Fizetések a beszerzés, logisztika szakterületen

Adatok frissítve: 2016. július

A beszerzés/logisztika területén a középiskolai végzettséggel rendelkező beosztott munkatársak jellemző fizetése 225.000 forint, a főiskolai, illetve egyetemi diplomával rendelkezők 300.000 forint körüli bruttó bért kapnak. (Ld. lenti táblázatok). Jelentős különbség van a Budapesten és vidéken elérhető fizetések közt: vidéken a jellemző fizetés 100.000 forinttal elmarad a Budapesten elérhetőhöz képest.

Egyéb juttatások:
Az adatközlők fele jelezte, hogy kap éves prémiumot, jutalmat, ennek összege jellemzően egy havi fizetésnek felel meg. Természetbeni juttatásról az adatközlők több, mint fele számolt be, jellemzően 12000-20000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Végzettség szerinti eloszlás

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Középfokú végzettség 225.000 190.000 - 283.400
Felsőfokú képesítés 228.000 187.500 - 364.800
Főiskola 297.600 248.900 - 351.200
Egyetem 313.500 270.600 - 356.200

 

Budapest/Vidék

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 233.700 186.400 - 313.500
Budapest 338.900 255.500 - 394.600

 

Vezetői fizetések (csoportvezető/középvezető)

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Egyetem/főiskola 436.000 322.200 - 592.100
Középiskola 327.000 220.000 - 436.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Szisztok,

Csak régebbi infót találtam az SCM keresetekre.
Nyilván az infláció valamelyest feljebb tolta a bérezéseket.
Mennyi a bérezése most egy Bp.-i és egy Vidéki nagyvárosi SCM pozíciónak?
Köszönöm

Hány év?

Sziasztok!

Kíváncsi lennék a véleményetekre. 3 év tapasztalattal rendelkezem beszerzés terén (Budapest), első félév operatív volt, majd stratégiai. Jelenleg elég sokrétű a feladatköröm, előhűtött- és fagyasztott élelmiszer beszerzése, folyamatos tendereztetés, reklamációkezelés, készletriportok készítése, optimális készletszint tartása, forgási sebesség folyamatos figyelése stb-stb.

A minap volt egy interjúm, amiben 800e bruttót jelöltem meg igénynek, amit a HR-es hölgy kifejezetten sokallott. Én pedig kifejezetten rosszul éreztem magam ezután... Jelenleg, ha egy jó hónapot zárunk akkor olyan bruttó 700e körüli a fizetésem. Egyébként bónuszok nélkül olyan 570e bruttó.

Szerintetek érdemes váltani? Valóban sokat mondtam az interjún?

Köszönöm,
V

Szia!

Mekkora céghez szerettél volna menni, milyen iparág? Ugyanúgy élelmiszeripar?

3 év tapasztalat annyira nem kimagaslóan sok még egyébként.

Angol kellett oda, ahova mentél? Az mennyire megy?

Nekem több mint 5 év logisztikai tapasztalattal pont Pestre hasonló poziban mondtak br 700-at, gyógyszeriparba, ami az egyik legjobban fizető ág.

Br. 570 ezer egyébként alapvetően viszont kevés főleg 2023-tól, de Pesten még idénre is kevésnek mondanám. Fejér megyében adnak ennyit 3 év tapasztalattal egy sima beszerzőnek.

Br. 750 ha kell az angol is akkor 2023-ban ennyi év tapasztalattal teljesen reális lehet már tehát szerintem nézelődj tovább mert ennél sokkal jobban fizetőt fogsz találni, mint a jelenlegi.

Sziasztok,
Egy év debreceni multinál szerzett beszerzői tapasztalattal, tárgyalóképes angol, középfokú német nyelvtudással és MSc SCM diplomával rendelkezem.

Mi lehet a reális bér Győr környékén beszerzőként multinál?

Nem írtad, hogy Stratégiai vagy Operatív beszerzés. Ezért leírom mind a kettőt.

Operatív: kb. Br. 450
Stratégiai: kb. Br. 500

A beszerzői bérek 3 év tapasztalatnál kezdenek el jobbak lenni. Illetve az se mindegy, hogy improduktívot vagy produktívot csinálsz majd.

Ne haragudj kedves válaszoló, de te miről beszélsz, mik ezek a bérek? :D

Én MSc-vel, pályakezdőként, tapasztalat nélkül keresek 560 bruttót egy pesti cégnél, teljesen home-officeban. Beszerzés terület, ez is.

Gondolkozz már kérlek, nem 2015-ben vagyunk már...

Sziasztok!

Már régebben reagálni akartam, én írtam a válaszokat. Szóval az írásom nem kamu, mi ennyivel vettük fel az embereket 1 év tapasztalttal 2021-ben. Ehhez jön még 8 - 10% mozgóbér teljesítményfüggően.

Van/volt fluktuáció, de a mi előnyünk, hogy 8 óra a munka idő és nem kell túlórázni. Sokan jönnek vissza, mert elmennek többért, de a terhelés is sokkal nagyobb lesz.

Idén valamivel több a beszálló.

Operatívra gondoltam első körben.

Köszönöm a válaszod, bár én kicsit karcsúnak gondolom ezt, de lehet nincs igazam.

Az általad írt OP bérhez hasonlóval vettek fel a keleti régióban pályakezdőként is. Direkt anyagok beszerzésével foglalkozom.

Kezdő ill. tapasztalt logisztikai folyamat koordinátor vidéki nagyvárosban, ill. Pesten nettóban mennyit keres havonta? Kösz a választ

BP környékén 800-900 br. vidéken ugyanez 500 mert 5 junior van a helyedre...

Ami írt a kolléga azok maxok. Ezek felé csak pár nagyon jó ember jut és sok sikert a kereséshez, de a reális normál elvárásokkal vidéken 600 br, BPn max 1-1,1.

Hogy lehet a max. kevesebb, mint a "reális, normál elvárásokkal"?
A "logisztikai folyamat koordinátor" elég tág fogalom, én a Hays idei listájét venném alapul, ami jellemzően multis, főváros közeli, tapasztalt szakembereket feltételez.
Azt segíthetne valaki belőni, hogy ezeket mennyivel kell osztani pályakezdő, ill. régiónkénti eloszlás esetén.

Sziasztok,
10 éves UK tapasztalattal logisztika teruleten, brit MSc Supply Chain vegzettseggel milyen lehetosegek vannak ma Magyarorszagon (Logisztika, Supply Chain)? Fizetes, elhelyezkedesi lehetosegek stb....

Valaszokat koszonom....

Sziasztok,

Egyetemi tanulmányaim mellett elkezdtem egy fémipari cégnél dolgozni gyártástervezőként (1 év), majd demand planner pozícióban dolgoztam / dolgozok (2 év). Utóbbi kapcsán folyamatosan segítettem a tervezésen és a beszerzésen dolgozó kollégákat, ha kellett be tudtam ugrani a helyükre.
Ezzel párhuzamosan a közgáz bsc-t befejezve (SZE) egy angol nyelvű ellátásilánc menedzsment szakot végeztem el (msc), így az angol nyelvtudás tárgyalás szinten megy.
SAP-ban PP MM SD modulok oda vissza mennek, excel téren se panaszkodok. Az angol mellett van német tudás is, ami jelen állás szerint alap, de fejlődök abban is.

Győri autóipari céghez operatív beszerzői pozícióra kaptam egy ajánlatot, szerintetek mennyi az a bruttó bér, ami elfogadható lenne?

Mennyit keresel most?

demand plannerként br 450

Es ez hol? Pest? Kezdokent mennyit kaptal?

Sziasztok

Esetleg van Valakinek releváns információja, a jelenlegi logisztikai, gyártás szakterület fizetéseiről? Milyen mértékben érintette a szektort a pandémiás időszak?
Friss diplomásként(BSc) logisztikai mérnökként milyen reális bérrel számoljak? Sajnos nem rendelkezem szakmai tapasztalattal.
Diplomámat a BME-n szereztem, a mai világban van-e ennek még súlya egy pozíció betöltése reményében?
Tervben van az MSc végzettség elérése is akár levelező szakon.
Területi orientáltság szinten Győr Komárom Pest viszonylat érdekelne (elvileg a bérek erre felé magasabbak is).
A világjárvány hatása miatt félek, hogy nem tudok a szakmámban elhelyezkedni...
A diploma eléggé globális szintű szakmát ad így
pozicióként üzemmérnök, gyártás optimalizációs mérnök, projekt mérnök, lean mérnök raktártervezés stb. érdekelne.
Előre is köszönöm a választ.

Válság idején, tapasztalat nélkül nem lesz könnyű dolgod elhelyezkedésnél. Előfordulhat, hogy erős kompromisszumokat kell majd kötnöd (pl. alacsonyabb bér, nehezen megközelíthető lokáció), hogy gyorsan állást találj. Sokat segített volna rajtad, ha fél-1 év gyakornoki tapasztalatot szerzel valahol. Bár mivel említetted az Msc terveidet (tapasztalataim szerint semmi pluszt nem ad, nem sok helyen számítják be, plusz fizetést sem ér), a hallgatói jogviszonyod mellett én elsősorban gyakornokságban gondolkodnék, majd kb. 1 év után átkérném magam főállásba. Ha át akarnak venni jól járhatsz, mert ismernéd a helyet, az embereket, ha nem vesznek át akkor meg jóval nagyobb eséllyel indulnál az álláspiacon mint most.
Nyilván most is van esélyed elhelyezkedni főállásban, csak jóval kevesebb. Nézz meg pár interjút, gyűjts tapasztalatot és meglátod.
Bérrel kapcsolatban itt is tudsz tájékozódni:

https://cloud.email.hays.com/hu_salary_guide

Pályakezdő mérnök bére már nem igen van bruttó 350.000 ft alatt (ha meg netalán mégis akkor emelést kell kérni vagy váltani kell jobb bérért).

Sziasztok!

Vallalkozokent napi 90k teszt automatizalas teruleten szerintetek mennyire jo? Tapasztalat kozel 10 ev.

Sziasztok!

Idén végzek Ellátásilánc-menedzsment mesterszakon, jelenleg is gyakornok vagyok az egyik legnagyobb autóipari beszállítónál. Mire végzek lesz kb. 1,5 év szakmai tapasztalatom ellátási lánc területen. Felsőfokú angol nyelvtudással rendelkezem, minden nap használva a nyelvet. Ezen kívül még van 3 év IT Helpdesk tapasztalatom ami tudom nem szakmába vágó de gondoltam megemlítem.

Ezek tudatában kb. milyen bérigényem lehet pályakezdőként végzés után? Vidéken és Pesten egyaránt.

Köszi!

Az lenne a kérdésem, hogy egy vidéki nagyvárosban, Szegeden, pályakezdő Logisztikai-és Szállítmányozási ügyintezőként mennyire számít soknak ha bruttó 350ezer forintot kérnék a munkámért?
Első sorban raktár-logisztikával foglalkoznék, kisebb vagy nagyobb raktárban, ahol eltudom érni évek során a rakzárvezetői beosztást.

Én most keresek hasonló feltételekkel állást, Budapesten, szintén azon gondolkozok, hogy mennyi a reális bérigény, te végül milyen fizetéssel helyezkedtél el?

Mindenkinek javasolnám a Hays salary guide-ját, évente adják ki.
Az idei is már megjelent, ingyenesen letölthető.
Jó támpont lehet.

Sziasztok,

szükségem lenne néhány tanácsra.

Tejipari cégnél dolgozom másfél éve. Operatív beszerzésre vettek föl bruttó 380.000 forintos fizetéssel. 4-5 hónap után a feladatköröm elkezdett bővülni. Odaáig jutottunk, hogy az alapanyagbeszerzést és az adalékanyagbeszerzést is én kezelem, amely kifejezetten nagy felelősség, mivel havonta 600millió Ft-ot költünk ezekre az anyagokra.

,,Kiharcoltam" egy emelést, a beígért egyharmadát kaptam meg, így a fizetésem 420.000 forint lesz bruttóban+ az eddig is utalt utazási támogatás és a havi 12.000 caf.

Karácsonykor kaptam egy br. 300.000-es bónuszt a 200milliós savingem után (június-december időszak).

Kifejezetten rossznak érzem ezt a bérezést az elvárt feladatokat és eredményeket figyelembe véve.

Várom a véleményeket.

Köszönettel,

Norbert

Szia!
Kb. ugyanebben a helyzetben vagyok én is: vidéken, élelmiszeriparban, közepes multi, nettó 4 éve, annyi különbséggel hogy az alapanyagok nem hozzám tartoznak. Tavaly sikerült elérni kicsit nagyobb béremelést, de így is csak 345 000 lett a bruttóm + kb 30 a caf. Bónuszra nincs esély. Egyre jobban gondolkodom a váltáson, az eszem menne, a szívem visszahúz mert alapjában véve szeretem a munkám csak sajnos ez egyre inkább háttérbe szorul a pluszban időközben hozzárakódott feladatoktól.
Érdekelne hogy sikerült végül a váltás nálad?! Sok sikert kívánok hozzá!

Szia!

Sajnálattal olvastam. 1 hete keresek újat, azóta már volt megkeresés szerencsére.

Sok sikert!

Üdv,

Norbert

En a helyedben keresnek masik allast, jobb fizuval, utana mennek a fonok ele, es amit a masik ceg ad, annal mondjuk egy 50 bruttoval tobbet kamuznek a fonoknek hogy annyit adnak, aztan innen mar jol johetsz ki a dologbol. 600 brutton realis lenne amugy

nem írtad, hogy hol és mekkora cégnél dolgozol... ettől függetlenül a 420 bruttó valóban karcsúnak tűnik, szerintem a 600 bruttó minimum elvárás ez ilyen felelősségel járó poziban, még vidéken is (hát még budapesten).

Oldalak