Humán erőforrással, munkaüggyel foglalkozók fizetése

Adatok frissítve: 2016. július

A beküldött kérdőívek szerint a humán erőforrással, munkaüggyel foglalkozók fizetése nagyban függ a végzettségtől és a település méretétől. A jellemző jövedelem középiskolai végzettséggel 180.000 forint, felsőfokú végzettséggel vidéken 218.000 forint, Budapesten 360.000 forint.
Vezetői pozíciókban vidéken 305.000 forintra, Budapesten 456.000 forint körüli fizetésre számíthatnak. (Ld. lenti táblázat.)

Egyéb juttatások:
Az esetek harmadában előfordul éves prémium, jutalom, ennek összege jellemzően egy havi fizetés.
Természetbeni juttatásról az adatközlők kétharmada számolt be, jellemzően 12.000-20.000 forint értékben.

Feldolgozott adatok:

Középiskolai végzettséggel

  Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Minden település 180.000 155.900 - 207.200

 

Felsőfokú végzettséggel

Hely Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 218.000 187.500 - 260.800
Budapest 359.700 290.700 - 430.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Vidék 304.800 250.000 - 367.800
Budapest 456.000 437.500 - 475.500

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

két éve dolgozom HR generalistaként előtte aszisztens voltam nem éri el a fizum az átlagot.. most br 200-at kapok vicc kategória asszisztensként kaptam 160-at kafetéria havi 30e akkor 20volt emberi erőforrás DIPLOMÁVAL! legalább céges notebookot kapok Budapesten szerintetek ez oké?

Sziasztok! HR-en dolgozom 16 éve (középsuli befejezése óta folyamatosan) A fősulin az Emberi erőforrás diplomát most csinálom. A fizum br.220.000.-/hó+476.000.- éves kafi. Céges teló, céges laptop.

Sziasztok!
Végzős hallgató vagyok az ELTE-n (munkaügyi igazgatási szakirány). Van 2 év logisztikai tapasztalatom, emellett 1 év minőségügyi irányításában szerzett tapasztalatom asszisztensként. Az utóbbi pozícióm reklamációkezeléseket, munkautasítások elkészítését stb., illetve a minőségügyes teendők mellett, jelöltek előszűrését és interjúztatását és a bérszámfejtéshez szükséges adatok előkészítését (szabadságok, jelenléti ívek, táppénzes papírok...) is én csinálom.
Az az álmom, hogy egyszer HR-es legyek, mert ez a szakma áll a szîvemhez a legközelebb.
Mit gondoltok, hasznosak ezek a tapasztalatok egy önéletrajzban, vagy teljesen pályakezdőként fognak kezelni?
Köszönöm a választ :)

Sziasztok,

Az alábbi dologgal szeretném a segítségeteket kérni, hosszabb ideig külföldön dolgoztam vendéglátás területén, hazajöttem, váltani szeretnék, szeretnék elhelyezkedni a Hr-ben.
Alapdiploma: Humánerőforrás Menedzser (SZIE)
Nyelvismeret: Angol Tárgyalási szint
Tapasztalat :0
Milyen kezdő fizetésre, juttatásokra számíthatok először, ill. 2-3 év után ? Helyileg csak Budapest, ill. Pest megye érdekelne először, illetve hol lenne először elkezdeni, a a tapsztalatgyűjtést, mint teljesen kezdő a szakmában....?

1100 fős multi, Pest megye, HR generalista/specialista munkakörök: bérsáv 375-560 br. - 2016os adat.

Szia,
Ez jo nagy bersav. Ez atlagosan ilyen szelsosegesen nagy, vagy csak nalatok?
Koszi

HR Generalista 2016/17-ben: Budapest illetve Pest megye nagy része: br. 450 - 700 000 Ft. + cafeteria, esetleg bónusz. A kolléga munkatapasztalatától és a cég ágazatától, nagyságától függően. (rewardos vagyok, látom nagyon sok cég bérét, szóval eléggé "hivatalos" adat)

Azt elfelejtettem beleírni, hogy 500 főnél nagyobb cégekre és/vagy SSC-kre értettem, illetve generalista pozi alsó szintjéhez 2-3 éves HR-es tapasztalat kell.

Sziasztok!
Szabolcsi kisváros 1000 fő feletti dolgozóval rendelkező multicégénél HR asszisztens pozícióban szerintetek milyen fizetési igényt jelölhetek meg, ami nem elrugaszkodott? Nem szakirányú a diplomám és nem ebben a szektorban dolgoztam eddig, így sejtelmem sincs... Köszönöm!

Van bármilyen HRes tapasztalatod? Ha nincs, akkor nehezen fognak felvenni... hacsak nincs kapcsolatod persze. De ha mégis odakerülsz az interjúra, akkor első körben én br. 230-250-et céloznék meg.

Sziasztok!

Engem a toborzas/kivalasztas reszleg erdekelne, kerem irjatok nehany mondatot, egy kozvetito cegnel, fizikai munkasok kivalasztasaval es kolcsonzesevel foglalkozo videki pozicional mire lehet szamitani.
Koszi.

Sok hr tanácsadónál inkább nettóban kell gondolkodni. Általában sok összetevős a bér és jutalékos. Durván 110-130 nettóról indul. Tapasztalat és projektek számától függ!

Sajnos ilyen cégeknél eléggé alacsony a fizu, egy gyár szinte mindig jobban fizet hasonló pozícióért. Kezdőként a br. 180-200, ami reális. Ha már van tapasztalatod bárhol HRen, akkor hasonlót mondanék mint egy másik hozzászólónak, br. 230-250. Ha teljesen egyedül vinnéd, azaz projectmenedzser, vagy HR tanácsadó néven is fut, akkor lehet menni feljebb. Persze a vidék is elég tág...egy Ny vagy Közép-Dunántúli irodánál picit mások a lehetőségek, mint egy alföldi esetében. De ezek csak kb adatok, a kölcsönzői oldalról nincsenek pontos infomációim. Üdv

Vidéki megyeszékhely HR tanácsadó (2 nyelv, előzetesen 3 év munkatapasztalat) netto 140,000 semmi egyéb juttatás. :)

Dél-Alföld ha ez számít.. A vidék elég tág fogalom.

Sziasztok!

Egy munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég HR-es munkalehetőséggel keresett meg. Pályakezdő vagyok, közgazdász végzettséggel, nyelvvizsgára most készülök. Milyen nettó bér lenne reális amit kérhetnék ebben a pozícióban?
Előre is köszönöm a segítséget!

HR, kompenzáció, 20+ év, multi, sok stressz, sok túlóra, nemzetközi pozi, de nem vezetői, "csak" angol, br. 620, "egyebek" említésre sem méltó. Nem SSC.

Szerintetek Budapesten nagyhírű multinál mennyit kereshet egy kezdő -diplomás, de nem hr-végzettségű- nemzetközi hr-es? A fő követelmény elsősorban a nyelvtudás: angol + 2 egyéb európai nyelv magas szinten (az adott országok ellátásához).

Én jellemzően 300-350-es kezdő bruttókról tudok, angol+1 kombival, ritka nyelv esetén azért érdemes alkudni

kiskereskedelmi cégnél kb 800 fő, hr asszisztens bruttó 250.000+25.000 cafeteria

Sok ilyen hirdetést találok mostanában:toborzási munkatárs . Elküldtem az önéletrajzomat, visszaírtak, hogy mehetek interjúra. Tudna segíteni valaki, mire kell számítani? Meg úgy egyébként, mi lenne konkrétan a feladatom, mennyi fizire lehetne számítani, mennyi munkaidővel? Semmit nem tudok róla, nincs HR-es sulim, tanítói és egészségügyi diplomáim vannak. De nem is kérnek szakirányú végzettséget, csak kommunikatív, stb...Érdemes ezt megpróbálni így? Köszi, ha valaki tud segíteni!

Szia kaptal valaszt??engem is erdekelne h mennyi a fizetes ezen a teruleten.

Szia! Felvettek?

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, ha HR-es szeretnék lenni és továbbtanulnék a BGF emberi erőforrás szakán + leraknék, az angol középfokú mellé, egy németet is eltudnék helyezkedni?
Fősuli mellett persze mennék gyakornoki állásra hogy gyűjtsek tapasztalatot.

HR gyakornokként kb. mekkora fizetésre lehet számítani? Heti 20 óra, Bp., gazdasági diploma, angol felsőfok.

Közvetítéssel, kölcsönzéssel, diákmunkával foglalkozó cégnél 1,5 éves tapasztalattal, HR diplomával, Bruttó 120000 + havi 8000 utalvány, alkalmi munkavállalással és túlóra átalánnyal megfoltozva (kb. 25000).

Jó napot kívánok! Kíváncsi lennék, hogy a munkaügyi szektorban, a partnerek képzésével foglalkozó kezdő tréner mennyit kereshet?
Van valakinek hasonló tapasztalata?
Előre is köszönöm a segítséget!

Sziasztok!

Érdekelne, hogy munka-, és szervezetpszichológusként mennyire lehet elhelyezkedni, és magasra jutni a HRes berkekben?

Köszi előre is!

Szia!

Határterület, úgyhogy el lehet. Már olvastam olyan hirdetést ahol HR vagy pszichológusdiplomát kértek a pozícióhoz.

Sziasztok! Szerintem ennek most már egyre kevesebb az esélye. A pszichológus/ munkapszichológus képzésben tanítanak pár elméletet, ami szép és jó, de annak elég kevés köze van a gyakorlathoz, amit egy valódi vállalati HR-es csinál, oda kell tapasztalat, nagyon jó angol tudás, kiválasztási toborzási, munkajogi, szervezetfejlesztési, kompenzációs, bérszámfejtési ismeretek, szóval ezt a HR szakokon se tanítják nagyon, leginkább a gyakorlatban lehet felszedni.

A munkapszichológusok közül sokan tanácsadó cégeknél dolgoznak, trénerként vagy néhányan a kiválasztásban. Vállalati HR-es pedig senki sem azért lesz mert munkapszichológus diplomája van.

Oldalak