Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2016. július

Az ipari, termelő cégeknél az általános iskolai végzettséggel rendelkezők jellemző fizetése 140.000 forint, középfokú végzettséggel 200.000 forint körüli összegre lehet számítani. Főiskolai diplomával 335.000 forint, egyetemi diplomával 400.000 forint a jellemző fizetés. Vezetői pozícióban - főleg felsővezetőként - kiugróan magas fizetéseket lehet elérni.

Feldolgozott adatok:

Nem vezető beosztásban

Végzettség Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Általános iskola 140.000 127.700 - 189.000
Középiskola 205.200 158.000 - 262.300
Főiskola 335.000 239.800 - 427.100
Egyetem 399.500 325.000 - 512.500

 

Vezetői pozícióban

Beosztás Jellemző bruttó fizetés Fizetési sáv
Csoportvezető 355.000 262.000 - 506.100
Középvezető 433.200 307.800 - 580.000
Felsővezető 915.600 774.000 - 1.379.000

 

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!

 

 

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

Sziasztok ! VÉleményt szeretnék kérni.Megéri ( mérnöki diploma után) megcsinálni egy bootcampet ? Olvastam már mindenfélét,tényleg xarba se nézik ezt a papírt vagy elég ahhoz,hogy egy junior programozó pozit el lehessen érni ? Illetve fizetésben el lehet érni azt a szintet idővel,amit egy IT-s diplomával ? Köszi a válaszokat

Sziasztok,

csak gondoltam megosztom a viszonylag friss tapasztalataimat.
Komárom-Eszergom megyébe fél év folyamatmérnöki + előtte kis gyakornoki multis tapasztalattal br 720k-ért vettek fel + 13.havi + 37,5k cafeteria.

Véletlen nem a Cablex Hungary Kft.-től jöttél el?

Örülök, hogy van valaki, aki végre egy kicsit presszionálja a munkáltatót, hogy normális béreket fizessen. Ez egy korrekt fizu, ennyi tapasztalattal. Nyilván ezért meg is kell dolgpzni. Aki rossz pénzt kap, az sajnos eladja magát olcsón. Neki is ugyanezt kéne tennie. Nem szabadna hagynia senkinek, hogy kihasználják...

Én azt tanácsolom, ha érdekel a szakmád, próbálj meg SZERELNI és beépíteni is, ha van rá lehetőséged. TMK sokkal kooperálj gyakorlati szinten. Iszonyat tudásra teszel szert rövid időn belül (Ezt sok mérnök nem csinálja egész palyafutása alatt, hanem csak tervez, pedig a kettő együtt ad magabiztos tudást). Beszélj a vezetőddel, mondd el neki, hogy a gyakorlatban szeretnéd megtapasztalni mit is terveztél (Ezt ne mondd neki: "És ha elb**** valamit azzal Én szívok, és legközelebb következő tervezéznél biztos, hogy eszebe jut, hogy nagyobb helyet adj a villaskulcsnak ;) ).

Persze itt néhányan mondani fogják,(tapasztaltam már) "Ez nem mérnöki feladat, ez a mérnöki rezsibe nem fér bele, folyamatfejleszteni kell, probléma megelőzés, hibaanalízis, táblázat táblázat..stb. stb. Baromság". A táblázat jó, egy jó eszköz gyűjtesre, mérésre, kovetkeztetések levonására de a bűdös életbe nem oldasz meg vele SEMMIT!!
(Főleg ha utána TMK józsinak kiadod oldja meg, utána azt ő fogja tudni nem TE!!!.

Ha Gyakorlatban apróságot is megoldasz TE MAGAD(!), (Természetesen a soron dolgozókkal TMK val lehet kooperalni, szívesen veszi a segítséget mert ritka az ilyen mérnök..) és ezáltal jobban átlátod a folyamatot, és apróságot, fejlesztettél is és mivel jobban belelátsz a folyamatba testközelből ezért k**** ég, hogy fogsz találni újabb fejlesztési potenciált. (Más kérdés, hogy q beszerzés majd lehúzzza :D De az nem a Te hibád... :D)

Egy szóval, hajrá!!

Igen ez korrekt fizunak tűnik. Sajnos az a probléma hogy pesten és környékén nagy a verseny, ahhoz mérten meg kevés a pozi, ezért a szarabb fizetések. Én ismerek ugyanilyen fizukat ugyanennyi tapasztalattal pl. Gy-M-S környékén is.

Ja korrekt, eddig azt hittem csak a négykarikás cég ad ilyen szintű fizukat. Bár ott efelett is lehet kapni, igaz bértáblás.

Sziasztok! Én mérnöki végzeettséggel most kint hegesztek Svájcba. A fizut hagyjuk, egy csili vili életképtelen szoftvervezetőtől is jobban keresek jelenleg,viszont gondolkodom a hahamenetelen. Tervem lenne megcsinálni egy hegesztőmérnökit, esetleg egy nemzetközit is, persze csak ha megéri beletenni a munkát a dologba.Szóval mennyit keres egy hegesztőmérnök ma kis hazánkban? Ha valakj tud relevánsat írjon(burkolók,megszomorodott mérnökök kíméljenek)

". A fizut hagyjuk, egy csili vili életképtelen szoftvervezetőtől is jobban keresek"

Egy olyannal aki magyarorszagon melozik annal igen, de aki ugyanugy svajcban annal biztos hogy nem.. te nagykepu arcoskodo fasz

Márpedig ez az igazság kedveském :DDD Pont egy magyar IT-sal beszélgettünk, 7 éve van a szakmában,közepes cégnél dolgozik fejlesztőként.Aztán elmondtam neki mennyit kapok ki (havi 2 szombattal + túlórával ) és kikerekedett a szeme :DD.MOndta hogy ő nem keres ennyit.Tudom ez fáj neked,én is szereztem diplomát,de még mérnököt meg IT-st minden bokor mögött találni manapság,egy jó hegesztő aranyat ér,megbecsülik rendesen.További jó szomorkodást.

"Még mérnököt meg IT-st minden bokor mögött találni manapság,"

Mernokot igen, IT-st nem. Azert ne kamuzzal mar bazmeg. Egyebkent nem szomorkodom, megvan a magam penze, csak kamuzni nem kene. Na, amugy mennyi is az annyi amennyit keresel? En pl holland cegnek melozom itthonrol, vallalkozokent, (IT) igy eves szinten adozas utan kb 180 ezer euro (~15ezer euro/ho tisztan) amit ki tudok venni a cegbol.
Java architect vagyok amugy, kb 12 ev tapasztalatom van a szakmaban. Ha tobbet keresel ennel azon nagyon meglepodnek, persze egy forumon barki bekamuzhat barmit

Jajj de imádom. Ha valahol valaki azt mondja hogy annyit keres mint egy IT-s,egyből idejön 2 LOL party között egy gyökér szakmabéli,aki védi a szakmát meg kamut hirdet.Gratulálok,egyébként az infós haverjaim 90 százaléka ilyen.Semmi más nincs az életében,egy gyökér szerencsétlen,pofa az van,hogy ő mekkora agy,nőt még életében nem látott csak az erre megfelelő online felületen.Nem a kérdező vagyok,nekem sok menedzser ismerősöm (marketingesek,vezszervesek) simán keresnek annyit mint egy ÉLETCSÁSZÁRAVAGYOKAMÚGYEGYGYÖKÉR infós.Törődjetek bele,más is kereshet annyit mint ti.Na taka vissza LiveJasmine-re puszi.

Lol, van parom, koszi :)

Szerintem van egy bolond IT-s haverja akinél véletlenül többet keres és azt hiszi hogy akkor már minden IT-snál jobban keres és hogy ő kakkantotta a spanyol viaszt.. nem kell foglalkozni az ilyenekkel

Te is megszomorodott mérnök lennél, ha magyar (hegesztő)mérnöki fizut kapnál nem pedig svájcit, te kretén.

Ahogy az előttem szólok írták kb 900-1.2M bruttóra számíthatsz. Kevés helyre kell a hegesztőmérnök, viszont kevés ember is van, akinek megvan a képesítés, ráadásul gyakorlat is van hozzá. Ha pár év után több felelősséget tudnál magadni kiharcolni, akkor azért jól meg lehet élni abból a pénzből.

Sziasztok hegesztőmérnök vagyok 10+ év tapasztalattal. Megtudom erősíteni az itt hozzászólókat. A 900-1,2M HUF reális lehet, de sok helyen inkább kevesebb. Az utóbbi évtizedben ez a szakma is sokat hígult, évente kb. 30-60 IWE-t (Nemzetközi hegesztőmérnököt) képeznek az országban. (BME, Óbudai egyetem, Miskolci egyetem...). A 2000-es évek elején nagyon jól lehetett keresni vele kevés szakember volt az országban. Most csak akkor lehet kiemelkedően keresni, ha az ember olyan céghez kerül, ahol a hegesztésnek úgymond hagyománya van, de természetesen ott ez a pozíció hatalmas felelősséggel jár, ezt nem szabad elfelejteni (saját pecsét és beütő) és emellett nagyon sok tapasztalattal és valós tudással is rendelkezni kell. A gyárak többségében sok hegesztő is tartozhat a hegesztőmérnök alá, akiknek a munkájáért felelősséget kell vállalni. Több iparágban is ellehet helyezkedni vasúti járműipar, Autóipar, acélszerkezet gyártás, bányaipar ....

Egy 3++++ év tapasztalattal rendelkező, kb nettó 550 és 720e ft között. Nem egy keresett pozíció mert egy átlag mérnöktől is elvárnak egy bizonyos hegesztései ismeretet. Voltam interjún, ahol elvárták ezt + tudjak robotot is programozni én intézzem a beszállítókkal a szkanderezés + folyamatmérnöki feladatok és ezért cserébe szerintük versenyképes (szerintem meg nem) nettó 620 forintot kínálnának +15ft km pénzt bejárásra :).

Ismerősömnek nyugat Magyarországon meg sokallták a nettó 500e bér igényét is. Nem rég néztem a Profession álláskereső portál statisztikáit, de Bp. és környékén csökkentek a meghirdetett pozíciók és csökkentek a beadott bérigények is. Ami nem tudom, hogy mennyire hiteles mert van aki elszáló árak mellett kevesebbet szeretne keresni. Vagy fű alatt ennyi mérnököt tettek volna lapátra.

Szia!
A gondolat jó (hazaköltözés), de nagyon durva érveid kell legyenek hozzá, mert sem anyagilag, sem életminőségileg (oktatás, egészségügy, emberek általános mentális állapota, várható nyugdíj) nem éri meg, ebben biztos lehetsz.
Nem tudom mennyit kereshetsz hegesztőmérnökként MO-n, de kötve hiszem, hogy 7jegyű nettó összehozható. És még 1 milla is, khm, mennyi is EUR-ban vagy CHF-ben? És egy év múlva?
Én azt javaslom, hogy ezeket a papírokat próbáld megszerezni kint, vagy ha mégis MO-n végeznéd el a sulikat, menj vissza, jobban jársz Svájcban.

Igen tudom, viszont elmúltam 30,meg sok barátommal is szívesen összefutnék Pesten(biztos hogy nem költöznék oda, max néha feljárni). Na igen maradjunk annyiban egy kisebb pesti lakásnak az, árát már összehegesztgettem :). Viszont hát Svájcra már nem lenne igaz, brutálisan drágák a lakások, szinte elérhetetlen(pedig nem is Zürichben dolgozom). Nem tudom, nem könnyű, félek hogy megbánom hogy hazamentem, de azért igyekszem felmérni a lehetőségeimet. Köszi!

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fizetes__11008249-egy-hegesztomernok-mennyit-keres-magyarorszagon

Köszönöm igen erre én is rákerestem,olyan sok infót nem tudtam meg róla.Csak azért lenne érdekes számomra,mert ha csak alig keres többet mint egy sima hegesztő ( AWI-s vagyok) ,akkor nem hiszem hogy megéri még 2 évet tanulnom .Aki tud konkrét összegeket akár ismerős vagy saját cége révén írja le köszönöm.

Nem lehetne ezzel az egyetemről kibukott gyökérrel kezdeni valamit?
Konkrétan használhatatlan az oldal, mert 1 értelmes kommentre jut 20 fröcsögés.

Kár, pedig régebben volt értelme ennek az oldalnak. De ez így felejtős...
Ha valakinek kérédse van, szerintem inkább írja ki Reddit-re :)

Üdv;
Dr. Millás Fodrász Burkoló (Szoftvermérnök)

Akkor megyek a redditre is.

Udv, kiskarcsi, burkesz

Sziasztok.
Folyamatmérnökségi / ipari mérnökségi vezető pozícióban mit lehet elkérni?
Céges autó? Fizu?
14-16 ember tartozna alám (folyamatmérnökök, technológusok).
5 év tapasztalatom van, autóiparban. (Gyártáselőkészítő, folyamatmérök)
A cég 1200 embert foglalkoztat.
Jelenlegi fizum 550k (bruttó)
Köszönöm a válaszokat.

Jézusss. Az komoly fizetés.Haver szólj ha váltani akarsz,láttam hirdetésben keresnek a mekibe vagy BK-be műszakvezetőt érettségivel bruttó 650-ér.Még nem késő a karrierváltás XDD. De komolyan ez az összeg elment volna még a Covid előtt, Ökörítőfülpösön ,pályakezdőként..

Azt nem írtad meg, h jelenleg milyen pozícióban kapod az 550k borravalót (fizetésnek ne nevezzük), úgy h. 5 év tapasztalatod van autóiparban.

De hogy válaszoljak a kérdésedre: habár nem tudom pontosan, h mit takar az, h 14-16 ember tartozna alád (jóvá kell hagyni a szabadságokat vagy szakmailag vezetni kell őket? mert nagyon nem mindegy).

Na szóval azt mondom, h minimum br 1M-t kérj, ne alázd meg se magad, se a pályatársaidat ennél kevesebbel!

Komárom-Esztergom megyében ez br1,5m+autó, nagyobb multiknál.

Komárom-Eszergomban burkolóként is megvan a nettó 1 milla per hó

Üdv, Kis Károly, mesterburkoló

Te hülye! Almát körtével hasonlítasz össze... Tapasztalt mérnök vállalkozó 45-55 Eur/órát számláz. Hétvégén ügyelet miatt dolgozva 120 eur/óra. Az mennyi nettóba?? 10k-15k/óra alatt fel se veszi a telefont. Akkor mit okoskodsz? Alkalmazottként neked se lenne 1 milla/hó...Hanem 3-ad annyi. Ezért megérte ide jönnöd okoskodni, de azt se tudod miről beszélsz... :D

burkolóként (vállalkozó) másfélszer ennyi ami a zsebemben marad 1 hónapra.

Tengermély tisztelettel, Kis Károly, mesterburkoló

Oldalak