pályakezdő, olyan szektorhoz amely agrár asszisztensi pozíciót látna el?
Előre is köszönöm a választ.

Ha ismerős vagy akkor megmondják, ha nem akkor max br.300

Pontosítok:Takarékbank -lakossági hitel szerződés író. Kiegészítés : Mennyire stresszes a munkakör, jellemző a túlóra, home office-t mennyire támogatják?

Br 250-300
Nincs home office, egyszerű munka

Sziasztok, érdeklődni szeretnék aki ott dolgozott/dolgozik milyen fizetések vannak admin pozíciókban, (középfokú végzettség) Mennyi kb.a cafeteria, juttatás? Köszönöm.

Sziasztok!

Van valakinek infója mennyi lehet a reális bérigény (bruttó és alapbér) mikro specialista tanácsadó pozícióban Budapesten, több mint 4 év vállalati ügyfélkezelésben, finanszírozásban szerzett tapasztalattal?
és mekkora a cafeteria keret havonta? és miből lehet választani?
Minden infót szívesen fogadok!
köszönöm.

Alsó hangon 430.000-450.000Ft

Sziasztok,dolgozik/dolgozott valaki ebben a munkakörben? Van olyan fiók ahol az értékesítés nem elvaras? Kb. 6 órás munkára milyen fizetést érdemes kérni? Köszönöm.

Én 8 órásként 237.500 Ft bruttó alapot, pénzkezelési pótlékot és egyéb értékesítésből származó jutalékkal együtt netto 200-210.000... a munkaidő nagy részét kí,-befizetések teszik ki átlag napi 70-80 ügyféllel.

Nem vagy túlfizetve. Ott ráadásul elég összetett a munkakör. De legalább nem unalmas. :) Túlóra van? A cafeteria mennyi? A tervszamokat kell teljesíteni, mennyire figyelik?

Sziasztok! Tudja valaki hogy most milyen fizetések vannak a Raiffeisen banknál banki pénztáros pozícióban? Köszönöm.

Sziasztok!
Mennyi a próbaidő a Takarékbanknál?
Köszi előre is.

3 hónap

Sziasztok!
A Sberbankban mint tranzakciós ügyintéző pozícióra mekkora bruttót lehet kérni? Tranzakciós ügyintéző =pénztáros ???

Köszönöm

Sziasztok, érdeklődnék, hogy CIB bankban a pénztárosok kb. milyen fizetések vannak és ragaszkodnak e az értékesítéshez? (rmidő)-most úgy láttam rövidített 5 órás. Uez a kérdés a Budapest Banknál (teljes midő). Köszönöm szépen.

Sziasztok!

Tervezem, hogy egyetemre megyek 2021-ben, szeretnék banknál elhelyezkedni. Dolgoztam egy oylan 1,5 éve teleofnos ügyfélszolgálaton bankban, de az nem az én világom, most teljesen más szektorban vagyok. Raiffeisen, BB, UniCredit és CIB ami megfogott valahol. A kérdésem, hogy ha Náluk sikerül a kötelező szakmai gyakorlatot elkezdeni mire számíthatok. Van valakinek tapasztalata, illetve mennyire nehéz dolga van egy pályakezdőnek ott? Nyílván tapasztalatom bankokról van amit 1,5 év alatt összeszedtem de diplomás pozicióhoz nem lesz kimondott tapasztalatom.

Szia,

Én BCE BSc gazdmen utolsó félévében mentem gyakornoknak az egyik általad említett bankhoz. Felvettek, de nem nagyon lehetett fejlődni, mert szakmai munkát nem nagyon adtak.

Sziasztok!
Raiffeisen pénztáros fizetés és feladatok iránt érdeklődöm. Mennyre kell értékesíteni és milyen bérre+ cafeteriára lehet számítani?
Köszönöm

Sziasztok! Érdeklődöm milyen a fizetés és az elvárások?

Erdeklodnek Kelet M.O on. Egy takarek bankba mennyi br.fizetesi igény a reális. Pszáf és Bizti közvetítői megvan. Értékesítési gyakorlat van. Mindé pénzügyi mind bizti. Eddig havi 400e nettó megvolt .de elfáradtam vallani kellene.

Annál többet a Takarékban nem adnak.Majd talán 1.5 múlva ha megtörténik az összeolvadás.

Így van takarékba ne menjél. Fapados minden+plusz a fizu is katasztrófa. Nettó 400-as fizut esetleg prémium bankárként vagy jelzálogosként tudod hazavinni jutival együtt, de akkor ügyesnek kell lenned.

Elég keveset fizetnek, nevetségesen gyenge fizetések vannak a Takarékbanknál. A banki szféra alja.

Takarékbanknál szerződés ellenőr pozícióban a havi fizetésen és cafetérián kívül létezik más béren kívüli juttatás? Előre is köszönöm a választ: Anna

Cafetéria kifújt a Szép kártyában, nincs más béren kívüli juttatás, ösztönző létezik, de pont azt nem ösztönöz akinek értékesíteni kellene olyan nevetséges összegeket hívnak ösztönzőnek. Fizetések nagyon gyatrák, 3-4 évet ott dolgozó tanácsadók,előterjesztők,szerződés ellenőrők fizetése 200-280 bruttó, Budapesten valamivel magasabb, és el is hiszik, hogy versenyképes.
Elég stresszes és nagy a fluktuáció, ennyi pénzt kevésbé stresszes munkahelyen is meg lehet keresni.
Előrelépési lehetőség a nullához konvergál. Ha közel üllsz a tűzhöz van esélyed,egyébként lehetetlen.

360.000 bruttó.12.500 ft nettó caffeteria havonta.3.hónap után.egy havi bér adható!!!!jutalom/év.Ennyi....budapest,info park.

Sziasztok! Budapesten OTP bankban számlavezető munkatársként, középfokú végzettséggel mennyi a bruttó vagy nettó bér? Köszönöm

Nekem ma bruttó 320e-ft-ot ajánlottak ma. Plussz 40+10ezret bruttóban, ami kb 246eft. Nekem nem túl csábító. Kerestem már ennél többet.

Oldalak