Ipar, termelés

Adatok frissítve: 2022. december

Az ipari, termelő cégeknél 2010-es évek második felében jelentős béremelkedést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez képest. Portálunk több mint 10 éve gyűjti a fizetési adatokat. Ez alapján az ipari szektorban a fizetések az 5-6 évvel korábbi szint másfél-kétszeresére emelkedtek 2021-2022-re. Budapesten továbbra is magasabbak a fizetések, a felsőfokú végzettségűek körében jellemzően 600.000-800.000 forint körül alakultak 2022-ben. A vidéki ipari centrumokban komolyan felzárkóztak a bérek a budapesti szintekhez, felsőfokú diplomával 500.000-700.000 forint körüli fizetésekkel lehet a leggyakrabban találkozni. Középfokú végzettséggel némileg alacsonyabb fizetések érhetők el.

És Te mennyit keresel? Magyarországon nem szokás ezt a témát nyíltan megbeszélni, de sokan lennének rá kíváncsiak. Írd le a fórumban is, hogy mennyi a fizetésed, és olvasd el, mit írnak mások!

A táblázatokat a beküdött kérdőívek adatainak felhasználásával állítottuk össze. Töltsd ki Te is a kérdőívet (ha még nem tetted), hogy minél megbízhatóbb elemzéseket tehessünk közzé!
:: 
Fizetések az iparban vidéken
Fizetések az iparban Budapesten

Sziasztok!

Tatabányai ipari park cégeiről van infótok/tapasztaltotok?

Tatai tüzérek..br 737 ezer

Kicsit konkrétabban? Pozi,tapasztalat ?

Nekem legutóbb azt mondta a team leaderem nagy pesti multinál, hogy ha nem tetszik a szar pénz meg hogy csak panelgarzon bérlésre telik belőle, akkor "át lehet menni másik céghez".

Ilyet még egy utolsó békési faluban vagy Ózdon sem mondanak egy segédmunkásnak sem manapság, de pesten eljutottunk ide a mérnöki területen 2024-re.

Folyamatban van az ausztriai munkavégzés szervezése, ajánlatom már van 3 ezer nettóért. Innen sajnos menekülni kell, mert ez csak egyre szarabb lesz.
Az biztos, hogy az utóbbi években patkány módon elterjesztett 3 hónapos felmondási időt nem fogom letölteni, sőt, fel se fogok mondani, majd intézik ők, amit akarnak. Addig is fizetnek a semmire, amíg tart a munkaviszonyom.
A team leadert meg akármennyire is nem szokás ebben a multis értelmiségi közegben, ezek után k. anyázva fogom elküldeni a halál f*szára az utolsó meetingünkön.
Jajj "eldurvult a közbeszéd, blablabla", hát én őszintén leszarom. Ezekkel a patkányokkal csak így lehet beszélni, de amúgy nyilván ez is lepereg róluk.

"...ha nem tetszik a szar pénz meg hogy csak panelgarzon bérlésre telik belőle, akkor "át lehet menni másik céghez".

Ilyet még egy utolsó békési faluban vagy Ózdon sem mondanak egy segédmunkásnak sem manapság, de pesten eljutottunk ide a mérnöki területen 2024-re."

Persze, aláírom, ez kicsit olyan fletós "el lehet innen menni csak tessék!" hangzású. De az éremnek 2 oldala van: lehet hogy te megsértődtél ezen, de SAJNOS igaza volt, ugyanis erről szól az egész kapitalizmus. Ahogy a kiszamolo pont hu-n egyszer régen leírták: ha neked az a munkád hogy a bevásárló kocsikat összeszeded és visszatolod a parkolóban, amit szinte egy idomított kutya is meg tudna csinálni, akkor ne panaszkodj hogy szar a fizud hanem képezd magad hogy többet kereshessél. És amit én teszek hozzá: ha meg viszont mérnökként keresel szarul: hát akkor már más a képlet, képezted magad, tanultál, bizonyítottál, de sajnos becumiztad, be lettél palizva. Ettől még a főnöködnek igaza van abban, hogy ha nem tetszik akkor váltani kell. Ha váltással nem megy akkor pályát is váltani kell. Vagy persze külföld ha a körülményeid alapján (család, rokonok, stb) az is opció. A közös nevező az, hogy VALAMIT CSINÁLNI KELL, mert a dohospenészescsótányos panelon való búslakodás nem vezet semmire. A főnököd egy (egyébként szar) opciót felvázolt a lehetőségek közül, te meg megsértődtél. Mondjuk éppenséggel szar volt a javaslata, mert semmire nem mész azzal, ha a fostartály mittomén br. 770-edet egy másik cégnél felváltja a szarfoshugy br 840, nem oszt nem szoroz, mert jövőt építeni egyikből se lehet. A mérnöki fizetéseknek egy másik ligában kéne játszaniuk, a kezdő mérnöki béreknek is 1,3 M-nél kellene kezdődnie. Mert jelenleg kábé egy buszos jogsit jobban megéri megcsinálni mint egy mérnöki diplomát...

Ez szép dolog, csak egész egyszerűen nincs már olyan alkalmazotti szakma, amivel jól lehet keresni, egyedül az orvosi. Na ott nem számít, hogy döglenek a betegeid, állami vagy magánszektor, teljesítménytől függetlenül a 1,5 milládat megkapod.
De amúgy ott is telítve van már Budapest és a nagyvárosok, végzős semmelweisesek alig találnak rezidensi helyet. Az igazán nagy hiány az eldugott c*gányfalvakban van, ott még szolgálati lakást is adnak.

Az informatika is kifulladt, alig lehet elhelyezkedni, csak az egyszerre 10 nyelvet ismerő senior atyaisten kell ott is nettó 800-1 millióért.

Így van igen,MOST MÉG megteheti a főnök,hogy ilyeneket ugat az alattalevőknek.Aztán ha mindenki szakmát váltott vagy kiment külföldre,és megint elérkeznek a 2000es évek eleji allapotokhoz,hogy lasszóval kell majd fogni a mérnököt,úgy fognak udvarolni neked mint most az emberek a kőműveseknek/burkolóknak.

Igen, az arany évek 2000-2011ig tartottak. Engem 2008ban sikerült bepalizni, hú itt a sok autógyár, ilyen robot olyan robot, nincs mérnök mert senki nem tudja elvégezni, dől majd a lóvé csak akár vért izzadva is el kell végezni.... Naná hogy nem a 20-30 éves lefingott gépekről volt szó amik a magyar iparra jellemzőek, dehát mit tudja ezt egy érettségi környékén álló gyerek?! Eleve a maga a "mérnök" meg a "gépészmérnök" szó olyan, hogy kiafaszom gondolná hogy ezek szarul keresnek? Persze akkoriban jól is kerestek, tehát úgy lenne helyes a kérdés hogy kiaf*om gondolná hogy ezek szarul FOGNAK majd egyszer keresni?
Azóta persze eltelt pár év, megtanultam a saját káromon, hogy a jelen állapotokra alapozva nem lehet hosszú távú döntéseket hozni, legyen szó akármiről, befektetésről, üzleti döntésről, vagy erről a szar mérnöki diplomáról/pályáról. Sajnos ma már látható hogy ez is csak egy lufi volt, mint annyi minden más. Az ilyen kidurranó lufiknak pedig mindig vannak károsultjai. Amíg ezt leírtam, valahol az országban a taka-takarítónő emelt az óradíján 400 Ft-t, te meg gépészmérnökként ugyanannyiért dolgozol.

Azok az idők soha sem térnek vissza. A mérnöki szakmát lehetett a legjobban digitalizálni/automatizálni az elmúlt 20 évben. Nem csak nálunk, külföldön is. Viszont jelenleg is lehet jól keresni vele, de kell hozzá ambíció, illetve, amit nagyon ajánlok kereskedelmi szemlélet.

Ausztriába 3000 nettó?..Na hagyjuk már..Egyből felvesznek főnöknek magyarként? Örülhetsz kb 2200-nak ott is, annyiért meg nem éri kimenni a drágább lakhatás miatt.

Addig jó, amíg ezt sokan így gondoljátok otthon. Kevesebb konkurencia :)

Még annyit hozzátennék, hogy ez a mocsok aljaréteg már a tizenéves gyerekeinek vásárolja a jó lokációjú budapesti lakásokat "befektetés céljából", közben budai ház, balatoni nyaraló, ez-az, nyilván telik rá a vezetői bónuszokból. De az alkalmazottaikkal leállnak ordenáré módon vitatkozni a szaros 5-10%-os(=30-50,ezer Ft -os) emelésekről. Nyilván mert őket az alapján jutalmazzák, hogy tudják a legolcsóbb munkaerőköltséggel ellátni a feladatokat.

Egyszer elverek egy viperával+paprikaspray-vel egy ilyet az biztos, csak akadjak össze velük a biztonsági őröktől mentes cégkapun kívüli világban.

Én bementem részegen,ilyenkor instant felmondanak neked,nem kell semmit sem letölteni.Én is osztrákba léptem le kis nyugis városkába.
Pont mondtam az ismerősömnek,hogy anno a szakik meg segédmunkások vándoroltak ki külföldre,most meg óriási hiány lett belőlük,be is robbant a fizetésük rendesen.Manapság meg a mérnökök kezdtek el kihúzni külföldre a röhejes fizuk miatt.Ha ezt sokan meglépjük,talán egy 10 év múlva elkezdenek normális fizetéseket is adni itthon,mikor már nem fognak normális embert találni ennyiért,kénytelenek lesznek emelni.

Itt akármit csinálhatnék, úgyse mondanak fel, felvettek egy rakás állami támogatást, nem szabad kirúgniuk senkit.
Igazából nem érdekem a kisujjamat sem mozdítani, mert amíg fennáll a munkaviszonyom, addig is kötelesek utalni a bért, és fogják is, multinál ez nem téma. Majd ők szólnak, hogy mikor kell bemenni a papírokat aláírni, laptopot leadni, (k.anyázni egy kört :D), addig is annyi pénzt húzok le róluk, amennyit csak lehet. Minden perc nyereség.

Megtudhatjuk melyik ez a nagy pesti multi?

Tök mindegy, mindegyik ilyen.
Jaguar, Bosch, AVL, Thyssenkrupp, Continental, Knorr-Bremse, Siemens, ZF

1.100 000 bruttó + 28k kafi, most váltottam, autóipar és projekt vonal.
Villamosmérnök BSc, Angol B2, 6 év tapasztalat vidéki bérgyártónál (3 év technikusi, 3 év mérnök) már nem "fiatal" :D (SZJA-t tavaly buktam).
Tapasztalat a sorsodborsod/vidék vonalon: fizuk béka segge alatt, 750 bruttonál senki nem akart volna többet adni kezdésnek, egyedül a BMW szúrta volna ki a szemem 850-el excel mérnök poziba. 1 spanról tudok akinek 900-as alapja van 2 év tapasztalattal Miskolcon (karbantartás terület) autóipari gyártónál.
Kérdés: Van ennél feljebb 2-3 éven belül, illetve érdemes lenne ez mellett vállalkozni villanyszerelés/napelem vonalon (érdekel & szívesen csinálnám) mint EV vagy haverokkal hárman-négyen? Villanyszerelői még nincs, ez tervben van + utána a FAMot is megakarom csinálni és néhány napelemes gyorstalpalót. Mennyire telített a piac, meg miket lenne érdemes elvégezni mint tanfolyam (utána/párhuzamban mennék maszekba segédmunkázni, hogy legyen tp).

Ez igencsak érdekes.Ismim szintén villanyos Msc (BME n végzett, erősáramon ).Pesten a bruttó 700ra húzták a szájukat a cégek ,Miksolc közeli cég meg ajánlott nemi bruttó 850et + betanulás után saját verda.Most akkor mi az igazság?

Pontosan ez. Hogy Pesten a legszarabbak a fizetések az országban, utána meg jönnek az olyan divatvárosok mint Győr.
Borsodban meg jobban fizetnek.

Csak a média hazudozik össze-vissza, illetve szándékosan építi le az állam a vidéki szolgáltatásokat, hogy rábírja az embereket a pestre nyomulásra és a lakásbérlésre a saját tulajdonú vidéki ingatlan helyett.

Milyen jo a borsodi habos elet...
Fizethetnenek nekem 30 szazalekkal tobbet akkor se mennek le a pusztulat videkre.
Akarhanyszor lelatogatok az egyik megyeszekhelyre ahol felnottem mar rohanok vissza fel nap utan Budapestre.

Maradjatok nyugodtan videken, koszi Nektek a sok 2/3t.

Ha meg ennyire jo a videk es fekete feheren jobban megeri ott lenni akkor remeljuk okosak a mernokeink es maradnak, mennek videkre, media csak nem birja megvezetni oket :)))

Azon kívül, hogy "pusztulatozol", semmiféle ellenérved nincs. Gondolom a büdös életben nem voltál még ezeken a helyeken, csak a fejnehéz pesti média által elédhányt hazudozást olvasod, ahol Budapesten kívül mindenki "hátrányos helyzetű", nyomorog, fával fűt és egy zsák krumpliért a fideszre szavaz. Igen, van néhány ilyen kistérség, de attól még nem ilyen átalában véve a "vidék", amibe a hülye pesti proli beleért Győrtől és Debrecentől a békés megyei tanyákig mindent.
Budapesten is vannak ilyen c*gányos elmaradott részek, pl. 8., 20., 21., 23. kerület.

Szerintem pont az a "pusztulat", hogy Budapesten kb. 20 m-t nem tudsz úgy megtenni, hogy ne másszon eléd valami agresszív csöves vagy kisebbségi lejmolni, a rengeteg befosott, behugyozott ember az aluljárókban meg a tömegközlekedésen, az idegbeteg összevissza cikázó taxisok és ázsiai ételfutárok, a lyukaskipufogós bmw-s hülyegyerekek mindenfele. A c*gányok is áttették már a székhelyüket Borsodból Budapestre, mert tudják, hogy a fővárosban nagyobb a terep a bűnözésre. Nem véletlen, hogy az elmúlt évek nagy port kavart bűncselekményei (Deák téri késelés, újbudai és újpesti rendőrkéselések, Árpád hídi baleset, Nagykörúti robbantás, Deák téri gyroszosban lány megerőszakolás és egyebek) mind Budapesten történtek, őszintén szólva Borsodból már ezer éve nem érkezett országos nagy port kavart hír. Tudsz most hirtelen ilyet mondani?

Emellé tele van minden jöttment arab, ázsiai és afrikai népekkel, akik szépen kitúrják a magyarokat a városból a felvert ingatlanárakkal, közben meg fizetésben lassan a legótvarabb hely Budapest az országban.
Ezt a 2/3-ozós baromságot meg hagyjuk, látszik, hogy nem tudsz értelmesen vitázni, csak a politikai baromságod alapján alkotsz véleményt. Ne felejtsük már el, hogy pont az elvileg értelmiséginek kikiáltott budai kerületek mind full agyhalott fideszesek. De pl. Szeged, Miskolc, Kazincbarcika, Tiszaújváros, Eger, Tatabánya és Pécs mind ellenzéki városok. Semmi értelme idekeverni a politikát, nem arról szól ez a vita.
Maradni meg igen, maradnak, ezer éve nem hallottam olyanról az elég széles borsodi és hajdúsági ismertségi körömben, hogy bárki is Budapestre kényszerült volna. Van egy-két kósza ember, akit vonz a nagykörúti bulivilág, de azok is szarabbul keresnek és irdatlan plusz költséget elvernek a lakhatásra, el is ismerik, de nekik jó így. Idővel ők is kihúznak az agglomerációba.

Budapestet azok szeretik, akik máshol nőttek fel. A vidék szerintük szar. Az az igazság, hogy Pestre az jön, aki el akar tűnni, és a vidéki gyerekkora miatt kisebbségi komplexusa van. Ez az igazság… Én mindig Pesten laktam, itt is születtem, de valósággal pánikrohamom lesz, ha tudom, hogy az Örsnél beljebb kell mennem a városba valamiért. Egyébként Cinkotán laktam mindig is. A bérekhez annyit tudok hozzátenni, hogy a br. 700-800 ezer forintot meg lehet keresni a vasúton jegyvizsgálóként is. Akkor minek törik magukat emberek?!

Szép napot!

Es ki mondta vagy en mondtam, hogy az 5. 6.7. Stb belsobb keruletben kell lakni?
Nagyon szep nyugis kulso vagy akar 13 zold reszei vannak Budapesten belul, nyilvan Buda meg egy mas szint...
Tehat ami nem belvaros az majdhogynem videki varosi hangulat, csak budapesti fizetes es hipp hopp bent vagy ha szorakozas egyeb kikapcsolodast szeretnel.
Semmifele kisebbsegi komplexus nincs te szerencsetlen, csak a videkiek mint en, aki szereti Budapestet az eletminoseg javulast erez. Vagy mondhatom, igen, hogy van élet munkahely és minden mas kikapcsolodas szempontjabol...

Elhiszem, hogy aki itt nott fel annak mar uncsi es megy bécsbe stb helyekre elni...

De azt értsed meg, hogy egy nyomorult parkolóhelyet nem találsz ha valamit el kell intézned, túlzsúfolttá vált a főváros immár alsó hangon 20 éve, de az utóbbi 10 év nagyon sokat rontott, amióta az ilyen-olyan ingatlanmutyiknak köszönhetően telebasztak mindent lakóparkokkal, nem csak pesten, az agglomerációban is. Eleve az ingatlanárak nukleáris robbanása, amit a kormány vagy szándékosan vagy dilettantizmusból idézett elő, azt eredményezte hogy már olyan települések is Bp-agglomerációnak számítanak (pl. Monor) ami 20 éve az a kategória volt, hogy épeszű embernek eszébe nem jutott onnan Pestre napi szinten bejárni... de most azt lehet megfizetni (már egyébként azt sem igazán), a fővárost esélytelen. De ez meg úgy néz ki hogy már hajnali 5-kor de max fél 6-kor kell indulnia havernak Pomázról be pestre, hogy "még a dugó előtt" beérjen, különben agyvérzést kap már csillaghegynél. Ez nem életminőség, ezt hasonlítsd össze azzal aki egy bűnözőktől mentes faluból bejár Győrbe, Szombathelyre, Ceglédre, stb. dolgozni, és nem szopik napi 2x1,5 órát a dugóban.
A fizetésekről meg annyit, hogy Pesten egy állásra van 1855 jelentkező, vidéken meg 5. Nehogy azt hidd, hogy nem nyomja le a béreket a hatalmas túljelentkezés. Mindig lesz helyetted 1854 ember aki olcsóbban megcsinálja. Vidéken meg nincs. A lakásod meg ötödannyiból megvan. A házad előtt meg nem kérdés h lesz-e parkolóhelyed, nem egy parkolóházból kell felhordanod a cuccokat a lakásodba. Bp előnye az, hogy szépek este a kivilágított hidak meg a Duna, itt kimerült minden, szerintem sem jó a fővárosban élni (évekig csináltam, csak azt sajnálom hogy nem hamarabb kaptam észbe).

Mondjuk Budapesttel kapcsolatban el kellene fogadni végre, hogy a város nem 2 millió autóra lett tervezve. Aki ma Budapesten (vagy bármilyen fővárosban, nagyobb városban) autóval képzeli el a napi közlekedését az rossz lovon ül, megérdemli, hogy dugóban szenvedjen.
Az alternatívákról lehet vitatkozni, mert valóban sok helyről, főleg agglóból necces bejárni tömegközlekedéssel, ennek (főleg a kötött pálya) fejlesztésére kellene milliárdokat költeni háborús plakátok és média kampányok helyett. Viszont ezt még mindig nem látják be az emberek, mert BP és az agglomeráció lakosságához mérten elenyésző az a tömeg, ami mostanában tüntetni ment.... Ha meg is valósul valami az is évtizednyi késéssel, sokszorosan túlárazottan, hogy a haverok jól járjanak, aztán lehet mondani, hogy csak erre volt pénz. Ébresztő, emberek, nem egymást kéne szapulni...

Ingyen sem laknek a fovarosban, de egy nagyvarosban sem a vilagon. Valaki szereti a nyuzsgest, koszt, buzt, zajt, valaki meg nem. Talan eletkorral is osszefugg, 20 as eveimben mikor Pesten laktam meg nem realizalodott bennem mekkora egy pocegodor mint most a harmincas eveimben - jo hogy mar reg nem lakom ott :D

De vakon vagytok :D
Otode videken hogyne, borsodi zsakfaluban max. Akinek kell az unalmas videki elet az legyen ott, orulok ha kevesebben elnek Budapesten.
Videkrol 200nm2s csaladi hazbol jottem fel, nem kisfalubol...
Soha tobbet.
Ahol lakom midnig van parkolohely, belvarosba meg aki kocsival megy minden nap az igy jart (munkahelyen altalaban van mindenkinek).
Elkene gondolkodni a dugokon, parkolohelyeken, hogy Becs, Pragaban miert nem latni annyi autot? Mert ott nem olyan idiotak hogy 10 metert is azzal tesznek meg, emberek itthon nagyon elkenyelmesedtek.
Videken megertem az automaniad mert fos a tomegkozlekedes, de Budapesten nem az.
A munkahelyrol annyit hogy a teruletemen (penzugy) barmikor talalnek ujra munkat, hiaba ontjak a corvinusos es bgeseket evente az iskolapadbol...
Illetve lehet 1 allasra sokan jelentkeznek de rengeteg van, sot sok fel se kerul sehova mert ajanlas utjan mennek.
Maradjatok videken, jo lesz nektek ott.
Telen a szomszed egeti a gumit meg a nedves fat, meg majd vilagitotok az akkumlatorgyaraktol.
Annyi munkalehetoseg van videken hogy biztos hulyek az emberek hogy feljonnek Budapestre vavy nyugat Europaba mennek... :D
Eleg sok videki nagyvarosban (debrecen, szeged, gyor) alulrol surolja az ujepitesu budapesti lakasok arat, hajra.

Ha annyira szar lenne nekem Budapest akkor eladnam a lakasom/lakasaink (onerobol, hitellel) baratnommel es mennenk le a pusztulat videkre, de valamiert nem tesszuk....

Ja varj, el se adnank, kiadnank es lent berelnenk nalatok egyet. Fizura meg tobbet kapnank mint ti mert presztizsbol a budapesti tobbet fog kapni a videkinel mert lemereszkedett kozetek.
(Mint amikor a nyugati managereket koltoztetik budapestre).

Ja es koszi a 2/3t nektek videkieknek.

Mégis te vagy az, aki marhára frusztrált vagy és "pusztulat vidékezel" állandóan. Ha olyan nagy jólétben élnél, mint ahogy előadod, nem ide járnál a feszültséget levezetni.
Tipikus pesti "vidékező" panelproli vagy, egy a sok százezer közül. El kéne gondolkodnotok, hogy ha ennyire frusztráltak vagytok és a vidéki 2/3-adban látjátok az összes problémátokat, akkor veletek van a baj. Én utálom a fideszt, soha nem szavaztam még rájuk, de a fővárosban is hagyományosan pont az értelmiségibbnek kikiáltott budai hegyvidéki kerületek a fő bázisuk, az "ellenzékre" meg a lecsúszott proli panelos kerületek szavaznak, aztán ők "vidékeznek" állandóan. Miközben agyilag ugyanolyan szinten vannak ők is mint valami világvégi falusi kiskocsma törzsvendégei.

Azt meg mindenki telibeszarja, hogy te hova "ereszkedsz le", senkit nem érdekel. Mindig a legolcsóbb jelölt kapja a munkát, aki még el tudja látni a feladatot, és nagyjából szimpatikus. Sehol nem fizetnek azért többet, mert valaki Nyugat-Európából vagy Budapestről érkezett, ezek csak ostoba legendák, amik amúgy már rég ki is koptak. Az emberek nagy részének van már tapasztalata külfölddel, Budapesttel, egyebekkel, nem a 70-es években vagyunk már, hogy ez bármiféle különlegességnek számítana. Külföldön is ugyanazt csinálja egy azonos pozícióban dolgozó ember, angolul meg manapság már mindenki tud. Minek fizetnének többet? Ugyanúgy nem érdekel senkit, hogy harcedzett pesti kosz/csöveshuszár vagy. Nem fogsz attól többet adni egy cégnek. Ezzel a stílussal elzavarnának téged a francba rögtön, nemhogy állást kapnál magasabb fizetésért. Ilyen pesti tahó prolikra semelyik munkáltatónak nincs szüksége. Be tudják tölteni a pozíciót helyi munkaerővel is, aki utána röhög rajtatok, hogy fele annyit kerestek, és 40 év alatt jön össze a pénz egy csepeli garzonra, ha addig cukros kenyéren éltek.

Te csoves videki.
Itt eszitek az agyatokat mar honapok evek ota a forumon hogy milyen kiraly a videk.
Ott nottem fel, onnan jottem, tudom mennyire nem az.
Osszesen parommal bo 100 millio ingatlanvagyon osszesen 38 eves korunkra (addigra ha akarjuk kitudjuk fizetni a hitelt), 2 lakas, mai erteken.
Mellette megtakaritas, utazgatas stb stb.
Mindig a fovarosokban, nagyvarosokban volt az ertelmiseg, ez teny, barhol a vilagban.
Latom meg mindig azthiszitek, hogy pesten csak hugyszaros panel van :D .... :D

Majd felnezek 1 het mulva ujra a forumra, addigra elojon meg par kiraly videki mernok :D .

Alairas:
Videkrol feljott, onerobol jolelo jopareve budapesti ertelmisegi

Ha te a szaros kis havi beredbol ossza tudtal kuberalni 38 eves korodra 100 millios vagyont, akkor penzugyi zseni vagy. Szerintem irj egy konyvet a zsenialitasodrol, es majd szentelj egy kulin fejezetet annak hogy milyen jo nagyvarosban elni a paneltengerben. Tuti best seller lesz, hajra!

Oldalak