Köztisztviselői bérek

Sokat hallunk arról, hogy évek óta nem emelték a közszféra béreit, utoljára 2019-ben volt bérrendezés a közigazgatásban. A korábbi 13. havi fizetésnek nyoma sincs. Tényleg keveset keresnek? Mi a véleményetek?

220-at nem éri el, majdnem 25 év munka után, tisztv. kategória
szégyen... nem engem minősít, hanem ŐKET

"220-at nem éri el, majdnem 25 év munka után..."
NE HAZUDJ!

Nem hazudik! Elég szép számmal vannak olyan emberek, akik rengeteg tapasztalattal, csak csinovnyikként húzzák a szekeret, és alig tudnak megélni. Tájékozódni kellene, caps lock benyomott minősítgetés helyett.

Keveset? Az nem kifejezés! Pár ezer forinttal több a bérünk a minimálbérnél. Középfokú végzettséggel,titkársági ügyintézőként, 30-40 év munkaviszonnyal.

Lassan 10 éve vagyok közigazgatásban diplomával, nevetségesek a bérek és ami a legbosszantóbb,hogy a most középfokú végzetséggel érkezőket csak 10-20 ezerrel kevesebbért veszik fel,a felsőfokúakat meg közel 100 ezerrel többért mint a jelenlegi bérem, persze évek óta megy a hülyítés, hogy rendezve lesz a bérem de már csak mosolygok ezen, ezzel csak azt érik el, hogy nem lesz szakember a közigazgatásban, de hát kinek mint intézett a főispánja...

Ne haragudj, de ha ezt csak beletörődve tűröd akkor magadra vess.. Vagy boxolj, vagy válts.

Mindennek két oldala van ok szar a bér ez nem titok, viszont ha haza kell mennem mert beteg a gyerek és el kell vinnem a dokihoz,azt soha nem tették szóvá, mellette havonta azért tiszteletem teszem a főnökségen, hogy emlékeztessem őket az ígéretükre, persze közben keresek is de pont amiatt, hogy kicsi a gyerek nem mindegy hova mennék

Kormánytisztviselőként 2 diplomával dolgozom. Korábban egy multi alkalmazásában voltam, de a folyamatos nagy munkateher miatt (folyamatszervező- jogi vonal) 14 év után váltottam.
Hiba volt, itt semmi nem szabályozott, a kötelezettségvállalások lezsírozottak, a belső ellenőrzés kamu, a pénz meg csökkenő.... szóval, ha van jogi diplomád, gerinced és életösztönöd, ezt a szférát kihagyod.

Az emberek mindig több pénzt akarnak majd keresni!

Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy jelenleg mennyi a fizetésetek? Azóta történt bárminemű béremelés? Én önkormányzatnál vagyok, de ígérgetésen kívül mást nem kapunk :( Kíváncsi vagyok járási/megyei szinten mi a helyzet :) Köszönöm.

Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy mennyi bérre számíthatok ha egy város önkormányzatához megyek pénzügyi osztályra dolgozni. Végzettségem szakirányú felsőoktatási szakképzés (nem tudom hogy így a közép- vagy felsőfokú táblába soroslnak-e). Munkatapasztalatom a közszférában nincs.

Annyira, hogy éppen nem fogsz éhen halni :-)))
Csupán egy dolgot nem értek. A közszférában mindenki testi és/vagy értelmi fogyatékos, hogy ennyi zsetonért "dolgoznak"? Nyilván a sztrájk eszükbe sem jut...

Sziasztok és Boldog Új Évet!

Elvileg az állami tisztviselői életpálya 2018. jan. 01-től elindul a központi államigazgatáshoz tartozó szerveknél dolgozó kormánytisztviselők számára is. Én rendőrségen dolgozom kormánytisztviselőként ötödik éve. Tudja valaki, hogy ránk mi vonatkozik ebből? Vonatkozik egyáltalán valami? Vagy a rendőrségnél mint központi közig. szerv, csak az ORFK-n dolgozó tisztviselők kapnak életpályát? Én városi kapitányságon dolgozom, munkáltatóm a Megyei Rendőr-főkapitányság. Jó lenne tudni mi az ábra, mert nekem ettől fögg, hogy maradok e.... A jelenlegi bérezéssel nem fog menni... Egyedül maradtam két kisgyerekkel, ebből a nevetséges illetményből nem megytovább...

Sziasztok!

Meg tudja mondani valaki, hogy a Magyar Államkincstárnál végrehajtották-e a 2017. nyarán ígért béremelést?

Arról volt szó, hogy 2017. július 1. napjától 25%-os, 2018. január 1. napjától további 25%-os fizetésemelés lesz a Magyar Államkincstárnál. Megvalósult ez?

Üdv.: Andi

 

Nem valósult meg, ahogy idén sem! Valahogy az az érzésem, hogy a mostani létszámcsökkentés után sem fog megvalósulni, hiába vannak az ígéretek!

Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy jelenleg mennyi a fizetésetek? Azóta történt bárminemű béremelés? Én önkormányzatnál vagyok, de ígérgetésen kívül mást nem kapunk :( Kíváncsi vagyok járási/megyei szinten mi a helyzet :) Köszönöm.

Sziasztok! Megyeszékhelyen alkalmaznának köztisztviselőként, pénzügyi területen. 16 év egyéb jellegű munkaviszonyom van, főiskola, C típ. nyelvvizsgám. Az elbeszélgetésen -tól -ig határ közötti bért említettek, de valami közelebbit jó lenne tudni. Egyébként jól éreztem, hogy "nem illik" nagyon forszírozni a konkrét bért?? Örüljek, hogy felvesznek, aztán majd akkor kiderül, hogy mennyi az annyi? Vagy lehet olyat kérni, hogy előre kalkulálják ki a bért? Nyilván nem mindegy, főleg a gyes előtti egész jó béremhez képest. Köszönöm.
Sonja

Élelmiszer-biztonsági felügyelő állásra jelentkeznék, élelmiszermérnök Msc képesítéssel, középfokú angol nyelvvizsgával. Közszférában még nem dolgoztam. Mennyi fizetésre számíthatok? Köszönöm a válaszokat!

Havi oraszamtol fugg. Netto 110 es 130 kozott varhato.

Ha ez tényleg ennyi,akkor gyalázatos.Ki megy el ennyiért mérnöki végzettséggel dolgozni manapság? Ennyiért már operátor sem megy az autóiparban a sor mellé...

Hát...hm, és hm. Élelmiszerbiztonsági mérnök, havi nettó 110 ezer? Khm. Akkor mostantól kétszer is megnézem hogy mit veszek a boltban. Őszintén nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ennyi pénzért hosszabb távon motivált legyen tisztességes melót végezni, azon a kaján, amit meg majd én megveszek a boltban... :( Ez így nagyon gáz.

Szia,
Kérdésedre nem tudok válaszolni, sajnos. De érdekelne, ha megtudtad már a választ. Ugyanilyen végzettséggel rendelkezem, mint te.Hasonló munkakör után keresgélek én is.

Kedves Mindenki!

Közgazdasági érettségivel, OKJ-s képzésekkel, 16 éves munkaviszonnyal verseny szférában dolgoztam, városi önkormányzatnál lenne lehetőségem elhelyezkedni köztisztviselőként.
A 16 éves nem közszolgálati munkaviszony számít a szorzóknál???
Vagy alap szorzóval kell kalkulálnom (38650 x ?)

KÖSZÖNÖM!

Kedves Saxonn!
Érdeklődnék nálad,hogy sikerült-e az állást betöltened,mert én most pontosan abban a cipőben járok mint te,és az infók ismeretében döntenék az állásról.
Válaszodat előre is köszönöm!

Szia!

Sajnos nem sikerült (nem én mondtam nemet), főiskolai diplomával jelentkezőt vettek fel...

Bármilyen munkaviszony számít, de csak akkor, ha igazolni tudod. pl: Munkaszerződés, munkaviszony megszüntetés dokumentumai. Ahány évet így igazolni tudsz, annyit fognak figyelembe venni.

Kérném egy okosabb segítségét, ha lehet  Létezik az, hogy ha a tárgyhavi alapilletményem 100490 Ft. „a szorzó 2.6” ami ugye egy egész hónapra jár melyben benne vannak a hétvégék és a fizetett ünnepek is akkor én hat nap szabival és huszonöt nappal csak 74225 Ft-ot kapjak „bruttó”? A választ előe is köszönöm :)

Kedves Fórumozók!

Érdeklődni szeretnék,hogy igazságügyi igazgatási diplomával két középfokú nyelvvizsgával milyen kezdő bérezés várható!!??
Előre is köszönöm a választ!

Kedves Lilla!

Én is ezen diplomámat fogom megszerezni, érdeklődöm, hogy milyen tapasztalataid vannak, hol sikerült elhelyezkedned? Ill. az itt feltett kérdésedre sikerült-e érdemleges választ kapnod?

Köszönettel,

Mr. White

Érdeklődnék hogy pályakezdő diplomásként, középfokú nyelvvizsgával,kis városban köztisztviselőként (Járási Hivatalban) mennyi munkabérre számíthatok? Köszönöm a segítségeteket!

Oldalak