Fizetések a fuvarozás-szállítmányozás szektorban

Adatok frissítve: 2016. július

A beérkező adatok elégtelen mennyisége miatt a fuvarozás/szállítmányozás területén csak kevéssé részletes kimutatást lehetett készíteni. A fizetések földrajzi eloszlását nem lehetett megállapítani, de lehetséges, hogy ez ebben a szektorban kevéssé is jellemző.
Középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani, és beosztottként a diplomások sem keresnek sokkal jobban. Vezető beosztásban 380.000 forint körül alakul a jellemző fizetés. (Ld. lenti táblázatok.)

Egyéb juttatások:
Az adatközlők csaknem fele jelezte, hogy kap jutalmat, ennek összege jellemzően egy havi fizetésnek felel meg. Természetbeni juttatásról az adatközlők kétharmada számolt be, jellemzően 10.000-25.000 forint értékben.
A kérdőívek 1/3-ában adtak számot "zsebbe" érkező pluszjövedelemről.

Feldolgozott adatok:

Fizetések végzettség és beosztás szerint

Végzettség/Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középiskola, beosztott 205.200 152.500 - 270.800
Diplomás, beosztott 228.000 170.700 - 262.500
Vezető beosztásban 381.500 316.100 - 555.900

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok!

Segitsegeteket kernem egy erdekes kerdeskorben.
Jelenleg Angliaban dolgozom egy raktarban, assistant stock controller pozicioban. Hivatalosan ez a beosztasom,viszont mindennmu feladatot nekem kell ellatnom, szoval neveznem inkabb raktarvezetonek es irodavezetonek is.
Terveznem a hazakoltozest jovo ev elejen, es szeretnek a logisztikaban elhelyezkedni.
Szakiranyu kepzessel nem rendelkezem, viszont tanfolyamot szeretnek majd elvegezni. (Felnott kepzes)
Angol nyelv nelkulozhetetlen a mindennapi teendoimben, igy eros kozepfokkal rendelkezem.
2 eve dolgozom ezen a munkahelyen, tehat 1-3 ev tapasztalatot tudnek felmutatni, viszont az angliai szallitmanyozas bizonyara kulonbozik a magyarorszagi rendszerektol, tehat nem tudom ez jo pont vagy sem. Magyarorszagon raktarban es logisztika teruleten meeg nem dolgoztam.
Jogositvanyt azonnal elkezdem jovo ev elejen, hogy a munkaba jarassal se legyen problema.
Targonca jogositvanyom van, ezt leforditanam, vagy megszereznem Magyarorszagon is.
Erettsegivel rendelkezem, ami kereskedelem/marketing, kozgazdasagtan szakiranyu.

Ha ilyen feltetelekkel jelentkeznek logisztikai ugyintezonek, beszerzesi munkatarsnak vagy barminemu irodai feladatokat ellato de megis raktarral, szallitmanyozassal kapcsolatos munkakorre, milyen eselyekkel indulnek illetve mennyi a havi netto fizetes amire szamithatok?
Barminemu tanacsot szivesen veszek( hol erdemes probalkozni, cegek ajanlaasa, stb stb...) mivel szeretnek magyarkent a sajat orszagomban elni es ezert mindent megtenneek.

Varom a hozzaszolasokat es nagyon szepen koszonom.

Sziasztok!10 éves gyakorlattal angol német folyékony nyelvtudással,fi netto 400 at kapok vidéken,Budapesten ugyanerre a munkakörre 600 akat hallok...csak ,hogy képbe legyünk a 300 mega 350 es fizu max próbaidős kezdő fizetések ebben a szakmában mert hiányszakma.Az igaz ,hogy tudni is kell hozzá teljesíteni...

Sziasztok !

Vállalkozások szakmai irányítója végzettséggel, pár év gyakorlattal mi a reális nettó bérigény ?

Üdv., N.G.

Sziasztok!

Kérdésem lenne, 16 éve vagyok a munkaerő piacon. Németből, olaszból felsőfokú nyelvvizsgával, angol társalgási szintű nyelvtudással (ezeket használom is a munkámhoz), jelenleg tanulom az oroszt. Több mint 7 éve vagyok fuvarszervező (irányítok, szervezek, mindennemű adminisztráció, előtte kereskedő cégnél voltam kereskedelmi asszisztens több évig). Jelenleg n.250 a fizetésem, váltás esetén mit lehet kérni ilyen tapasztalattal, ami reális?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ani

Kedves Anikó!

Szivesen beszélgetnék veled :)

Szeretnék érdeklődni,hogy mennyi juttatást kérhetek az alábbi szempontok alapján. Budapest,szállítmányozással foglalkozó közismert cég, 3 műszak, Logisztikai adminisztrátor pozíció. Ezen a területen még nincs tapasztalatom. A munkaerő piacon 11 éve vagyok. Köszönöm

85-90 autó, 90-100 ember , a teljes infrastruktúráért felelősség, mindenért én felelek.
Havi nettó 200000 ft, 12500 kafetéria, éves 15 % prémium, ez mekkora buli.

59 éves kamionsoför vagyok. 1977 óta dolgozom a sxektorban. A Waberer nevü cégnél. az alapfizetés itt 78000 nettó´szóval én azt hiszem a Waberernek talán nem kellene annyit hirdetni a rádióban. Ez egy szégyen hogy késöbb ez után az összeg után kapjuk a nyugdijjat meg a betegállományt is. Míg vannak magyarországon nyugdijjasok akik 1 800 000 forintot kapnak. mennyit keresette ez az ember ha a nyugdijja ennyi??? Szóval ez egy kalap sz......

Az állami részről Magyarországon csak pár ember kap egymillió feletti nyugdíjat.
Egyébként az ilyen nyugdíjhoz be is kell jelenteni azt az összeget amit keres és adózni is kellett utána. Nem velük van a gond. Sokkal több kárt okoznak a minimálbérre bejelentett csalók tömegei.

Kivételt ez alól a miniszterelnök és a köztársasági elnök jelent, nekik alanyi jogon jár másfél millió, ha valaha is betöltötték ezt a pozíciót. Nekik nem kell annyit befizetni, akkor is megkapják, ha nyugdíjas korba lépnek.

59 éves kamionsoför vagyok. 1977 óta dolgozom a sxektorban. A Waberer nevü cégnél. az alapfizetés itt 78000 nettó´szóval én azt hiszem a Waberernek talán nem kellene annyit hirdetni a rádióban. Ez egy szégyen hogy késöbb ez után az összeg után kapjuk a nyugdijjat meg a betegállományt is. Míg vannak magyarországon nyugdijjasok akik 1 800 000 forintot kapnak. mennyit keresette ez az ember ha a nyugdijja ennyi??? Szóval ez egy kalap sz......

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 6 éves fuvarszervezői, irányítói (jelenleg 20-as flotta), és mindennemű adminisztrációs tapasztalattal, olasz, német, angol nyelvtudással, mi a reális fizetés? Váltás esetén mi kérhető?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Mónika nekem lenne egy ajánlatom :)

Sziasztok megyek állásinterjúra egy Budapesti telephellyel rendelkező céghez szállítmányozási munka miatt. 2-3 hét külföldön 1 hét itthon lenne a felállás 3.5T ponyvás kocsival 5 éves B-s jogsival. Érettségi adott illetve van felsőfokú végzettség ami itt mellékes szerintem.

Szerintetek mennyit lehet kérni nettóban vagy mi az amit adni szoktak a munkáltatók ilyen munkahelyen, ha külföldi a munkavégzés (Németország,Ausztria,Lengyelország,Franciaország)

Váéaszokat és a segítséget köszönöm előre is.

Budapesten import-export fuvar szervezőként-irányítóként (0-24 munkakör) 3 nyelven beszélve nettó 485.000.
Külföldön ugyan ez 2000 eur ről indul a csúcs 14.000 eur havonta, de idehaza ennek is örüljünk.

Maszek fuvarozó cég, fuvarszervező állás és az összes adminisztráció 15kamionnál 350ezer

Középfokú végzettség, buszvezetői munkakör(helyijárat)Dél-Alföldön, idén 140e az átlagom nettoban. Havi kb 180 óra.

37 éves Forgalmi Szolgálattevő.Nettó 140+8 kajajegy+évi 280 bruttó cafeteria.Megyei jogú város.

Én közel 12 éve dolgozom a Fővárosi Volánnál! A mostani nettó bérem:130000ft 30-31 napból 25 öt dolgozom napi 10 órában. Három munkakört végzek: Buszvezetés, jegykezelés, busztakarítás!

Nagyon kevés....buszvezető vagy hivatalosan? Most 2015 ben 170 et megkapnak nettóban....

Fővárosi Volán...

Azt mondd meg, mi a JOISTENNEK panaszkodsz?? Jartam kb 1 evet Halasztelekrol Budapestre veletek, hat alig talalkoztam olyan soforrel, aki jegyet akart adni, meret mind sajat zsebre dolgozott... egymasnakadtak le a drotot mobilon, hogy mikor, hol van ellenorzes, nehogy lebukjanak.. raadasul harombol ketto olyan bunko volt, mint a fold... de a vastag arany-nyaklancokra, karkotokre mindnek futotta!!! szoval pofa be buszvezeto!!!!

Sziasztok!

Egyetemi végzettség, angol, német nyelvtudás, 10 éves munkaviszony, senior beosztás (nem vezető), speciális szakismeretet igénylő munka (repülőgépipar), havi nettó 350e ft, 50e ft kafeteria, ingyen teló, laptop, cégautó (Ford C-max), üza kártya, korlátlan használat, privát is, éves bónusz (nettó 400e ft), szép munkakörnyezet, szakmai konferenciák külföldön.
Mindennek idén tavasszal vége...:(
A magyar polgári repülés megszűnésével az én munkám is megszűnt.
Most álláskeresés, és leadni az igényekből de nagyon...:(

netto 200, beszerzek és fuvarozok egyben, csak import. kommunikációképes angolt+németet tolom diploma nélkül.

Sziasztok!

30 éve dolgozom a "szeretett BVKnál", sajnos elkeserítő, hogy minket, a szürke egereket is egy kalap alá vesznek a vezetéssel és közutálatban részesülünk.
A bruttom - ami még jól is hangozhat - 186.000 Ft, a netto amit ebből kézhez kaptam 109.200 Ft volt. Most, köszönve remek kormányunknak és adótörvénynek csak 105.000,-
Nehezen gazdálkodom ki a törlesztő részletet, a rezsit. Közgazdász végzettségemmel biztosan jobban jártam volna, ha repülök egyik munkahelyről a másikra, de ez nem az én műfajom. Sajnos a fix, megbízható munkaerőt ma már nem díjjazzák. Csatlakoznék több elöttem hozzászólóhoz, szívesen cserélek azokkal, akik ezeket a remek törvényeket hozzák. Próbáljon meg közülük 70 -100.000 Ft-os netto fizetésből megélni.Megnézném mit is csinálnának, mert lehet hogy rontunk el valamit, és azért ilyen nehéz hónapról-hónapra megélni.

Üdv! Kezdem az elején,tehát Bruttóm: 159.000.- Szuperbruttóm: 201.000.- Kézhez kapok: 110.000.-
Egyezerrel kevesebbet utalnak, mint 2009-ben.
Mire kapom: 16 éves folyamatos munkaviszony, vasúti és állami felsőfokú végzettség, éjszakai szolgálat. A vasútnál minket lehet látni egyenruhában, úgynevezett végrehajtó-szolgálatos munkatársak vagyunk, közvetlen az utasokkal tartjuk a kapcsolatot. Akikkel egyébként nem lehet találkozni a vasúton, sokkal többen vannak, és 3-4 éves munkaviszonnyall 350.000.- -ről indulnak. Konkrétan, ma egyedül vagyok szolgálatban ebben a munkakörben, de (hiszed vagy sem)7 azaz hét főnököm van, amit a munkaköri leírásomban is közöltek. Tibi