Fizetések az oktatás, nevelés területén 2019-ben

A pedagógusok fizetését az országosan egységes pedagógus bértábla határozza meg, amelynek a 2019 januárjától érvényes részleteit az alábbiakban közöljük a www.kozszolga.hu táblázata alapján. A korábban bevezetett számítási képletből 2015-től a minimálbér helyett az un. vetítési alapot vezették be, ami azóta is válozatlanul 101.500 forint maradt. Így a pedagógus fizetésekre nem volt hatással a minimálbér elmúlt öt évben lezajlott emelkedése.

A 2019-re érvényes bértáblák a hatályos jogszabályok alapján számolhatók ki a Gyakornok, Pedagógus I. és Pedagógus II. kategóriákra.
A táblázat számait a bérminimumra kell felkerekíteni a legalacsonyabb sávokban, ami 2019-ben 195.000 forint.

pedagógus bértábla 2019

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Azt szeretném megkérdezni, hogy az egyházi fenntartású intézményekben, mi alapján számolják ki a pedagógusok bérét? Az ott dolgozókat nem az országos pedagógus bértábla szerint sorolják be? Köszönöm

Érdeklődnék, hogy mi a különbség a pedagógus I és pedagógus II között.
A nevelőtanár (pl kollégiumban) is a fenti táblázat szerint keres?
Köszönöm a válaszokat!

PhD doktori fokozattal kutatópedagógus(ok) mennyit kap(nak)?

Hát én még ennyit se adnék nekik,szinte a fél évet ellógják kapják akkor is a fizetést ha a szünidőt töltik!Akik ledolgozzák az életüket nehéz fizikai munkával azok nem sírnak! Szaros 130000 ft fizetést kapok én is igaz nem tanultam annyit mint ők de könyörgöm meg se tanítják a gyerekeket hol vannak a régi tanároktól akik még minket tanítottak sehol nagy nullák!Ha ne elég a bérük mennyenek a pé be és keressenek maguknak kifizetődőbb munkát napi 8 -12 órába egész évbe! Nincs szünidő meg lukasóra!Erről ennyit én még ennyit se adnék nekik!

"fél évet ellógják", azaz 120 nap szabadság? Tájékoztatlak kedves trixa, hogy a valóság max 43 nap, melyet akkor vehetnek ki, amikor az iskola előírja!Viszont sokszor még hétvégén vagy este is dolgozatokat javítanak, készülnek az órákra, ünnepélyekre, iskolai eseményekre, szervezik az osztálykirándulást stb. Ezt mind-mind a szabadidejükben.

A hozzászólásodból is látszik, hogy kellőképpen tájékozatlan vagy és a Te tanáraid tényleg nem voltak a toppon.
"A jó pap is holtig tanul, mégis hülyén hal meg."
Tanulj meg helyesen írni, utána kritizálj, ha már okos nem vagy, bölcsebb lennél ha csöndbe lennél!

Boldogok a lelki szegények......

A te régi tanáraid megtaníthattak volna helyesen írni, valamint egy kis jómodorra is. Ha még annyit se adnál a mostaniaknak, akkor a gyerekeid még nálad is kevesebbet fognak tudni.

Sok Pedagógus azon van, hogy a neveletlen diáktársaimat próbálja nevelni, fegyelmezni.
Van olyan tanár aki a szabad idejét is rááldozza arra, hogy a diák megértse az anyagot. Ppt bemutatókat állítanak össze. Jegyzeteket gyártanak. És ön idejön és olyan dolgokról ír amik nem feltétlen úgy vannak. Való igaz, hogy van olyan tanár aki nem végzi tisztességesen a munkáját. De azért kérem szépen ne a többi tanár munkáját szidja!!!

Tisztelt Trixa!
Olyanról beszélsz , amire nincs rálátásod!!
Egyszer a feltüntetett bérek bruttók vagyis lejön belőle az adó vagyis 129 675 Ft-ot keres egy kezdő. Tehát Te már többet keresel 325 Ft-tal.
A fél év lógást nem tudom honnan veszed, 07.03-tól vagyok szabadságon és 08.21-től dolgozom. Ha kiszámolod kb 30 nap. mely a munkatörvénykönyv hatálya alá tartozó munkavállalót is megilleti vagyis semmivel sem több , mint másnak. Ráadásul ezt csak ebben az időszakban lehet kivenni, szüretelni nem mehetek.
A villanyszerelő segédmunkás napi 12 000 Ft-ot kap, de azért effektíve a 10-ből 8 órát dolgozik. A túlórát kifizetik /nekünk nem/. 21 munkanappal számolva bruttó 400 000 Ft-os fizetés /jó szakmunkás esetén a nettó kezdődik itt/ 30 éve tanítok, elnézést szerinted oktatok, 5 diplomával egyetemi végzettséggel keresek annyit. mint egy segédmunkás.
Igen a régi "öregek" ha nyakon vertek a hülyeség miatt nem mertél szólni otthon , mert kaptad a másikat.... és látom tiszteled is Őket. A gyerekeddel meg ugyanaz történik önérzetes vagy és a hülye tanárt szapulod előtte. Szerinted mennyire fogja tisztelni a tanárt?
A lehetőség előtted is ott áll.
Ha nem vagy elégedett a munkáddal keres másikat! Ma csak az nem talál munkát aki nem akar dolgozni. Az meg ne siránkozzon.
Ha nincs érettségid leérettségizhetsz! Megcsinálsz egy középfokú nyelvvizsgát és felvételizhetsz egyetemre. Ha minden jól megy 5 év múlva diplomád lesz és elhelyezkedhetsz akár 195000 Ft-ért pedagógusnak és oszthatod az észt más gyerekeinek illetve nevelheted tiszteletre a pedagógusok iránt!
Van választásod!

Ez a pont pontosan illusztrálja, miért csak annyit kapnak a tanárok, amennyit kapnak... mer aki annyira analfabéta, hogy még két dátum közötti napok számát sem tudja megszámolni tanár létére, az még ennyit sem érdemelne...

Hat neked tenyleg nem lehettek jo tanaraid. Latszik, hogy az irott szoveg direkt ertelmezesen tul mar nem mukodnek a fogaskerekeid. Az kb. 7 het, az kb 30-35 munkanap, alias szabadsag. Ha annyi bert kapnanak a tanarok, mint szeretned, akkor mindenki elhagyna a palyat. Ez lenne a megoldasod? Vagy mit javasolsz?

Nem kell az üres duma, itt is van tanár, pontosan látom mennyire lutri "munka" az amit végeznek.
Mint fentebb is le lett írva, húzd el a beled egy kox bányába, majd azután pofázz, meg verd a melled, hogy mennyire nem vagy megfizetve azért amit csinálsz.

Ott is vannak tanárok? Hol? Nem mondták még, hogy a koxot nem bányásszák? Azt is kérdezd meg egyúttal, hogy mi fán terem a "lutri", mert itt semmi értelme sincs.

Hogy Arany Jánost idézzem:

“Szégyen és gyalázat,
Zúg, morog mindenki,
Egy szerencsétlen tanárnak,
Nem fizet rendesen senki.”

Bárkinek megadatott, hogy elvégezze a tanárképzőt!
Az iskolaidő alatt alig mehetünk szabadságra, ráadásul az egyre több neveletlen, bunkó gyereket el kell viselnünk!
Pont az ilyen hülye gondolkodású szülők miatt, akik csőlátásúak olyanok a gyerekek amilyenek!
A pékeket mért nem szidják így, mikor árat emelnek?
Talán mert lófaszt se tudtok a dolgokról!

Pontosan! Bezzeg az én időmben dolgozni is kellett a fizetésért, ma meg a sok punnyad hipszter pampog mer nem fizetik meg pár átbulizott egyetemi év után.
El lehet menni valami gyárba lapátolni a koxot vagy ki a fődekre kapálni azt akkor megtanulja értékelni amit kap!!!!

Miert kene ezt tenni mikor netto 500 folott kapok programozokent? Es par ev muova mar a duplajat is megkaphatom ha jol csinalom... te meg lapatold a szart netto 150ert azt legy buszke magadra hogy mivsoda ferfi vagy..

Bezzeg a te öregapád meg művelte a földet meg az uraság földjét is, közben meg felnevelt 10 gyereket, mégse panaszkodtak. Igaz soha nem jutott messzebb a szomszéd falunál, meg ki volt téve az időjárás szeszélyének és ha úgy alakult akkor jött egy év éhezés, de az volt mégis az igazi élet.
A mai hülyék meg ne keressenek már sokat egy irodában ülve, mert régen se volt ilyen..

Tisztelt embertársaim!

Mindenki a saját sorsáért felelős, nem háríthatjuk másra a saját szenvedéseinket. Te döntöttél arról, hogy a gyárban szeretnél dolgozni napi 12 órát vagy többet, alacsony bérért. Senki sem kényszerített erre , te döntöttél így. Meg lett volna rá a lehetőséged h fejlesszed a tudásodat a “csodálatos” magyar oktatási rendszerben, így talán egy vagy több diplomával sikeresebb lehetnél, de nem, te a “könnyebb” utat választottad. A pedagógusok is megérdemlik a magasabb bért, mivel ők nem csak az iskolában dolgoznak, saját szabadidejüket háttérbe szorítva javítják a dolgozatokat, pályázatokat írnak, terveket készítenek. Saját szemmel láttam, hogy okkal panaszkodnak. Messze nem könnyű ez a szakma. Szídni lehet mindenkit, mivel a tudatlan ember inkább köpköd mint, hogy átlássa és átgondolja a dolgokat. Míg te haza mész a gyárból, leülsz a kanapéra es jobb esetben a házimukánál nincs nehezebb dolgod, na de egy pedagógus.... És tessék, minden szakmának meg vannak a nehézségei, 100 olyat mondhatnék amit te nem bírnál ebben a szakmában, es te is tudnál biztos mondani sokat amit meg én nem a tiedben, éppen ezert nem dolgozom a te szakmákban. Minden tisztelet annak aki 12 órát egyhuzamban lehúz, monoton munkavégzéssel. Ezzel csak annyit kérek, hogy tiszteljük már a másikat, felnőtt emberek vagyunk, könyörgöm!

Egy jövőbeli pedagógus, ámen.

Én meg saját szememmel látom, hogy nem jogosan nyavalyognak.
Mellesleg nem szabad idejükben csinálják az általad felsorolt, lutri "munkát", mer alapból nem kell 8órát tanítással foglalkozniuk minden nap.

Igaza van, tényleg nem kell minden nap 8 órát dolgozni, mert a napi ledolgozott munkaidő után jön a "délutáni műszak" ahol lehet javítani, készülni a következő napra, kirándulást és más iskolai programot szervezni stb.stb.stb. és ha marad idő a családdal foglalkozni!De nyilván a fotelből könnyebb ezt megítélni! Én dolgoztam gyárban is és még megannyi helyen, és tudom, hogy fele ennyi stresszel és áldozattal nem jár az amikor ledolgozod a napot, kilépsz az ajtón és elfelejted az egészet!

Tudjátok, annak van igaza, aki azt mondja, hogy mindenki maga szerencséjének a kovácsa. Úgy kell munkahelyet választani, hogy abba meglelje az ember a számítását.
Soha nem hittem volna hogy tanár leszek. Kaptam egy lehetőséget. Aztán elvégeztem egy egyetemet hozzá, mert csak úgy kerülhettem be abba a semmirevaló bértáblába. Aztán amikor rájöttem hogy gyakorlati idő ide meg oda....vagyis nem akartak minősíteni akkor felmondtam. Átmentme egyházi iskolába. Ott továbbra is palimadárnak néztek, jogsértő magatartást követett el a munkáltató, amikor felmondtam és határozatlan idővel visszamentem a korábbihoz. De ekkor már közöltem vele, hogy a diplomát követően elkezdte földművesként tevékenykedni. Nem szó szerint kapálni, bár a kertemet soha nem veti fel a gaz! Hanem amikor a tanítást befejezem, még megyek legózni az mtz-vel, hegeszteni, fúrni, faragni, szántani, vetni, vegyszerezni szállítani, stb. De így már 2 munkahely révén meg tudom oldani 1 fizetésből a család fenntartását. Ismerni kell a vonatkozó és hatályos jogszabályi előírásokat, minden gesztenyét magadnak kell kikaparj, és boldogulsz. Építkezni kell. A Bibliából úgy értettem meg: akinek nincs attól elvétetik amije van, akinek van, annak meg adatik; vagyis aki nem akar dolgozni az éhen hal :). Aki akar és csinálja, az boldogul. Példabeszédek könyve: A lusta ember elszegényedik, a szorgalmas munka pedig meggazdagít!Mindenki tegyen belátása szerint, akár gyári melós, akár pedagógus...én diplomás parasztként mondom ezt. Tanuld meg a másikat tisztelni.

Gondolod? A saját szemeddel láttad, hogy nem foglalkoznak a tanítással 8 órát? Nahát, látnok vagy.Olyan dologról beszélsz, amiről fogalmad sincs. A tanárok legtöbbje minimum hét órát tölt az iskolában. Nem részletezem a rengeteg föbbletmunkát.Negyven évesen a fizetésük több diplomával is száznyolcvanezer nettó. Nem ritkán tanév végén, vagy közben a mentő viszi el őket. Szorgalmi időben nincs szabadság, és nem ajánlatos táppénzre menni.Sok kis diákra nem figyelnek otthon, így nem motiváltak. A tanárok között is vannak, akik nem végzik rendesen a munkájukat, ugyanúgy mint más szakmákban. Te nem a szakmai, hanem az emberi oldalt bírálod a tanárok esetében. A probléma azonban nagyon összetett. Röviden annyit mondhatok, hogy az emberi oldalt kellene erősíteni. Amikor két óra hosszáig tanulok az unokámmal, teljesen leépülök. Természetesen előtte felkészülök az anyagból. Kegyetlenül nehéz, de ilyenkor van eredmény. A gyermek is nagyon fáradt, és játszani akar.Érted ezt?

Fölösleges kamuznod, pontosan tudom mi megy az iskolákban, ha úgy érzed sokat dolgozol és nem vagy megfizetve, szeretettel várnak a bányák. Csak majd utána ne gyere vissza sírni ide, hogy mennyire "nehéz" volt tanítani...

A bányához elég a 4 osztály, vagy még annyi se! Kerestek jól, de az átlag életkoruk alacsony volt. Aki nem akart tanulni, az ment oda, hogy ha jó életet akart biztosítani családja számára. Volt aki szakiskolába ment, szakmát szerezni, és szakmunkát vállalni. Volt aki nem tudta eldönteni hogy mi legyen és gimnáziumba ment, volt aki tudta mi akar lenni és a szerint választott, és akár egyetemre is ment. A közoktatás csődjét 30 éve leírta Dr Nagy József. Tudod az embereknek könnyebb ha nem ők döntenek, hanem mások. A mások utánzása, majmolása szintén jó ötlet volt 1989 után. A nyugatot majmolják. Ma már mindent lehet, mindent szabad, mindenkinek mindenhez joga van - kötelesség oldal felejtős....ezért vagyunk ott ahol most. Sajnos nem sok jó várható a jövő iskoláitól. A gyerekeinket otthon kell szocializálni, tanítani, nevelni. Az iskola hozzáad ahhoz ami van. Ha nincs otthonról hozott érték, akkor nem tud hozzáadni. A szegénység konzerválja a szegénységet a gazdagság a gazdagságot.....

1 napot nem tudnál és nem is bírnál tanítani az édes kis iq-dal!
A szaros bányádban meg lemosnálak mint a szart!!! :D

Hát abból ítélve, hogy vagy annyira autista, hogy egy féléves postra reagálsz, pontosan látható, miért keresel annyit, amennyit... mert ennyi ésszel ennyit érdemelsz.
A szégyen inkább az, hogy a fajtád elvileg tanít másokat...

Hol vannak üzemelő bányák?

Oldalak