Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Ezekkel a paraméterekkel én 1,2-1,3M körül lőném be magam, ha egy cég sokalja úgyis alkudni fog belőle. 1 év csoportvezetői tapasztalattal engem már kerestek fejvadászok 1M-1,1M körüli ajánlatokkal 2 évvel ezelőtt is.
Egyébként nem egy pesti mérnökről tudok aki brutto 700-at keres 2-3 év tapasztalattal.
Első körben emelést kérnék a helyedben, ha nem akarnak adni akkor kezdj el nézlődni.

Neked kell eldönteni, hogy neked elég-e. Ha nem, akkor keress jobb lehetőséget, nem kell szégyenlősnek lenni. Jelentkezz szimpatikus pozikra és nyugodtan kérj 900-at. Ha megadják valahol, jól jártál, ha nem, akkor tudod, hogy a tudásodhoz korrekt a mostani fizud. Próbálkozz addig, amíg valahol sikerrel nem jársz.
Jóval kevesebb munkaviszonnyal hátam mögött, 0 vezetői tapasztalattal én többet keresek a jelenlegi fizudnál, így az szerintem kevés. De ismerek olyan, jó szakembert, aki örülne a br700-nak is. Javaslom a Hays Salary Guide fellapozását, az alapján be tudod lőni mi a realitás.

Sziasztok! Gépész Bsc-vel, egy év gyártástámogatási tapasztalattal vidéki autóipari multinál, mi a korrekt belépő bérigény Budapesten hasonló munkakörbe? Nyelvtudás van de nem az igazi. Emellett 2 év nem releváns munkahelyi tapasztalt van még. Köszönöm!

Sziasztok!
5 év technikusi munkatapasztalattal rendelkezem, mind műszaki területen történt (2,5 év minőségbiztosítás, 0,5 év karbantartás, 2 év gyártástámogatás), az átlagos fizetésem nettó 200 ezer forint körül volt végig. Tavaly nyáron végeztem Bsc gépészmérnökként a BGK-n, felsőfokú német nyelvvizsgám van és középszintű angoltudással rendelkezem. Jelenleg egy br. 500-550 körüli bérsávban keresek december eleje óta. Többségében a br. 450-et hallom vissza a cégektől. Szerintetek mi lenne releváns? Pesten, Budapesten elsősorban.

Sziasztok

A mostani munkahelyemen keresek br. 440.000 Ft-ot cnc programozóként, viszont nem feltétlen érzem azt, hogy az elvégzett munka mennyisége realitásban lenne a béremmel.

Jelenleg én csinálom az új termékek gyártástechnológiáját, cad-cam modellezést, programok esetleges javítását, ha nem tökéletes a kiforgatott program, a szerszámgépek szerszámozását(3-4 revolverfejes eszterga megmunkáló központok), a gyártást, a meglévő termékek optimalizálását ciklusidőben, szerszám éltartam vizsgálatokat, és ha nincs épp tervezni, vagy programozni való, akkor csak simán a gépeket etetem.
Ezek mellett az új termékek árajánlatához minden esetben én adom ki a ciklusidőket a gyártástechnológiával együtt, és a 3D koordináta mérőgépek kalibrálása is hozzám került már pár éve
Valamint még a gyártási utasítások kidolgozását is ideadták, mert vannak sima gépkezelőink is, csak erre még nem volt időm, hogy megcsináljam.

9 éve dolgozok forgácsolóként, ennél a cégnél pedig 6 éve. Most vagyok 26
Sok dolgot autodidakta módon tanultam, és sajnos nincs mérnök, vagy egy nálam tapasztaltabb szakember a cégnél akihez szakmait jellegű kérdésekkel tudnék fordulni.

Az egyetlen gebasz, hogy nincs diplomám, így nem igazán tudom, hogy mennyi lenne az a reális bér, amit nem pofátlanság elkérni.
Vagy a diploma nélkül egyelőre elégedjek meg ennyivel?

Előre is köszönöm a tanácsokat.

Sziasztok!

Tudnátok információt adni Hajdú megyei gépészmérnöki bérekről?
5 év géptervezői és üzemmérnöki tapasztalattal szeretnék váltani. Jelenleg fővárosi agglomerációban dolgozom, család miatt költöznénk keletebbre.

Segítségeteket köszönöm.

Legalább elmondhatnád hogy most mennyit keresel ha már ez lenne a fórum célja.

Br. 680k + 35k/hó bejárás és 13. Havi.

Ne válts,nem igazán fogsz többet keresni.Vagy esetleg jóval kevesebbet...

Váltás mindenképp lesz, mert Pest megyében ez se túl sok, hiába kkv-ről van szó és itt ez a max, amit ki lehet csavarni.

Hasonló tapasztalattal rendelkezek, voltam tervezőként is akkor nettó 500k, hegesztőmérnökként nettó 650k. Ajánlatot kaptam debreceni német tulajdonú élelmiszeripari gyártó cégtől (KR...S) tervezőmérnöki pozícióba, de ők a kiemelkedő bérezés alatt Br 400k max 450k-t gondoltak. Gyorsan megköszöntem a lehetőséget...
Más infóm nincs hajdúsági cégekről de ez alapján ott jóval kevesebbet adnak.

Megértem. Br. 450k már akár egy több műszakos operátori munkakörben sem elérhetetlen. Artól a cégről én is hallottam, hogy híresen alacsonyak a bérek.
Köszi az infókat.

Sziasztok,
mekkora egy reális kezdőfizu ma Budapesten BME Gépész BSc-vel?
2 év pár hónap bosch-os szakmai gyakot tudok még felmutatni.
Mindenféle gépész poziról szivesen hallok tapasztalatot,nem szeretném bekorlátozni magam.

Köszi szépen!

Szia!
Én is ott végeztem, nem sokkal előtted. A saját és ismerőseim tapasztalatai alapján Budapesten bruttó 550-600 közti fizetést meg kell kapnod. Pályázz több helyre! Könnyen lehet, hogy lesz ahol nem adnának ennyit, akkor ott a többi.

A Boschnál gondolom már senior trainee voltál. Nehogy elmenj valahova a gyakornoki fizetésed+10%-ért (nettó tekintve mindent)!

Ezért a fizetésért (br600) egy dinamika zh-ra sem éri meg beülni, de sajnos nem ad többet a piac. Rossz boltot csináltál te is, amikor beiratkoztál az egyetemre. Operátorok 8 általánossal a szalag mellett hazavisznek jobb helyen 300-at, te meg diplomával+nyelvtudással 400-at, miközben a mérnöki munkád miatt 10000x akkora felelősséged van. Rossz biznisz.

Mégis beültél ingyen is arra a szaros zh-ra anno gondolom.. :)

Mondjuk én nem bírnám a szalag mellett 1 hétnél tovább, ugyanazokat az ismétlődő feladatokat csinálni, de igen NY-Európához hasonlóan sokszor a munkás megközelítí már a mérnök fizetéseket is.

Azért én örülök, hogy kényelmesen, itthonról tudok dolgozni már 1 éve. Sőt, ahogy telnek az évek, gyűlik a tapasztalat, tudás, én tudom növelni a fizumat, plusz valamilyen szinten érdekes is a munkám, kielégíthetem vele a szakmai kíváncsiságom is. Egy gyári melósnak milyen fejlődési lehetőségei vannak? Idővel lehet belőle műszakvezető mondjuk. Ezen kívül max annyi, hogy ha belejön, akkor 12sec helyett 10,5 alatt szereli össze a két rábízott alkatrészt. Azért annak, aki végigszenvedett egy egyetemet, szerintem ennél nagyobb szellemi kihívásra van szüksége. Egy adott szint felett nem csak a bérpapíron látott számtól leszel elégedett, hanem ettől is. Pár év tapasztalattal és 1-2 munkahelyváltással azért bőven melós bér felett lehet keresni, kényelmesen, napi 8 órában, sok esetben otthonról.
Lehet, hogy a kezdő fizu összemérhető egy melóséval, aki napi 12 órában, hétvégén is műszakozva dolgozik, de azért nézd azt is, hogy neked ezért csak heti 40 órát kell dolgozni, jó körülmények között, többnyire kulturált közegben.
Nyugat Európai bért pedig Nyugat-Európában várjatok el, ne MO-n. Ide azért jön a "jól"fizető multi, hogy olcsóbban megcsináltathassa a melót és ezzel is nyereségesebb legyen. Nincsenek csodák. Itthon sosem lesznek Német bérek. Sem jövőre, sem 10 év múlva.

Nem tudom miről beszélsz. A melósok a műszak vége után 2 perccel már az öltözőben vannak, 5 perccel utána már a gyárkapun kívül. Ezzel párhuzamosan a mérnökség háromnegyede este 7-kor még túlórázik, mert a holnapi projekt meetingen referálni kell az eddig elért eredményekről a külföldi anyacégnek, angolul. Mindezt párszázezer bruttóval többért mint egy operátor, akinek nyolc általánosa van, és múlt hónapban még vízóraleolvasó volt, és egy büdös szót nem beszél angolul. Ha egy operátor jobb helyen br 450-et kap, akkor a korrekt KEZDŐ mérnöki fizetés ennek a duplájánál kezdődik, a pár év tapasztalattal rendelkező pedig a triplájánál. Ehelyett tudjuk mi van, elvegzed az egyetemet, aztán br 600-650ért gürcölhetsz mert a multi lenyomja a fizetésedet, miközben egy villanyszerelő is hazavisz ennyit, igaz, vállalkozóként. Ezért jelentkeztek ilyen kevesen műszaki egyetemi képzésekre legutóbb.

Sziasztok,

Pest megyei autóipari cég 1000+ munkavállalóval. Minőségügyi mérnökként dolgozom egy éve, előtte 7 évig minőségügyi technikus voltam ugyanitt.Gépészmérnöki BSc + Műszaki menedzser Msc végzettségem van angol középfokú nyelvvizsgával. A fizetésem bruttó 450 + 12e cafateria. Úgy érzem, hogy alul vagyok fizetve. Mennyi lenne a reális bér ilyen tapasztalattal és végzettséggel?

Ezekkel a diplomákkal, jó nyelvtudással, ennyi év tapasztalattal, legalább 750-800 ezer a realítás. Bár 7 év után sokan már tervezőként, menedzserként, koordinátorként dolgoznak ilyen területen, akkor már 900-1 millió a minimum.

Ha nem csak a nyelvvizsga szerint tudsz angolul akkor van olyan hely ahol nagyjából a duplájánál kellene tartanod.

Bruttó 700 a minimum.

Ennyiért nem túlzottan erte meg az MSC-t is megcsinálni, ennyit bsc-vel is simán keres bárki, 0 tapasztalattal kezdőként. Br 600-650 bérigény teljesen reális, azzal sem mész sokra a jelenlegi árak mellett. A 450-el viszont brutális mértékben alul vagy fizetve, ennyit 3 fős garázscégek megajánlottak nekem kezdő koromban, bsc diplomával...

Télen végzek gépészmérnökként a BGK-n, közép szintű angollal, 3D tervezés jól megy és kb. 1éves munkatapasztalattal rendelkezek(nem egyhuzamban dolgoztam le az egy évet) . Mekkora az a reális bér amit egy interjún mondjak? Én 350bruttóra gondoltam. (Budapest)

Budapesti autóipari multinál 23 éves frissen végzett kollégám, aki előtte 1 évig volt gyakornok megkapja az br. 530 ezret. Hasonló tapasztalattal, tudással mint ami neked van. A te esetedben én 530-560 ezer közé lőném be magam, ha nem kis magyar céghez mész.

Ez most valami trollkodás, vagy ennyire nem vagy tisztában a fizetésekkel?? (Te fizetsz rezsit, albérletet vagy lakáshitel törlesztőt, meg kaját, vagy még eltartanak és azért nem érzed a pénz értékét?) Ennyiért mérnöki diplomával a fikát se szedd ki az orrodból reggel, nemhogy még be is menjél dolgozni... nem számít hogy pályakezdő vagy, ahol a br 450-et nem adják meg egy pályakezdőnek, onnan menni kell tovább, az rossz hely. De azt mondod, hogy még ráadásul nem is teljesen pályakezdő vagy... Br 350-ért tanultál ennyit? Hova gurult a gyógyszered? Ennél egy sarki gyros sütő alig keres kevesebbet 8 általánossal öregem, neked pedig diplomád lesz, nyelvtudással, ébresztő!!!

4-450-et nyugodtan mondj. Igaz, hogy ínségesebb időket élünk, mint pár éve, de azóta elszaladt a Huf-Eur árfolyam is. Ha amúgy megelégednél 350-el, akkor max lesz tér alkudozni kicsit. De a nagyobb cégek 400-at tuti meg fognak adni.

Nyugodtan mondhatsz 400-at minimum. Ha releváns a tapasztalatod, akkor meg 450-et

Miben van egy év tapasztalatod? Fejlesztésen szerintem 450-et nyugodtan mondhatsz az autóipari multiknál. A gyártómérnökként szerintem valamivel alacsonyabb a bér, de ott sem mondanék 430-nál kevesebbet. A br 350 az nagyon kevés. 2014-ben több volt a kezdő bérem vidéken, igaz villamosmérnökként.

Sziasztok,

gépészmérnök végzettség, középfokú angol nyelvtudás. 15 év multinál, most 10. éve államigazgatás. Szakterület: 25. éve facility maintenance. Fizu: bruttó 500k (most sikerült 10% emelést elérnem).

Oldalak