Mennyit keres egy köztisztviselő 2013-ban?

Attól függ, hogy milyen a végzettsége, tapasztalata, de attól is, hogy milyen intézménynél dolgozik. Egy minisztériumban pl. magasabb a fizetés, mint egy kis önkormányzatnál.

>> Próbáld ki a jövedelemkalkulátort! >>

Hozzászólás

BUDAPEST LEGGAZDAGABB KERÜLETÉBEN AZ OKMÁNYIRODÁT NEM LEHET KISZELLŐZTETNI.LÉGKONDI VAN, DE NINCS PÉNZ A TISZTÍTÁSÁRA. TEHÁT NEM MŰKÖDIK. A DOLGOZÓK 28 FOKOS MELEGBEN PRÓBÁLNAK MEGFELELNI MINDENKINEK. MI LESZ, HA JÖN A KÁNIKULA.

Nem leszek népszerű az alábbi hozzászólásommal és előre bocsátom, hogy tisztelet a kivételnek: akinek nem inge, ne vegye magára.

Nem kérdés hogy havi bruttó 100 ezer Ft körüli fizetésből képtelenség tisztességesen megélni, le a kalappal azok előtt, akiknek ez valahogyan mégis sikerül.

Másrészről viszont ha adott pozícióra találnak megfelelő munkaerőt X fizetésért, akkor a munkáltató általában nem kényszerül arra, hogy többet ajánljon. Ugyanez fordítva is igaz; ha munkavállaló máshol jobban fizető munkát, vagy akár a boltban olcsóbb árut talál, akkor valószínűleg azt fogja választani. Ugyanez igaz az államra is: amíg a gépezet így vagy úgy, de működik a mostani bérekkel, addig nem fog radikálisan fizetéseket emelni, mert nem érdeke sem az államnak, sem az adófizetőknek. Még akkor sem, ha az állami alkalmazottak is szavazó és -- bizonyos értelemben -- adót fizető állampolgárok.

Ezen a fórumon is sokan elmondták, hogy rengeteg a munka és rosszak a munkakörülmények: nem vitatom, hogy léteznek tisztességesen dolgozó, túlterhelt dolgozók az állami szektorban is, viszont egyszerű adófizető állampolgárként valahogy sosem a lelkiismeretesen dolgozó alkalmazottakkal hoz össze a sors sem az önkormányzatnál, sem az okmányirodában sem a Munkaügyi Bíróság kezelőirodájában... 6 éve dolgozok multinál korrekt fizetésért, de nálunk egészen gyorsan kirúgnák azokat, akik tipikusan "állami" stílusban bánnak az emberekkel és "állami" tempóban végzik a munkájukat. A rossz természetre és a rosszul végzett munkára NEM mentség sem az alacsony fizetés, sem a stressz, mert a fizetés mindig lehetne több és stressz is szinte mindenhol van. Nekik szavazóként nemhogy fizetésemelést, de állást sem adnék -- hangsúlyozom; tisztelet a kivételnek.

bazd meg dolgozz te itt havi 107ért 2014-ben
tisztviselő

ez nem igaz én Budapesten vagyok jegyző agglegény vagyok 20 éves és havi 813.210 forintotkapok havonta nettőban

20 évesen jegyző? Aha, persze...nem inkább jegyszedőt akartál írni és 81 321 forintot??:-)))

20 évesen te sehogy sem vagy jegyző, hülyének máshol másokat nézz!!! :)))))

Teljesen egyetértek...valahogy én is mindig azokba futok, akiknek már eleve az élettel problémájuk van, amit Én, mint jöttment ügyeket intéző állampolgár még meg is nehezítemk tehát minden ellenérzését, utálatát és érdektelenségét viszem magammal az empátia teljes hiányában végzett félmunka után, amiért még hálás is lehetek, hogy egyáltalán méltatott velem foglalkozni...

Én már ott tartok, hogy középfokú végzettséggel szakképzettként dolgoztam eddit, már 6 hónapja leadtam a diplomámat. Nem soroltak át az I. bértáblába, ezért bemutattam a tájékoztatót azzal kapcsolatban, hogyan kell értelmezni átsorolás esetén a Ktv-t, de még mindig nem kapom meg azt a pénzt, amit az a kollegám. Ő nem szakirányú diplomával egyből diplomás bért kapott, de tapasztalat nélkül: tőlem kérdez, én magyarázok neki.
Ő megkapja 1. munkanapjától azt a nettó bért, amit én 27 éves munkaviszonnyal bruttóban kapok meg.
Miatta kezdtem el a főiskolát...
Szerintem nem egymás idegeit kell strófolni...
Mindig a rendszerben van a hiba.

Érettségi- főiskola nem csak ez a lényeg

Én már több mint 17 éve vagyok köztisztviselő. Szeretem a munkám, ami sokszor nem könnyű és sok felelősséggel jár. Középfokú végzettséggel rendelkezem, így a fizetésem ennek megfelelően nem sok. Szerintem keressen többet egy diplomás, mert tanult,de ne ennyivel, hisz amikor ugyanazt a munkát ugyanolyan felelősséggel végzi két ember, nem tudom miért lehet több mint százezer forint a különbség a fizetésben.Legyen, mert tanult érte, de ne ekkora. Sajnos a középfokú végzettségűek lassan minimálbért keresnek.Azt pedig általánosan mondhatom, hogy a közszférában dolgozók nincsenek megbecsülve.

Nos én több mint tíz éve dolgozom közigazgatásban, először szociális területen most gyámhatósági munkát látok el. 2009 decemberéig érettségivel majd levelezőn elvégeztem a főiskolát melytől egyébkén a nagyrabecsűlt állásom függött. Nos a főiskolára is a munkáltató kötelezett kerestem 62000- ft- , 2 kisgyerekkel 37 évesen család mellett munka mellett végeztem tanulmányaimat aki végig csinálta az tudja miről beszélek. A fizetésem 194 ezer lett- 12 ezer meleg étkezési utalványt kapok és más nincs! A felelősség óriási. A munka egyre több, és mi sosem leszünk lehetünk jók. Aki azt gondolja leányálom az ilyen munka azzal szívesen cserélek, arról nem is beszélve, hogy aki ilyen helyen dolgozik az még a törvény által nyújtott lehetőséggel sem élhet, hiszen hogyan néz ki az, hogy mondjuk rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kérjél pedig hát jogosult lennél rá és sorolhatnám. Tehát kinek jó?

Sosem lesz egyetértés ebben a kérdésben. Mármint a felsőfokú és a középfokú végzettségűek bére között.Azért szerintem kicsit túlzás lenne egy szintre hozni a két réteg fizetését.Gondoljatok bele, már aki bele tud vagy akar, hogy egy felsőfokú végzettségű szenved a főiskolán, egyetemen azért, hogy jobb élete legyen, jobb legyen a fizetése.Aki nem járt egyetemre, csak van egy érettségije , az el sem tudja képzelni, hogy milyen nehéz, mennyi lemondással jár.Az irigység azonban nagy úr... És az tök mindegy, hogy esetleg ugyanolyan munkát végeznek.Akinek van egy érettségije és nem érti, hogy a diplomás miért keres többet, az elmehet egyetemre és akkor megérti. A nyelvtudásról nem is beszélve.

Nem egy szintre hozásra gondoltam, hanem egy igazságosabb
fizetés elosztásra.
Nem kellet volna ilyen nagy különbséget tenni két dolgozó között.
Több mint dupla fizetés, egy kicsit nem igazságtalan??

Nyelvtudás: hol, melyik munkahelyen van erre szükség, felesleges pénzkidobás.
Kapjon nyelvpótlékot akkor, ha legalább egy mondatot el mond
a munkahelyén a lemondások árán szerzett nyelvvizsgájával.
Ha nem használja, akkor miért fizet rá pénzt az állam????????

Nyelvtudás-nyelvpótlék.Hmmm...megerősítem erre vonatkozó véleményedet, abszolute világos, nyelvpótlékot arra a munkakörre terjesztenék ki, ahol napi idegennyelvhasználatot ír elő a munkaköröd.Pl.: nemzetközi ügyfélszolgálat, Nemzetközi ügyekkel foglalkozó felsőbb szakirányú szervek munkatársa,a munkakör tisztán világosan utal arra, hogy valóban megilleted-e a nyelvpótlékot. Igen ezen a területen indokoltan lehetne az illetménykiáramlást csökkenteni.Mondom én, aki szintén nyelvpőtlékban részesülök, holott munkám nem igényli az idegennyelv ismeretét.Nem vagyunk egyformák.

Igen, 42 éves fejjel államvizsgáztam. Januárban megkezdődött a szakdolgozat írása, aznap, amikor elkezdtem írni, meghalt a testvérem, február-március szülő ápolása, közben március-áprilisban én lettem beteg, majd májusban a férjem.
Júniusban államvizsgáztam, jelesre. Én keményen megszenvedtem a diplomámért. Egyetlen UV nélkül végeztem el kemény 4 évet.
Én is azt mondom, hogy mindenki tanulhat, a lehetőség mindenki számra meg van adva.

...minden eseményt ami Önnel történt végig gondoltam.
próbáltam átérezni, tudom, nem lehet.
...ÖN ELŐTT Le a kalappal!

Tisztelettel: G.Krisztina

Közszférában dolgozom én is, és sajnos egyre több az olyan ügyfél aki rajtunk veri le a port, a bürokrácia útvesztői miatt. Mi meg vágjunk hozzá kedves és mosolygós arcot, és még talán virágszirmokat is szórjunk a lába elé, nehogy le kelljen neki lépni a földre. A sok ügyfél csak azt látja hogy nekünk milyen jó....mert ülünk a meleg irodában,
Nekem 89.500 a bruttó bérem cafetéria a minimális összeg amit kapunk , de van két gyerekem hitelem és a férjem is közalkalmazotti béren van az sem sokkal több (csak amit az évei után kap)Ja és jutalom???? Azt sem tudom mi az...olyat csak a "megbecsült" emberek kapnak, azok viszont minden alkalommal...
Nem jó egyik helyen se a fizetés, ha nem vagy a vezetők közül valakinek a valakije.....vagy nincs elég hosszú nyelved.
Nálunk is van felsőfokú végzettségű ügyintéző, és egy kicsit bosszantó hogy 2-3x annyit keres mint én és nem dolgozik többet, sőt néha mintha az ő munkáját is mi végeznénk, miért van az hogy neki annyi fizetés jár nekünk meg csak a fele...negyede...a sok miértre sajnos nem fogunk választ kapni, de egyre elkeserítőbb hogy a közszférától csak elveszik a pénzt.
Pedig először a nagyok fizetésein kellene kurtítani.

Hát remélem egyszer a gyerekeimnek jobb lesz, ha nem itt hát külföldön, mert ugye valaki egyszer azt mondta "Ha nem tetszik, ellehet menni"
De az biztos a közszféráról biztos le fogom beszélni őket..ha valamelyik egyáltalán akar erre a megbecsült pályára lépni...

Mennyit kereshet egy kórházban középfokú végzettségel egy közalkalmazott? irodai munkáról lenne szó.
Köszönöm a válaszokat

Az a legszomorúbb hogy a kukásokkal azonos szinten van egy köztisztviselő bére!! A minap olvastam a jövedelmükről és a még hozzá csepegő plusszokról!:(

Szégyen ami ebben az Országban folyik, szégyen, hogy kizárólag a tisztességes munkával nem lehet boldogulni. Gyökeres változásra van szükség, mert ha csak hatalmon lévők színe változik és egymásra mutogatva ( szarnak, kárnak nincs gazdája) gyalázkodnak, annak mindig is kizárólag mi melósok fogjuk meginni a levét. Jó lenne ha végre valaki rendbe tenné a dolgokat és nem csak a kurváknak és a mocskoknak lenne becsületük.

lehet tisztességes munkával is pénzt keresni, sokaknak érdekes módon sikerül is...

Szégyen az egész rendszer... hányni tudnék tőle...
és csodálkozunk, hogy korán halnak az emberek ebben az országban és kevés gyerek születik... SZÉGYEN10

Nem értem miért kell a felsőfokú végzettséget ekkora fizetés
különbséggel megkülönböztetni, egy középfokú végzettséggel
rendelkező dolgozóval szemben?
Nagyon sok munkahelyen ugyanazt a munkát végzik a felsőfokú
végzettséggel rendelkezők, sőt , nálunk például dupla
annyi munkát kell végezniük a középfokú végzettséggel rendelkezőknek,(ugye itt elő jön a 20 év tapasztalat).
Miért van még köztisztviselői bér tábla, amikor maga a
köztisztviselői státusz megszűnt, helyette kormánytiszt-
viselők lettünk.
Nem lehetne a köztisztviselői bér táblát és a közalkalmazotti
bértáblát összevonni, és tekintettel lenni a ledolgozott
évekre is, hogy közel húsz év munkaviszony után, ne 90.000 Ft fizetést vinne az ember haza, a 2-3 évvel rendelkező
munkaviszonnyal szemben pedig 130.000 ft. nettó (felsőfokú
végzettség esetén)
Igazságtalan!!!!!!!
Azt kívánom aki e törvényt alá írta, neki is 4 évenként bruttó 2000 Ft-ot emelkedjen a fizetése, és még örüljön is neki!!!!
Igazságtalan az egész rendszer!

Te,komolyan írod ezeket a badarságokat!Mit szólnál fordítotthelyzetben.Tanulni kellet volna!

Gáborka édes, komolyan gondolta, mert nehogy már CSAK a végzettség legyen a minden, a munkavégzés meg a semmi...
Hiába a diploma, ha sík hülye a munkához, amit végezni kell, illetve nem is csinálja, mert megteheti, hogy henyél egész nap.(valakinek a valakije, vagy jól benyalt a górénál) Másik: nem egyet és nem kettőt ismerek, akiknek nem is szakirányban van a végzettségük (diploma) az adott munkavégzéshez, míg a középfokúé igen, és tudja is mit hogyan kell csinálnia, mert mondjuk 20 év tapasztalat áll mögötte.., de a jó fizetést a diplomára osztják a közigazgatásban. Szerinted miért????
Tudod lehet neked 3 diplomád meg 2 nyelvvizsgád (és a bértábla miatt szarrá keresed magad), ha ott állsz a hegesztő szakmunkás (aki le van nézve, fizetésben is) mellett és fingod nincs az egészről, ez csak egy példa. De higgy nekünk, a közigazgatás így működik. Csak és kizárólag a végzettséget fizetik meg, a valódi munkavégzést nem... Fejétől bűzlik a hal, tudod. A diplomás államtitkárok, miniszterek,politikusok: szerinted ők végzik a munka érdemi részét??!! Na de így kellett megalkotni a bértáblát, hiszen ez a jól felfogott érdekük.

Üdvözlök Mindenkit! Felsőfokú és középfokú végzettségű köztisztviselőket egyaránt! Minősíti a magyar embert az, hogy eddig egy hozzászólásban sem olvastam a középfokú végzettségűektől, hogy nem a felsőfokú végzettségűek fizetése a sok, hanem a miénk kevés! Megdöglik a lovam dögöljön meg a szomszédé is felfogással, legalább 1000 évig a magyar nem fog előrébb jutni. Nekem volt olyan kollégám, aki tett olyan kijelentést, hogy "Dögöljön meg minden felsőfokú végzettségű" Mondta ezt egy olyan, aki a körülményeit tekintve,már bőven elvégezhetett volna egy főiskolát! Mindig egymást marjuk, ahelyett, hogy összefognánk!

Nem értem miért kell a felsőfokú végzettséget ekkora fizetés
különbséggel megkülönböztetni, egy középfokú végzettséggel
rendelkező dolgozóval szemben?
Nagyon sok munkahelyen ugyanazt a munkát végzik a felsőfokú
végzettséggel rendelkezők, sőt , nálunk például dupla
annyi munkát kell végezniük.
Miért van még köztisztviselői bér tábla, amikor maga a
köztisztviselői státusz megszűnt, helyette kormánytiszt-
viselők lettünk.
Nem lehetne a köztisztviselői bér táblát és a közalkalmazotti
bértáblát összevonni, és tekintettel lenni a ledolgozott
évekre is, hogy közel húsz év munkaviszony után, ne 90.000 Ft fizetést vinne az ember haza, a 2-3 évvel rendelkező
munkaviszonnyal szemben pedig 130.000 ft. nettó (felsőfokú
végzettség esetén)
Igazságtalan!!!!!!!
Azt kívánom aki e törvényt alá írta, neki is 4 ávenként bruttó 2000 Ft-ot emelkedjen a fizetése, és még örüljön is neki!!!!
Igazságtalan az egész rendszer!

Az előttem szólókhoz csak annyit tennék hozzá, hogy aki irigyli a köztisztviselői fizetést, szívesen cserélnék vele (havi 74 ezer nettó). Ezért a pénzért nap, mint nap a büdös, koszos, tetves ügyfelekkel kell foglalkoznom, nagyon sok esetben eltűrni az ő trágár szavaikat, viselkedésüket. A felmenőim naphosszat csuklanak, mert csak a dolgomat végzem, és piszkosul meg vagyok fizetve.
Tanácsolom, hogy a tv-ben, rádióban, esetleg az interneten közzétett adatoknak ne dőljetek be. Ami az átlagbéreket illeti, természetesen a nagyok (miniszterek, jegyzők stb) bére nyomja meg. Mi még álmodni sem merünk azokról, amennyi a híradásokban szerepel.
Egyébként aki irigy, előtte áll a lehetőség, hogy köztisztviselőként dolgozzon! Hajrá, nektek se legyen jobb, mint nekünk, utána járjon a szátok!

Egyetértek veled! 21 évet húztam le ktv-ként, 7 évet szociális területen, álmomba ne jöjjön elő!
Hajléktalanok, c..., szidják az embert reggeltől a munkaidő végéig, és te nem szólhatsz még vissza se.
Sőt, még sokszor meghazudtolnak, és nekem például egy ilyen "panaszos" miatt kellett írásban bocsánatot kérni az ügyféltől.
Egy rakás végzettséggel kell ezt a"menő" és irigyelt állást betölteni jó szar pénzért.Meg is szokott az eredménye lenni, idegbaj, gyomorfekély amit megnyerhetsz magadnak.
Ezt csak az tudja, aki benne van, kívülről persze lehet, hogy nagyon vágynának oda, aztáb ahogy belekóstolna, hanyatt-homlok menekülne. AKI TUDJA MEG IS TESZI.

44 éves nő vagyok, 10 éve dolgozok köztisztviselőként. Nincs diplomám, közgazdasági érettségim van és egy csomó vizsgám, amelyek ehhez a munkakörhöz kellettek. 3 éve emelték a béremet bruttó 85.000 Ft-ra. A nettó bérem 67.000 Ft! Következő soros béremelésem 7 év múlva lesz, mivel ügykezelőnek vagyok besorolva, akiknek a bére 10 évente emelkedik. (Ha bárki nem hiszi ezt, nyugodtan nézzen utána a köztisztviselői bértáblázatban!) Azt pedig tudjuk, hogy az illetményalap egy jó ideje már be van fagyasztva, tehát még abból az irányból sem remélhetek béremelést.
A városunkban dolgozó közcélú alkalmazottak közül sokan (van aki virágoskert kapálással)többet keresnek, mint én. Ügykezelő létemre ügyintézői feladatokat is el kell végeznem, ügyfelezek is, rengeteget kell túlóráznom (amit persze nem fizetnek ki)és sok felelősségteljes munkám van.
Idegileg már teljesen kikészített, ami itt nap, mint nap zajlik. Az ügyfelek többsége büdös, veszekedős, hangos, türelmetlen, hazudós és még sorolhatnám a jelzőket. Tisztelet a kivételnek!Folyamatosan szórják ránk az átkaikat és mi nem szólhatunk vissza. A többségük több segélyt kap, mint amennyi fizetést én kapok. Persze ők azt hiszik, hogy én hülyére keresem magam. Reggelente sírva jövök be, már rég itt hagytam volna, ha lenne más munkalehetőségem. De mert nincs, így kénytelen vagyok tovább eltűrni ezt a megaláztatást.

45 éves vagyok, 27 éve dolgozom köztisztviselőként, 2013-ban lépek sorosan, a nettó bérem 73.000.- ft. Kérdezem én ez a 10 évenkénti soros előrelépés nem diszktriminatív? Aki kitalálta nem tudom mit szólna, ha ő lépne 10 évente.

A közalkalmazotti és köztisztviselői jövedelem összehasonlításnak nem sok értelme van, mert köztisztviselői oldalról nézve igazából a bírói vagy ügyészi fizetés a vonzó. ( Sok szempontból hasonló a munkájuk a minkhez. ) Nem beszélve a közjegyzőkről, akik a sokszorosát keresik, mint a közszférában dolgozók és nem vagyok benne biztos, hogy többet dolgoznnak.

Multinál főleg nincs lazsálás, mert verseny van, ha nem hozod a számot, jön másik, jobb munkás. Kevesen engedhetik meg, hogy versenyszférában lazsáljanak.
40 évesen meg gyomorfekély, stb stb. De ez ma elég sok munkahelyet érint, mivel tisztességes munkával nagyon nehéz családod fenntartani..

Ha nem az új autó és az egyiptomi nyaralás lenne legfontosabb némelyeknek, akkor nem lenne ennyi panaszos.

Persze nehéz nem irigykedni, amikor a szomszéd Józsi egy 120 centis LCD TV -t fuvaroz éppen haza a BMW X5 -ével. :D

340 Ft. -os benzinár, és 140 Ft/köbméteres gázár azért kicsit durva kicsiny országunkban.

Másnak a nettó 70 ezer kevés, nekem meg a nettó 120 ezer. Egy idő múlva kevés lesz a nettó 150 ezer is.

Emberi természet.

Talán az osztrák "sógoroktól" meglehetne tanulni spórolni! Kisebb apparátust minden szinten (kisebb parlament, kevesebb önkormányzat). Röhej, hogy ezekben "világrekorderek" vagyunk!!! Ja, és a közalkalmazott és a köztisztviselő fogalmak is csak nálunk váltak ketté. Jó vastag rinocéroszbőrnek kellett lenni a képükön, hogy maguknak megszavazzák a keresetkiegészítést, miközben a közalkalmazott már a pár ezer Ft-os kajautalványt sem kapja meg, nem beszélve a ruhapénzről, ami évek óta már nem is volt. És még ők sírnak! Hol használ egy hivatalnok idegen nyelvet, amiért úgyszintén pótlékot kap? A környéken 3-400 ezret szavaztak meg maguknak. Hurrá!!! Örüljünk, hogy nem a maximumot! Ez ám a példamutatás!

hol használ egy köztisztviselő idegen nyelvet amiért nyelvpótlékot kap? Mondjuk a bevándorlási hivatalban, napi 8-10 órában havi 7500 Ft-ért... sajnáld tőlünk még ezt is...

Több ismerősöm is multinál dolgozik (tegnapig én is), de olyat nem tapasztaltam, hogy "munkába bele nem haló" lenne valamelyik... Állandóak a túlórák!!!!

Csak, hogy a köztisztviselőket védjem, illetve egy kis gondolkodás a vidék és Budapest között is.
Vidéken voltam köztisztviselő 2 évig majd Budapestre költöztem és áthelyezéssel továbbra is a régi munkakörömben dolgozom azóta is csak itt éppenséggel visszasoroltak minimálbérre 89500 (tényleg szégyen lenne leírni a nettóját). Mindezért napi 9,5 - 10 óra munka, természetesen a túlóra kifizetése nélkül.
Nem nagy különbség hiszen nyelvvizsga hiányában nincs még meg a diplomám mint sok másik hasonló cipőben járó kollégámnak, de miért lehetett vidéken magasabb a fizetésem ugyanazzal az iskolai végzettséggel, azt még most sem tisztán értem.
Csak így leírnám, hogy míg a korábbi munkahelyemen a cafeteria összege 300e, addig itt a nagy FŐvárosban a minimális megkurtított 192e Ft-ot kapjuk meg, amiből kis számolgatással látszik, hogy a bkv bérlet és a 12 havi melegétkezési utalvány már nem jön ki.
Ezenkívül amit még elvettek tőlünk az a 13. havi fizetés, a ruhapénz, és ne is beszéljünk a két éve befagyasztott illetményalapról.
Ha sikerül végre letennem a nyelvvizsgát akkor a maximálisan elérhető jövedelmem 180e Ft lesz.
Nézzünk egy hasonló végzettségű multinál dolgozó, munkába bele nem haló dolgozót aki ugyanezzel a munkával bruttó 340e Ft-ot keres.
Szerintem elsősorban a közszférában dolgozók béreit kellene a piachoz igazítani.
Szóval, részvétem a közalkalmazottaknak, de nem egymásra kell fújnunk.

Felsőfokú végzettséggel alkalmazotti munkaviszonnyal, 30 év munkában töltött évvel a hátam mögött, napi 10-12 órás munkaidővel( túlórát nem fizetik, le sem csúsztathatod) a bruttó fizetésem 231eFt.Nincs 13. havi fizu, csak cafeteria 192eFt.Ennyit a multis fizetésről. Itt is csak azok keresnek többet,(jóval többet) akik közép vagy felső vezetők. Akik az érdemi munkát végzik, nem a fotelből agyalnak, hogy milyen munkát lehet még az emberre rásózni, és mennyi bőrt lehet még lehúzni, azok ennyit keresnek.

akkor nosza, irány a multi a több pénzért

Egyetértek. És ne gyere azzal, hogy jaj de nagyon mennél, de hivatástudat, meg áldozat meg blabla. Ne áldozd fel magad értünk, hagy csinálja az a munkát, aki elégedett lenne vele.
Sajnos a valóságban a versenyzféra bérei kullognak a közszféra után, legalábbis a KSH szerint.

Nehéz nem egyetérteni Veled, legalábbis a legtöbb kérdésben. Remélem gyakrabban olvashatom
a bejegyzéseidet

a köztiszttviselői tv nem egyforma minden hatálya alá tartozóra? miért magasabb a fizu egy minisztériumban ( budapest)mint egy regionális szervnél (vidék), ez nem hátrányos megkülönböztetés?

Miért és az nem hátrányos megkülönböztetés, hogy a közalkalmazotii bértáblában még diplomával sem lehet annyi pénzt keresni, mint köztisztviselőként egy közepes érettségivel? Miért más a köztisztviselői szorzó és alapbér, mint a közalkalmazotti (ez utóbbiak rovására)? Miért jár a köztisztviselőnek minden keresetkiegészítés és juttatás, amit a közalkalmazottaktól elvettek? A kezdet kezdetén a bértábla neve az volt: közalkalmazotti ÉS köztisztviselői bértábla. Aztán gyorsan rájöttek, hogy ja, ennyiből nem lehet megélni, és szétválasztották kétfelé. A magukét azóta is növesztik - már lassan a csillagos égnél járnak, míg mi, gyakran többdiplomás közalkalmazottak - orvosok, pedagógusok és egyéb diplomások - nem keresünk annyit, mint egy szipla érettségizett alkalmazott az okmányirodában. Ez legalább olyan felháborító, mint a Bp. és vidék közti különbség.

Teljesen egyetértek!!!

Azért nem lehet általánosítani, én először tájékozódnék a hozzászólók helyében.
Én is egy"""Szimpla" köztisztviselő vagyok, egy vidéki önkormányzatnál bruttó 110.200.-Ft bruttó fizetésért, 27 év munkaviszony után, ruhapénz nincs, cafatéria (ha nem túl csóró az önkormányzat, mert ha az akkor nem tud fizetni) a minimum.
Szerintem ez nem túl irigylésre méltó.

Lehet, hogy a minisztériumokban dolgozó, ill. a megyei jogú városok köztisztviselői több bért visznek haza, de ugye általánosítás van.

Egyébként az okmányirodában dolgozó "szimpla" ügyintézőkre sem irigykednék, mert igazából ők az igavonók, a sok problémás ügyfelet kell tudni kezelni,napi 8 órában a porondon vannak és szerintem az Ő fizetésük sem horror.

Tele a hócipőm az örökké siránkozó pedagógusokkal és közalkalmazottakkal.Az egészségügyről meg nem is beszélve.Azért még most is körül lehetne nézni hogy egy orvos mellett mondjuk egy járóbeteg rendelésen hány asszisztensnő "dolgozik".Tapasztalatom szerint 3 legalább.
Mindezt a magánrendelésén ugyanaz az orvos önállóan egy személyben meg tudja oldani.
Egy szakrendelésen fél nap várakozás során megszámoltam, hogy egy ott dolgozó asszisztensnő a szomszéd szobába 46 alkalommal ment át.Szinte úgy tűnt, hogy Neki abból áll a munkaideje, hogy oda-vissza futkosott.

Nem akarom magam ellen hangolni az egészségügyben dolgozókat, de szerintem inkább azokat a nővéreket kellene anyagilag és erkölcsileg megbecsülni, akik folyamatos műszakban dolgoznak a halálos betegek,az idős magatehetetlen emberek, vagy akár a beteg kisgyermekek mellett.

A közszférában várható elbocsájtásokkal kapcsolatban szeretnék tisztázni 2 fogalmat: 1. köztisztviselő (újabban: kormánytisztviselő), 2. közalkalmazott. Ezt a két fogalmat rendszeresen összekeverik a sajtóban, de még a Parlamentben is.
1. A KÖZTISZTVISELŐ bértáblában 2-3 szor olyan magas fizetések vannak. Rendszeresen kapnak fiz. emelést, van kafeteriájuk meg egy csomó külön jövedelem. Minden iskolai végzettségüket elismerik és beszámítják a fizetésbe akár kell a munkakörükhöz, akár nem. (na ők dolgoznak pl. a minisztériumokban)
2. A KÖZALKALMAZOTT bértábla több éve nem változott. 36 évi munka után a fizetés pl. nálam Btto. 120. és nincs semmi juttatás! A megkapott 90 e.Ft.-ból pl. a BKV rögtön 10 e.Ft, hogy bejárhassak dolgozni. Semmi + nincs, pl. a 13. havit is elvették (amiért megdolgozunk, mert ha az 52 hetet elosztjuk 4-el, 13 hónap jön ki). Jutalom csak a főnököknek. Hiába tanulunk, csak azt veszik figyelembe, ami elő van írva. (pl. kórházak, iskolák, önkormányzatokban dolgozók)
ÉS MÁR MEGINT KITALÁLTÁK, HOGY AKKOR A KÖZALKALMAZOTTAKTÓL KÜLDENEK EL, AHOL MÁR EDDIG IS 1 EMBER TÖBB EMBER MUNKÁJÁT VÉGZI, NEMÚGY MINT A FELDUZZASZTOTT MINISZTÉRIUMOKBAN ÉS ÁLLAMI VÁLLALATOKNÁL LÁSD. BKV

TÉVEDÉS !!! Hát én köztisztviselő vagyok !! SAJNOS !!!! A bérünk 6 éve fagyasztva van, ergo nincs állandó emelés !!! A Cafeteriát CSAK a 18 ezer forintos étkezési jegy jelenti, jővőre ez sem lesz !! A netto fizetésem pedig 75 ezer, 18 év után.

Tévedés!! Kért éve van befagyasztva az illetményalap, de azt gyakran elfelejtik mondani a köztisztviselők, hogy attól még kapnak béremelést 2-3 évente, amikor fizetési fokozatot lépnek. És ugye nem diplomával keresed ezt a bért meg három nyelvvizsgával? Amúgy elég csóró szervnél dolgozhatsz: vidéki szervnél a 200 ezres kafetéria mellé még kapnak bruttó 150 ezer Ft ruhapénzt, 2*40 ezer forint ajándékutalványt. Tavaly, amíg nem volt szabályozva, ennél is sokkal többet kaptak. És ne minisztériumot képzelj el, mert ott az átlag munkavállaló felfogni sem tudja, mekkora összegeket kapnak.

6 éve van befagyasztva !! 2-3 évente emelkedik 2 ezer ft Brutto !! ez aztán marha sok nem ??? Jobb lenne ha utánanéznél !!

Nem igaz!
Köztisztviselő vagyok, és az utóbbi 3 évben minden juttatást elvettek. Nincs 13. havi, megszűnt a ruhapénz, nem emelkedik az illetményalap, megszűnt a TÉR, és emiatt egy fillér jutalom nem volt. 2011-re a bérlet is megszűnt, a cafetéria pedig maximálva lett 200 ezer bruttóban, ami 160 ezer nettóra jön ki. Ez minden.
A munka folyamatosan nő, Év elején 30%-os leépítés volt, alig maradtunk, a munka viszont megmaradt.
Nem emlékszem, mikor mentem el fél ötkor, amikor vége a munkaidőmnek - haza. Napi egy, másfél órát rádolgozok.
És habnak a tortán, az új adótörvény miatt - felnőtt 2 gyermekem van - 4000 Ft-tal csökkent a bérem. A sokat emlegetett kompenzáció nálam 500 Ft, a munkabér csökkenésem pedig 4500 Ft.
Ja, kormánytisztviselő vagyok, egyetemi diplomával, 32 év munkaviszonnyal. A fizetési fokozatba is akkor lépünk, ha elvégezzük a közigazgatási szakvizsgát, ami nagyon nehéz, 500 oldalt kell bevágni definició szerűen. Munkahelyem országos hatáskörű hivatal, a szakminisztérium alá rendelve.

Oldalak